دومین روز سمینار بینالمللی سازی آموزش عالی
دکتر شعبانی: لزوم تدوین برنامه ملی بینالمللی سازی احساس میشود
مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل، لازمه بینالمللی سازی آموزش عالی (IHE) در ایران را تغییر برنامههای آموزشی و تشخیص نیازمندیهای متقاضیان تحصیل در دانشگاهها دانست.
به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، دکتر عنایت الله شعبانی یکشنبه 10 اردیبهشت در سخنرانی خود با عنوان بینالمللی سازی آموزش عالی در ایران: فراخوانی برای برنامه ملی بینالمللی سازی متمرکز در دومین روز سمینار بینالمللی سازی آموزش عالی با بیان این مطلب گفت: در طول تاریخ کشورهای مختلف از جهانیسازی علم تأثیر پذیرفتهاند و این رویکرد دارای جنبههای مختلف تاریخی، سنتی، فرهنگی و سایر جنبه ها بوده است.
وی افزود: دانشمندان بزرگ ایرانی الهام گرفته از دانشمندان و صاحبنظران یونانی دغدغههای مشابهی برای جهانیسازی علم و ترویج دانش در دنیا داشتهاند.
مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل با اشاره به اینکه بینالمللی سازی از اذهان افراد و تحول در دیدگاهها آغاز میشود، اظهار داشت: به اعتقاد من IHE با تغییر رویکردها اتفاق میافتد و نیازمند آموزش و فرهنگسازی است.
وی تصریح کرد: در این مسیر لزوم تدوین یک برنامه ملی احساس میشود ضمن اینکه دغدغههای اصلی باید به سمت تعاریف، ضرورتها و هدفگذاریها حرکت کند.
مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل با بیان اینکه متأسفانه هنوز احساس نیاز و ضرورت بینالمللی سازی آموزش عالی در میان دانشگاههای ایرانی درونی نشده است، گفت: بدون شک این رویداد میتواند برای مراکز علمی درآمدزا باشد هرچند در گامهای نخستین نیازمند صرف هزینهها خواهد بود.
دکتر شعبانی با تأکید بر اینکه در آغاز این مسیر انجام اموری چون تغییر برنامههای آموزشی و تشخیص نیاز متقاضیان تحصیل در دانشگاهها لازم به نظر میرسد، گفت: همچنین باید مقوله زبان تدریس به دانشجویان در بحث بینالمللی سازی آموزش عالی جدی گرفته شود.
وی در پایان توجه حاضران را به موضوعاتی چون اجرای پروژههای تحقیقاتی و برنامههای تبادل اساتید و دانشجویان به عنوان جنبههایی از بینالمللی سازی آموزش عالی جلب کرد.
خبر و عکس: مهناز وحیدی
ارسال به دوستان