نشست همفکری EducationIRAN با رویکرد بررسی زوایای فاز اجرایی این پروژه برگزار شد
نشست همفکری EducationIRAN به منظور بررسی زوایای مختلف فاز اجرایی این پروژه و با حضور نمایندگانی از وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و امور خارجه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، دکتر شعبانی، مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل، دکتر رضایی، مشاور امور بینالملل معاونت آموزشی وزارت بهداشت، دکتر نادی، رییس اداره امور دانشجویی و بورسهای وزارت امور خارجه و دکتر شریفی، عضو هیأتعلمی دانشکده پزشکی در این نشست که سه شنبه 4 اسفند برپا شد، حضور داشتند.
در آغاز، دکتر شعبانی، به ارائه مقدماتی در خصوص پروژه EducationIRAN پرداخت و گفت: با گذشت دو سال از آغاز این پروژه، مدتی پیش فاز یک به پایان رسید و در نشستی که حدود دو هفته قبل به میزبانی وزارت بهداشت برگزار شد، موضوع شروع فاز دوم مطرح و مورد موافقت قرار گرفت.
مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل افزود: در فاز نخست تمامی دانشگاههای علوم پزشکی و برخی از سازمانهای علمی غیردانشگاهی نسبت به معرفی خود در پورتال EducationIRAN اقدام کردند.
دکتر شعبانی فاز دوم پروژه مذکور را شامل مباحث اجرایی چون جذب دانشجویان خارجی، شرکت در نمایشگاهها و همایشهای بینالمللی، مستقر شدن کارشناسان متخصص این پروژه در خارج از کشور و ... عنوان کرد.
وی تصریح کرد: همچنین در خصوص ایجاد دفاتر نمایندگی EducationIRAN در خارج از کشور، وزارت امور خارجه ابزار لازم را در اختیار دارد و با استفاده از امکانات دفاتر کنسولگری ایران در خارج از کشور موافقت کرده است.
مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل با اشاره اینکه وزارت بهداشت باید جوانب مختلف عملیاتی را در این مرحله مشخص کند، اظهار داشت: تعیین رشتهها، مقاطع و دانشگاههای پذیرنده دانشجویان خارجی در شرایط کنونی حائز اهمیت است.
مشاور امور بینالملل معاونت آموزشی وزارت بهداشت نیز گفت: از ابتدای فعالیت دکتر لاریجانی به عنوان معاون آموزشی وزارت بهداشت مقوله بینالمللی سازی دانشگاههای علوم پزشکی با تدوین بستههای تقویم تحول و نوآوری به صورت جدی پیگیری شده است.
دکتر رضایی با بیان اینکه بسته بینالمللی سازی به عنوان یکی از بستههای تقویم تحول و نوآوری علوم پزشکی مباحثی چون اعتباربخشی بینالمللی دانشگاهها و ایجاد سامانهای جهت جذب دانشجویان خارجی را مورد توجه قرار میدهد، گفت: موفقیت دانشگاه علوم پزشکی تهران در مقوله بینالمللی سازی در کنار بررسی جوانب مختلف پروژه EducationIRAN، منجر به امضاء تفاهمنامه سه جانبه ای در وزارت به بهداشت با هدف استفاده از این سامانه شد.
وی اضافه کرد: در فاز نخست برای تمام دانشگاهها فرصت ورود اطلاعات فراهم و این موضوع به مرور سبب ارتقاء به ویژه در بهروزرسانی وبسایت انگلیسی آنها شد.
مشاور امور بینالملل معاونت آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: در حال حاضر فرم درخواست دانشگاهها تا فراهم سازی امکان جذب دانشجویان خارجی بسته است.
دکتر رضایی افزود: کمیته سیاستگذاری پروژه مذکور در وزارت بهداشت تشکیل شده و به مرور دانشگاههایی که امکان پذیرش دانشجوی خارجی از این طریق را دارند، معرفی میشوند.
وی همچنین پیشنهاد تشکیل کمیته انتخاب متقاضیان خارجی را جهت تحصیل در دانشگاههای کشور مطرح کرد و افزود: این کمیته میتواند با الهام از سیستمهای مشابه جهانی و با حضور نمایندگان دانشگاههای مختلف به تناسب درخواستهای مطرح شده، شرایط متقاضیان را بررسی کند.
دکتر نادی، نیز با بیان اینکه وزارت امور خارجه از ابتدای مسیر EducationIRAN با این پروژه همراه بوده است، افزود: پس از انجام بررسیهای کارشناسی به این نتیجه رسیدیم که پروژه مذکور نمیتواند قائم به شخص باشد ضمن اینکه در بند دوم دیپلماسی اقتصاد مقاومتی توسعه جذب دانشجویان خارجی به ویژه در رشتههای علوم پزشکی به عنوان یک تکلیف مورد تأکید قرار گرفته است.
رییس اداره امور دانشجویی و بورسهای وزارت امور خارجه تأکید کرد: به منظور ایجاد دفاتر EducationIRAN در ساختار وزارت امور خارجه به نظر میرسد دفاتر کنسولگری به دلیل ارتباط با مراجعهکنندگان به ویژه دانشجویان، نقاط کانونی هستند.
در پایان، حاضران در خصوص راهاندازی دبیرخانه EducationIRAN، نحوه تبلیغات جذب دانشجویان خارجی و محاسبه شهریه دانشگاههای پذیرنده دانشجویان بینالملل به بحث و تبادلنظر پرداختند./ق
خبرنگار: مهناز وحیدی
ارسال به دوستان