• تاریخ انتشار : 1398/05/14 - 10:23
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 38
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

دانشکده طب ایرانی میزبان سفیر اتریش در ایران و معاون بین‌الملل دانشگاه شد

طرح پیشنهاد راه‌اندازی انجمن علمی علوم پزشکی ایران و اتریش

اشتفان شولتس، سفیر اتریش در ایران به منظور آشنایی با ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دانشگاه و گسترش ارتباطات علمی دو کشور در دانشکده طب ایرانی حضور یافت و با دکتر رامین کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر محمدرضا شمس اردکانی، مشاور وزیر و مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، دکتر حسین رضایی زاده، رئیس دانشکده طب ایرانی و تعدادی از اعضای هیئت علمی دانشگاه دیدار کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل در آغاز این دیدار که یکشنبه 13 مرداد 98 انجام شد، دکتر امیرهومن کاظمی، عضو هیئت علمی دانشکده طب ایرانی و نایب رییس فدراسیون جهانی طب سوزنی توضیحاتی در خصوص تاریخچه طب ایرانی و توانمندی‌های تشخیصی و درمانی آن ارائه کرد.
وی دانشکده طب ایرانی را متشکل از سه گروه آموزشی طب ایرانی، داروسازی سنتی و تاریخ پزشکی معرفی کرد و اظهار داشت: درمانگاه‌ها و مراکز زیرمجموعه این دانشکده چون سلامتکده های احمدیه، خارک و هروی خدماتی چون ماساژ درمانی، طب سوزنی و فشاری، حجامت و زالو درمانی ارائه می‌دهند و به درمان مشکلات عضلانی و استخوانی، زنان و زایمان، ناباروری، قلب و عروق و پوست و مو با بهره‌گیری از طب سنتی می‌پردازند.
نایب‌رئیس فدراسیون جهانی طب سوزنی به فعالیت‌های این دانشکده در حوزه بین‌الملل نیز اشاره کرد و گفت: تاکنون حدود 50 دانشجو از کشورهایی چون ترکیه، چین، اتریش، تایوان و فرانسه دوره‌های کوتاه‌مدت خود را دانشکده طب ایرانی و مراکز زیرمجموعه آن گذرانده‌اند.
دکتر کاظمی در ادامه با بیان اینکه ارتباط موفق دانشکده طب ایرانی با آکادمی طب سنتی اروپایی اتریش طی سال‌های گذشته منجر به انعقاد تفاهم‌نامه میان این دو مجموعه با سفر رئیس‌جمهور اتریش به ایران شد، گفت:  این تفاهم‌نامه با هدف معرفی طب سنتی ایرانی در اروپا منعقد و مقرر شد تدریس اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران در کالج مذکور، برپایی دوره‌های آموزشی برای دانشجویان اتریشی و برگزاری کارگاه‌ها و کنگره‌های مشترک به واسطه آن محقق شود.
وی  اضافه کرد: خوشبختانه این رویکرد زمینه‌ساز برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های کوتاه‌مدت آموزشی برای دانشجویان و اساتید اتریشی، تبادل دانشجویان و البته اعزام جمعی از اساتید طب ایرانی به دانشگاه‌ها و مراکز علمی این کشور شد.
سپس دکتر محمدرضا شمس اردکانی، عضو هیئت علمی دانشگاه، مشاور وزیر و مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با ابراز خوشحالی از فرصت ایجاد شده برای دیدار با سفیر اتریش در ایران، گفت: خوشبختانه روابط دو کشور از گذشته بسیار نزدیک بوده چنانچه مدرسه دارالفنون را در بدو امر اتریشی‌ها اداره می‌کردند و علم نوین توسط آن‌ها در ایران پایه‌گذاری شده است.
وی با بیان اینکه پیشینه تعاملات موجود تفکر شکل‌گیری سطح جدیدی از همکاری‌های دو کشور را رقم زد، اظهار داشت: تشکیل انجمن علمی علوم پزشکی ایران و اتریش که مورد تأیید و حمایت وزارتخانه‌های متبوع و سفرای دو کشور باشد، یکی از موضوعات مورد توجه است.
دکتر شمس اردکانی اضافه کرد: تمرکز اصلی این انجمن حیطه علوم پزشکی خواهد بود ضمن اینکه در حوزه‌های مورد توافق طرفین چون تاریخ، اخلاق، فلسفه، حکمت و نجوم نیز امکان فعالیت‌های مشترک آموزشی و پژوهشی وجود دارد.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت همچنین به ارائه توضیحاتی در خصوص ترجمه کتاب طب سوزنی؛ دیدگاه جامع‌نگر در تئوری و بالین به زبان فارسی توسط دکتر وحید قاسمی و دکتر وحید جبلی فرد پرداخت و بیان داشت: دانشگاه علوم پزشکی تهران و دفتر طب ایرانی و طب مکمل وزارت بهداشت آمادگی دارند نهایت همکاری را با سفارت اتریش در ایران برای برگزاری مراسم رونمایی از این کتاب داشته باشند.
وی همچنین پیشنهاد برگزاری کارگاه‌هایی در حاشیه مراسم رونمایی از این کتاب با موضوع طب سوزنی و طب ایرانی را مطرح کرد و این رویکرد را زمینه‌ساز معرفی قابلیت‌ها و توانمندی‌های طب ایرانی به طرف اتریشی دانست.
در ادامه، دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه نیز تاریخچه کوتاهی از دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه کرد و گفت: پیشینه این مجموعه به 170 سال پیش و شروع به کار مدرسه دارالفنون مربوط می‌شود.
وی با اشاره به فعالیت 11 دانشکده از جمله دانشکده طب ایرانی و 16 بیمارستان آموزشی جنرال و تخصصی در زیرمجموعه دانشگاه، تصریح کرد: در مجموع 4 هزار و 500 تخت فعال در این بیمارستان‌ها مشغول به ارائه خدمات درمانی هستند ضمن اینکه حدود 3 میلیون نفر در جنوب تهران از امکانات این بیمارستان‌ها بهره‌مند می‌شوند.
معاون بین‌الملل دانشگاه با تشریح جایگاه دانشگاه در نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی، گفت: پایگاه استنادی ISC این مجموعه را در جایگاه نخست دانشگاه‌های جهان اسلام در حوزه پزشکی قرار داده است.
وی توضیحاتی در خصوص دستاوردهای دانشگاه در حوزه بین‌الملل ارائه کرد و اظهار داشت: هم‌اکنون حدود 900 دانشجوی بین‌المللی از 46 کشور جهان در این مجموعه مشغول به تحصیل هستند.
دکتر کردی افزود: این در حالی است که اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در تعامل با مراکز علمی و آکادمیک بین‌المللی، همکاری خوبی را با اساتید خارجی در زمینه پژوهش‌های مشترک و چاپ و انتشار مقالات رقم زده‌اند.
وی با بیان اینکه همکاری‌های آکادمیک دانشگاه طی چند سال اخیر رشد قابل‌توجهی داشته است، اضافه کرد: پیرو پیشنهادات دکتر شمس اردکانی در خصوص راه‌اندازی انجمن علمی علوم پزشکی ایران و اتریش، بسیار علاقه‌مند به توسعه ارتباطات با دانشگاه‌ها و مراکز علمی این کشور در فیلدهای متنوع پزشکی هستیم.
اشتفان شولتس، سفیر اتریش در ایران نیز ضمن قدردانی از فرصت ایجاد شده گفت: بسیار خوشحالم که نقش پزشکان اتریشی در راه‌اندازی پزشکی نوین در ایران بسیار پررنگ بوده و البته این ارتباطات به مرور دو سویه شده و هم‌اکنون جمعیت بزرگی از متخصصان در اتریش را ایرانی‌ها تشکیل می‌دهند.
وی با ابراز علاقه‌مندی برای توسعه همکاری‌های آکادمیک میان دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه‌ها و مراکز علمی اتریش، موافقت اولیه خود را با پیشنهاد شکل‌گیری انجمن علمی علوم پزشکی دو کشور اعلام کرد.
شولتس با اشاره به اینکه در حال حاضر انجمن‌های مشترکی میان دو کشور مشغول به فعالیت هستند، بیان داشت: شکل‌گیری انجمن جدید باید با بررسی دقیق‌تر و با تأکید بر فعالیت در حیطه پزشکی باشد.
سفیر اتریش در ایران با استقبال از برگزاری مراسم رونمایی از نسخه فارسی کتاب طب سوزنی؛ دیدگاه جامع‌نگر در تئوری و بالین و کارگاه‌های جانبی آن طی ماه‌های آتی، خاطرنشان کرد: بهتر است همکاری‌ها در سایه تفاهم‌نامه‌ای که پیش از این منعقد شده، پیش برود تا هر چه زودتر شاهد عملیاتی شدن آنها باشیم.
معاون بین‌الملل دانشگاه در جمع‌بندی این نشست با بیان اینکه در حال حاضر بستر بسیار مناسبی برای تعامل دانشکده‌ها و گروه‌های علمی دانشگاه با مراکز علمی و درمانی اتریش وجود دارد، گفت: پیشینه این ارتباط به زمان راه‌اندازی مدرسه دارالفنون توسط امیرکبیر و دعوت وی از پزشکان اتریشی برای تدریس در این مدرسه مربوط می‌شود.
دکتر کردی افزود: اتریش نه تنها در آن برهه زمانی موضعی بی‌طرف در مقوله سیاسی کشورها و شرایط استعماری حاکم بر جهان داشته بلکه در حال حاضر نیز ارتباط این کشور با ایران به لحاظ سیاسی بهتر از خیلی از کشورها است.
وی تصریح کرد: همچنین جمعیت بزرگی از ایرانیان در اتریش زندگی می‌کنند که بیش از 2 هزار نفر از آن‌ها متخصص و پزشک هستند و ما امیدواریم در سایه تعاملات ایجاد شده بتوان از قابلیت‌ها و پتانسیل‌های آنها در همکاری‌های مشترک و تبادلات علمی استفاده کرد.
در پایان این دیدار، شولتس، سفیر اتریش در ایران به همراه دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر رضایی زاده، رئیس دانشکده طب ایرانی و و دکتر کاظمی، نایب‌رییس فدراسیون جهانی طب سوزنی از بخش‌هایی از دانشکده طب ایرانی بازدید کردند.

 
خبر و عکس: مهناز وحیدی

  • گروه خبری : معاونت,اخبار معاونت
  • کد خبر : 274136
مهناز وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین