شورای مدیران معاونت بینالملل برگزار شد
تشریح فعالیتهای پردیس بینالملل در حوزه استعدادهای درخشان و ارتقاء توانمندی دانشجویان خارجی
شورای مدیران معاونت بینالملل با تشریح اقدامات معاونت آموزشی پردیس بینالملل دانشگاه در زمینه استعدادهای درخشان دانشجویان خارجی و ارتقاء توانمندیهای این گروه از دانشجویان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، در آغاز این نشست که شنبه 10 تیر برپا شد، دکتر حسنزاده، معاون آموزشی پردیس بینالملل با اشاره به اینکه از سال گذشته با راهاندازی مقوله منتورشیپ ارتقاء توانمندیهای دانشجویان بینالملل به طور جدی در دستور کار قرار گرفت، اظهار داشت: در این نشست با حضور دکتر زارع، سرپرست منتورهای پردیس بینالملل، گزارشی از فعالیتهای انجامشده ارائه میشود.
دکتر زارع نیز راهاندازی دوره منتورشیپ، برگزاری تورهای آشنایی با دانشگاه و محیطهای خارج از آن، توانمندسازی دانشجویان برای اجرای برنامههای حوزه آموزش، برگزاری کارگاههای علمی، فرهنگی، اجتماعی و روانشناختی، برنامهریزی برای راهاندازی دفتر ارتباط با دانشجویان بینالملل و ایجاد دفتر مشاوره روانشناختی ویژه دانشجویان خارجی را از جمله فعالیتهای انجام شده و یا در دست اقدام برای توانمندسازی این گروه از دانشجویان عنوان کرد.
سرپرست منتورهای پردیس بینالملل با بیان اینکه منتورها از میان برترین دانشجویان بینالملل و ایرانی به لحاظ درسی و اخلاقی انتخاب شدهاند، اظهار داشت: پس از آموزش و برگزاری کارگاههایی که حوزههای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی را در برمیگرفت، این دانشجویان در مسیر ارائه راهکارها و حل بخشی از مسائل و مشکلات دانشجویان گام برداشتهاند.
وی عدم آشنایی دانشجویان جدیدالورود با دانشگاه و فضاهای خارج از آن و مسائل روانی بدو ورود آنها به محیط جدید را جمله این مسائل دانست و افزود: در این زمینهها نیز برگزاری تورهای آشنایی با فضای داخل و خارج دانشگاه و تورهای علمی و فرهنگی چون تشریح سر و گردن در پردیس کیش، بازدید از مراکز تحقیقاتی و علمی دانشگاه علوم پزشکی سمنان و موزههای تماشاگه راز و ایران باستان که در کنار شناسایی محیط، امکان تعامل هر چه بیشتر با فرهنگ، تاریخ و آداب و رسوم کشورمان را فراهم کرد، مورد توجه قرار گرفت.
دکتر زارع تصریح کرد: در راستای حل مشکلات روانی دانشجویان نیز برگزاری جلسات مشاوره به صوت هفتگی در محل معاونت آموزشی پردیس بینالملل عملیاتی شد.
وی ادامه داد: به منظور توانمندسازی دانشجویان در حوزه آموزش اقدامات موثری توسط منتورها چون برگزاری کلاسهای تقویتی آمادگی برای آزمون علوم پایه اجرایی شد.
دکتر زارع همچنین از برپایی کارگاههای ارتقاء فعالیتهای پژوهشی و مهارتهای زندگی نیز در آینده نزدیک خبر داد.
سرپرست منتورهای پردیس بینالملل در انتها بر لزوم سامان بخشیدن به وضعیت دانشجویان خارجی به ویژه استعدادهای درخشان با تشکیل انجمن دانشجویان بینالملل تأکید کرد.
در ادامه، حاضران به بیان دیدگاههای خود در زمینههای فعالیتهای فوقبرنامه و راهاندازی انجمن مذکور پرداختند.
معاون آموزشی پردیس بینالملل ضمن تشکر از این نقطه نظرات، بر اهمیت تفکیک این گزارش به فعالیتهای انجام شده، در دست اقدام و آتی تأکید کرد.
دکتر حسنزاده با اشاره به اینکه فعالیتهای فوقبرنامه دارای دو جنبه فرهنگی و علمی- فرهنگی هستند، اظهار داشت: تمرکز معاونت آموزشی پردیس بینالملل در این بخش متوجه فعالیتهای علمی- فرهنگی است.
وی با بیان اینکه با برگزاری کارگاههای آموزشی مذکور تلاش شد توانمندسازی فری و اجتماعی دانشجویان اعتلا یابد، گفت: کارگاههای تعهد حرفهای، مدیریت زمان و مدیریت استرس در راستای ارتقاء توانمندیهای اجتماعی اجرایی شد.
معاون آموزشی پردیس بینالملل به مقوله راهاندازی انجمن دانشجویان بینالملل اشاره کرد و بیان داشت: در این بحث تنها دانشجویان خارجی مدنظر قرار دارند و این معاونت نیمنگاهی به ارتباط میان دانشجویان بینالمللی و ایرانی نیز دارد.
دکتر حسنزاده یادآور شد: همچنین در این مسیر لزوم تعیین شاخصهای تعیینکننده دانشجویان مستعد و برتر احساس میشود ضمن اینکه باید شیوهنامهای جهت هماهنگی با واحدهای مختلف و چگونگی انتخاب این گروه از دانشجویان تدوین شود.
دکتر عرب خردمند، معاون بینالملل دانشگاه نیز فعالیتهای انجام شده در راستای ارتقاء توانمندیهای دانشجویان را در میزان رضایتمندی و پیشرفت تحصیلی آنها موثر دانست.
وی با اشاره به اهمیت تفکیک فعالیتهای تشریح شده به فوقبرنامه و استعداد درخشان، از معاونت آموزشی پردیس بینالملل خواست با در نظر گرفتن پیشنهادات مطرح شده در این نشست، برنامههای خود را برای این گروه از دانشجویان ارائه کنند.
معاون بینالملل دانشگاه بر تعریف معیارهایی جهت انتخاب دانشجویان به عنوان منتور تأکید کرد و بیان داشت: این در حالی است که لزوم شناخت مسائل روانی دانشجویان در کنار حفظ محرمانگی آنها به منظور رسیدگی هر چه بهتر احساس میشود.
بخش بعدی این نشست به بررسی درخواست تعدادی از دانشگاههای علوم پزشکی کشور جهت برگزاری کارگاه بینالمللی سازی توسط دانشگاه علم پزشکی تهران اختصاص یافت و در این باره نیز بر تعریف ساختار مشخص (تعیین اهداف، مأموریتها، محتوا، گروه هدف و دستاوردها) تأکید شد.
توضیح اینکه دکتر عرب خردمند، معاون بینالملل دانشگاه، دکتر نیکنام، مدیر شعب بینالملل دانشگاه، دکتر حسنزاده و دکتر هادیان معاونان آموزشی و پژوهشی پردیس بینالملل، دکتر نکوفر، مدیر روابط بینالملل، اعتباربخشی و رتبهبندی معاونت بینالملل، دکتر شعبانی، مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل، دکتر همتی، مشاور اجرایی معاونت بینالملل، دکتر زارع، سرپرست منتورهای پردیس بینالملل و مهندس عبدالهی، سرپرست مدیریت شبکه و ارتباطات بینالملل معاونت بینالملل در این نشست حضور داشتند.
خبرنگار: مهناز وحیدی
ارسال به دوستان