• تاریخ انتشار : 1394/12/02 - 19:13
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 21
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نخستین کنگره آشنایی با پزشکان بدون مرز برگزار شد

نخستین کنگره آشنایی با پزشکان بدون مرز با استقبال جمعی از اساتید و دانشجویان ایرانی و بین‌الملل دانشگاه در سالن همایش‌های ستاد مرکزی برگزار شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در این کنگره که یکشنبه 2 اسفند برپا شد، دکتر عرب خردمند، معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر Ernesto Herrera، رئیس پزشکان بدون مرز در ایران، دکتر نیکنام، مدیر شعب بین‌الملل، دانشگاه، دکتر هادیان، معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل، دکتر شعبانی، مدیر توسعه امور بین‌المللی معاونت بین‌الملل، دکتر Annette Heinzelmann، مدیر بخش پزشکی و Pascale Bourdais، مسئول ارشد جذب نیروی پزشکان بدون مرز (MSF) نیز حضور داشتند.
دکتر عرب خردمند به عنوان نخستین سخنران کنگره آشنایی با پزشکان بدون مرز، دانشگاه علوم پزشکی تهران را به عنوان قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین دانشگاه علوم پزشکی ایران معرفی کرد و بیان داشت: این مجموعه از مدتها پیش مشغول ارائه مراقبت‌های پزشکی و بهداشتی به جمعیت عظیمی از سراسر کشور است.
وی با اشاره به اینکه هر روز در 11 دانشکده این دانشگاه اعضای هیأت‌علمی همه تلاش خود را برای ارائه آموزش صحیح و انجام پژوهش‌هایی در زمینه‌های مختلف پزشکی به کار می‌گیرند، اظهار داشت: کادر پزشکی این دانشگاه در 16 بیمارستان آموزشی بهترین خدمات بهداشتی و درمانی را به بیماران ارائه می‌کنند.
دکتر عرب خردمند ادامه داد: دانشجویان و نخبگان جوان از سراسر کشور نیروی محرکه و عامل پیشرفت این دانشگاه هستند و ما به عنوان یک خانواده بزرگ چشم‌انداز خدمات پزشکی و درمانی را در راستای رفع نیازهای زندگی انسان‌ها مطالعه می‌کنیم.
وی با اشاره به فراگیری درگیری‌های مسلحانه، بلایای طبیعی و بیماری‌های همه‌گیر در اقصی نقاط جهان، بیان داشت: تنها با همدلی، از خود گذشتگی و توجه به درد و رنج دیگران می‌توان بر بخشی از این مشکلات فائق آمد.
معاون بین‌الملل دانشگاه به فعالیت‌های بشردوستانه سازمان پزشکان بدون مرز اشاره و تأکید کرد: انسان دارای گرایشات اساسی و غریزی برای کمک به دیگران در زمان‌های دشوار است و این موجب می‌شود در بسیاری از مواقع افرادی چون پزشکان، پرستاران و دیگر متخصصان پزشکی به فعالیت های داوطلبانه و فداکارانه روی آورند.
دکتر عرب خردمند همچنین ارائه خدمات درمانی داوطلبانه را نه تنها یک اقدام انسانی بلکه نمادی از تعهد به اخلاقیات و التزام عملی به سوگندی دانست که پزشکان پیش از ورود به مسیر حرفه‌ای خود می‌خورند.
وی صحبت‌های خود را با خواندن ابیاتی از اشعار سعدی، شاعر مشهور پارسی‌زبان که در ورودی سازمان ملل متحد نیز حک شده است، به پایان رساند.
دکتر Ernesto Herrera، نیز به معرفی فعالیت‌های سازمان پزشکان بدون مرز پرداخت و گفت: MSF، سازمانی پزشکی، بین‌المللی، غیرانتفاعی و بشردوستانه است که از سال 1971 میلادی در فرانسه شروع به کار کرده و در سال 1999موفق به دریافت جایزه صلح نوبل شده است.
رئیس پزشکان بدون مرز در ایران فعالیت‌های بشردوستانه این سازمان در ایران چون کمک به زلزله‌زدگان منجیل، رودبار، بیرجند، بجنورد و بم را تشریح کرد و بیان داشت: همچنین اقداماتی در استان ایلام با هدف کمک به مجروحان جنگ تحمیلی و ارائه خدمات به پناهندگان افغان در استان سیستان و بلوچستان نیز انجام شده است.
وی از عملیاتی شدن پروژه STHR در جنوب تهران خبر داد و تأکید کرد: در قالب این پروژه که از سال 2012 کلید خورده است، به افراد آسیب‌پذیر به ویژه زنان و کودکان زیر 15 سال که دسترسی محدودی به خدمات بهداشتی اولیه دارند، خدمت رسانی می‌شود.
دکتر Herrera تأکید کرد: با تعریف پروژه مذکور انواع خدمات پزشکی، زنان و زایمان، مشاوره روانشناسی و روان‌پزشکی، تنظیم خانواده، غربالگری برای بیماری‌های عفونی و فعالیت‌های امدادی به مراجعه‌کنندگان ارائه شده است.
رئیس پزشکان بدون مرز در ایران ارائه خدمات به زنان و کودکان، درمان مصرف‌کنندگان مواد مخدر، کمک به بیماران HIV و کودکان کار را از برنامه‌های سال 2016 پروژه مذکور عنوان کرد.
وی ضمن ابراز علاقمندی برای همکاری این سازمان با وزارتخانه‌هایی چون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه‌ها و مراکز معتبر علمی و نهادها و مؤسسات فعال بین‌المللی در ایران یادآور شد: این شکل از همکاری‌ها در آینده موجب توسعه زنجیره بهداشت و سلامت در سراسر کشور خواهد شد.
در ادامه، مدیر بخش پزشکی و  مسئول ارشد جذب نیروی پزشکان بدون مرز نیز توضیحاتی در خصوص فعالیت‌های این سازمان در عرصه بین‌المللی، نحوه تعامل با این مجموعه و جذب متقاضیان و علاقمندان ارائه کردند.
این نشست با طرح پرسش‌هایی از سوی حاضران و ارائه پاسخ توسط مسئولان به پایان رسید.
توضیح اینکه پزشکان بدون مرز از سال 1996 با مجوز وزارت کشور در ایران فعالیت خود را آغاز کرده است و دانشگاه علوم پزشکی تهران با توجه به نوع فعالیت این سازمان، امکان آشنایی هر چه بیشتر اساتید، کارکنان و دانشجویان را با برگزاری این کنگره فراهم کرد./ق
خبرنگار: مهناز وحیدی
عکاس: سمیه عبدالمالکی

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار معاونت
  • کد خبر : 58274
مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین