• تاریخ انتشار : 1397/10/25 - 14:40
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 34
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل خبر داد

تصویب آیین‌نامه پذیرش دانشجوی بین‌الملل دکترای تخصصی استاد محور در دانشگاه توسط وزارت بهداشت

دکتر اسماعیل‌زاده، معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل از تصویب آیین‌نامه دکترای تخصصی استاد محور برای دانشجویان بین‌المللی توسط وزارت بهداشت خبر داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، وی با بیان این مطلب گفت: مقوله جذب دانشجویان بین‌المللی در مراکز تحقیقاتی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های معاونت پژوهشی پردیس بین‌الملل است که با توجه به مسائلی که  این مراکز در پذیرش دانشجویان خارجی داشته‌اند، پیگیری تصویب آیین‌نامه دکترای تخصصی استاد محور در دستور کار قرار گرفت.
وی تصریح کرد: خوشبختانه مدتی پیش وزارت بهداشت آیین‌نامه مذکور را منحصراً برای دانشگاه علوم پزشکی تهران و تنها برای جذب دانشجویان بین‌المللی مصوب کرد.
معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل توضیحاتی در خصوص شرایط و روش پذیرش در دوره دکترای تخصصی استاد محور ارائه کرد و افزود: متقاضیان این دوره باید دانشنامه کارشناسی ارشد، دکترای حرفه‌ای و یا بالاتر، متناسب با رشته تحصیلی مورد تقاضا به تشخیص استاد راهنما، تأیید واحد آموزش‌دهنده و تصویب کمیته پذیرش دانشجویان بین‌المللی را دارا باشند.
دکتر اسماعیل‌زاده ادامه داد: همچنین کلیات پروژه تحقیقاتی دانشجو باید به تأیید استاد راهنما رسیده باشد.
وی با بیان اینکه طبق آیین‌نامه مذکور استاد راهنما با درخواست دانشجو، موافقت کتبی استاد و با تأیید واحد آموزش‌دهنده ذی‌ربط تعیین می‌شود، گفت: در صورت نیاز به پیشنهاد استاد راهنما، هدایت پایان‌نامه دانشجو را دو استاد راهنما به طور مشترک انجام می‌دهند اما مسئولیت نهایی پایان‌نامه برعهده استاد راهنمای اول است.
معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل اضافه کرد: استاد راهنمای اول باید عضو هیأت‌علمی دانشگاه با مرتبه دانشیاری و بالاتر و دارای حداقل چهار مقاله منتشر شده در مجلات علمی- پژوهشی معتبر باشد ضمن اینکه برخورداری استاد راهنمای دوم از مرتبه استادیاری و h-index  حداقل 5 با نمایه Scopus نیز ضروری است.
دکتر اسماعیل‌زاده افزود: هر دانشجوی دکترای تخصصی استاد محور می‌تواند حداکثر سه استاد مشاور با نظر استاد راهنمای اول داشته باشد و در صورتی که استاد راهنمای اول از اعضای هیأت‌علمی بالینی باشد، استاد راهنمای دوم حتماً باید از همکاران دارای PhD در رشته مربوطه انتخاب شود.
وی به تشریح شرایط تحصیل دانشجویان این دوره پرداخت و گفت: دوره تحصیل دانشجویان دکترای تخصصی بین‌المللی به صورت تمام‌وقت حداقل 3 سال و حداکثر 5 سال خواهد بود و براساس نیاز دانشجو و اولویت‌های پژوهشی، دانشجو موظف است قبل از انجام پروژه تحقیقاتی پایان‌نامه، حداقل 6 واحد و حداکثر 10 واحد از دروس مرتبطی را که استاد راهنما تعیین می‌کند را با موفقیت بگذراند.
معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل با اشاره به اینکه دانشجو پس از گذراندن واحدها باید در پایان سال اول تحصیل در آزمون کمیته عبور از مرحله اول به مرحله دوم شرکت کند، اظهار داشت: هر دانشجو حداکثر دو بار امکان شرکت در این آزمون را خواهد داشت و در صورتی که قادر به قبولی نباشد به وی MPhil رشته مربوطه اعطا خواهد شد و از ادامه دوره دکترای تخصصی محروم می‌شود.
دکتر اسماعیل‌زاده کمیته عبور از مرحله اول به مرحله دوم را متشکل از نمایندگان معاونت‌های بین‌الملل، آموزشی و پژوهشی دانشگاه (هر معاونت یک نماینده) و یک نفر داور خارج از دانشگاه در رشته مربوطه به تأیید معاونت بین‌الملل دانشگاه دانست.
وی ادامه داد: دانشجو باید در چارچوب طرح پیشنهادی استاد و حداکثر تا پایان سال اول از پروپوزال پایان‌نامه دکترای خود در حضور هیأت‌داوران دفاع کند که پس از تأیید دانشجو موظف است طرح را در سامانه پژوهشیار ثبت کرده و نسبت به اخذ واحد پایان‌نامه اقدام و تا زمان دفاع، در نیمسال‌های بعدی نیز واحد پایان‌نامه را اخذ کند.
معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل با بیان اینکه دانشجو وظیفه دارد در هر مرحله از تحقیق و حداقل هر 6 ماه یک نوبت گزارشی مکتوب از پیشرفت کار خود را به استاد راهنما ارائه کند، اظهار داشت: این گزارش پس از تائید استاد راهنما از طریق گروه به شورای تحصیلات تکمیلی واحد آموزش‌دهنده تسلیم می‌شود و با حضور دانشجو و استاد راهنما در جلسه‌ای که اعضای آن توسط همین شورا تعیین می‌شود، مورد بررسی قرار می‌گیرد.
دکتر اسماعیل‌زاده افزود: برای دفاع نیز دانشجو دستاوردهای علمی پایان‌نامه را از طریق پذیرش یا چاپ حداقل دو مقاله کامل مستخرج از پایان‌نامه در مجلات علمی- پژوهشی که دارای نمایه ISI یا Pub Med هستند، ارائه می‌کند و نام دانشجو نیز باید حداقل در هر دو مقاله به عنوان نویسنده اول ذکر شود.
وی با تأکید بر اینکه ارزیابی پایان‌نامه دانشجویان دوره دکترای تخصصی استاد محور براساس کیفیت علمی پژوهش، میزان نوآوری، چگونگی دفاع از یافته‌های پژوهشی و نحوه نگارش آن و مطابق با کاربرگ ارزیابی انجام می‌شود، تصریح کرد: چنانچه پایان‌نامه بنا به تشخیص هیأت‌داوران غیرقابل‌قبول ارزیابی شود، دانشجو مجاز است حداکثر طی 6 ماه، به شرط آنکه طول دوره از حداکثر مدت مجاز تحصیل بیشتر نشود اصلاحات لازم را به عمل آورد و صرفاً یک بار دیگر از آن دفاع کند.
معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل در پایان اظهار امیدواری کرد که تصویب آیین‌نامه مذکور به تسهیل پذیرش دانشجویان بین‌المللی در مراکز تحقیقاتی و دانشکده های دانشگاه و توسعه فعالیت‌های بین‌المللی آن‌ها بیانجامد.

 

خبرنگار: مهناز وحیدی

  • گروه خبری : معاونت,اخبار معاونت
  • کد خبر : 274527
مهناز وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین