• تاریخ انتشار : 1404/02/10 - 15:37
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 154
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نشست سالانه پیمان دانشگاهی مجمع جهانی سلامت و نشست منطقه‌ای ٢٠٢۵ مجمع جهانی سلامت با حضور نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی تهران در دهلی نو برگزار شد

نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن حضور در نشست سالانه پیمان دانشگاهی مجمع جهانی سلامت (World Health Summit Academic Alliance) و نشست منطقه‌ای ٢٠٢۵ مجمع جهانی سلامت (WHS Reginal Meeting) در دهلی نو، با رویکرد گسترش همکاری‌های بین‌المللی با مسئولان تعدادی از دانشگاه‌ها و موسسات فعال در حوزه سلامت و علوم پزشکی هند دیدار کردند.

00:00
00:00
دانلود

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست سالانه پیمان دانشگاهی مجمع جهانی سلامت و نشست منطقه‌ای ٢٠٢۵ مجمع جهانی سلامت که ٤ تا ٦ اردیبهشت ١٤٠٤ (٢۵ تا ٢٧ آپریل ٢٠٢۵) به میزبانی دانشگاه نیمز (NIMS University) و با همکاری دانشگاه آشوکا (ASHOKA University) و آکادمی آموزش عالی مانیپال (Manipal Academy of Higher Education) هند برگزار شد، نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی تهران متشکل از دکتر کوروش جعفریان و دکتر علیرضا اولیایی منش، معاونان بین‌الملل و بهداشت، دکتر عباس استاد تقی‌زاده مدیر گروه سلامت در بلایای دانشکده بهداشت (به صورت حضوری) و دکتر امیرحسین تکیان، نماینده تام‌الاختیار رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در مجمع جهانی سلامت و عضو هیأت مدیره پیمان دانشگاهی مجمع جهانی سلامت (به صورت آنلاین) شرکت داشتند.
نشست سالانه پیمان دانشگاهی مجمع جهانی سلامت با حضور نمایندگان ٣٠ عضو از دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی معتبر جهان یک روز پیش از نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت برگزار شد که طی آن پروفسور Axel R. Pries، رئیس مجمع جهانی سلامت و پروفسور Balvir S. Tomar، موسس و رئیس دانشگاه نیمز هند ضمن خوشامدگویی به حاضران، در ‌خصوص اهم برنامه‌های نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت، چگونگی برگزاری آن، برنامه‌های این نشست و اهم مباحث، توضیحاتی را ارائه کردند.
عضویت دانشگاه آشوکای هند و موسسه تحقیقاتی فیوکروز برزیل به‌ عنوان اعضای جدید پیمان دانشگاهی مجمع جهانی سلامت از موضوعات مهم این نشست بود که به تصویب رسید ضمن اینکه عضویت سازمان کاکرین نیز با حضور نماینده آن مورد‌ بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین گزارش ویژه پناهندگان و تغییرات اقلیمی که توسط دکتر امیرحسین تکیان،  عضو هیأت مدیره پیمان دانشگاهی مجمع جهانی سلامت و همکاران ایشان در حال آماده‌سازی است نیز ارائه شد.
در بخشی دیگر از این نشست پیش‌نویس قطعنامه‌ای که توسط دکتر تکیان و همکارانشان در ‌خصوص خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت آماده شده به بحث گذاشته شد و در ‌نهایت مورد تصویب قرار گرفت.
همچنین نشست منطقه‌ای 2025 مجمع جهانی سلامت نیز با محوریت "گسترش دسترسی برای تضمین عدالت در سلامت" برگزار شد و بر موضوعاتی چون سلامت دیجیتال و آینده هوش مصنوعی، آینده سلامت، همکاری و دیپلماسی سلامت، سلامت جهانی، نوآوری و رهبری، سلامت و صلح و ارتباطات و مراقبت‌های بهداشتی تمرکز داشت.
بنابراین گزارش مباحث تغییرات اقلیمی و تاب‌آوری کشور‌ها در مقابل این تغییرات، توسعه، سازگاری و پیشرفت خدمات حوزه سلامت، عدالت در سلامت و شبکه‌سازی برای همکاری‌های مرتبط با حوزه سلامت از طریق جذب منابع مالی از سازمان‌های بین‌المللی به ویژه در جنوب و جنوب شرق آسیا نیز در قالب موضوعات اصلی نشست مطرح و بحث و بررسی پیرامون آنها صورت گرفت.
با‌ تکیه ‌بر توانمندی‌های کشور هند در حوزه فناوری اطلاعات(IT)، موضوع نوآوری در این عرصه و دیجیتالی شدن خدمات سلامت هم به بحث گذاشته شد و همچنین فرصتی برای تعامل با موسسات بین‌المللی فعال در حوزه عدالت در سلامت، درمان و آموزش، به وجود آمد.
در این راستا هیأت دانشگاه علوم پزشکی تهران با دکتر Sanjeev Arora، رئیس موسسه غیرانتفاعی اکو که در زمینه ترویج عدالت در بهداشت، درمان و آموزش و سایر اهداف توسعه پایدار از طریق زیرساخت‌های دیجیتال پیشرفته فعال است، گفتگو کردند. هدف از این تعامل عضویت دانشگاه در این موسسه با رویکرد اشتراک‌گذاری تجربیات و همکاری‌های مشترک آتی بود.
در جریان سفر هیأت دانشگاه علوم پزشکی تهران به هند، این گروه از موسسه بین‌المللی تحقیقات مدیریت سلامت در دهلی بازدید و با دکتر Nidhi Yadav، مدیر این مجموعه دیدار کردند.
طی این دیدار دکتر جعفریان، دکتر اولیایی منش و دکتر استاد تقی‌زاده، دانشگاه علوم پزشکی تهران، موسسه ملی تحقیقات سلامت جمهوری اسلامی ایران و دانشکده بهداشت و ظرفیت‌های علمی، آموزشی، پژوهشی آنها را معرفی و بر توسعه همکاری‌های مشترک آتی تأکید کردند.
همچنین با ‌توجه‌ به تفاهم‌نامه پیشین دانشگاه علوم پزشکی تهران و موسسه بین‌المللی تحقیقات سلامت دهلی و همکاری‌های انجام شده پیرو آن، طرفین آمادگی خود را برای گسترش تعاملات در حوزه‌های تبادل اساتید و دانشجویان، اجرای برنامه‌های آموزشی و پروژه‌های تحقیقاتی مشترک و برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت و بلند‌مدت نیز اعلام کردند.
در ادامه، نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی تهران با سفر به شهر جیپور در مرکز ایالت راجستان هند، از بخش‌های مختلف دانشگاه نیمز (NIMS University) به‌ عنوان میزبان اصلی نشست منطقه‌ای ٢٠٢۵ مجمع جهانی سلامت بازدید کردند.
این گروه همچنین با پروفسور Balvir S. Tomar، موسس و رئیس دانشگاه نیمز و معاون بین‌الملل این مجموعه ملاقات و طرفین ضمن معرفی پتانسیل‌های آموزشی، پژوهشی، درمانی دو مجموعه، مهمترین دستاورد‌های حوزه بین‌الملل دانشگاه‌های خود را تشریح کردند.
دانشگاه نیمز از سال ٢٠٠٨ میلادی به ‌عنوان دانشگاهی خصوصی فعالیت خود را آغاز کرده است. این مجموعه در رشته‌های پزشکی و غیرپزشکی دانشجو می‌پذیرد و تاکنون موفق به جذب تعداد قابل‌توجهی دانشجوی بین‌المللی شده است.
این دانشگاه همچنین دارای کالج‌ها، موسسات، دانشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی فعال در رشته‌های پزشکی، بهداشت و زیست پزشکی، پیراپزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری و فیزیوتراپی و کار درمانی است.
توضیح اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران از سال ٢٠١٧ میلادی به عضویت پیمان دانشگاهی مجمع جهانی سلامت درآمده و در سال ٢٠١٩ میزبان هفتمین نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت در جزیره کیش بوده است.

  • کد خبر : 296374
مهناز وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین

Close menu