• تاریخ انتشار : 1399/01/21 - 13:59
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 23
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

با ارائه مهمترین فعالیت‌های حوزه بین‌الملل پس از شیوع ویروس کرونا

نخستین نشست شورای مدیران معاونت بین‌الملل دانشگاه در سال 99 برگزار شد

نخستین نشست شورای مدیران معاونت بین الملل در سال 99 با تشریح برنامه ها و فعالیت های معاونت ها و مدیریت های زیرمجموعه و برنامه ریزی پیرامون اقدامات آتی این معاونت، به دنبال شیوع ویروس کرونا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بین الملل، دکتر رامین کردی، معاون بین الملل دانشگاه در آغاز نشست شورای مدیران که شنبه 16 فروردین 99 با حضور اعضای به صورت حضوری و غیرحضوری از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، توضیحاتی در خصوص تدوین برنامه عملیاتی سال 99 حوزه بین‌الملل دانشگاه بیان کرد.
 وی بر اهمیت توجه به شرایط حساس ایران و جهان در حال حاضر و مسائل و محدودیت‌های ایجاد شده به واسطه شیوع ویروس کرونا در تدوین این برنامه عملیاتی تأکید کرد و بیان داشت: به نظر می‌رسد ظرف دو تا شش ماه آینده و حتی نیمه دوم سال با شرایط خاص و متفاوتی مواجه باشیم که لزوم بازنگری و بازبینی برنامه ها و فعالیت‌های در دست اقدام را نشان می دهد.
وی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام شده در خصوص آموزش دانشجویان بین‌المللی دانشگاه طی هفته‌های اخیر و ارائه 80 درصد دروس تئوری به صورت آنلاین تا پایان خرداد ماه، اضافه کرد: انتظار می‌رود در سایر حیطه‌های مرتبط با مقوله بین‌الملل دانشگاه نیز برنامه‌ریزی لازم از سوی فعالان این حوزه انجام شود.
معاون بین‌الملل دانشگاه سپس از اعضای حاضر در نشست خواست فعالیت‌های انجام شده توسط معاونت ها و مدیریت های زیرمجموعه از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون و مسائل پیش رو را تشریح کرده و دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود را نسبت به برنامه عملیاتی سال جاری ارائه کنند.
سپس دکتر الهه متوسلی، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بین الملل با اشاره به اینکه ظرف یک ماه گذشته اقدامات مختلفی در سطح خوابگاه های دانشجویان بین الملل دانشگاه صورت گرفته، اظهار داشت: با همکاری جمعی از متخصصان بیمارستان های زیرمجموعه دانشگاه قرنطینه یک مورد ابتلا به ویروس کرونا و چند مورد مشکوک انجام و تلاش شد با تدابیری از شیوع بیشتر این ویروس در خوابگاه ها جلوگیری شود.
وی تصریح کرد: در تعامل با گروه روان پزشکی دانشگاه نیز امکان ارتباط آنلاین دانشجویان خارجی با اساتید و متخصصان مربوطه به منظور دریافت خدمات مشاوره ای فراهم شده است.
معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بین الملل از آماده سازی پروتکل عفونی خوابگاه ها با هماهنگی گروه عفونی دانشگاه خبر داد و بیان داشت: همچنین با تهیه دستورالعمل بهداشتی و عفونی برای استفاده از دستگاه ها و تجهیزات ورزشی درخوابگاه ها، دانشجویان توانستند طی این مدت این امکانات موجود بهره مند شوند.
دکتر محمدحسین نکوفر، مدیر روابط بین الملل معاونت بین الملل نیز با بیان اینکه با شیوع ویروس کرونا و راه اندازی کمپین بین المللی Corona Fighters این مدیریت بیش از 300 ایمیل به اساتید مدعو بین المللی دانشگاه ارسال کرده است، گفت: هدف از این اقدام همکاری و تعامل این افراد با کمپین و حفظ و توسعه ارتباطات بین المللی بوده است. 
وی افزود: به نظر می‌رسد در شرایطی که کشورهای بسیاری درگیر ویروس کرونا هستند و عرصه تعاملات محدودتر شده است باید از توانمندی ارتباطات مجازی چون Virtual Joint Programs به صورت دوره‌های کوتاه‌مدت، بلندمدت و حتی کنفرانس‌های مشترک بیش از گذشته بهره ببریم.
مدیر روابط بین الملل معاونت بین الملل با بیان اینکه دانشکده‌ها می‌توانند از فرصت موجود برای ارتباط بیشتر با اساتید مدعو بین‌المللی و ارائه بخشی از واحدهای درسی توسط آن‌ها به صورت مجازی استفاده کنند، اظهار داشت: این رویکرد در توسعه آموزش بین‌الملل نقش مهمی ایفا می‌کند.
دکتر نکوفر برگزاری وب کنفرانس در موضوعات مرتبط با ویروس کرونا توسط گروه‌های مختلف آموزشی دانشکده‌ها را نیز دیگر فرصت موجود دانست و اظهار داشت: ارتباط با دفاتر بین الملل دانشگاه های خارجی از طریق وب کنفرانس و آگاهی از استراتژی های آنها طی دوران کرونا نیز می تواند خوراک فکری بسیار خوبی در اختیار دانشگاه و حتی وزارتخانه قرار دهد.
پس از آن دکتر کوروش جعفریان، رئیس کالج بین الملل دانشگاه از برگزاری صد در صدی کلاسهای زبان فارسی کالج به صورت آنلاین با شیوع ویروس کرونا خبر داد و افزود: این در حالی است که 50 درصد کلاسهای زبان انگلیسی نیز تاکنون به همین شیوه برگزار شده است.
وی با اشاره به اینکه برپایی کارگاه های توانمندسازی اساتید، کارکنان و دانشجویان در شرایط کنونی یکی از دغدغه های اصلی کالج بین الملل دانشگاه است، گفت: با تقویت زیرساختهای مورد نیاز، امکان برپایی این کارگاه ها به صورت آنلاین و با استفاده از فضای مجازی وجود دارد.
دکتر احمد اسماعیل زاده، معاون پژوهشی پردیس بین الملل نیز یکی از مهمترین موضوعات پیش روی این معاونت را مقوله دفاع از پایان نامه ها با توجه به بازگشت تعداد قابل توجهی از دانشجویان خارجی به کشورهایشان عنوان کرد و افزود: با ابلاغ دستورالعملی از سوی معاونت آموزشی دانشگاه، دانشجویان می توانند به شکل مجازی از پایان نامه های خود دفاع کنند. 
وی سال 98 را برای حوزه پژوهش بین الملل سالی خوب و پربار توصیف کرد و  بیان داشت: طی سال گذشته موفق به تعریف  گرنت های بین المللی سازی با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه شدیم و برای سال 99 نیز در صدد تخصیص گرنتی به پروژه‌های تحقیقاتی مشترک بین المللی مرتبط با COVID-19 هستیم.
دکتر اسماعیل زاده اضافه کرد: این معاونت تلاش می کند کارگاه های گرنت نویسی را طی سال جاری با حضور اساتید و مدرسان بین المللی و به صورت مجازی برگزار کند.
در ادامه دکتر وحید ضیایی، معاون آموزشی پردیس بین الملل گفت: دانشجویان بین‌المللی که به دلیل شیوع ویروس کرونا به کشور خود بازگشته‌اند و یا امکان ادامه ترم تحصیلی را ندارند، می‌توانند بدون احتساب سنوات، مرخصی تحصیلی بگیرند.
معاون آموزشی پردیس بین‌الملل با اشاره به اینکه سیاست وزارت بهداشت در شرایط فعلی کشور، ادامه فرآیند آموزشی است، اظهار داشت: برهمین اساس تمهیداتی برای برپایی کلاس‌های تئوری به صورت آنلاین اندیشیده شده ضمن اینکه با فروکش کردن شیوع ویروس کرونا در تابستان، کلاس‌های عملی برگزار می‌شود.
دکتر ضیایی اضافه کرد: اولویت ما در بحث آموزش، کلاس‌های مجازی غیرآنلاین است اما برای پوشش دادن نواقص احتمالی، امکان برپایی کلاس‌ها به صورت آنلاین هم وجود دارد. 
وی با بیان اینکه فرمت مورد استفاده برای کلاس‌های مجازی سامانه نوید تعیین شده است، اظهار داشت: از مزایای این سامانه امکان رصد کردن و ارزش‌گذاری فعالیت‌های آموزشی است.
معاون آموزشی پردیس بین‌الملل از برگزاری جلسات حضوری و غیرحضوری با معاونان بین‌الملل و آموزشی دانشکده‌ها طی هفته آینده در خصوص وضعیت دانشجویان بین‌المللی دوره‌های تحصیلات تکمیلی خبر داد.
دکتر محمد حسین نیکنام، مدیر شعب بین الملل دانشگاه نیز از تشکیل کنسرسیوم همکاری های دانشگاهی به عنوان یکی از برنامه های این حوزه طی سال جدید یاد کرد و افزود: مراحل ابتدایی تشکیل این کنسرسیوم، متشکل از دانشگاه های همطراز با علوم پزشکی تهران از کشورهای همسایه چون عراق، افغانستان، پاکستان و تاجیکستان، با مشورت وزارت امور خاجه انجام شده است.
در بخش بعدی این نشست دکتر امیرحسین، معماری، مدیر توسعه امور بین المللی معاونت بین الملل نیز فرآیندهای این مدیریت طی 20 تا 30 روز گذشته را تشریح کرد و گفت: به دنبال شیوع ویروس کرونا هماهنگی های لازم برای خروج بیش از 500 دانشجوی بین المللی دانشگاه طی ارتباط شبانه روزی با سفارتخانه کشورهای آنها، انجام شد.
وی تصریح کرد: از اوایل اسفندماه سال 98، بیش از 80 راهنمای مراقبتی کرونا به زبان های مختلف تهیه و در چهار پلت فرم وب سایت، اینستاگرام، فیس بوک و یوتیوب برای علاقه مندان داخل و خارج از کشور بارگذاری شده است.
مدیر توسعه امور بین المللی معاونت بین الملل با بیان اینکه دفاتر دانشگاه در کشورهای بنگلادش، هند، لبنان و زیمباوه در زمینه مقابله با ویروس همه گیر گرونا فعالیت می کنند، اظهار داشت: این در حالی است که با همکاری خوب مسئولان خوابگاه های دانشجویان خارجی تاکنون موفق شده ایم این فضاها را با حضور حدود 250 دانشجو تا حد قابل توجهی ایمن نگه داریم.
دکتر معماری ادامه داد: با شروع به کار کمپین بین المللی مبارزه با کرونا از 30 بهمن 98، مقوله ارتباط با اساتید، متخصصان و بیمارستان ها و مراکز درمانی داخلی و خارجی آغاز و به دنبال آن با برگزاری 10 وبینار بین المللی از طریق این کمپین، تجربیات کسب شده طرفین به اشتراک گذاشته شد.
وی تصریح کرد: همچنین با رویکرد مستندسازی فعالیت های مبارزه با کرونا، برگزاری جشنواره بین المللی هنر و موسیق برنامه ریزی شد و علاقه مندان می توانند تا 15 آپریل 2020 آثار موسیقی، نقاشی، عکاسی، فیلم و انیمیشن خود را به هر زبانی به آدرس ایمیل tums.marketing@gmail.com ارسال کنند.
مدیر توسعه امور بین المللی معاونت بین الملل بزرگترین رسالت این مدیریت طی سال جاری را حفظ برند و مارکت دانشگاه به ویژه در مقوله جذب دانشجویان خارجی با تکیه بر موانع و مسائل پیش رو عنوان کرد.
در ادامه، دکتر فاطمه حاج علی عسگری، مدیر بین المللی سازی الکترونیک معاونت بین الملل از معاونان و مدیران حاضر خواست زیرساخت های مورد نیاز برای پیشبرد برنامه های بین المللی دانشگاه به صورت مجازی و آنلاین را به این مدیریت اعلام کنند.
وی همچنین در خصوص کیفی سازی و افزایش سرعت اینترنت در خوابگاه های دانشجویان خارجی نیز اعلام آمادگی کرد.
دکتر سیف اله مرادی، مدیر توسعه منابع و پشتیبانی معاونت بین الملل نیز به بیان توضیحاتی در خصوص وضعیت مالی این مجموعه در سال جاری با توجه به شرایط اقتصادی دانشگاه در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا پرداخت.
دکتر کردی در جمع بندی مباحث مطرح شده طی این نشست پیشبرد اهداف و برنامه های بین الملل و همچنین برنامه ریزی در خصوص ارتباطات آتی بین الملل دانشگاه را وظیفه این معاونت دانست و از واحدهای زیرمجموعه خواست رویکردها و برنامه های خود را برای 2 تا شش ماه آینده و نیمه دوم سال جاری ظرف هفته جاری اعلام کنند.

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار معاونت
  • کد خبر : 153171
مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین