سومین نشست شورای بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در دور جدید با نگاه جدیتر به چالشها و دغدغههای بینالمللیسازی دانشکدهها برگزار شد
سومین نشست شورای بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در دور جدید، با ارائه گزارشی از تازهترین اخبار و رویدادهای حوزه بینالملل و تشریح چالشهای بینالمللیسازی دانشکدهها و بحث و بررسی پیرامون آنها برگزار شد.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بینالملل، در این نشست که دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ در ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد، دکتر کوروش جعفریان، معاون بینالملل دانشگاه، رؤسای دانشکدههای پردیس بینالملل، مدیران، معاونان و مشاوران حوزه بینالملل دانشگاه و معاونان بینالملل دانشکدهها به صورت حضوری و دکتر جلال سعیدپور، رئیس شعبه کیش پردیس بینالملل به صورت آنلاین شرکت داشتند.
در آغاز این نشست، معاون بینالملل دانشگاه با تبریک اعیاد شعبانیه، گزارشی از سفر به روسیه طی روزهای ۱۸ و ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ و شرکت در شصت و پنجمین سالگرد تأسیس دانشگاه رودن و کنفرانس بینالمللی علمی و عملی "مأموریت دانشگاه مدرن" روسیه با همراهی دکتر امیرحسین تکیان، معاون پیشین بینالملل دانشکده بهداشت ارائه کرد.
تقویت ظرفیتهای دانشگاه در راستای افزایش اعتبار و درآمدزایی بینالمللی
دکتر جعفریان با اشاره به حضور مقامات، رؤسای حدود ۴۰ دانشگاه، مسئولان و وزرای کشورهای مختلف در این رویداد و سطح بالای کیفی این برنامه، تصریح کرد: دانشگاه رودن در حال حاضر ۱۳ هزار دانشجوی بینالملل از ۱۶۱ کشور جهان دارد.
وی تصریح کرد: برگزاری همزمان این مراسم با یک کنفرانس علمی بینالمللی با موضوع نقش هوش مصنوعی در دانشگاههای نسل جدید، حضور مهمانان، مقامات، مسئولان و نمایندگان از کشورهای مختلف و تعداد قابل توجه سخنرانان، بر اهمیت آن افزوده بود.
معاون بینالملل دانشگاه با بیان اینکه مشاهدات ما حاکی از امکانات زیرساختی خوب دانشگاه رودن است، تأکید کرد: این زیرساختها بسترهای لازم را برای جذب تعداد بالای دانشجویان بینالملل فراهم کرده است. به جرأت میتوان گفت که اعضای هیأت علمی و اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران بسیار قویتر و توانمندتر از اساتید این دانشگاه هستند و در صورت تقویت ظرفیتهای موجود میتوانیم هم به لحاظ اعتبار بینالمللی و هم از نظر درآمدزایی، موفقتر از آنها عمل کنیم.
دکتر جعفریان با اشاره به حرکت این دانشگاه و بسیاری از دانشگاههای مطرح در مسیر رتبهبندی گرین (سبزترین دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی جهان)، بیان داشت: این مقوله میزان سازگاری دانشگاهها و مراکز علمی جهان را با محیط زیست و طبیعت مورد سنجش قرار میدهد. به نظر میرسد دانشگاه علوم پزشکی تهران باید به صورت جدیتر به این موضوع ورود کرده تا همانطور که در بسیاری از حوزهها پیشرو است، جایگاه خوبی نیز در رتبهبندی گرین کسب کند.
سپس دکتر سید رضا حسینی سده، مشاور اجرایی معاون بینالملل دانشگاه توضیحاتی در خصوص سیستم مدیریت پروژه آنلاین تسکولو ارائه کرد و به مرور وظایف محوله و فعالیتهای تعریف شده برای هریک از مدیریتها و معاونتهای پردیس و معاونت بینالملل دانشگاه و معاونتهای بینالملل دانشکدهها در این سیستم پرداخت.
وی افزود: تسکولو امکان همکاری تیمی بهتر را فراهم میکند و انتظار میرود معاونان و مدیران محترم در زمانبندی تعیین شده وظایف محوله را انجام و گزارشی از اقدامات خود ارائه کنند.
نگاه جدیتر به چالشها و دغدغههای بینالمللیسازی دانشکدهها
پس از آن دبیر شورای بینالملل دانشگاه دستور اصلی این جلسه را تشریح کرد و گفت: بنابر نظر معاون بینالملل دانشگاه، نگاه جدیتر به چالشها و مشکلات بینالمللیسازی دانشکدهها، در دستور کار این شورا قرار گرفت.
دکتر شادمهر اضافه کرد: برهمین اساس از معاونان بینالملل دانشکدهها خواسته شد مهمترین مسائل و دغدغههای خود را با ما در میان بگذارند که پس از ارسال، بررسیهای لازم از زوایای مختلف انجام شد و نتایج حاصله در قالب ۱۵ دستهبندی، ارائه می شود.
وی با تکیه بر زمان باقی مانده از نشست شورای بینالملل، پنج چالش تأمین منابع مالی مناسب برای شرکت اساتید داخلی و خارجی در کنگرههای بینالمللی، حمایت مالی مناسب برای مشارکت آموزشی و پژوهشی اساتید و گروههای آموزشی، عدم ورود به موقع دانشجویان بینالملل، تأخیر در صدور ویزای آنها و تعداد مناسب دانشجویث خارجی در هر رشته مقطع، تأمین منابع مالی برای بروزرسانی تجهیزات بالینی و آزمایشگاهی و بازاریابی و تبلیغات مناسب دورههای آموزشی دانشکدهها را مطرح کرد.
در ادامه، اعضای شورای بینالملل دانشگاه به طرح دیدگاهها و پیشنهادات خود پرداختند.
دکتر خسرو سهرابی، مشاور معاون بینالملل دانشگاه در حوزه روابط بینالملل نکاتی در خصوص تسهیلات شرکت و ارائه مقاله در کنگرههای خارج از کشور و تلاشهای انجام شده برای هدفمندتر شدن حمایتها به منظور مشارکت بیشتر اساتید و دانشجویان و کارشناسان خبره، بیان کرد.
همچنین دکتر امید امینیان، رئیس دانشکده پزشکی پردیس بینالملل با اشاره به موضوع حمایت مالی مناسب از اساتید فعال در حوزه آموزش و پژوهش بینالملل، نحوه محاسبه حق التدریس اساتید دانشجویان بینالملل (استادان و استادیاران) را برای حاضران تشریح کرد.
وی با تکیه بر نکات مطرح شده در مورد تأمین منابع مالی برای بروزرسانی تجهیزات بالینی و آزمایشگاهی واحدها، توجه به سهم هر دانشکده از بودجه بینالمللیسازی در تفاهم نامه مالی سال آینده معاونت بینالملل را ضروری دانست.
رئیس دانشکده پزشکی پردیس بینالملل همچنین از معاونان بینالملل خواست موضوع تخصیص این بودجه و دیده شدن آن در تفاهم نامه مالی دانشکده خود را پیگیری کنند.
دکتر محمدمهدی طاهری، سرپرست معاونت آموزشی پردیس بینالملل نیز با اشاره به عوامل تأثیرگذار در تأخیر صدور ویزای دانشجویان بینالملل از جمله عدم پیگیری به موقع دانشجویان، از پیشبینی تدابیری برای تسریع این فرآیند و تهیه بروشوری برای آگاهی دانشجویان نو ورود از قوانین آموزشی خبر داد.
دکتر احمدعلی حنفی بجد، رئیس اداره جذب و بازاریابی بینالمللی و معاون بینالملل دانشکده بهداشت نیز با بیان اینکه تلاش مدیریت توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل بر دیده شدن تمامی دانشکدهها در تبلیغات بینالمللی است، گفت: سایت انگلیسی دانشگاه با مشکلاتی مواجه است که امیدواریم با تدابیر پیشبینی شده هر چه زودتر مرتفع شود.
وی با اشاره به اینکه از ظرفیت کارگزاران جذب دانشجو، ایمیل مارکتینگ، شبکههای اجتماعی و نمایشگاههای بینالمللی برای معرفی دانشکدهها و تبلیغات برنامهها و دورههای آموزشی و همچنین رشته مقاطع مختلف آنها استفاده میشود، اظهار داشت: از دانشکدهها میخواهیم که مکاتبات و اطلاعات خود برای تولید محتوا و اطلاعرسانی را به صورت رسمی و از طریق اتوماسیون اداری برای این مدیریت ارسال کنند.
دکتر فاطمه حاجی علی عسگری، مدیر بینالمللیسازی الکترونیک معاونت بینالملل نیز ضمن ارائه توضیحاتی درباره سایت انگلیسی دانشگاه، به پیشبینی تدابیری برای بهبود وضعیت این وب سایت به ویژه حل مشکلات مربوط به جذب و بازاریابی بینالمللی اشاره کرد.
کارانه بینالملل؛ انگیزهای برای حضور جدیتر اساتید دانشگاه در عرصه بینالملل
معاون بینالملل دانشگاه در جمعبندی این نشست و با توجه به نکات مطرح شده بر اهمیت هدفمندتر شدن شرکت اساتید، دانشجویان و کارشناسان خبره در کنگرههای خارج از کشور و تلاش برای جذب حمایتهای بیشتر از سوی برگزارکنندگان این رویدادها تأکید کرد.
دکتر جعفریان با اشاره به اینکه معاونت بینالملل در سال جاری دو برابر ظرفیت و بودجه پیشبینی شده برای دورههای اعزام به خارج از کشور تعهد ایجاد کرده است، بیان داشت: با وجود بسته شدن هزینههای سفر در دی ماه، در تلاش برای پرداخت تسهیلات باقی مانده اساتید تا پایان سال جاری هستیم.
وی همچنین با تکیه بر مسائل موجود پیرامون حمایت مالی از اساتید فعال در حوزههای آموزش و پژوهش بینالملل، از ارسال طرح کارانه بینالملل به مدیریت امور مالی دانشگاه خبر داد و گفت: در صورت اعلام نظر موافق این مدیریت، این طرح در هیأت امنای دانشگاه مصوب خواهد شد و امیدواریم با اجرای آن به صورت دقیقتر بتوانیم قدردان اساتید فعال در حوزه بینالملل باشیم و انگیزه آنها برای فعالیت در این عرصه به ویژه جذب دانشجویان خارجی را افزایش دهیم.
معاون بینالملل دانشگاه در خصوص مباحث مربوط به ورود به موقع دانشجویان بینالملل و صدور ویزا به ویژه برای دانشجویان دکترای تخصصی استاد محور (New Route PhD)، بیان داشت: آییننامه دکترای تخصصی استاد محور باید مجدداً مورد بررسی قرار گیرد. چرا که دانشجویان این رشته مقطع پس از گذراندن واحدهای درسی و آغاز فاز تحقیقات چندان نیاز به حضور در ایران ندارند و میتوانند به کشورهای خود بازگردند.
دکتر جعفریان در ادامه از دکتر شادمهر خواست از اساتید بزرگ دانشگاه که دارای سبقه فعالیتهای بینالمللی هستند برای حضور در نشستهای آتی شورای بینالملل دانشگاه دعوت کند تا فرصتی برای بهرهمندی از تجربیات ارزشمند آنها فراهم شود.
وی همچنین از معاونان بینالملل نیز خواست تا مقوله تشکیل کنسرسیوم گروههای آموزشی دانشکدهها با همتایان آنها در دانشگاههای منطقه و دیگر کشورها را پیگیری کنند و خاطرنشان کرد: این رویکرد در آینده منجر به تشکیل شبکههایی میشود که نقش اثرگذاری در برگزاری رویدادهای مختلف، اخذ گرنتهای بینالمللی و بازاریابی بینالمللی خواهد داشت.
ارسال نظر