• تاریخ انتشار : 1399/03/24 - 09:11
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 22
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

نخستین جلسه فصلی مسئولان میزها و دبیران اتاق‌های همکاری‌های‌ علمی دانشگاه با کشورها در سال 99 برگزار شد

نخستین جلسه فصلی مسئولان میزها و دبیران اتاق‌های همکاری‌های علمی دانشگاه با کشورها در سال 99 با تشریح برنامه عملیاتی شناور معاونت بینالملل طی دوران کرونا و طرح انتظارات و پیشنهادات برای ادامه فعالیتهای بین‌المللی در شرایط کنونی برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در این نشست که چهارشنبه 21 خرداد 99 در سالن شورای این معاونت برگزار شد، دکتر رامین کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر محمدحسین نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه، دکتر محمدمهدی فیض‌آبادی، دکتر امیرهومن کاظمی، دکتر بابک باباخانی، دکتر حمیدرضا ادهمی، دکتر غلامرضا حسن‌پور، دکتر حسن وطن‌دوست، دکتر محسن ویژه، دکتر آزاده شادمهر و دکتر نازنین مهدوی، مسئولان میزهای همکاری علمی دانشگاه با کشورهای آلمان، چین، اسپانیا و پرتغال، اقلیم کردستان، عمان، تاجیکستان، هند، ژاپن، کویت و تایلند و ترکیه و قبرس، دکتر امیرحسین تکیان، دبیر اتاق همکاریهای علمی دانشگاههای عضو پیمان گروه هشت و دکتر نغمه معراجی، دبیر اتاق همکاری‌های علمی دانشگاه با کشور سوئیس به صورت حضوری و غیرحضوری شرکت داشتند.
دکتر نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه در آغاز این نشست گفت: با شروع همه‌گیری کرونا و با تکیه ‌بر تأثیر این بحران بر برنامه‌ها و فعالیت‌های حوزه بین‌الملل دانشگاه، معاونت بین‌الملل برای سال جاری برنامه عملیاتی شناور در دوره پاندمی COVID-19 را تدوین و به واحدهای زیرمجموعه ابلاغ کرده است.
وی با تأکید بر اهمیت آگاهی مسئولان میزها و دبیران اتاق‌های همکاری دانشگاه با کشورها از جزییات این برنامه عملیاتی و برنامه‌ریزی و پیگیری فعالیت‌ها براین اساس، اظهار داشت: طی این برنامه تلاش شد ضمن توجه به تهدیدهای بحران کرونا، از فرصت‌های ایجاد شده و امکانات و بسترهای موجود برای پیشبرد اهداف بین‌الملل دانشگاه استفاده شود و انتظار می‌رود این رویکرد سرلوحه فعالیت میزها و اتاق‌های همکاری علمی در سال 99  نیز قرار گیرد.
مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه به مرور بخشی از برنامه‌های شناور سال جاری معاونت بین‌الملل پرداخت و بیان داشت: تلاش برای تأیید رشته‌های مجازی و غیرمجازی دانشگاه در کشورهای هدف، برگزاری کنگره بین‌المللی سازی آموزش عالی در دوران بحران کرونا، تدریس دروس توسط اساتید مدعو در تمامی دانشکده‌ها و دپارتمان‌ها و گسترش شبکه اساتید مدعو بین‌المللی در گروه‌های آموزشی و مراکز تحقیقاتی در مجموع برنامه‌های سال جاری تعریف شده‌اند.
دکتر نکوفر تصریح کرد: همچنین ثبت همکاری‌های بین‌المللی به صورت مجازی، فعال‌سازی اتاق‌ها و میزهای همکاری‌های علمی دانشگاه در زمینه مبارزه با ویروس کرونا، زمینه‌سازی برای راه‌اندازی برنامه‌های آموزشی مشترک، دوره‌های حضوری و یا از راه دور با محوریت دوران کرونا و پساکرونا، تدوین شیوه‌نامه برگزاری برنامه کوتاتل به صورت مجازی و با مشارکت دانشگاه‌های همکار در سطح بین‌المللی و پیگیری فعالیت‌های مرتبط با کنسرسیوم پنج دانشگاه برتر ایرانی نیز در دستور کار قرار دارد.
وی سپس انتظارات معاونت بین‌الملل از مسئولان میزها و اتاق‌های همکاری علمی به منظور اجرایی شدن برنامه‌ها را تشریح کرد و گفت: موضوع تأیید رشته‌های مجازی و غیرمجازی دانشگاه در کشورهای هدف (Recognition) با رویکرد اصلی جذب دانشجویان و اساتید بین‌المللی و کمک به انجام پروژه‌های مشترک با دانشگاه‌های معتبر از اهمیت بسیاری برای این مجموعه برخوردار است.
مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه با بیان اینکه دانشجویان بین‌المللی دانشگاه پس از اتمام دوره تحصیل و بازگشت به کشورشان به این تأیید نیاز خواهند داشت، افزود: انتظار می‌رود مسئولان میزها و اتاق‌های همکاری ضمن شناسایی مراکز ارزیابی دانشگاهی معتبر کشورهای هدف، چگونگی تأیید رشته‌های دانشگاه در این کشورها را  بررسی و مشخص کنند.
دکتر نکوفر برگزاری ژورنال کلاب آنلاین را یکی از برنامه‌های جدید و دارای پتانسیل در سطح همکاری‌ها و ارتباطات بین‌المللی دانست و اضافه کرد: مدیریت روابط بین‌الملل معاونت بین‌الملل به عنوان خدمتی جدید از طریق ژورنال کلاب آنلاین به نویسنده و یا نویسندگان بین‌المللی فرصتی برای ارائه مقالات را می‌دهد.
مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه با تأکید بر اینکه اقدامات مختلفی برای فراهم کردن زیرساخت‌های مورد نیاز و انتخاب پلت فرمی مناسب جهت برگزاری ژورنال کلاب آنلاین انجام شده است، بیان داشت: این در حالی است که تبلیغات لازم برای برگزاری این برنامه‌ها انجام و امکان ضبط سخنرانی‌ها و انتشار آن‌ها پس از ارائه نیز فراهم شده است.
دکتر نکوفر تأکید کرد: در راستای ارائه این خدمت نیز مسئولان میزها و دبیران اتاق‌های همکاری می‌توانند با تکیه بر شبکه ارتباطی خود در کشورهای هدف نسبت به معرفی اساتید صاحب‌نظر در زمینه‌های مختلف علمی و انجام تبلیغات برای جلب مشارکت بین‌المللی اقدام کنند ضمن اینکه به زودی دوره آموزشی چگونگی مدیریت ژورنال کلاب آنلاین برای اساتید و اعضای هیأت‌علمی علاقه‌مند دانشگاه برگزار خواهد شد.
وی افزود: به منظور گسترش شبکه اساتید مدعو بین‌المللی در گروه‌های آموزشی و مراکز تحقیقاتی نیز انتظار ما شناسایی و معرفی اساتید صاحب‌نام در کشورهای هدف است ضمن اینکه ممکن است اساتید مقیم کشوری دیگر باشند که این موضوع لزوم گردآوری پایگاه داده‌ای از صاحب‌نظران حوزه‌های مختلف و مکاتبه و ارائه پیشنهاد همکاری به آن‌ها را نشان می‌دهد.
دکتر نکوفر از مسئولان میزها و دبیران اتاق‌های همکاریهای علمی دانشگاه خواست اطلاع‌رسانی و تبلیغ در خصوص فعالیت این اساتید در دانشگاه اعم از تدریس، ارائه سخنرانی، برگزاری کارگاه‌ها و وبینارها در کشورهای هدف را مورد توجه قرار دهند.
مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه توجه حاضران را بر جذب همکاران ایرانی در خارج از کشور جلب کرد و گفت: با معرفی این افراد به مجموعه دانشگاه ضمن بهره‌برداری از توان علمی و ظرفیت‌هایشان در قالب اتاق فکر میزها و اتاق‌های همکاری علمی، فرصت استفاده از ارتباطات و تعاملات آن‌ها برای توسعه همکاری‌های مشترک بین‌المللی نیز وجود خواهد داشت.
وی از امکان انعقاد تفاهم‌نامه‌ها و قراردادهای بین‌المللی دانشگاه به صورت الکترونیک با برنامه‌ریزی‌های انجام شده پس از همه‌گیری کرونا خبر داد و تصریح کرد: برخلاف آنچه تصور می‌شود در شرایط کنونی برگزاری برنامه‌های آموزشی، مدارس تابستانی و وبینارهای بین‌المللی به صورت مشترک از سوی دانشگاه‌ها و مراکز علمی با استقبال مواجه می‌شود.
دکتر نکوفر بر اهمیت حضور دانشگاه در پروژه‌های بین‌المللی اتحادیه اروپا با تمرکز بر برنامه‌های آموزش از راه دور نیز تأکید کرد و گفت: به همین منظور شناسایی پروژه‌های بین‌المللی اتحادیه اروپا (مختص اتاق‌ها و میزهای همکاری با اروپا)، شناسایی و معرفی پروژه‌های بین‌المللی کشورهای هدف و تلاش برای عضویت دانشگاه در مجامع و انجمن‌های معتبر ضروری به نظر می‌رسد.
مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه با اشاره به تفاهم‌نامه منعقد شده میان دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، ایران و دانشگاه‌های صنعتی شریف، امیرکبیر و تهران در قالب کنسرسیوم پنج دانشگاه برتر ایرانی، بیان داشت: این تفاهم که در سال 95 با رویکرد ایجاد و توسعه همکاری‌های مشترک بین‌المللی، استفاده بهینه از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های علمی، پژوهشی و آموزشی و حضور گسترده‌تر در عرصه بین‌الملل به امضاء رسید همچنان فعال است و دبیران اتاق‌ها و مسئولان میزها امکان توسعه همکاری‌های مشترک بین‌المللی به پشتوانه آن را خواهند داشت.
وی تصریح کرد: این در حالی است که طی سال‌های گذشته تعداد قابل‌توجهی توافقنامه و تفاهم‌نامه همکاری بین‌المللی به امضاء رسیده که کمک به به‌روزرسانی و عملیاتی شدن آن‌ها در کشورهای هدف و هدفمندسازی و تخصصی کردن مفاد تفاهم‌نامه‌ها و قراردادها مطابق با اهداف دانشگاه در شرایط فعلی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
دکتر نکوفر در پایان بر اهمیت گسترش اتاق فکر میزها و اتاق‌های همکاری علمی دانشگاه با کشورهای مختلف تأکید کرد و این رویکرد را زمینه‌ساز درگیر شدن هر چه بیشتر بدنه دانشگاه در فعالیت‌ها و برنامه‌های بین‌المللی دانست.
وی همچنین از حاضران خواست که فراتر از حوزه تخصصی خود در ارتباطات و همکاری‌های بین‌المللی بیاندیشند و فرصت معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دانشگاه در عرصه جهانی را فراهم کنند.
در ادامه این نشست، دکتر فیض‌آبادی، دکتر باباخانی، دکتر وطن‌دوست، دکتر کاظمی و دکتر تکیان ضمن ارائه گزارش فعالیت‌های سال 98 میزهای همکاری علمی دانشگاه با کشورهای آلمان، اقلیم کردستان عراق، هند، چین، پرتغال و اسپانیا و اتاق همکاریهای علمی دانشگاههای عضو پیمان گروه هشت، به ارائه پیشنهاداتی برای ادامه فعالیت‌ها و ارتباطات علمی در سال جاری پرداختند.
همچنین در پایان مقرر شد نشست دیگری با رویکرد ارائه گزارش عملکرد سایر مسئولان میزها و دبیران اتاق‌های همکاری علمی و طرح دیدگاه‌ها و نقطه نظرات آن‌ها به زودی برگزار شود.

 

خبر و عکس: مهناز وحیدی

  • گروه خبری : معاونت,اخبار معاونت
  • کد خبر : 272018
مریم زمان
تهیه کننده:

مریم زمان

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین