با تأکید بر گسترش ارتباطات دانشگاهی
دومین نشست اعضای اتاق فکر اتاق همکاریهای علمی دانشگاههای عضو پیمان گروه هشت برگزار شد
با هدف برنامهریزی برای توسعه ارتباطات آکادمیک، دومین نشست اعضای اتاق فکر اتاق همکاریهای علمی دانشگاههای عضو پیمان گروه هشت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، در این نشست که سهشنبه 21 خرداد در سالن شورای معاونت بینالملل برپا شد، دکتر کردی، معاون بینالملل دانشگاه، دکتر چنگیزی، رئیس دانشکده پیراپزشکی، دکتر خامی، مشاور عالی معاون بینالملل دانشگاه، دکتر تکیان، معاون بینالملل دانشکده بهداشت و دبیر اتاق همکاریهای علمی دانشگاههای عضو پیمان گروه هشت، دکتر معراجی، دبیر اتاق همکاریهای علمی ایران و سوئیس، دکتر فیضآبادی، دکتر نمازی و دکتر فاتحی، مسئولان میزهای همکاری علمی ایران با کشورهای آلمان، روسیه و حوزه قفقاز و فرانسه و نمایندگان و اعضای هیأتعلمی تعدادی از دانشکدهها و مراکز تحقیقاتی حضور داشتند.
دکتر تکیان، دبیر اتاق همکاریهای علمی دانشگاههای عضو پیمان گروه هشت در آغاز، تاریخچهای از تشکیل این پیمان ارائه کرد و اظهار داشت: هشت دانشگاه و فرهنگستان با محوریت دانشگاه و بیمارستان چریته در سال 2009 که مقارن با جشن سیصدسالگی این دانشگاه به عنوان نماد اتحاد آلمان شرقی و غربی در علوم پزشکی بود، کنسرسیوم جهانی پیمان گروه هشت را در برلین تشکیل دادند.
وی ادامه داد: پیمان گروه هشت (M8 Alliance of academic Health Centers, Universities and National Academies) شامل 25 دانشگاه، فرهنگستان و مراکز تحقیقاتی از شش قاره دنیا و 18 کشور است که برای ارتقاء سلامت جهانی تلاش و با استفاده از آزادیهای آکادمیک و فارغ از مرزبندیهای سیاسی عمل میکنند.
معاون بینالملل دانشکده بهداشت افزود: با توجه به تأثیر این کنسرسیوم آکادمیک بر تغییرات و دستورگذاری نظام سلامت بینالملل و جایگاه ویژه آن به عنوان شبکه راهبردی تصمیم سازی و حمایتطلبی در نظام سلامت جهانی، پیشنهاد عضویت دانشگاه علوم پزشکی تهران در پیمان گروه هشت طی نخستین کنفرانس بینالمللی توسعه پایدار سلامت در سال 95 به رئیس مجمع جهانی سلامت داده شد که پس از یکسال دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان بیست و چهارمین عضو پیمان گروه هشت و تنها دانشگاه منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به عضویت این پیمان درآمد.
دکتر تکیان با اشاره به اینکه کنسرسیوم پیمان گروه هشت رکن راهبردی مجمع جهانی سلامت است و اعضای آن مهرماه هر سال این مجمع را به مدت سه روز در برلین برگزار میکنند، اظهار داشت: از ابتدا صدراعظم آلمان، رئیسجمهور فرانسه و رئیس اتحادیه اروپا از این مجمع حمایت کردهاند.
وی اضافه کرد: بیش از 2 هزار و 500 نفر از محققان، روسای جمهور، وزرای بهداشت، روسای سازمانهای بینالملل و شرکتهای بزرگ تولید محصولات پزشکی از 100 کشور دنیا هر ساله در این مجمع که پلت فرمی منحصربهفرد و البته فرصتی بینظیر برای دانشگاههای عضو به شمار میآید، شرکت میکنند.
معاون بینالملل دانشکده بهداشت تصریح کرد: رکن دوم فعالیتهای پیمان گروه هشت را نشست منطقهای مجمع جهانی سلامت تشکیل میدهد که از سال 2013 به میزبانی کشور سنگاپور آغاز شد و دانشگاه علوم پزشکی تهران اردیبهشت 98، هفتمین نشست منطقهای را در جزیره کیش برگزار کرد.
دکتر تکیان با بیان اینکه هفتمین نشست منطقهای مجمع جهانی سلامت فرصت بینظیری را برای دیپلماسی سلامت کشور ایجاد کرد، گفت: 130 شرکتکننده از 47 کشور جهان در این گردهمایی بینالمللی شرکت و 147 مدعو داخلی و خارجی در پانلهای مختلف آن سخنرانی کردند.
وی عضویت دانشگاه در پیمان گروه هشت و میزبانی از این نشست را زمینهساز تعامل نزدیک و ارتباطات مؤثر با روسا و مسئولان دانشگاههای عضو این پیمان دانست و بیان داشت: در شرایط کنونی اعضای اتاق فکر اتاق همکاریهای علمی دانشگاه عضو پیمان گروه هشت میتوانند به بهترین شکل از این فرصت استفاده و همکاری با این مراکز علمی را وارد فاز جدیدی کنند.
معاون بینالملل دانشکده بهداشت با تأکید بر اینکه اتاق همکاریهای علمی دانشگاههای عضو پیمان گروه هشت نیز ظرفیتی برای تداوم و نظم دادن به این ارتباطات است، گفت: با توجه به برگزاری یازدهمین نشست مجمع جهانی سلامت در اکتبر 2019 به میزبانی برلین و حضور دکتر علی جعفریان به عنوان رئیس بینالمللی این مجمع انتظار میرود طی چند ماه آینده چهار تا پنج پروژه مشترک را با دانشگاههای عضو این پیمان آغاز و در صورت امکان، تفاهمنامههای همکاری با تعدادی از آنها منعقد شود.
دبیر اتاق همکاریهای علمی دانشگاههای عضو پیمان گروه هشت تصریح کرد: با تکیه بر میزبانی دانشگاه Makerere اوگاندا از هشتمین نشست منطقهای مجمع جهانی سلامت در بهار سال آینده، دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با شرکت نمایندگان خود میتواند نمایشی شایسته از ظرفیتهای دیپلماسی سلامت ایران به نمایش بگذارد.
سپس دکتر تکیان با ارائه اسلایدهایی به معرفی دانشگاههای عضو پیمان گروه هشت چون چریته آلمان، مونترال کانادا، جانز هاپکینز آمریکا، موناش استرالیا، کیوتو ژاپن، ژنو سوئیس، ملی سنگاپور، سوربن فرانسه، ملی تایوان، کوئیمبیرا پرتغال، رم ایتالیا، Makerere اوگاندا و فرهنگستان علوم پزشکی چین پرداخت.
پس از آن دکتر کردی، معاون بینالملل دانشگاه تصریح کرد: یکی از بزرگترین مسائل پیش رو در ارتباطات بینالمللی آکادمیک به ویژه در میان کشورهای در حال توسعه عدم برنامه هدفمند همکاری و مشخص نبودن انتظارات از تعاملات مشترک است.
وی افزود: بسیاری از دانشگاهها از آمایش سرزمینی بیرونی برخوردار نیستند و به همین دلیل نمیدانند که با کدام کشورها و دانشگاههای آنها وارد همکاریهای مشترک علمی و پژوهشی شوند.
دکتر کردی با اشاره به اینکه معاونت بینالملل دانشگاه طی یک سال و نیم گذشته تلاش کرده با تکمیل ساختار تشکیلاتی حوزه بینالملل و با تعیین مسئولان میزهای همکاری علمی دانشگاه این مسأله را در ارتباطات بینالمللی خود کاهش دهد، اظهار داشت: به نظر میرسد تشکیل میزهای همکاری علمی زمینهساز شناخت کشورهای مختلف از جهات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، آکادمیک و سیستم آموزش عالی خواهد شد.
وی افزود: همچنین برای تعدادی از کشورها چون عراق و سوئیس که از اهمیت بیشتری در تعاملات بینالمللی برخوردار و در آمایش سرزمینی وزارت بهداشت ارتباط با آنها به دانشگاه علوم پزشکی تهران سپرده شده بود نیز اتاق همکاریهای علمی شکل گرفت.
دکتر کردی با بیان اینکه پیرو عضویت دانشگاه در پیمان گروه هشت، اتاق همکاریهای علمی دانشگاههای عضو پیمان گروه هشت با مسئولیت دکتر تکیان، معاون بینالملل دانشکده بهداشت تشکیل شد، گفت: با تکیه بر تجربه میزبانی از هفتمین نشست منطقهای مجمع جهانی سلامت و ارتباط با روسا و نمایندگان دانشگاههای شناخته شده، به نظر میرسد برنامهریزی برای این تعاملات در آینده بینالمللی سازی دانشگاه نقش مهمی را ایفا میکند.
معاون بینالملل دانشگاه با تأکید بر اینکه با گسترش فعالیت میزها و اتاقهای همکاری بینالمللی و تشکیل اتاقهای فکر آنها بسیار به گسترش شبکه بینالمللی دانشگاه در آینده امیدوار هستیم، خاطرنشان کرد: معاونت بینالملل دانشگاه در حد توان خود از فعالیتها و برنامههای آتی این شبکه حمایت میکند.
در ادامه، حاضران دیدگاه ها و نقطه نظرات خود را بیان کردند و مقرر شد جلسات اتاق فکر اتاق همکاریهای علمی دانشگاههای عضو پیمان گروه هشت به صورت فصلی برگزار شود.
همچنین قرار شد اعضای حاضر ظرف دو هفته آینده با شناسایی ظرفیتها و توانمندیهای دانشگاههای عضو این پیمان، همکاری در زمینههای مختلف با نگاهی کلان به کل دانشگاه را در دستور کار قرار دهند و در نهایت نتایج تعاملات انجام شده را به منظور انجام حمایتهای لازم و برنامهریزی برای شکلگیری همکاریهای اولیه تا یازدهمین نشست مجمع جهانی سلامت، در اختیار اتاق همکاریهای علمی دانشگاههای عضو پیمان گروه هشت قرار دهند.
خبر و عکس: مهناز وحیدی
ارسال نظر