در راستای حفظ و توسعه ارتباطات دانشگاهی
مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل با رایزن فرهنگی سفارت عراق در ایران دیدار کرد
نشست مشترک دکتر شعبانی، مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل و دکتر یاسر عبدالزهرا الحجاج، رایزن فرهنگی سفارت عراق در ایران با هدف حفظ و توسعه همکاریهای علمی و دانشگاهی میان دو کشور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل در جریان این دیدار که شنبه 15 مهر برپا شد، مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران را یکی از زیرمجموعههای وزارت بهداشت معرفی کرد که خدمات بهداشتی و درمانی را به مراجعهکنندگان در مرکز و جنوب تهران ارائه میکند.
دکتر شعبانی با اشاره به اینکه گواهی اعتباربخشی بینالمللی توسط موسسه ASIC به دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان نخستین دانشگاه ایرانی اعطاء شد، اظهار داشت: همچنین در سطح ملی نیز رتبه نخست پژوهش، آموزش و نوآوری در اختیار این مجموعه است.
وی تصریح کرد: این دانشگاه در رتبه بیستم جهان به لحاظ تعداد چاپ مقالات علمی قرار دارد ضمن اینکه از سهم 13 درصدی در مشارکت علمی کشور برخوردار است.
مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل با بیان اینکه از 13 هزار دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تهران، نزدیک به 800 نفر از آنها بینالمللی هستند، گفت: این در حالی است که بالاترین آمار دانشجویان خارجی متعلق به کشورهای عراق، هند و نیجریه است.
دکتر شعبانی تعداد دانشجویان عراقی دانشگاه را بین 300 تا 400 نفر اعلام کرد و گفت: دلایلی چون قطع بورسیه دانشجویان توسط دولت عراق، ایجاد شعبات خودگردان در این کشور و مسائل مربوط به پرداخت شهریه شرایط دانشجویان را به لحاظ تعداد در بازههای زمانی مختلف دستخوش تغییراتی کرده است.
وی از مقوله زبان آموزش دانشگاه برای دانشجویان بینالمللی به عنوان یکی از مسائل پیش روی دانشجویان عراقی یاد کرد و گفت: در این مسیر با ایجاد کالج بینالملل به منظور تقویت زبان انگلیسی و آموزش زبان فارسی گامهای موثری برداشته شده است.
مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی تهران با برخورداری از 254 رشته مقطع، هم اکنون در 120 رشته دانشجوی بینالمللی میپذیرد.
در ادامه، رایزن فرهنگی سفارت عراق در ایران نیز با اشاره به اینکه سیاست هر دو کشور امروز بر مبنای تحکیم روابط بنا شده است، بیان داشت: در همین راستا دولت عراق به همکاریهای علمی و دانشگاهی به عنوان یکی از شاخصههای حفظ و توسعه ارتباطات با جمهوری اسلامی ایران میاندیشد.
دکتر یاسر عبدالزهرا الحجاج با تأکید بر وجود مرزهای مشترک و اشتراکات دینی، فرهنگی و استراتژیک میان عراق و ایران، تصریح کرد: تعامل با دانشگاه علوم پزشکی تهران که جزء برندهای مطرح منطقه به شمار میآید در سطحی وسیع تر از تبادل دانشجو مد نظر قرار دارد.
وی با اشاره به توافقات انجام شده میان دانشگاه علوم پزشکی تهران و وزارت آموزش عالی و پژوهشهای علمی عراق در خصوص راهاندازی شعبه در این کشور، گفت: انتظار ما ورود این دانشگاه با امکانات علمی خود به عراق و فعالیتهای آکادمیک در سطح گسترده است.
رایزن فرهنگی سفارت عراق در ایران همچنین به طرح مسائل پیش روی دانشجویان عراقی پرداخت و افزایش هزینه تحصیل، عدم آشنایی با ضوابط و قوانین تحصیل در دانشگاه و نحوه و زمان پذیرش را از جمله این مسائل عنوان کرد.
دکتر شعبانی در توضیح مباحث مطرح شده، تصریح کرد: نگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران در ارتباطات آکادمیک مختص به جذب دانشجو از عراق نیست بلکه تربیت و آموزش نسل آینده این کشور از اهمیت برخوردار است.
مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران از مجموع رشته مقاطع پذیرنده دانشجویان خارجی به تازگی تنها شهریه یکی از رشتهها را افزایش داده است.
وی هدف از تعریف برخی رشته مقاطع در شعبه کیش را ایجاد ظرفیتهای جدید برای تحصیل دانشجویان خارجی عنوان کرد.
دکتر شعبانی همچنین به وجود سه نمایندگی دانشگاه در عراق اشاره کرد و از رایزن فرهنگی سفارت این کشور در ایران خواست در صورت اقدام غیرقانونی این دفاتر، گزارش آن را به دانشگاه علوم پزشکی تهران ارسال کنند.
مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل یادآور شد: در بدو ورود دانشجویان بینالمللی دفترچه قوانین و ضوابط دانشگاه به آنها داده میشود که اطلاعات جامعی را در اختیارشان میگذارد.
وی در پایان، مشارکت و فعالیت بیشتر دانشجویان عراقی را به عنوان یکی از انتظارات دانشگاه مطرح کرد.
همچنین به پیشنهاد رایزن فرهنگی عراق در ایران مقرر شد طی نشستی با حضور دانشجویان عراقی دغدغهها و انتظارات دانشگاه مطرح و فرصتی برای بیان مسائل آنها فراهم شود.
خبرنگار: مهناز وحیدی
ارسال به دوستان