• تاریخ انتشار : 1402/12/13 - 07:48
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 366
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

دکتر قناعتی: ایران و تاجیکستان نقاط مشترک فرهنگی بسیاری دارند و از هم جدا نیستند

دکتر نظام الدین زاهدی سفیر جمهوری تاجیکستان در ایران با حضور در دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه توسعه همکاری های بین المللی با دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه دیدار و گفتگو کرد. دکتر قناعتی رئیس دانشگاه در این دیدار گفت: ایران و تاجیکستان نقاط مشترک فرهنگی بسیاری دارند و از هم جدا نیستند.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر محمد حسین آیتی معاون بین الملل و مدیران معاونت بین الملل دانشگاه و استادان دانشگاه، شنبه 12 اسفند 1402 میزبان  دکتر نظام الدین زاهدی سفیر جمهوری تاجیکستان در ایران و هیئت همراه بودند و در راستای توسعه همکاری های بین المللی با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند.
دکتر قناعتی در ابتدای این نشست دانشگاه علوم پزشکی تهران را معرفی کرد و گفت: تاجیکستان و ایران هردو فارسی زبان هستند و از هم جدا نیستند. ما یک ملت با نقاط مشترک فرهنگی بسیار هستیم و  مرزهای جغرافیایی نمی‌توانند مرزهای فرهنگی ایجاد کنند.    
وی نظام سلامت را از موفقیت های پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانست که باید برای تداوم این افتخارات تلاش کرد و  گفت: درکنار رشد علمی  آنچه اهمیت دارد رشد حوزه فرهنگی است که در این حوزه هم پیشرفت خوبی داشتیم و آمادگی این را داریم که تجربیات خود را با دانشمندان تاجیکستان به اشتراک بگذاریم.   
دکتر قناعتی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران تنها مسئول آموزش و پژوهش نیست گفت: دانشگاه مسئول ارائه خدمات بهداشت و درمان به مردم است و در این زمینه معاونت بهداشت دانشگاه  با شناسایی بیش از یک میلیون خانوار، مشکلات آنان را مورد بررسی قرار داده و تغذیه مادران باردار، بیماری های عفونی و غیر عفونی و سلامت روان افراد را در اولویت کار خود قرار داده است.
رئیس دانشگاه به فعالیت های بین الملل دانشگاه اشاره کرد و افزود: دانشگاه سبطین به عنوان اولین شعبه بین الملل دانشگاه در عراق با حدود 600 دانشجو از تجربه های موفقی بود که امیدواریم بتوانیم  آن را با کشور دوست و برادرمان تاجیکستان و با حفظ فرهنگ منطقه ای و پایه دیدنی به اشتراک بگذاریم و علم را گسترش دهیم.
در ادامه دکتر زاهدی سفیر جمهوری تاجیکستان در ایران، از میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران قدردانی کرد و گفت: بهداشت، درمان و پزشکی از مهمترین حوزه های همکاری های دو جانبه تاجیکستان و ایران است.
وی افزود: خدا را شاکرم در طول سال های اخیر همکاری های مشترک ایران و تاجیکستان  به سطح خوبی در حوزه های مختلف رسیده است و در سفر رئیس جمهور تاجیکستان به ایران، عرصه درمان و پزشکی از مهمترین محورها و برنامه های دو جانبه بوده است.
وی با اشاره به دستاوردها و همکاری های گوناگون پزشکان ایران و تاجیکستان گفت: بسیاری از پزشکان ما در دانشگاه های مختلف علوم پزشکی از جمله دانشگاه علوم پزشکی تهران دوره های آموزشی را می گذرانند و براساس دانش و تجربه ای که کسب می کنند به مردم کشورشان خدمت می کنند که برای ما بسیار ارزشمند است.
سفیر جمهوری تاجیکستان در ایران به توسعه گردشگری سلامت میان دو کشور اشاره کرد و گفت: در گذشته، بیماران ما برای درمان به کشور هند مراجعه می کردند که در آنجا با مشکلات مختلفی از جمله زبان مواجه بودند ولی در دو سال اخیر بعد از پاندمی کرونا بیماران به ایران مراجعه می کنند و مشکلاتی که با آن مواجه بودند بدلیل هم زبانی و دیگر اشتراکات فرهنگی کمتر شده و حالت روانی خوبی را احساس می کنند.
دکتر زاهدی، حضور اساتید ایرانی در تاجیکستان را یکی از راه های تبادل تجربه میان دو کشور دانست و گفت: پزشکان و استادان ایران به دعوت از بیمارستان ها، به  تاجیکستان می آیند و به مردم ما بی دریغ خدمت می کنند و تجربیات خود را با پزشکان به اشتراک می گذارند و این نوع همکاری نیز رو به افزایش است.
سفیر جمهوری تاجیکستان در ایران در پایان ابزار امیدواری کرد همکاری های ایران و تاجیکستان در حوزه علوم پزشکی  افزایش یابد و گفت: با همکاری های دو جانبه، افتخارات فارسی زبانان در حوزه پزشکی افزایش می یابد و ایران در این عرصه پیشگام است.
سپس دکتر محمد حسین آیتی معاون بین الملل دانشگاه، فعالیت های معاونت بین الملل دانشگاه را تشریح کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران اولین دانشگاه علوم پزشکی کشور است که معاونت بین الملل را تاسیس کرد.
دکتر آیتی روابط بین الملل و پردیس بین الملل را از بخش های مهم این معاونت دانست و گفت: در پردیس بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران بیش از یک هزار و 400  دانشجو غیر ایرانی مشغول به تحصیل  هستند.  
دکتر آیتی با بیان تعداد دانشجویان تاجیکی در ایران گفت: با توجه به همکاری های دو جانبه میان ایران و  تاجیکستان انتظار می رود تعداد دانشجویان تاجیکستانی در ایران افزایش یابد. شرکت در مراسم و نمایشگاه های مختلف فرصتی است که از آن برای معرفی دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی تهران و جذب دانشجو می توان استفاده کرد.

خبرنگار: نسیم اخگر

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت,دستاوردهای معاونت بین الملل
  • کد خبر : 260897
مریم زمان
تهیه کننده:

مریم زمان

تصاویر

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین