برگزاری نشست همفکری پیرامون چگونگی راهاندازی شعبه مشترک دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه لاهور پاکستان
نشست همفکری پیرامون چگونگی راهاندازی شعبه مشترک دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه لاهور پاکستان در معاونت بینالملل دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بینالملل، این نشست چهارشنبه 9 آبان 1403 با حضور دکتر محمدحسین آیتی، معاون بینالملل دانشگاه، دکتر علی عرب خردمند، معاون اسبق بینالملل دانشگاه و عضو کمیته راهبردی راهاندازی شعبه مشترک دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه لاهور پاکستان، دکتر محمدحسین نکوفر، مدیر روابط بینالملل دانشگاه، دکتر محسن امین، مسئول میز همکاریهای علمی دانشگاه با دانشگاهها و مراکز علمی کشور پاکستان و علی صیادی و مریم صابری پور، کارشناسان مسئول روابط و امور بینالملل معاونت بینالملل برگزار شد.
در آغاز، مدیر روابط بینالملل دانشگاه هدف از برگزاری این نشست را عملیاتی سازی یکی از مفاد مندرج در تفاهمنامه منعقد شده میان دانشگاههای علوم پزشکی تهران و لاهور پاکستان مبنی بر تأسیس شعبه مشترک دانست و گفت: پیرو انعقاد تفاهمنامه در مهرماه سال 1401، دانشگاه لاهور پیگیر راهاندازی شعبه مشترک شد و طی سفر هیأت دانشگاه علوم پزشکی تهران به پاکستان در مهرماه 1402، این موضوع در نشست هیأترئیسه دانشگاه لاهور مطرح و پس از مذاکرات روسای دو دانشگاه، مورد موافقت قرار گرفت.
دکتر نکوفر افزود: طبق تفاهمنامه مذکور، تمامی هزینههای تأسیس شعبه مشترک دو دانشگاه، توسط بخش خصوصی تأمین میشود و بر عهده سرمایهگذار دانشگاه لاهور خواهد بود.
وی تصریح کرد: با مکاتبه و اعلام رسمی اعضای منتخب کمیته دانشگاه لاهور، هماهنگی لازم از سوی مدیریت روابط بینالملل دانشگاه صورت گرفت و اعضای منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز به صورت رسمی از سوی رئیس دانشگاه معرفی شدند.
مدیر روابط بینالملل دانشگاه همچنین به ارائه توضیحاتی در خصوص دانشگاه لاهور پاکستان پرداخت و بیان داشت: این دانشگاه خصوصی با 11 دانشکده و 40 گروه آموزشی، دارای 30 هزار دانشجو و پانصد عضو هیأتعلمی است.
سپس معاون بینالملل دانشگاه گفت: سفر برنامهریزیشده هیأت نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی تهران به پاکستان تأثیر بسیار خوبی بر ادامه همکاریها داشته است. این سفر با ارائه سخنرانیهای علمی در پنج فیلد دندانپزشکی، داروسازی، گوش و حلق و بینی، توانبخشی و پرستاری، بازدید هدفمند از دپارتمانهای متناظر، برگزاری نشست همفکری با رئیس و مؤسس این دانشگاه و در نهایت دریافت حکم استاد مدعوی نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی تهران از رئیس دانشگاه لاهور همراه بود.
دکتر آیتی همچنین با تشریح تجربه راهاندازی شعبه بینالملل دانشگاه در کربلا (دانشگاه سبطین) و ارائه نکاتی در خصوص فرصتها و چالشهای تأسیس شعب بینالملل، افزود: براساس توافقات انجام شده با دانشگاه لاهور، هزینههای راهاندازی شعبه مشترک کاملاً برعهده سرمایهگذار این دانشگاه پاکستانی است و دانشگاه علوم پزشکی تهران مشابه تجربه شعبه بینالملل در کربلا، از اعتبار، برند و اساتید خود در مسیر آموزش و تربیت دانشجویان استفاده خواهد کرد.
وی افزود: با در نظر گرفتن تجارب کسب شده بهتر است شعبه مشترک با دانشگاه لاهور در ایران راهاندازی شود.
در ادامه، مسئول میز همکاریهای علمی دانشگاه با دانشگاهها و مراکز علمی پاکستان به بررسی جنبههای مختلف ایجاد شعبه مشترک از نظر مکانی، شرایط رفت و آمد اساتید و دانشجویان، شرایط اقامت و امکانات منطقه، مسائل امنیتی، بازار جذب دانشجو و کسب مجوزهای لازم پرداخت.
دکتر امین همچنین پیشنهاد تأسیس این شعبه در چابهار و آغاز به کار آن در فیلد داروسازی و با راهاندازی دانشکده داروسازی را مطرح کرد.
دکتر عرب خردمند نیز با اشاره به مسیر طی شده برای راهاندازی شعبه جزیره کیش پردیس بینالملل در زمان فعالیت به عنوان معاون بینالملل دانشگاه، گفت: مسائل و چالشهای مختلفی در این مسیر ایجاد شد که باید در تجربه جدید مورد توجه جدی قرار گیرد.
عضو کمیته راهبردی راهاندازی شعبه مشترک دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه لاهور پاکستان با تکیه بر نکات مطرح شده توسط دکتر امین، پیشنهاد استفاده از نظرات متخصصان در زمینههای مختلف از جمله مباحث حقوقی و قوانین و مقررات بینالمللی را مطرح کرد.
در پایان، حاضران در خصوص ایجاد شعبه مشترک دانشگاههای علوم پزشکی تهران و لاهور پاکستان در ایران به اتفاقنظر رسیدند و مقرر شد طی جلسات آتی با حضور کارشناسان و متخصصان، قوانین و مقررات و مسائل حقوقی تأسیس شعبه با دقت بیشتری بررسی و تصمیمات جدید اخذ شود.
ارسال نظر