• تاریخ انتشار : 1399/12/09 - 11:14
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 24
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

پنجمین گردهمایی دانشجویان برتر بین‌الملل دانشگاه برگزار شد

پنجمین گردهمایی دانشجویان برتر بین‌الملل دانشگاه (اعضای کانون ابن‌سینا)، با بحث و بررسی پیرامون درخواست‌ها و علایق پژوهشی دانشجویان برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در این جلسه که چهارشنبه 6 اسفند 99 در سالن شورای پردیس بین‌الملل برگزار شد، دکتر محمدحسین نیکنام، رئیس کانون ابن‌سینا، دکتر احمد اسماعیل زاده، معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل و دکتر الهه متوسلی، معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس بین‌الملل حضور داشتند.
دکتر نیکنام، رئیس کانون ابن‌سینا این نشست را با شرح و تفسیری از آیات قرآن کریم و به صورت اختصاصی آیه 10 سوره مبارکه حجرات آغاز کرد و گفت: در این آیه شریفه از مؤمنان به عنوان برادران یکدیگر یاد شده البته در مسائل کلی و در بسیاری از زبان‌ها مطالب به صیغه مذکر گفته می‌شود اما بدین معنی نیست که مؤنث را در بر نمی‌گیرد بنابراین وقتی گفته می‌شود برادرند، یعنی زنان مؤمن نیز خواهران یکدیگر هستند.
وی تصریح کرد: همچنین این آیه تأکید می‌کند که اگر میان برادران و خواهران اختلافی به وجود آمد مؤمنان و مؤمنات نباید بی‌تفاوت باشند و باید آن اختلاف را از میان بردارند و اگر چنین کنند و تقوای الهی در پیش گیرند، مورد رحمت الهی واقع می‌شوند.
رئیس کانون ابن‌سینا با اشاره به اینکه در احادیث و روایاتی از پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) این آیه توضیح داده شده است، اظهار داشت: حضرت محمد (ص) فرمودند که در شمار برادران خود بیافزایید زیرا در روز قیامت هر مؤمنی را شفاعتی است.
دکتر نیکنام همچنین روایتی از حضرت علی (ع) در این باره بیان کرد و گفت: ایشان فرموده‌اند: چه بسا برادری که مادرت او را نزاد، یعنی ظاهراً برادر تو نیست ولی برادر توست که همان برادران ایمانی هستند.
وی به جمع‌بندی این مبحث با حدیثی از امام صادق (ع) پرداخت و بیان داشت: به فرموده این امام بزرگوار، مؤمن برادر مؤمن و چشم او و راهنمای اوست به او خیانت و ستم نمی‌کند، کلاه سرش نمی‌گذارد و وعده‌ای نمی‌دهد که بدان عمل نکند.
سپس فاطیما مصطفوی، دانشجوی اندونزیایی به بخشی از علاقه‌مندی‌های پژوهشی دانشجویان برتر بین‌الملل دانشگاه اشاره کرد و تعدادی از دانشجویان نیز به طرح پیشنهاداتی چون برگزاری کارگاه‌های پروپوزال نویسی و نحوه ارائه سخنرانی و پوستر پرداختند.
همچنین تعدادی از دانشجویان مقطعUndergraduate  نیز درخواست برگزاری کارگاه‌های آموزشی روش تحقیق و دوره‌های آشنایی با پژوهش را مطرح کردند.
پس از آن، دکتر اسماعیل‌زاده، معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل با ابراز خرسندی از حضور در جمع دانشجویان برتر بین‌الملل دانشگاه، گفت: این معاونت آمادگی برگزاری کارگاه‌های مورد نظر دانشجویان در موضوعات مختلف چون نحوه ارائه، پروپوزال و مقاله‌نویسی و سایر موضوعات مرتبط با بحث پژوهش را دارد و بنابراین لازم است که عناوین مورد درخواست و پیشنهادات خود را به این مجموعه ارسال کنید.
وی با اشاره اینکه امکان برگزاری ژورنال کلاب در موضوعات متنوع برای دانشجویان بین‌المللی نیز وجود دارد، اظهار داشت: این برنامه را می‌توانیم با یک ژورنال کلاب در ماه آغاز کنیم و سپس با افزایش درخواست‌ها و در هماهنگی با اساتید و دانشجویان، به هفته‌ای یک ژورنال کلاب در دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی تغییر دهیم.
معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل از فراهم بودن شرایط برگزاری سخنرانی‌های فصلی در رشته‌های مختلف خبر داد و تصریح کرد: در صورت آگاهی از علاقه‌مندی دانشجویان به آشنایی با جدیدترین تحقیقات در رشته‌های مختلف علوم پزشکی، شرایط برای برگزاری سخنرانی‌های فصلی با حضور اساتید دانشگاه و سخنرانان بین‌المللی وجود دارد.
دکتر اسماعیل زاده با بیان اینکه معاونت پژوهشی پردیس بین‌الملل در تلاش برای گسترش ارتباط میان دانشجویان بین‌الملل و مراکز تحقیقاتی دانشگاه است، افزود: بیش از صد مرکز تحقیقاتی در زیرمجموعه دانشگاه مشغول فعالیت هستند که با تکیه بر توانمندی و استعداد قابل توجه دانشجویان عضو کانون ابن‌سینا، فرصت همکاری با این مجموعه‌ها برای نوشتن مقالات و یا جذب دانشجویان خارجی در دوره‌های تحصیلات تکمیلی فراهم است.
وی ادامه داد: اطلاع از فیلدهای تحقیقاتی مورد علاقه دانشجویان بین‌الملل می‌تواند در ایجاد این ارتباط نقش مهمی را ایفا کند.
معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل پیشنهاد برگزاری سمیناری برای دانشجویان بین‌الملل دانشگاه‌های کشور را مطرح کرد و از دانشجویان حاضر خواست از این موضوع ایده گرفته، برای برگزاری سمینار برنامه‌ریزی کنند ضمن اینکه معاونت پژوهشی پردیس نیز حمایت‌های لازم را انجام خواهد داد.
دکتر اسماعیل زاده با اشاره به فعالیت‌های انجام شده برای افزایش مقالات بین‌المللی دانشگاه طی سال‌های اخیر، گفت: سالانه 5 هزار مقاله توسط دانشگاه منتشر می‌شود که 30 درصد آن‌ها دارای نویسندگان همکار بین‌المللی هستند و ما علاقه‌مندیم که این میزان را به 40 تا 50 درصد افزایش دهیم.
وی اضافه کرد: در این راستا دانشجویان برتر بین‌الملل می‌توانند با ایجاد پل ارتباطی میان واحدهای زیرمجموعه دانشگاه و مراکز و یا اساتید و محققان داخل کشور خود زمینه‌ساز انتشار و چاپ مقالات مشترک بین‌المللی باشند و همچنین ایده‌های خود در مسیر افزایش مقالات مشترک را با این معاونت در میان بگذارند.
در ادامه قمر نیاز، دانشجوی پاکستانی و رئیس دانشجویی کانون ابن‌سینا، خلاصه‌ای از تصمیمات و مصوبات نشست‌های قبلی دانشجویان برتر بین‌الملل  دانشگاه (اعضای کانون) ارائه و در قالب اسلایدهایی به معرفی کشور خود پرداخت.
ایاد شغورا، دانشجوی بین‌الملل دانشگاه نیز با نمایش کلیپ کوتاهی کشور فلسطین و ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های آن را معرفی کرد.


خبر و عکس: مهناز وحیدی

  • گروه خبری : معاونت,اخبار معاونت
  • کد خبر : 271526
مهناز وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

تصاویر

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین