• تاریخ انتشار : 1404/02/07 - 14:51
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 146
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نشست همفکری میز همکاری‌های علمی دانشگاه با کشور‌های اسپانیا و پرتغال با تأکید بر تسریع در اجرای تفاهم‌نامه‌های همکاری مشترک برگزار شد

نشست همفکری اعضای میز همکاری‌های علمی دانشگاه با کشور‌های اسپانیا و پرتغال با هدف بازنگری و عملیاتی‌سازی تفاهم‌نامه‌‌های همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز علمی این کشور‌ها، تعریف برنامه‌ها و فرصت‌های جدید و تعیین گام‌های اجرایی بعدی برگزار شد.

00:00
00:00
دانلود

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این نشست که دوشنبه اول اردیبهشت ۱۴۰۴ به صورت حضوری و آنلاین برگزار شد، دکتر محمدحسین نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه، دکتر نسرین لطفی بخشایش، مسئول میز همکاری‌های علمی دانشگاه با دانشگاه‌ها و مراکز علمی اسپانیا و پرتغال، دکتر آزاده شادمهر، دکتر حسین ‌ایمانی، دکتر ارغوان تنکابنی، دکتر الهه بهاروند احمدی و دکتر مریم تاجور، اعضای این میز همکاری، دکتر فروغ گلساز شیرازی، متخصص ایمنی‌شناسی و عضو هیأت علمی دانشکده بهداشت، دکتر سحر تهرانی، استاد مدعو دانشکده فناوری‌های نوین پزشکی دانشگاه و پژوهشگر دوره پسادکترا در لیسبون پرتغال، مریم صابری پو، کارشناس مسئول روابط و امور بین‌الملل و دکتر فاطمه اسماعیلی، کارشناس روابط بین‌الملل معاونت بین‌الملل حضور داشتند.

در آغاز، دکتر لطفی بخشایش به بیان توضیحاتی در خصوص نشست‌های پیشین و اهم فعالیت‌های این میز همکاری پرداخت.
سپس دکتر تهرانی با تشریح تعاملات شکل گرفته با دانشگاه‌های کشور پرتغال، نکاتی در خصوص فرصت‌های موجود برای همکاری علمی با اساتید حوزه پزشکی این کشور بیان کرد.
استاد مدعو دانشکده فناوری‌های نوین پزشکی افزود: به عنوان نماینده دانشگاه علوم پزشکی تهران در پرتغال، ‌ایمیل‌های متعددی به دانشگاه‌های مختلف ارسال کردم و همچنین طی ارتباطات با برخی از مؤسسات تحقیقاتی این کشور توافقاتی برای تعریف پروژه‌های تحقیقاتی مشترک و همکاری نزدیکتر با اساتید آن‌ها صورت گرفت.
دکتر نکوفر مدیر روابط بین‌الملل نیز مهمترین برنامه‌ها و فعالیت‌های این مدیریت را معرفی و به برخی از زمینه‌های موجود همکاری با دانشگاه‌های پرتغال طی تعامل با دکتر تهرانی و سایر اساتید فعال در این کشور، اشاره کرد.
مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه همچنین پیشنهاد تدوین برنامه عملیاتی برای همکاری‌های آتی را مطرح کرد و بیان داشت: به منظور تمدید تفاهم‌نامه‌‌ها، لازم است ابتدا ظرفیت‌های دانشگاه مورد نظر شناسایی شده و همکاری ها براساس پتانسیل‌های موجود برنامه‌ریزی شود.
در ادامه، دکتر شادمهر، عضو میز همکاری‌های علمی اسپانیا و پرتغال بیان داشت: میز‌ها و اتاق‌های همکاری‌های علمی نقش مؤثری در تدوین نقشه بین‌الملل دانشگاه دارند. ساده‌ترین مدل‌های همکاری در قالب پایان‌نامه‌های مشترک قابل اجرا خواهد بود چرا که که بدون تحمیل هزینه‌ای به دانشگاه، منجر به شبکه‌سازی و بالا بردن آمار مقالات و استناد‌های این مجموعه می‌شوند.
دکتر گلساز شیرازی، عضو هیأت علمی دانشکده بهداشت نیز در این نشست گزارشی از حضور اخیر خود در دانشگاه سانتیاگو د کومپوستلا ارائه کرد و گفت: طی یک هفته حضور در این دانشگاه که با حمایت مالی اتحادیه اروپا انجام شد، ضمن تدریس، فرصتی برای بررسی زمینه‌های همکاری علمی آتی به وجود آمد.
وی تصریح کرد: در برخی مراکز از جمله CIMUS امکانات بسیار خوبی در سطح پیشرفته‌ترین مراکز کشور آلمان در حوزه نانوتکنولوژی وجود دارد و بهتر است این موضوع در برنامه‌هایی چون تبادل اساتید و دانشجویان مد نظر قرار گیرد. 
در بخش بعدی این نشست تفاهم‌نامه‌‌های همکاری دانشگاه با کشور‌های اسپانیا و پرتغال مورد بررسی قرار گرفت و اعضای میز به ارائه پیشنهادات و راهکار‌هایی برای عملیاتی‌سازی آن‌ها پرداختند.
همچنین دکتر اسماعیلی، کارشناس روابط بین‌الملل معاونت بین‌الملل نیز با بررسی تفاهم‌نامه‌‌های موجود و منقضی، بر ضرورت ارائه گزارش از سوی دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی در خصوص میزان دستاورد‌ها و چالش‌های اجرای این تفاهم‌نامه‌‌ها تأکید کرد.
وی افزود: از سال ۲۰۱۷ تاکنون حدود ۳۰ نفر اعم از دانشجو، استاد و کارشناس بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در برنامه‌های تبادل اراسموس و کوتوتل با دانشگاه‌های آلمریا، سانتیاگو د کمپوستلا و و لئون اسپانیا شرکت داشته‌اند و این رویکرد در توسعه ارتباطات علمی دانشگاه بسیار تأثیرگذار بوده است.
این جلسه با توافق بر روی گام‌های اجرایی بعدی و ارائه پیشنهادهای سازنده از سوی اعضای میز همکاری برای عملیاتی‌سازی و تمدید تفاهم‌نامه‌‌های منقضی شده با دانشگاه‌های طرف همکاری در اسپانیا ادامه یافت.
اعضای میز همکاری‌های علمی دانشگاه با کشور‌های پرتغال و اسپانیا همچنین به بحث و تبادل نظر پیرامون مباحثی چون برگزاری وبینار و ژورنال کلاب مشترک با دانشگاه‌های این کشور‌ها، جستجو و اطلاع‌رسانی گرنت‌ها و تکمیل پایگاه اطلاعاتی اساتید ایرانی مقیم کشور‌های هدف پرداختند و پیشنهاد تشکیل و تقویت شبکه ارتباطی میان دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه‌های پرتغال از طریق پلتفرم‌های دیجیتال و وبینار‌های مشترک را مطرح کردند.
در پایان مقرر شد، اساتید دارای تجارب موفق همکاری با دانشگاه‌های اسپانیا و پرتغال، به عنوان Focal Point معرفی شوند تا روند اجرایی تفاهم‌نامه‌ها سرعت گیرد.

  • کد خبر : 295994
مهناز وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین

Close menu