با تأکید بر تعمیق همکاریهای علمی با کشور افغانستان
سفیر ایران در افغانستان با معاون بینالملل دانشگاه دیدار کرد
با رویکرد توسعه همکاریهای علمی و آکادمیک با دانشگاهها و مراکز علمی افغانستان، دکتر رامین کردی، معاون بینالملل دانشگاه با بهادر امینیان، سفیر ایران در افغانستان دیدار کرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، در جریان این دیدار که سهشنبه 28 اردیبهشت 1400 در سالن شورای این معاونت انجام شد، دکتر امیرحسین معماری، مدیر توسعه امور بینالملل و دکتر اردلان شریعت، سرپرست امور جذب و بازاریابی بینالمللی معاونت بینالملل نیز حضور داشتند.
در آغاز، دکتر معماری با اشاره به اینکه افغانستان به لحاظ مناسبات و قرابتهای تاریخی، فرهنگی و مرزی از اولویتهای جدی مناسبات علمی دانشگاه است، اظهار داشت: با همین رویکرد توسعه بینالمللی دانشگاه علوم پزشکی تهران در افغانستان در سه حوزه دانشجویی، استاد پروری و خدمات و سلامت دنبال میشود و تلاش بر این است نخستین برند ایران در حوزه علوم پزشکی را در این کشور عرضه و یک قدم جلوتر از رقبای خود حرکت کنیم.
مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل تصریح کرد: در حوزه دانشجویی، جذب متقاضیان مستعد و نخبه افغانستان در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به تحصیل دو دانشجوی نخبه افغانستانی در دانشگاه، اضافه کرد: رتبه دو و هفت کنکور سراسری سال گذشته افغانستان هماکنون در رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشغول به تحصیل هستند.
مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل یکی از مهمترین سیاستهای دانشگاه در حوزه بینالملل را نزدیکی به بازار هدف و حفظ حضور فیزیکی در منطقه دانست و افزود: این مجموعه هماکنون حضور موفقی در فضای دیجیتال و مجازی دارد و به منظور نزدیکی بیشتر به بازار هدف و با توجه به تجارب قبلی، متقاضی راهاندازی دفتری در کشور افغانستان است.
دکتر معماری همچنین بر تقویت ارتباط میان دانشگاه و مراکز و نهادهای علمی و خدماتی حوزه سلامت افغانستان تأکید کرد و از سفارت ایران در افغانستان خواست در راستای ایجاد این پل ارتباطی و توسعه همکاریهای مشترک گام بردارد.
سپس دکتر کردی، معاون بینالملل دانشگاه نیز به معرفی اجمالی دانشگاه پرداخت و گفت: در حوزه فعالیتهای بینالملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران با یک هزار و 200 دانشجو، بالاترین تعداد دانشجویان خارجی را در میان دانشگاههای علوم پزشکی کشور دارد.
وی افزود: از این مجموع حدود 100 نفر از افغانستان در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند که با توجه به قرابت زبانی، فرهنگی و تاریخی دو کشور، علاقهمند به افزایش تعداد دانشجویان هستیم.
معاون بینالملل دانشگاه به سوابق همکاریهای مشترک آموزشی و پژوهشی با افغانستان اشاره کرد و بیان داشت: طی همکاری دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی با دانشگاه کابل، رشته تغذیه در این مجموعه راهاندازی و اساتیدی نیز در دانشگاه علوم پزشکی تهران آموزش دیدند.
دکتر کردی اضافه کرد: همچنین با هدف راهاندازی مرکز پزشکی هستهای کابل، دوره پزشکی هستهای و تصویربرداری تشخیصی ویژه کارشناسان و پزشکان متخصص از افغانستان در انستیتوکانسر برگزار شد.
وی با بیان اینکه اولین کارگاه آموزشی درماتولوژی برای دستیاران و اعضای هیأتعلمی دانشگاه هرات افغانستان نیز در سال 97 برپا شد، افزود: این کارگاه با همکاری مرکز بیماریهای پوست و جذام و دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ اجرایی شد.
دکتر کردی از آمادگی دانشگاه برای اجرای برنامهها و دورههای مشابه دیگر برای دانشجویان و اساتید افغانستانی خبر داد و اظهار داشت: در راستای ارتقای اساتید این کشور، امکان برگزاری دورههای تخصصی و فوق تخصصی برای آنها وجود دارد.
وی به علاقهمندی دانشگاه برای ارتباط بیشتر با دانشگاهها و مراکز علمی افغانستان اشاره کرد و افزود: شرایط برای بازدید روسا و نمایندگان دانشگاههای مختلف این کشور از ظرفیتهای دانشگاه علوم پزشکی تهران فراهم است.
معاون بینالملل دانشگاه با اشاره به فرصت تحصیل دانشجویان مستعد افغانستان در دانشگاه، خاطرنشان کرد: در صورت آگاهی بیشتر از نیازهای آموزشی این کشور، میتوان برای برگزاری دورههای کارشناسی ارشد، تخصص دکترای تخصصی برنامهریزی کرد.
دکتر کردی همچنین بر اهمیت جذب حمایت سازمانها و نهادهای بینالمللی برای برگزاری این دورهها و همکاریهای بیشتر تأکید کرد.
در ادامه، سفیر ایران در افغانستان نیز با بیان اینکه از لحاظ فرهنگی و تمدنی، افغانستان تداوم و بخشی از ایران است، گفت: ما باید با یک نگاه فرهنگی به این کشور داشته باشیم چرا که در قبال فرهنگ و تمدن ایرانی و زبان فارسی در افغانستان مسئولیت داریم.
امینیان با تأکید بر اهمیت افغانستان به لحاظ استراتژیک، سیاسی و اقتصادی برای ایران، بیان داشت: در این میان حوزه علوم پزشکی با وجود ظرفیتهای بسیار زیاد مغفول مانده و هنوز نتوانستهایم از این بستر به خوبی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: ایران متأثر از اتفاقات و رخدادهای افغانستان در حیطههای مختلف از جمله سلامت است و به نظر میرسد باید تمرکز بیشتری بر این حوزه و مقوله مهم گردشگری سلامت که کشورهای منطقه سرمایهگذاری قابلتوجهی در آن کردهاند، داشته باشیم.
امینیان نگاه مردم افغانستان نسبت به ایران را مثبت ارزیابی کرد و گفت: این نگاه به همراه زبان، تاریخ، تمدن و مباحث سیاسی و فرهنگی مشترک، فرصت بسیارخوبی برای همکاری با دانشگاهها، مراکز پزشکی و وزارت صحت این کشور فراهم کرده است.
وی با اشاره به فعالیت دانشگاهها و مراکز علمی مختلف در افغانستان از جمله دانشگاههای کابل و خاتمالنبیین و فراهم بودن زمینه همکاری با آنها، تصریح کرد: همچنین میتوان از فرصت ارتباط و تعامل با سازمانها و نهادهای بینالمللی فعال در افغانستان چون سازمان ملل و یونیسف برای اجرای پروژههای مختلف استفاده کرد.
سفیر ایران در افغانستان به علاقهمندی دانش آموزان نخبه و مستعد افغانستانی برای تحصیل در رشته پزشکی خبر داد و افزود: سال گذشته فرصتی برای دیدار نزدیک با رتبههای یک تا 300 کنکور سراسری افغانستان فراهم شد و همگی آنها علاقهمندی خود برای تحصیل در ایران را اعلام کردند.
امینیان در ادامه ایجاد فرصت برای تحصیل متقاضیان افغانستانی در ایران و انجام اقداماتی چون برگزاری دورههای تخصصی برای اساتید و ارائه خدمات درمانی و سلامت به مردم این کشور را از ماناترین و ماندگارترین فعالیتها در روابط دو کشور دانست که تأثیرات فرهنگی، تمدنی و سیاسی قابلتوجهی خواهد داشت.
وی همچنین با استقبال از پیشنهاد ایجاد دفتر دانشگاه در افغانستان، افزود: در این باره امکان مذاکره با تعدادی از دانشگاههای این کشور و همچنین وزارت صحت افغانستان وجود دارد.
امینیان در پایان بر لزوم سفر هیأتی از دانشگاه به کشور افغانستان و دیدار با مقامات و مسئولان وزارت صحت و دانشگاههای مطرح این کشور تأکید و خاطرنشان کرد: سفارت ایران در افغانستان آمادگی دارد زمینههای لازم برای این سفر را فراهم کند ضمن اینکه میتوان امکان سفر هیأتی از افغانستان به ایران و بازدید از توانمندیها و ظرفیتهای دانشگاه علوم پزشکی تهران را ایجاد کرد.
خبر و عکس: مهناز وحیدی
ارسال به دوستان