• تاریخ انتشار : 1397/07/01 - 09:23
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

گفتگو با معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل به مناسبت فرارسیدن سال تحصیلی جدید

دکتر متوسلی: حضور دانشجویان بین‌الملل ابعاد آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاه را تحت تأثیر قرار داده است

به بهانه فرارسیدن سال تحصیلی جدید، در گفتگویی کوتاه با دکتر الهه متوسلی، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل مهم‌ترین فعالیت‌ها و اقدامات در دست اجرای این مجموعه برای دانشجویان بین‌المللی را جویا شدیم.


پردیس بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران فعالیت خود را به طور رسمی از اواخر سال 86 با جذب دانشجویان سه رشته پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی در جزیره کیش و با هدف اصلی جذب ایرانیان مقیم خارج از کشور و یا ایرانیان شاغل به تحصیل در خارج از کشور آغاز کرد.
مدتی پس از شکل‌گیری این مجموعه، با توجه به پشتوانه تاریخی غنی دانشگاه، جایگاه قابل‌قبول آن در نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی و پتانسیل بالای اعضای هیأت‌علمی، توسعه فعالیت‌های بین‌المللی و پاسخ به تقاضای روزافزون داوطلبان تحصیلات عالی خارج از کشور در دستور کار قرار گرفت.
با گذشت نزدیک به هفت سال از فعالیت در حوزه جذب دانشجویان بین‌المللی، امروز نزدیک به 900 دانشجو از 45 کشور جهان، دانشگاه علوم پزشکی تهران را برای تحصیل انتخاب کرده‌اند.
با تکیه بر حضور دانشجویان بین‌المللی از کشورها، فرهنگ و ادیان مختلف در کنار دانشجویان ایرانی در پردیس بین‌الملل دانشگاه، معاونت دانشجویی و فرهنگی این مجموعه تلاش کرده با پیش‌بینی برنامه‌های فرهنگی و فوق‌برنامه با هدف انسجام و هدفمند کردن اوقات فراغت، فرصت مناسبی را برای رشد و پرورش دانشجویان فرهیخته، نهادینه کردن اخلاق حرفه‌ای، ایجاد خلاقیت، تجربه گروهی و نشاط و شادمانی ایجاد کند.
به بهانه فرارسیدن سال تحصیلی جدید، در گفتگویی کوتاه با دکتر الهه متوسلی، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل مهم‌ترین فعالیت‌ها و اقدامات در دست اجرای این مجموعه برای دانشجویان بین‌المللی را جویا شدیم.
با تکیه بر روند افزایشی دانشجویان بین‌المللی دانشگاه طی سال‌های اخیر مهم‌ترین اقدامات معاونت دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل را تشریح بفرمایید؟
یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های دانشجویان بین‌المللی در بدو ورود به دانشگاه، بحث اسکان و خوابگاه است که در این راستا معاونت دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل تجهیز و به‌روزرسانی خوابگاه‌های موجود، ایجاد خوابگاه‌های جدید و پاسخگویی به درخواست‌های دانشجویان در این ‌باره را مورد توجه قرار داده است.
همچنین در این مسیر، ایجاد مرکز مشاوره در هر خوابگاه، ارتباط مستمر با مسئولان خوابگاه‌ها در خصوص امور اداری و اجرایی، پیگیری مشکلات روحی و روانی دانشجویان و معرفی دانشجویان نیازمند به مشاوره به واحدهای مشاوره و بررسی روند درمان آن‌ها نیز انجام شده و اقدامات اولیه برای تشکیل گروه‌های فرهنگی دانشجویان پردیس بین‌الملل و گروه‌های دانشجویی و فرهنگی ملل در خوابگاه‌ها و دانشکده‌های پردیس بین‌الملل صورت گرفته است.
بخش دیگری از فعالیت‌های این معاونت از آغاز کار متوجه برگزاری مراسم‌ها، جشن‌ها و عزاداری‌های مرتبط با تقویم فرهنگی، استعدادیابی ورزشی دانشجویان بین‌الملل، برگزاری مسابقات ورزشی و کلاس‌های ورزشی با تجهیز خوابگاه‌ها، پایش سلامت و واکسیناسیون دانشجویان بین الملل، ارائه خدمات بیمارستانی به دانشجویان و برخی از خانواده‌های آن‌ها، صدور دفترچه بیمه سلامت برای دانشجویان خارجی و خانواده‌هایشان، اعطای کمک هزینه مسکن، افتتاح حساب بانکی برای دانشجویان خارجی، اعطای وام دانشجویی، ارائه تسهیلات مالی جهت تغذیه دانشجویان بین‌الملل و توزیع ارزاق در خوابگاه‌ها بوده است.
این معاونت چه اقداماتی را در راستای پررنگ شدن حضور دانشجویان بین‌المللی در برنامه‌های فرهنگی و دانشجویی انجام داده است؟
در راستای حضور بیشتر دانشجویان خارجی در فعالیت‌های دانشجویی و فرهنگی و با هدف سیاست‌گذاری کلان فعالیت‌های فرهنگی در حوزه بین‌الملل و تعامل و انسجام بیشتر با سایر نهادهای فرهنگی، طی سال جاری شورای فرهنگی بین‌الملل دانشگاه با عضویت معاون بین‌الملل دانشگاه، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، معاون دانشجویی دانشگاه، معاون اجتماعی و فرهنگی دانشگاه و معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل و پیرو آن کمیته اجرایی این شورا با حضور مدیران دانشگاه و پردیس بین‌الملل تشکیل شده است.
طرح نیازسنجی فرهنگی و دانشجویی نیز به صورت ماهانه انجام می‌شود که با توجه به بررسی‌های کارشناسی انجام شده و نظرات دانشجویان و مدیران در چهار سال اخیر، تقویم فرهنگی پردیس بین‌الملل تدوین و متناسب با اعتبارات تخصیص یافته در حال اجرا است.
همچنین اجرای برنامه‌های فرهنگی مشترک با نهادهای فعال فرهنگی از جمله نهاد مقام معظم رهبری، معاونت‌های دانشجویی و اجتماعی و فرهنگی دانشگاه نیز مورد توجه قرار دارد.
آیا اقدامات انجام شده موجب افزایش مشارکت دانشجویان در فعالیت‌های فرهنگی به ویژه برنامه‌های ورزشی شده است؟
خوشبختانه بله، با توجه به اهمیت ورزش و فعالیت فیزیکی و جسمانی در تقویت روحیه نشاط و شادابی دانشجویان که نقش به سزایی در ارتقاء سطح علمی و کیفیت آموزشی آن‌ها دارد، معاونت دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل برنامه‌های ویژه‌ای در سطح ورزش همگانی و قهرمانی چون برگزاری کلاس‌های آموزشی ایروبیک و پیلاتس، فوتسال، دوومیدانی، بسکتبال با حضور مربیان خبره در تهران و کیش، برگزاری کوه‌پیمایی ویژه دانشجویان دختر و پسر، توسعه فضاهای ورزشی و تجهیز  خوابگاه‌های دختر و پسر در تهران و کیش به امکانات ورزشی، برگزاری مسابقات ورزشی و برپایی غرفه ورزش هم‌زمان با روز بین‌الملل در تهران و به مناسبت روز خلیج‌فارس در جزیره کیش را اجرایی کرد.
این رویکرد منجر به کسب نتایج درخشان ورزشی توسط دانشجویان خارجی در مسابقات درون دانشگاهی و برون دانشگاهی شده است.
در خصوص افتخارات کسب شده توسط دانشجویان بین‌المللی در این مسابقات توضیح بفرمایید.
دانشجویان بین‌الملل موفق به کسب 3 مدال نقره رشته دوومیدانی در سیزدهمین المپیاد ورزش‌های قهرمانی دانشجویان پسر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به میزبانی تبریز شدند.
این دانشجویان موفق شدند مدال طلای رشته فوتبال دستی المپیاد کشوری ورزش‌های همگانی وزارت بهداشت در خزر آباد ساری را به دست آورند و در رشته‌های آمادگی جسمانی، طناب زنی و داژبال نیز مقام کسب کنند.
همچنین مدال نقره تیمی رشته دارت، مدال برنز انفرادی رشته آمادگی جسمانی و مقام نایب‌قهرمانی رشته فوتبال دستی در مسابقات منطقه 10 وزارت بهداشت که بهمن‌ماه 96 برگزار شد به دانشجویان پسر خارجی پردیس بین‌الملل تعلق گرفت.
این دانشجویان در مسابقات منطقه 10 وزارت بهداشت که اردیبهشت 97 برگزار شد نیز قهرمانی رشته تنیس روی میز، مدال نقره و برنز شنا را به دست آوردند.
این در حالی است که دانشجویان بین‌المللی در مسابقات هفته خوابگاه‌های دانشگاه نیز موفق به کسب مقام دوم و سوم رشته دارت (دختران) و مقام دوم همین رشته توسط پسران شدند.
امکانات خوابگاهی مجموعه بین‌الملل دانشگاه را برای دانشجویان خارجی تشریح بفرمایید و آیا برنامه‌ریزی برای بهبود این امکانات انجام شده است؟
هم‌اکنون هفت مجموعه خوابگاهی سارا (جزیره کیش)، میرزای شیرازی، شهید حجت‌دوست، نرگس، رازی، کوثر و مریم برای اسکان دانشجویان شاغل به تحصیل در پردیس بین‌الملل دانشگاه مورد استفاده قرار می‌گیرد.
در خوابگاه‌ها برای دانشجویان بین‌الملل امکان دسترسی به اینترنت، برق اضطراری، اتاق اورژانس، کتابخانه، سایت کامپیوتر، سلف‌سرویس و اتاق ورزش فراهم شده است.
به منظور بهبود امکانات خوابگاهی، خوابگاه مریم در ماه گذشته افتتاح شد و تکمیل تجهیزات ورزشی خوابگاه‌ها در دست اقدام است.
از دیدگاه شما مشارکت دانشجویان بین‌المللی در برنامه‌های فرهنگی و دانشجویی دانشگاه چه بازخوردهایی داشته است؟
مشارکت دانشجویان بین‌الملل در سال‌های اخیر تأثیرات مثبت زیادی در همه ابعاد آموزشی، فرهنگی، پژوهشی و حتی سیاسی داشته است.
این دانشجویان، سفیران علمی و فرهنگی دانشگاه در سراسر دنیا هستند که حضور آن‌ها در ایران و تعامل آن‌ها با دانشجویان و جامعه ایرانی فرصت بیشتری جهت آشنایی با فرهنگ غنی کشور ما در اختیارشان قرار می‌دهد و آن‌ها می‌توانند معرف شایسته‌ای جهت ارائه‌ی قابلیت‌ها و توانمندی‌های فرهنگی، علمی و فناوری دانشگاه و ایران باشند.
 

خبرنگار: مهناز وحیدی

  • گروه خبری : معاونت,اخبار معاونت
  • کد خبر : 279719
کلمات کلیدی
مهناز وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین