گزارشی از رصد هشت ساله جایگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران توسط نظام رتبهبندی جهانی شانگهای
گزارش تحلیلی جایگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران در نظام رتبهبندی شانگهای حاکی از قرار گرفتن این مجموعه در جمع ۵۰۰ و ۶۰۰ دانشگاه برتر جهان طی هشت سال (2024-2017 میلادی) است و دانشگاه بهترین رتبهها را در سالهای ۲۰۱۹، ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ به دست آورده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، نظام رتبهبندی جهانی شانگهای از شش معیار برندگان جوایز نوبل و فیلد مدالها، فارغ التحصیلان برنده این جوایز، پژوهشگران پراستناد، مقالات نیچر و ساینس، انتشارات بینالمللی (تعداد مقالات نمایه شده در نمایهنامههای توسعه یافته علوم و علوم اجتماعی) و عملکرد نسبی دانشگاه برای رتبهبندی دانشگاهها بهره میبرد.
دانشگاه علوم پزشکی تهران طی هشت سال حضور در این نظام رتبهبندی بینالمللی، در دو شاخص برندگان جوایز نوبل و فیلد مدالها و همچنین فارغ التحصیلان برنده این جوایز امتیازی را کسب نکرده است.
در شاخص پژوهشگران پراستناد، دانشگاه علوم پزشکی تهران در سالهای ۲۰۱۹، ۲۰۲۲، ۲۰۲۴ موفق به کسب امتیاز شده و نتایج حاکی از حضور دو پژوهشگر برتر پراستناد از دانشگاه در ویرایش ۲۰۲۴ این نظام رتبهبندی است.
بنابراین گزارش در سالهای ۲۰۱۹، ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ به ترتیب 1.46، 1.36 و 1.86 امتیاز به ازای هر پژوهشگر برتر پراستناد از آن دانشگاه شده است. سقف امتیاز این شاخص ۲۰ و افزایش تعداد پژوهشگران برتر دانشگاههای دیگر یکی از دلایل کاهش آن قلمداد میشود.
در رتبهبندی ۲۰۲۴ شانگهای امتیاز دانشگاه علوم پزشکی تهران در شاخص نیچر و ساینس 0.8 بوده که این امتیاز به دنبال انتشار هشت مقاله دانشگاه طی سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ در نشریات نیچر و ساینس کسب شده است.
براساس این گزارش در شاخص یاد شده کمتر از ۳۰ درصد دانشگاهها امتیازی پایینتر یا برابر با دانشگاه علوم پزشکی تهران دارند و بیش از ۷۰ درصد آنها عملکردشان بهتر از این مجموعه بوده است. در رتبهبندی جهانی شانگهای فقط مدارک از نوع"Article" در محاسبه لحاظ میشوند.
در شاخص انتشارات بینالمللی(PUB)، انتشارات دانشگاهها در سال قبل از رتبهبندی مورد سنجش قرار می گیرند و در این شاخص، امتیاز مقالات منتشر شده در مجلات SSCI دو برابر SCIE است.
تعداد کل مدارک دانشگاه علوم پزشکی تهران در مجلات نمایه شده وب آف ساینس طی سالهای گذشته افزایشی بوده و به طور کلی سهم مدارک منتشر شده در مجلات ESCI از کل مدارک دانشگاه نیز به تدریج رو به افزایش است.
این گزارش حاکی است که سهم مدارک SSCI تقریباً در طول زمان ثابت مانده و سهم مدارک SCIE نیز کاهشی است.
تهیه گزارش: دکتر مریم درخشان
ارسال نظر