• تاریخ انتشار : 1401/12/16 - 15:16
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 65
  • زمان مطالعه : 13 دقیقه

همایش سالیانه خانواده بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران با عنوان گامی نو در مسیری آشنا برگزار شد

همایش سالیانه خانواده بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور دکتر محمدحسین آیتی، معاون بین‌الملل دانشگاه و برگزاری شش پنل همفکری با موضوعات اولویت‌دار این حوزه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بین‌الملل، در این همایش که دوشنبه 15 اسفند 1401 با عنوان "گامی نو در مسیری آشنا"در سالن دارالفنون برگزار شد، مدیران و معاونان معاونت و پردیس بین‌الملل دانشگاه، روسای دانشکده‌های پردیس بین‌الملل، معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها، گروه‌های آموزشی، بیمارستان‌ها و مراکز تحقیقاتی و مسئولان میزها و دبیران اتاق‌های همکاری علمی دانشگاه با کشورهای مختلف نیز حضور داشتند.
دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه بین‌المللی سازی در کشور پیشرو و پیشگام است
در آغاز، دکتر آیتی هدف از برگزاری این گردهمایی را تقدیر از زحمات فعالان حوزه بین‌الملل دانشگاه در طول سال جاری دانست و افزود: همچنین فرصت بسیار خوبی است که از تلاش‌های ارزشمند دکتر علی عرب خردمند و دکتر رامین کردی، معاونان بین‌الملل پیشین دانشگاه و اقدامات ارزشمند آن‌ها برای تشکیل شبکه بین‌الملل که مدلی منحصربه‌فرد در کشور به شمار می‌آید، قدردانی کنم. بی‌شک این مدل در پیشبرد سریع‌تر و بهتر اهداف این حوزه نقش بسزایی داشته است.
معاون بین‌الملل دانشگاه تصریح کرد: خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی در حیطه‌های مختلف بین‌المللی سازی چون جذب دانشجویان خارجی، پژوهش بین‌الملل و راه‌اندازی شعبه بین‌الملل موفق عمل کرده و همواره در کشور پیشگام و پیشرو است.
وی همچنین با قدردانی از فعالیت‌های خوب و مؤثر مدیران و معاونان ستادی حوزه بین‌الملل دانشگاه در طول یک سال گذشته، بیان داشت: طی نشست پیش رو شش برنامه اولویت‌دار معاونت بین‌الملل که در برنامه راهبردی چهارساله نیز دیده شده، در قالب پنل‌هایی ارائه خواهد شد و از همه شما می‌خواهیم در این همفکری مشارکت داشته باشید.
دکتر آیتی سپس با اشاره به تحصیل بیش از یک هزار و 600 دانشجوی خارجی در تهران، کیش و شعبه بین‌الملل دانشگاه در کربلا، افزود: به تازگی معاونت دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل اقدام به تشکیل شورای صنفی دانشجویان بین‌الملل و انتخابات این شورا با مشارکت قابل‌توجه دانشجویان کرده است.
معاون بین‌الملل دانشگاه از اختصاص فضایی در ورودی سالن برگزاری این همایش به تعدادی از دانشجویان عضو شورا خبر داد و از حاضران خواست از میز تدارک دیده شده توسط این دانشجویان بازدید کنند.
سپس شش پنل همفکری با موضوعات اولویت‌دار حوزه بین‌الملل دانشگاه برگزار شد.
برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت بین‌المللی فرصتی برای نمایش توانمندی‌های دانشگاه و  گسترش روابط بین‌الملل
در پنل نخست با عنوان بازاریابی و جذب برای دوره‌های کوتاه‌مدت؛ نخست دکتر سید مهدی رضایت، معاون آموزشی پردیس بین‌الملل در خصوص سیاست‌های دانشگاه در این باره، اقدامات جدید به منظور برگزاری منسجم دوره‌های کوتاه‌مدت و فرآیند برگزاری دوره‌ها توضیحاتی ارائه کرد.
دکتر آرمان زرگران، مدیر توسعه امور بین‌الملل دانشگاه نیز به تشریح فرآیند کلی جذب دانشجویان خارجی پرداخت و گفت: از ابتدای این فرآیند تاکنون بیش از 2 هزار و 760 دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی تهران و شعبه بین‌الملل این مجموعه در کربلا جذب شده‌اند.
وی با اشاره به اینکه برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت بین‌المللی به لحاظ نمایش توانمندی‌های دانشگاه، گسترش روابط بین‌الملل، درآمدزایی و حتی به عنوان ابرازی برای بازاریابی از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند، اظهار داشت: حوزه بین‌الملل دانشگاه دوره‌های کوتاه‌مدت را در قالب دوره‌های مدون عمومی و دوره‌های تخصصی برنامه‌ریزی کرده است.
مدیر توسعه امور بین‌الملل دانشگاه تصریح کرد: در اجرای دوره‌های کوتاه‌مدت باید نگاهی به بازار مخاطب و طراحی مناسب با نیاز آن‌ها، شرکای خارجی و برگزاری برنامه‌های جانبی داشته باشیم ضمن اینکه باید استفاده از پتانسیل فردی و تخصصی اساتید به منظور شبکه‌سازی و تعریف دوره‌ها را نیز مورد توجه قرار دهیم.
دکتر زرگران از تشکیل دبیرخانه دوره‌های کوتاه‌مدت در معاونت بین‌الملل با رویکرد مدون و منسجم‌تر شدن این دوره‌ها خبر داد و بیان داشت: همچنین کمیته‌ای برای بررسی دوره‌ها به ریاست معاون آموزشی پردیس بین‌الملل و دبیری مدیر توسعه امور بین‌الملل شکل گرفته است.
وی سپس از اساتید حاضر خواست نگاه ویژه‌ای به دوره‌های کوتاه‌مدت بین‌المللی داشته باشند و اظهار داشت: معاونت بین‌الملل دانشگاه در مسیر پخته‌تر شدن ایده‌ها و پیشنهادات شما و اجرای دوره‌ها حمایت لازم را خواهد داشت ضمن اینکه در زمستان امسال با برگزاری متمرکز دوره‌های مدرسه زمستانه در چهار دانشکده، تجارب ارزشمندی کسب کرده‌ایم که می‌تواند دوباره تکرار شود.
دکتر فاطمه حاج علی عسگری، مدیر بین‌المللی سازی الکترونیک معاونت بین‌الملل نیز در پنل دوم با موضوع بین‌المللی الکترونیک با تأکید بر اهمیت کاربرد فناوری‌ها در آموزش، گفت: تاکنون توسعه فناوری‌های هوشمند، ارتقای نرم‌افزارها و سیستم‌های اداری، بهینه‌سازی و توسعه وبگاه‌های الکترونیک، تقویت زیرساخت و فناوری‌های کمی آموزش آنلاین، ارتقای کمی و کیفی وب‌سایت‌های بین‌المللی منتسب به دانشگاه، توسعه زیرساخت‌های فناوری در سیستم جذب، آموزش و فارغ‌التحصیلی و گسترش تجهیزات آموزشی مدرن در کلاس‌های درس مطابق با استانداردهای بین‌المللی از مسیر بین‌المللی سازی الکترونیک محقق شده است.
وی همچنین در خصوص روندهای جهانی شدن حوزه فناوری و آموزش در حیطه‌های محتوا و کیفیت آموزش و نقش قابل‌توجه آن‌ها در پیشرفت حوزه‌های مختلف علم و فناوری و رسیدن به مرزهای دانش و آموزش‌های مجازی، فناوری‌های یادگیری دیجیتال، روش‌ها و برنامه‌ریزی‌های جدید آموزشی و تحصیلی و یادگیری مشارکتی توضیحاتی ارائه کرد.
دکتر حاجی علی عسگری در خصوص شاخص‌های بین‌المللی سازی آموزش در بستر فناوری‌های الکترونیک نیز گفت: تعداد ویدئوهای آنلاین، ایمیل‌های ارسال شده به حساب‌های ایمیل خارجی، ویدیوهای دیده شده در اینترنت به زبان خارجی، صفحات اینترنتی بازدید شده به زبان خارجی و مطالب مطالعاتی خارجی مورد استفاده در دوره‌ها به عنوان شاخص‌های بین‌المللی سازی مورد توجه هستند.
طرح منتورینگ دانشجویان بین‌الملل به دنبال ارتقای شرایط تحصیلی، اجتماعی و فرهنگی دانشجویان
پنل سوم نیز به مبحث زندگی دانشجوی بین‌الملل اختصاص یافت و دکتر کوثر اثنی عشری، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل ضمن بیان خلاصه‌ای از فعالیت‌های این معاونت، طرح منتورینگ دانشجویان بین‌الملل را معرفی کرد.
وی گفت: این طرح با هدف ارتقای کیفیت زندگی و شرایط تحصیلی، اجتماعی و فرهنگی دانشجویان بین‌الملل دانشگاه و آشنایی آن‌ها با تمدن غنی ایرانی-اسلامی کلید خورد.
دکتر اثنی عشری افزود: برهمین اساس نخستین جلسه منتورینگ دانشجویان بین‌الملل مدتی پیش با حضور جمعی از اساتید منتور داوطلب برگزار شد که انتظار می‌رود با اجرای آن مسیر صحیح حرکت برای دانشجویان تعیین و حمایت کافی از آن‌ها به عمل آید تا از انگیزه کافی برای دستیابی به اهداف خود برخوردار شوند.
معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل از حاضران خواست طرح مذکور را در سطح مجموعه‌های خود اطلاع‌رسانی و اساتید را تشویق به فعالیت در حوزه منتورینگ دانشجویان بین‌الملل کنند.
وی با اشاره به اینکه از تابستان سال جاری انجمن دانشجویی دانشجویان بین‌الملل دانشگاه با هدف اجرای برنامه‌های فوق‌برنامه در زمینه‌های علمی، هنری اجتماعی و ورزشی شکل گرفت، بیان داشت: با وجود نوپا بودن انجمن تاکنون دانشجویان بین‌المللی از رشته‌ها و دانشکده‌های مختلف با عضویت در کمیته‌های آن، برنامه‌هایی را در حوزه‌های اجتماعی، ورزشی و فرهنگی اجرایی کرده‌اند.
دکتر اثنی عشری همچنین اقدامات انجام  شده برای تشکیل شورای صنفی دانشجویان بین‌الملل را تشریح کرد و گفت: این شورا در تعامل با معاونت بین‌الملل دانشگاه مطالبات، مشکلات و پیشنهادات دانشجویان را پیگیری خواهد کرد و چندی پیش نیز در میان استقبال قابل‌توجه دانشجویان بین‌الملل، انتخابات اعضای آن در خوابگاه‌های پردیس بین‌الملل برگزار شد.
سپس سارا فرحات، دبیر انجمن دانشجویی دانشجویان بین‌الملل و سید علی کمیل شاه، مشاور دبیر شورای صنفی دانشجویان بین‌الملل توضیحاتی در خصوص اقدامات انجام شده تاکنون ارائه کردند.
دکتر محمدحسین نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه  نیز در قالب پنل فرصت‌های ارتقای روابط بین‌الملل، به موضوع دیپلماسی علم پرداخت و با طرح سؤالاتی چون، چرا علم برای دیپلماسی اهمیت دارد؟ و آیا علم می‌تواند موجب پیشرفت دیپلماسی و یا دیپلماسی می‌تواند زمینه ارتقای علم را فراهم کند؟ از اساتید حاضر خواست ضمن پاسخ، دیدگاه‌های خود را بیان کنند.
رونمایی از پنج مجموعه آموزش زبان برای دانشجویان دانشگاه در سال آینده
در پنل پنجم موضوع ارتقای آموزش زبان فارسی و انگلیسی دانشجویان، کارکنان و اساتید توسط دکتر عنایت‌الله شعبانی، رئیس کالج بین‌الملل دانشگاه مطرح شد و وی گزارشی از فعالیت‌های این مجموعه در چهار حیطه گروه آموزشی زبان‌های خارجی دانشگاه، کرسی زبان فارسی کالج بین‌الملل، توان‌افزایی اعضای هیأت‌علمی و کارکنان و مأموریت‌های ویژه ارائه کرد.
وی گفت: گروه آموزشی زبان‌های خارجی دانشگاه وظیفه ارائه واحدهای درسی زبان انگلیسی دانشگاه را برعهده دارد و بیشترین واحدهای درسی به دانشجویان پس از دانشکده پزشکی توسط این گروه تدریس می‌شود.
دکتر شعبانی از برگزاری آزمون‌ها در گروه زبان‌های خارجی به صورت یکپارچه و الکترونیکی خبر داد و بیان داشت: این گروه تنها در نیمسال پبش رو 98 کلاس برای بیش از یک هزار و 600 دانشجو برگزار کرده است.
رئیس کالج بین‌الملل دانشگاه ادامه داد: در حوزه توان‌افزایی اعضای هیأت‌علمی و کارکنان دانشگاه نیز اقداماتی چون برگزاری کارگاه‌های کوتاه‌مدت ارتقای مهارت‌های زبانی اعضای هیأت‌علمی، دوره‌های بین‌المللی سازی، دوره توانمندسازی و آزمون‌های بسندگی برای متقاضیان فرصت‌های مطالعاتی خارج از کشور، بررسی وضعیت زبان انگلیسی اساتید و کلاس‌های شرط پذیرش دانشجویان بین‌الملل (فارسی و انگلیسی) در تهران و کیش انجام شده است.
وی اضافه کرد: کرسی زبان فارسی کالج بین‌الملل نیز با رویکرد آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان برنامه‌هایی چون تهیه و تولید محتوای آموزشی با اهداف ویژه، برگزاری مدارس تابستانه و زمستانه، برپایی جشن بزرگداشت زبان فارسی، برگزاری نهمین گردهمایی موسسه‌ها و نهادهای فعال آموزش زبان فارسی جهان و انعقاد تفاهم‌نامه وزارت بهداشت و بنیاد سعدی را اجرایی کرده است.
دکتر شعبانی افزود: سال آینده از پنج مجموعه آموزشی زبان برای دانشجویان دانشگاه رونمایی خواهد شد.
وی با اشاره به مأموریت‌های ویژه و ملی این مجموعه، یادآور شد: دبیرخانه کارگروه بین‌المللی سازی در کلان منطقه 10 آمایشی سلامت کشور و دبیرخانه کشوری EducationIRAN، در کالج بین‌الملل واقع شده‌اند.
دکتر شعبانی تصریح کرد: کالج بین‌الملل دانشگاه به عنوان مرکز همکار در برگزاری دوره‌های بین‌المللی سازی آموزش عالی در علوم پزشکی برای کلان منطقه 10، تاکنون موفق به برپایی دو دوره شده است.
رئیس کالج بین‌الملل در پایان بیان داشت: در قرن 21 دانستن زبان افزوده به یک تجربه روزمره و زیسته هر انسان تبدیل شده است بر همین اساس این مجموعه آمادگی خود را برای استفاده از پیشنهادات اعضای هیأت‌علمی و فعالان حوزه بین‌الملل دانشگاه اعلام می‌کند.
در پنل پایانی این همایش با موضوع دانشجوی استاد محور نیز معاون آموزشی پردیس بین‌الملل نکاتی در خصوص جذب دانشجوی دکترای تخصصی استاد محور (New Route PhD) بیان کرد.
دکتر رضایت اظهار داشت: طی همکاری معاونت آموزشی پردیس بین‌الملل، واحد جذب و بازاریابی معاونت بین‌الملل و دانشکده‌ها، اطلاعات و مشخصات اساتید واجد شرایط، مسیرهای پژوهشی‌شان و رشته‌های پذیرنده دانشجو در سامانه بارگذاری و تبلیغات لازم انجام می‌شود.
وی افزود: پس از شکل‌گیری ارتباط میان استاد و دانشجو، درخواست‌ها در کمیته پذیرش دانشجویان خارجی بررسی و در صورت موافقت با پذیرش، مراحل ثبت‌نام، ارائه واحدهای درسی، تصویب پروپوزال و انجام پایان‌نامه طبق روال معمول انجام می‌شود.
معاون آموزشی پردیس بین‌الملل با اشاره به بازنگری انجام شده در آیین‌نامه دکترای تخصصی استاد محور، بیان داشت: طی این بازنگری مشوق‌هایی را برای اساتید راهنما، گروه‌های آموزشی و دانشکده‌ها در نظر گرفتیم.
وب سایت دوره‌های کوتاه‌مدت بین‌المللی دانشگاه راه‌اندازی می‌شود
دکتر آیتی در جمع‌بندی این گردهمایی با بیان اینکه معاونت بین‌الملل درصدد گسترش دوره‌های کوتاه‌مدت بین‌المللی در سطح دانشگاه است، گفت: در همین راستا دبیرخانه دوره‌های کوتاه‌مدت در معاونت بین‌الملل ایجاد شد ضمن اینکه راه‌اندازی وب‌سایتی برای این دوره‌ها که قابلیت جستجوی عناوین دوره‌ها، اسامی اساتید و نام دانشکده‌ها را داشته باشد، قدم بعدی خواهد بود.
معاون بین‌الملل دانشگاه ادامه داد: این در حالی است که آیین‌نامه دوره‌های کوتاه‌مدت نیز به تصویب رسید و تلاش شد طی آن مباحث مالی شفاف‌تر شود.
وی از برگزاری متمرکز دوره‌های مدرسه زمستانه سال جاری در چهار دانشکده به عنوان شکلی از دوره‌های کوتاه‌مدت و البته منطبق با مدل‌های جهانی یاد کرد و افزود: این دوره‌ها امسال به صورت پایلوت اجرایی شد و گروه‌های آموزشی، دانشکده‌ها و سایر مراکز زیرمجموعه در صورت داشتن برنامه‌ای برای برگزاری مدارس فصلی، می‌توانند به مدرسه تابستانی سال آتی بپیوندند.
دکتر آیتی با تأکید بر اینکه همچنین در حوزه بین‌المللی سازی الکترونیک در معاونت بین‌الملل فعالیت‌ها و برنامه‌های خوب و رو به جلویی در حال اجرا است و انتظار می‌رود با برگزاری این همایش، ارتباط نزدیک‌تری میان این بخش و اساتید شکل گیرد.
معاون بین‌الملل دانشگاه تصریح کرد: در حوزه دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل نیز طی ماه‌های اخیر شاهد برگزاری جشنواره ورزشی دانشجویان بین‌الملل دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور بوده‌ایم، که به لطف خداوند دانشجویان پسر موفق به کسب مقام قهرمانی این جشنواره شدند و مسابقات دانشجویان دختر نیز با نتایجی درخشان در حال برگزاری است.
وی همچنین مأموریت‌های ملی کالج بین‌الملل دانشگاه چون برگزاری دوره‌های بین‌المللی سازی آموزش عالی در علوم پزشکی برای کلان منطقه 10 را بسیار ارزشمند دانست و افزود: اجرایی شدن تفاهم‌نامه وزارت بهداشت و بنیاد سعدی نیز به این مجموعه سپرده شده است.
معاون بین‌الملل دانشگاه با اشاره به تصویب آیین‌نامه دکترای تخصصی استاد محور در شورای آموزشی دانشگاه، اظهار داشت: خوشبختانه با بازنگری این آیین‌نامه و همراه شدن معاونت‌های آموزشی، پژوهشی و توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه، موفق شدیم سازوکارهای مالی برای آن تبیین کنیم.
وی افزود: اجرای دوره New Route PhD می‌تواند وجه تمایز دانشگاه علوم پزشکی تهران با سایر دانشگاه‌های کشور باشد و ما از همه اساتید حاضر می‌خواهیم مجموعه‌های خود را به جذب دانشجویان دکترای تخصصی استاد محور تشویق و ترغیب کنند.
دکتر آیتی در پایان با تبریک سال نو، برای خانواده بزرگ بین‌الملل دانشگاه آرزوی سالی سرشار از موفقیت و بهروزی کرد.
توضیح اینکه در پایان هریک از پنل‌های این همایش، اساتید و اعضای هیأت‌علمی حاضر دانشگاه به همفکری پرداخته و دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود را بیان کردند.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار معاونت
  • کد خبر : 230337
مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین