با طرح در شورای مدیران معاونت بینالملل
ادامه عضویت دانشگاه در انجمن بینالمللی دانشگاهها (IAU) بررسی شد
شورای مدیران معاونت بینالملل با بررسی ادامه عضویت دانشگاه در انجمن بینالمللی دانشگاهها (IAU) و ارائه گزارش سفر کارشناس این معاونت به آلمریا اسپانیا تحت پروژه تبادل کارشناس اراسموس- مرحبا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل در این نشست که شنبه 11 دی برپا شد، دکتر عرب خردمند، معاون بینالملل دانشگاه، دکتر نیکنام، مدیر شعب بینالملل دانشگاه، دکتر پورهاشمی، سرپرست کالج بین الملل دانشگاه، دکتر هادیان، معاون پژوهشی پردیس بینالملل، دکتر نکوفر، مدیر روابط بینالملل، اعتباربخشی و رتبهبندی معاونت بینالملل، دکتر شعبانی، مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل، دکتر همتی، مشاور اجرایی معاونت بینالملل، مهندس عبدالهی، سرپرست مدیریت شبکه و ارتباطات بینالملل معاونت بینالملل و انصاری پور، سرپرست مدیریت بورسها و مأموریتهای آموزشی معاونت بینالملل حضور داشتند.
دکتر عرب خردمند در ابتدا عضویت در مجامع جهانی را یکی از شاخصهای بینالمللی سازی دانشگاهها عنوان کرد.
معاون بینالملل دانشگاه با اشاره به اینکه در همین راستا دانشگاه علوم پزشکی تهران از حدود چهار سال پیش در انجمن بینالمللی دانشگاهها عضو شده است، اظهار داشت: در حال حاضر ادامه همکاریها با این مجموعه و استفاده بهینه از فرصت ایجاد شده، حائز اهمیت است.
دکتر نکوفر، مدیر روابط بینالملل، اعتباربخشی و رتبهبندی معاونت بینالملل نیز از پیگیری تعاملات دانشگاه با انجمن مذکور توسط کارشناس این مدیریت از ابتدای عضویت خبر داد و برخی از خدمات IAU برای دانشگاهها و مراکز عضو را بیان کرد.
وی فعالیت در ژورنال of Higher Education Internationalization را یکی از امکانات انجمن بینالمللی دانشگاهها برای اعضاء عنوان کرد و گفت: این مجموعه همچنین به دانشگاهها فرصت عضویت در پورتال whed.net را با هدف ورود اطلاعات خود و در صورت لزوم آنالیز و اصلاح آن میدهد.
مدیر روابط بینالملل، اعتباربخشی و رتبهبندی معاونت بینالملل از Strategies Advisory Service به عنوان یکی دیگر از خدمات این انجمن نام برد و بیان داشت: در این سرویس فردی به عنوان مشاور راهی دانشگاههای هدف خواهد شد و اطلاعات و مشاورههای لازم را در اختیار آنها میگذارد.
دکتر نکوفر همچنین به امکان تبلیغ دورههای پسادکترا و مشاغل بینالمللی در فضای تبلیغاتی Global Academic Jobs نیز اشاره کرد.
وی نتایج حاصل از تعاملات دانشگاه با انجمن بینالمللی دانشگاهها تاکنون را نیز تشریح کرد و بیان داشت: به نظر میرسد به منظور رصد بهتر خبرهای بینالملل دانشگاه توسط این انجمن، منبع نشر اخبار از اهمیت ویژهای برخوردار است.
مدیر روابط بینالملل، اعتباربخشی و رتبهبندی معاونت بینالملل همچنین موضوع تعریف راهکاری برای پاسخگویی سریع تر به درخواستهای دانشگاه توسط انجمن مذکور را نیز مطرح کرد.
دکتر همتی، مشاور اجرایی معاونت بینالملل نیز ارتباط با سازمانهای بینالمللی را یکی از محورهای توسعه امور بینالملل دانست و پیشنهاد تعامل با افراد آشنا با انجمن مذکور که ارتباط مناسبی نیز با حوزه پژوهش ایران دارند را مطرح کرد.
دکتر عرب خردمند در جمعبندی این بخش با بیان اینکه مکاتبه گستردهتر با انجمن بینالمللی دانشگاهها و بیان انتظارات دانشگاه از این همکاری باید دستور کار قرار گیرد، افزود: این در حالی است که با توجه به فعالیتهای چشمگیر دانشگاه در عرصه بینالملل، باید امکان نشر اخبار مرتبط با این حوزه را از طریق IAU فراهم کنیم.
معاون بینالملل دانشگاه بر بررسی زمینههای امکان تبلیغ دورههای پسادکترای دانشگاه در سیستمGlobal Academic Jobs نیز تأکید کرد و بیان داشت: همچنین آشنایی با سازمان کار این مجموعه میتواند توسعه تعاملات آتی را تسهیل کند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه دانشگاه تهران عضو هیأت اجرایی IAU است برگزاری نشست مشترک با نمایندگان این دانشگاه ضمن آشنایی بیشتر با این انجمن، زمینه همکاریهای آتی را فراهم خواهد کرد.
در ادامه، موضوع بازدید کارشناس این معاونت از دانشگاه آلمریا اسپانیا تحت پروژه تبادل کارشناس اراسموس- مرحبا مطرح شد.
آزادی، کارشناس بینالملل معاونت بینالملل ضمن اشاره به مراحل ثبتنام تا انتخاب برگزیدگان در قالب این پروژه، گفت: مرحبا به عنوان یکی از پروژههای کنسرسیوم همکاریهای بینالمللی دانشگاه (اراسموس)، زمینههای تعاملات مشترک را میان 9 دانشگاه اروپایی، چهار دانشگاه عراقی و پنج دانشگاه ایرانی رقم زد.
وی همچنین به معرفی شهر آلمریا پرداخت و اظهار داشت: این شهر مرکز استانی به همین نام است و بیشترین جمعیت مسلمان در بین شهرهای اسپانیایی، در آن ساکن هستند.
کارشناس بینالملل معاونت بینالملل با بیان اینکه دانشگاه آلمریا در سال 1993 میلادی تأسیس شده است، تصریح کرد: از مجموع نزدیک به 14 هزار دانشجوی این دانشگاه، نزدیک به 500 نفر را دانشجویان بینالمللی تشکیل میدهند.
آزادی در ادامه به آغاز پروژه خود در دانشگاه آلمریا نیز اشاره کرد و اظهار داشت: طی این سفر امکان حضور در واحد Student Information and Academic Management و آشنایی با بخشهای مختلف آن فراهم شد.
وی آشنایی با دپارتمانهای مختلف دانشگاه، ساختار آنها، چگونگی توزیع افراد و مسئولیتها در هر دپارتمان در مقایسه با همتای آن در معاونت بینالملل دانشگاه، درک تفاوتها در نحوه پذیرش دانشجوی بینالملل، انواع گرنت یا بورس، چگونگی انتخاب دانشجویان جهت دریافت گرنت را از جمله نتایج حاصل از این سفر عنوان کرد و افزود: همچنین فرصت ملاقات با کارشناسان همتا در این دانشگاه و شناسایی نقاط قوت و ضعف دپارتمانهای بازدید شده در دانشگاه میزبان در مقایسه با دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز به دست آمد.
کارشناس بینالملل معاونت بینالملل خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران و کشور ایران نیز با هدف آگاهی رسانی و افزایش دانش به کارکنان و مسئولان دانشگاه آلمریا معرفی شدند.
آزادی در پایان پیشنهاد بازنگری در فرآیند ثبتنام دانشجویان و حذف مراجعه حضوری آنها، تخصیص نیروی انسانی مجزا جهت انجام استعلام مدارک دانشجویان، تسریع در ایجاد کارتابل دانشجویی یکپارچه با قابلیت دسترسی واحدها و معاونتهای مختلف و الگوپذیری از نرمافزار ATENEO و طراحی و توسعه نرمافزار داخلی جهت ساماندهی به مراجعات حضوری را پیرو تجربیات بازدید از دانشگاه آلمریا مطرح کرد.
این نشست با ارائه دیدگاهها و نقطه نظرات توسط اعضای شورای مدیران معاونت بینالملل به کار خود پایان داد.
خبرنگار: مهناز وحیدی
ارسال به دوستان