• تاریخ انتشار : 1403/11/24 - 10:54
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 106
  • زمان مطالعه : 11 دقیقه

حضور معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در شصت و پنجمین سالگرد تاسیس دانشگاه رودن و کنفرانس بین‌المللی علمی و عملی «مأموریت دانشگاه مدرن» روسیه

دکتر کوروش جعفریان، معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران به همراه دکتر امیرحسین تکیان، معاون بین‌الملل دانشکده بهداشت، به دعوت رسمی دانشگاه رودن "RUDN university"مهمان شصت و پنجمین سالگرد تاسیس این دانشگاه شدند و به‌عنوان سخنران در کنفرانس بین‌المللی علمی و عملی «مأموریت دانشگاه مدرن» روسیه شرکت کردند.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بین‌الملل، نمایندگان دانشگاه به دعوت رسمی دانشگاه رودن، برای حضور در برنامه‌های گرامیداشت شصت و پنجمین سالگرد تاسیس این دانشگاه و شرکت در کنفرانس بین‌المللی علمی و عملی مأموریت دانشگاه مدرن در میان چالش‌های تحول در جهان چندقطبی (INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND PRACTICAL CONFERENCE “THE MISSION OF THE MODERN UNIVERSITY” AMID THE CHALLENGES OF TRANSFORMATIONS IN A MULTIPOLAR WORLD) به روسیه سفر کردند.
مراسم افتتاحیه این رویداد با حضور معاون وزیر علوم و آموزش عالی روسیه، رئیس و مسئولان ارشد دانشگاه رودن و دیگر دانشگاه‌های این کشور 18 و 19 بهمن 1403 (6 و 7 فوریه 2025) در مسکو برگزار شد و ضمن برگزاری این رویداد، مسئولان ارشد حوزه آموزش عالی و بهداشت روسیه و برخی کشورهای مدعو، روسای دانشگاه‌ها و مسئولان ارشد دانشگاه‌های روسیه، ایران، قزاقستان، سیرالئون، هند، چین، اکوادور، کوبا، اندونزی و ترکیه سخنرانی کردند.
 
مهم‌ترین محورها و موضوعات سخنرانی کنفرانس بین‌المللی علمی و عملی مأموریت دانشگاه مدرن
دکتر کوروش جعفریان، معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با موضوع «بین‌المللی سازی آموزش عالی در ایران؛ تجارب دانشگاه علوم پزشکی تهران» از سخنرانان روز اول (پنج‌شنبه 18 بهمن) این کنفرانس بود.
دکتر امیرحسین تکیان نیز در روز دوم از این رویداد (جمعه 19 بهمن) به ارائه و سخنرانی با موضوع «معرفی دانشگاه علوم پزشکی تهران » پرداخت که مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.
معرفی تاریخچه دانشگاه، امکانات، شرایط و وضعیت تحصیل، وضعیت رتبه‌بندی دانشگاه در نظام‌های معتبر رتبه‌بندی جهان، افتخارات و دستاوردهای دانشگاه به‌ویژه در حوزه پژوهش و فعالیت‌های پژوهشی، کمیت و کیفیت مقالات منتشر شده در مجلات معتبر جهان و نتایج حاصل از انتشار این مقالات در ارتقای اعتبار دانشگاه، بخشی از ارائه و معرفی دکتر تکیان در این کنفرانس بود.
جهات اصلی توسعه علم و آموزش: واقعیت‌های یک جهان چندقطبی، جهت‌گیری‌های استراتژیک توسعه علم در روسیه، مأموریت دانشگاه مدرن در زمینه چالش‌های تحول در دنیای چندقطبی، خلق آینده با هوش مصنوعی: به‌سوی اقتصاد دانش‌بنیان، آموزش ترکیبی: پل زدن میان آموزش سنتی و دیجیتال، دانشگاه نسل سوم: دانشگاه به‌عنوان یک مرکز چندمنظوره و بین‌المللی دانش فنی و انکوباتور، روندهای جهانی در توسعه آموزش عالی و محدودیت‌های کاربرد ابزارهای جدید، جستجوی آینده رهبران جهانی: بینش و جهت‌گیری در علم و آموزش، چالش‌های علم و آموزش در عصر هوش مصنوعی، بهترین دانشگاه و چالش‌های رتبه‌بندی بین‌المللی، دانشگاه‌های شبکه‌ای به‌عنوان ابزارهای نوآورانه برای مشارکت‌های آموزشی چندجانبه جهانی، زبان‌های خارجی در عصر جهانی‌شدن، ارتباطات بین فرهنگی به‌عنوان مبنایی برای همکاری بین‌المللی در دنیای چندقطبی و نقش دانشگاه‌ها در پیشبرد دستورکار بین‌المللی در دنیای چندقطبی برخی از مهم‌ترین محورها و موضوعات سخنرانان این رویداد بود.
 
پیام ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه برای کنفرانس بین‌المللی علمی و عملی مأموریت دانشگاه مدرن
مراسم اختتامیه شصت و پنجمین سالگرد تاسیس دانشگاه رودن نیز با حضور قریب به 6000 مهمان از جمله وزرا و مسئولان حوزه بهداشت و آموزش عالی روسیه، روسا و مدیران دانشگاه‌های روسیه، کارکنان، نمایندگان دانشجویان، دانشجویان برتر و تعدادی از دانش‌آموختگان دانشگاه رودن و 50 مهمان خارجی در سطح سفیر، وزیر و روسا و معاونان حوزه بین‌الملل کشورهای مدعو با قرائت پیام ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در محل کاخ کرملین برگزار شد.
از نکات جالب توجه در برگزاری این مراسم دو ساعته، اجرای بیش از 90 درصد این برنامه توسط دانشجویان و همچنین مدیریت قسمت‌هایی از مراسم اختتامیه با استفاده از هوش مصنوعی بود که این امر با توجه به زمینه اصلی برنامه‌های رویداد مبنی بر استفاده از هوش مصنوعی و به‌عنوان نمادی از این موضوع که در آینده، هوش مصنوعی در موضوع مدیریت به انسان کمک خواهد کرد نقشی پر رنگ داشت.
 
اجرای عملیاتی تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه رودن روسیه
معاون بین‌الملل دانشگاه پیش از برگزاری کنفرانس و در اولین روز از این سفر نیز (به‌عنوان پیش نشست) با دکتر مارینا او رکتز (Marina O. Rekets)، معاون بین‌الملل دانشگاه رودن دیدار و در خصوص همکاری‌های میان دو دانشگاه گفتگو کرد.
در این دیدار که سه‌شنبه 16 بهمن 1403 در محل دانشگاه رودن برگزار شد؛ دکتر مارینا او رکتز ضمن ابراز علاقه‌مندی برای همکاری دانشگاه رودن و دانشگاه علوم پزشکی تهران به ارائه گزارشی از تعداد رشته‌ها، دانشکده‌ها، دپارتمان‌ها، دانشجویان بین‌الملل و برنامه‌های حوزه بین‌الملل این دانشگاه پرداخت و از حضور 13 هزار دانشجوی بین‌الملل از جمله دانشجویان ایرانی در میان دانشجویان مشغول به تحصیل این دانشگاه خبر داد.
دکتر جعفریان نیز ضمن تشکر از دعوت به این رویداد و همچنین یادآوری توافق راهبردی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران با کشور روسیه اظهار داشت: در راستای اجرای عملیاتی توافق و با توجه به اینکه هر دو کشور در شرایط تحریم به سر می‌برند؛ فرصت خوبی برای دو کشور است که در زمینه‌های علمی و فناوری از جمله تبادل استاد و دانشجو و حوزه‌های تکنولوژی شامل تله مدیسین، با یکدیگر همکاری داشته باشند.
دکتر تکیان نیز با تأکید بر موضوع سلامت جهانی و ضرورت همکاری‌های مرتبط در این حوزه که مورد استقبال طرف روسی نیز قرار گرفت بر اهمیت شکل‌گیری همکاری‌ها از سطوح و حلقه‌های ارتباطی پایین یعنی آغاز همکاری‌ها توسط اساتید و دپارتمان‌ها تاکید کرد.
همچنین در این نشست بر اجرای عملیاتی مفاد تفاهم‌نامه همکاری امضا شده میان دانشگاه علوم پزشکی تهران و RUDN university که مسکوت مانده بود نیز تأکید و مقرر شد که دو طرف، نمایندگان پیگیری مفاد تفاهم‌نامه را معرفی کنند.
در پایان این نشست نیز هدیه یادبود دانشگاه علوم پزشکی تهران توسط دکتر جعفریان به معاون بین‌الملل دانشگاه رودن اهدا شد.
 
تاکید مسئولان دانشگاه رودن بر توانمندی و برتری دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه پژوهش
در جلسه رسمی دیگری که پنج‌شنبه 18 بهمن با حضور دکتر جعفریان، دکتر تکیان، دکتر اولگ یاستربوف، رئیس اجرایی دانشگاه رودن، دکتر مارینا رکتز، معاون بین‌الملل، دکتر الکسی آبراموف، رئیس دانشکده پزشکی و همچنین معاون بین‌الملل دانشکده پزشکی و رئیس مرکز آموزش زبان دانشگاه رودن برگزار شد؛ مسئولان این دانشگاه با تاکید بر توانمندی و برتری دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه پژوهش، در خصوص همکاری‌های پژوهشی دو دانشگاه ابراز علاقه‌مندی کردند.
همچنین با توجه به تنوع رشته و تعداد دانشجو در دانشگاه رودن، تحصیل قریب به 50 هزار دانشجو مشتمل بر 13 هزار دانشجوی بین‌الملل از 161 ملیت و کشور و حضور قریب به 800 دانشجوی ایرانی در میان این دانشجویان، بر موضوع استفاده از دانش و تجربیات دو دانشگاه تاکید شد.
همکاری در حوزه سیاستگذاری سلامت با دانشگاه علوم پزشکی تهران و همچنین انتقال تکنولوژی و تبادل دانش و تجربه در این حوزه به‌ویژه در حوزه تله مدیسین و اجرای عملیاتی تفاهم‌نامه همکاری میان دو دانشگاه و معرفی نمایندگان هماهنگ‌کننده توسط طرفین از دیگر مباحث گفتگو و موضوعات مورد توافق برای همکاری دو دانشگاه در این نشست بود.
این جلسه با اهدای نماد یادبود دانشگاه علوم پزشکی تهران به رئیس دانشگاه رودن به پایان رسید.
 
توسعه همکاری‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و رودن روسیه در زمینه MBA Public Health و تله مدیسین
در دیدار و نشست دیگری که جمعه 19 بهمن با مدیر گروه سلامت عمومی دانشگاه رودن برگزار شد نیز ضمن ابراز علاقه‌مندی ایشان برای همکاری، موضوع همکاری مشترک در زمینه MBA Public Health با دانشگاه علوم پزشکی تهران و تجربه برگزاری مشترک این دوره با کشور هند از سوی طرف روسی مطرح شد و پس از گفتگو و تبادل نظر مقرر شد که دکتر تکیان مسئول پیگیری این موضوع باشند و از سوی دکتر جعفریان نیز پیشنهاد اجرای سه‌جانبه این دوره توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه رودن و دانشگاهی ثالث با هدف توسعه همکاری‌های مشترک بین‌المللی مطرح شد.
عصر همان روز نیز نمایندگان دانشگاه با دکتر استولیار والری، مدیر گروه تله مدیسین و انفورماتیک پزشکی این دانشگاه دیدار کردند و ضمن بازدید از این دپارتمان، در جریان پیشرفت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این دانشگاه به‌ویژه در حوزه تله مدیسین با توجه به شرایط اقلیمی روسیه قرار گرفتند.
جذب همکاری بخش خصوصی در فعالیت‌های این دپارتمان و پیشبرد برنامه‌های آن، آموزش بر اساس واقعیت مجازی و شبیه‌سازی (simulation) و سرمایه‌گذاری و اختصاص بیش از ده ها واحد و دفتر به این حوزه آموزشی از نکات قابل توجه در این دیدار و بازدید بود و در پایان نشست نیز طرفین بر مسئله تبادل دانش و انتقال تجربه میان دو دانشگاه ابراز تمایل کردند.
 
توسعه شعب بین‌الملل و بازنگری در سیاست‌های جذب دانشجو در شعب بین‌الملل
آخرین جلسه این سفر نیز شامگاه جمعه 19 اسفند به دیدار دکتر کوروش جعفریان، معاون بین‌الملل دانشگاه و دکتر امیرحسین تکیان، معاون بین‌الملل دانشکده بهداشت با دکتر کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه، دکتر هادی گودرزی و دکتر مسعود احمدوند به ترتیب رایزنان علمی و فرهنگی ایران در روسیه و در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه اختصاص داشت.
در این نشست نیز با توجه به تحصیل بیش از 10 هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های روسیه، درباره موضوعاتی همچون کیفیت آموزش به‌ویژه درباره دانشجویانی که در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی این کشور مشغول به تحصیل هستند، بازگشت این دانشجویان به کشور و پیامدهای ناشی از کیفیت غیر هم‌طراز آموزش‌های دریافتی این دانشجویان با طراز دانشگاه علوم پزشکی تهران و تاثیر آن بر سیستم درمانی و آموزشی کشور، خروج ارز از کشور و همچنین مشکلات و چالش‌های فرهنگی پیش روی دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در روسیه گفتگو شد.
تمرکز بر استفاده از ظرفیت‌های دانشگاهی داخل کشور با هدف حفظ کیفیت آموزشی متقاضیان و همچنین توسعه و ایجاد شعب بین‌الملل دانشگاه به‌ویژه در کشورهای تاجیکستان، امارت و قطر، بازنگری در سیاست‌های جذب دانشجو در شعب بین‌الملل و تسهیل در پذیرش دانشجویان ایرانی با هدف گسترش آموزش با توجه به کیفیت آموزش و رفع نیازهای داخلی و در نتیجه بازگشت ارز به کشور و به‌عنوان رویکردها و برنامه‌های آتی حوزه بین‌الملل دانشگاه، از پیشنهادات مطرح شده در این جلسه بود.
 
تجربیات حاصل از شرکت در رویداد شصت و پنجمین سالگرد تاسیس دانشگاه رودن روسیه
دکتر جعفریان در گزارش جمع‌بندی این سفر و تجارب حاصل از آن نیز اظهار داشت: تجربه شرکت در رویداد شصت و پنجمین سالگرد تاسیس دانشگاه رودن روسیه و شکل برگزاری این رویداد با توجه به قرابت زمانی آن با برنامه‌های 173 سال تجربه و 90 سال افتخارآفرینی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تجربه خوبی بود که می‌توان از آن در برنامه‌های مشابه استفاده کرد.
وی در تشریح سخنان خود افزود: دعوت از مهمانان خارجی همچون مقامات، روسای دانشگاه‌ها، معاونان بین‌الملل دانشگاه‌های همکار بین‌المللی و دانشگاه‌هایی که با آن‌ها سابقه همکاری و یا تفاهم‌نامه همکاری مشترک داریم، دعوت از دانش‌آموختگان دانشگاهمان که در کشورهای خود جایگاه‌های سیاسی و کرسی‌های مهمی را کسب کرده‌اند، بزرگداشت تجربه‌های پیشین با نگاهی به‌سوی آینده، استفاده بیش از پیش از تکنولوژی هوش مصنوعی در برگزاری رویدادهای دانشگاه، آمیختگی رویدادهای دانشگاه با مباحث علمی و سخنرانی‌های کلیدی، حضور رئیس‌جمهور یا وزرای مرتبط و یا قرائت پیام رئیس‌جمهور در رویدادهایی همچون 90 سالگی دانشگاه و واگذاری مسئولیت برگزاری رویدادهای مشابه به دانشجویان و پر رنگ کردن نقش آنان در این برنامه‌ها با توجه به استعداد و ظرفیت دانشگاه‌های کشور در این زمینه، نکات مثبتی است که می‌توان ضمن الگوپذیری از نتایج آن نیز بهره‌مند شد.
دکتر جعفریان همچنین در خصوص موضوع بین‌المللی سازی دانشگاه رودن با توجه به تنوع رشته‌ها، تعداد دانشجویان، حضور 13 هزار دانشجوی بین‌الملل از 161 ملیت و کشور نیز بیان داشت: علی‌رغم برتری علمی و حتی در برخی موارد برتری دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه امکانات، این دانشگاه به‌خوبی توانسته است به بهترین شکل از ظرفیت‌های خود استفاده کند و علاوه بر ارزآوری بالایی که برای خود دارد با استفاده از ظرفیت دانشجویان بین‌الملل و علی‌رغم نا هم‌طراز بودن در حوزه پژوهش به نسبت دانشگاه علوم پزشکی تهران توانسته است در رتبه‌بندی‌های جهانی نیز جایگاه بسیار خوبی را کسب کند که امیدوارم دانشگاه ما نیز با افزایش ظرفیت جذب دانشجویان بین‌الملل، ضمن ارزآوری، در افزایش رتبه دانشگاه در نظام‌های رتبه‌بندی جهانی نیز بیش از پیش موفق شود.
توضیح اینکه دانشگاه رودن (RUDN university) که به دانشگاه «دوستی ملل» معروف است از بزرگترین دانشگاه‌های مسکو و برترین موسسات آموزشی کشور روسیه است. این دانشگاه به‌عنوان یکی از فعال‌ترین دانشگاه‌های جهان شناخته می‌شود و در رتبه‌بندی‌های جهانی به‌ویژه در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی از اعتبار بالایی برخوردار است. این دانشگاه در میان 400 دانشگاه برتر جهانی در رشته پزشکی قرار دارد.
  • گروه خبری : اخبار معاونت
  • کد خبر : 290360
الهام رضازاده
تهیه کننده:

الهام رضازاده

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین