با همفکری در خصوص راهاندازی شعبه آبادان پردیس بینالملل
معاون بینالملل دانشگاه با روسای دانشکدهها دیدار کرد
دکتر رامین کردی، معاون بینالملل دانشگاه در راستای راهاندازی شعبه آبادان پردیس بینالملل و همفکری در خصوص آموزش دانشجویان خارجی در نیمسال جاری و آینده با روسای هشت دانشکده دیدار کرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل در جریان این دیدار که سهشنبه 10 تیر 99 در سالن شورای این معاونت انجام شد، دکتر علی اکبری ساری، دکتر محمدرضا هادیان، دکتر وحید چنگیزی، دکتر سینا مرعشی، دکتر علیرضا احمدیان، دکتر محمدجواد حسین زاده، دکتر علیرضا نیکبخت نصرآبادی و دکتر حسین رضایی زاده، روسای دانشکدههای بهداشت، توانبخشی، پیراپزشکی، مجازی، فناوریهای نوین پزشکی، تغذیه، پرستاری و مامایی و طب ایرانی، دکتر وحید ضیایی، معاون آموزشی پردیس بینالملل، دکتر امیرحسین معماری، مدیر توسعه امور بینالمللی و دکتر فاطمه حاج علی عسگری، مدیر بینالمللی سازی الکترونیک معاونت بینالملل حضور داشتند.
شعبه آبادان پردیس بینالملل دانشگاه در مسیر راهاندازی
در آغاز، دکتر وحید ضیایی، معاون آموزشی پردیس بینالملل پروژه راهاندازی شعبه آبادان پردیس بینالملل دانشگاه را معرفی کرد و گفت: دانشکده علوم پزشکی آبادان از حدود یک سال پیش درخواستی مبنی بر جذب مشترک دانشجوی بینالمللی با دانشگاه علوم پزشکی تهران را مطرح و پیگیریهای متعددی در این باره انجام داده است.
وی دلیل اصلی این رویکرد را تعداد قابل توجه مراجعات از استان و شهر بصره عراق برای تحصیل در آبادان دانست و اظهار داشت: آبادان منطقه آزاد تجاری است، ورود و خروج به آن نیاز به ویزا ندارد و مردم بصره عراق برای بسیاری از کارهای روزمره خود از خرید تا درمان به این شهر مراجعه میکنند.
معاون آموزشی پردیس بینالملل افزود: این در حالی است که متقاضیان عراقی چه به صورت فردی و چه از طریق کارگزاریهای تحصیلی به ارزیابی مقوله تحصیل در رشتههای علوم پزشکی پرداخته و اشراف خوبی بر جایگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران در سطوح ملی و منطقهای دارند.
دکتر ضیایی تصریح کرد: مجموع درخواستهای ارائه شده به دانشکده علوم پزشکی آبادان زمینهساز پیشنهاد برای همکاری در جذب دانشجویان بینالمللی شد و در نهایت با پیگیریهای متعدد از سوی این دانشکده نمایندگان دانشگاه برای ارزیابی شرایط موجود به آبادان سفر کرده و بررسیهایی را در محل انجام دادند.
وی همچنین توضیحاتی در خصوص دانشکده علوم پزشکی آبادان با برخورداری از دو دانشکده پزشکی و پرستاری، وضعیت آموزشی این مجموعه و جایگاه آن در نظامهای رتبهبندی کشوری بیان کرد و افزود: با موافقت ریاست دانشگاه مبنی بر تداوم تعاملات و همکاریهای مشترک، ایجاد شعبه در آبادان مطابق با اساسنامه پردیس بینالملل مورد توجه قرار گرفت و مقرر شد در رشتههایی که آنها امکانش را دارند و یا رشتههایی که ما مجوز داریم و طرف مقابل متقاضی است، دانشجوی بینالمللی پذیرش شود.
دکتر ضیایی تصریح کرد: طی مذاکرات شفاهی توافق شد که دانشجویان بینالمللی برای دانشگاه علوم پزشکی تهران و با مجوز کمیته جذب دانشجویان خارجی این مجموعه پذیرش شوند ضمن اینکه با موافقت معاونت آموزشی وزارت بهداشت، مدرک مشترک به فارغالتحصیلان اعطاء خواهد شد.
وی اضافه کرد: همچنین با تکیه بر شیوع و همهگیری کرونا توافقاتی در خصوص ارائه واحدهای تئوری به صورت آنلاین و مجازی انجام و برای آموزشهای عملی و بالینی نیز تلاش بر استفاده از امکانات دانشکده آبادان و اساتید و مربیان این مجموعه و در صورت لزوم اعضای هیأئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
دکتر ضیایی ادامه داد: این در حالی است که زبان آموزش و تدریس از سوی دانشگاه علوم پزشکی تهران فارسی و انگلیسی اعلام شده است.
سپس حاضران به بیان دیدگاههای خود پرداخته و سؤالاتی در خصوص اهداف دانشگاه از ورود به این سطح از همکاریها، امکانات آزمایشگاهی و بیمارستانی دانشکده علوم پزشکی آبادان برای آموزشهای عملی و بالینی، نحوه ارائه آموزشها و محتوای آموزشی مورد تدریس و تعداد متقاضیان و رشتههای مورد تقاضا مطرح کردند.
معاون آموزش پردیس بینالملل در توضیح مباحث مطرح شده، گفت: یافتن بازار هدف جدید برای پذیرش دانشجویان بینالمللی یکی از اهداف اصلی دانشگاه برای ورود به این عرصه خواهد بود ضمن اینکه ارتقاء دانشکده علوم پزشکی آبادان و کمک به این مجموعه در راستای جذب متقاضیان بینالمللی نیز مورد توجه قرار دارد.
دکتر ضیایی امکانات رفاهی، بیمارستانی و آزمایشگاهی دانشکده علوم پزشکی آبادان را مناسب ارزیابی کرد و بیان داشت: محتوای علمی و آموزشی طی این همکاری توسط دانشگاه علوم پزشکی برنامهریزی میشود و در صورتی که در آموزش عملی با کاستیهایی مواجه شویم شرایط را برای گذراندن بخش کوتاهی از دوره دانشجویان در تهران فراهم خواهیم کرد.
وی با تأکید بر اینکه محاسبات اولیهای در خصوص میزان درخواست در رشتههای مختلف انجام شده است، گفت: عمده درخواستها متوجه رشته پزشکی است ضمن اینکه متقاضیانی برای رشتههای بهداشت، پرستاری، دندانپزشکی، داروسازی و علوم آزمایشگاهی نیز وجود دارد.
معاون آموزشی پردیس بینالملل همچنین با توجه به پیشنهاد تعدادی از روسای دانشکدهها مبنی بر همکاری برای برگزاری دورههای کوتاهمدت، از آنها خواست پیشنهادات خود را به صورت مکتوب به این معاونت اعلام کنند.
آموزش دانشجویان بینالملل در نیمسال جاری و آینده
در بخش بعدی این نشست، دکتر معماری، مدیر توسعه امور بینالمللی معاونت بینالملل گزارشی از تمهیدات دانشگاهها و مراکز علمی معتبر بینالمللی برای ترم تحصیلی آتی با توجه به همهگیری ویروس کرونا ارائه کرد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از دانشگاههای جهان تصمیم دارند ترم آتی (سپتامبر 2020) را به صورت آنلاین برگزار کنند، اظهار داشت: همچنین برخی از مراکز علمی نیز ترم تحصیلی آینده را متوقف کرده و دانشجوی جدید نیز پذیرش نمیکنند.
مدیر توسعه امور بینالمللی معاونت بینالملل ادامه داد: این در حالی است که هنوز وضعیت بخشی دیگر از دانشگاهها مبهم و نامشخص است.
دکتر معماری با تأکید بر اینکه پس از آغاز کرونا و با بازگشت بخش قابلتوجهی از دانشجویان بینالملل دانشگاه به کشورهایشان، معاونت بینالملل به مطالعه وضعیت آنها پرداخت، بیان داشت: نتایج این مطالعات حاکی است که دانشجویان بینالملل فعلی دانشگاه ارائه آموزش بینالملل به صورت آنلاین، برگزاری کلاسها در فضایی بزرگتر و با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و تأمین امکانات و تجهیزات موردنیاز بهداشتی جهت حضور در فضاهای آموزشی را لازمه بازگشت به محیط دانشگاه میدانند.
وی ادامه داد: بیش از 80 درصد متقاضیان تحصیل در دانشگاه نیز علاقهمند به آغاز دوره تحصیلی خود به صورت کاملاً آنلاین هستند.
مدیر توسعه امور بینالمللی معاونت بینالملل تصریح کرد: با تکیه بر مشکلات اینترنتی در برخی از کشورهای هدف دانشگاه و بسترهای زیرساختی موجود، امکان تعطیلی ترم تحصیلی آینده و یا برگزاری آنلاین دورهها وجود ندارد و باید به سمت ادامه فرآیند آموزش بینالملل به صورت انتخابی ( Optional) حرکت کنیم.
دکتر معماری یادآور شد: تمام تلاش ما بر این است که طبق مدل سیستمهای آموزشی پیشرفته عمل کرده و با در نظر گرفتن وضعیت بازار از تأثیرات مخرب بر روی دانشجویان و ریزش متقاضیان بینالمللی در این شرایط جلوگیری کنیم.
در این بخش نیز حاضران نقطه نظرات خود را مطرح و بر اهمیت توجه به جوانب مختلف جذب دانشجویان بینالملل چون نقش آنها در انتقال زبان، فرهنگ و تاریخ کشور، ارتقاء سطح آموزش آنلاین و مجازی دانشگاه و لزوم طراحی آنلاین دروس، ارتقاء زیرساختهای موردنیاز ارائه واحدهای درسی به شکل مجازی و لزوم پیشبینی دو پلت فرم مختلف برای دانشجویان بینالمللی که دسترسی متفاوتی به اینترنت و سامانه نوید دارند، تأکید کردند.
اهمیت تمرکز دانشکدهها بر اجرای دورههای کوتاهمدت و بلندمدت آنلاین
در آخرین بخش این نشست، دکتر رامین کردی، معاون بینالملل دانشگاه توجه حاضران را بر برگزاری دورههای کوتاهمدت و بلندمدت آنلاین در شرایط کنونی و مطابق با برنامه عملیاتی شناور حوزه بینالملل دانشکدهها جلب کرد و گفت: به طور حتم جذب دانشجویان بینالمللی در دانشگاه چون سایر مراکز علمی جهان متأثر از بحران کرونا روند کاهشی خواهد داشت بنابراین تعریف دورههای مجازی میتواند فرصتهای تازهای را پیش رو قرار دهد.
وی افزود: در تعامل با معاونان بینالملل دانشکدهها در خصوص برگزاری حداقل یک دوره کوتاهمدت آنلاین برای سال جاری توافق شد همچنین از آنها خواسته شد رشتههای منتج به مدرک تحصیلی که توانایی برگزاری مجازی و یا ترکیبی (Blended) آنها برای دانشجویان بینالمللی وجود دارد را به معاونت آموزشی پردیس بینالملل معرفی کنند.
معاون بینالملل دانشگاه با اشاره به اینکه میتوان برای برگزاری دورههای مشترک آنلاین با دانشگاهها و مراکز علمی خارج از کشور نیز وارد همکاری شد، اضافه کرد: در موضوع دورههای آموزشی مجازی بینالمللی به طور خاص مقوله کیفیت و نحوه ارائه دروس از اهمیت ویژهای برخوردار است ضمن اینکه مدل مارکتینگ متفاوتی را باید در پیش بگیریم.
دکتر کردی همچنین به بیان توضیحاتی در خصوص مأموریت دانشگاه در ایجاد شعب بینالملل پرداخت و گفت: طی چند سال اخیر دانشگاه علوم پزشکی تهران پیگیر ایجاد شعبه در کشورهای همسایه به ویژه عراق بوده که در همین راستا شعبه کربلا با همراهی آستان مقدس امام حسین (ع) راه اندازی خواهد شد.
معاون بینالملل دانشگاه افزود: خوشبختانه وزیر جدید آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق نیز طی جلساتی که اخیراً برگزار شده، موافقت خود را با ایجاد شعبه کربلا اعلام و ما امیدواریم با اتمام پروژه ساختمانی شعبه، هر چه زودتر بتوانیم نسبت به جذب دانشجویان اقدام کنیم.
دکتر کردی اضافه کرد: با توجه به علاقهمندی مسئولان عراقی به ایجاد شعبه دانشگاه در جنوب این کشور، راهاندازی شعبه آبادان به دلیل نزدیکی به بصره میتواند بخش قابلتوجهی از نیاز متقاضیان این استان را برطرف کند.
وی با تأکید بر اینکه ایجاد شعبه آبادان طبق استانداردهای دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام میشود، بیان داشت: در این مسیر با رویکرد حفظ مرجعیت علمی دانشگاه در منطقه و استفاده از فرصت پذیرش دانشجویان، از دانشکده علوم پزشکی آبادان برای ورود به عرصه بینالمللی سازی و جذب دانشجویان خارجی حمایت خواهد شد.
خبر و عکس: مهناز وحیدی
ارسال نظر