سومین دوره مدرسه بینالمللی پاییزی اپیدمیولوژی میدانی در دانشکده بهداشت آغاز به کار کرد
سومین دوره مدرسه بینالمللی پاییزی اپیدمیولوژی میدانی با همکاری سه مؤسسه و دانشگاه آلمانی در دانشکده بهداشت آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، دکتر امیرحسین تکیان، معاون بینالملل دانشکده بهداشت در حاشیه مراسم افتتاحیه این مدرسه بینالمللی که شنبه 19 آبان برگزار شد، گفت: دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه هامبورگ و موسسه بیماریهای گرمسیری برنهارد ناخت آلمان، سه سال پیش گرنتی را از موسسه تبادلات آکادمیک آلمان (DAAD) با رویکرد برگزاری مدارس بینالمللی میدانی اپیدمیولوژی دریافت کردند تا در کنار اصول اپیدمیولوژی در مورد بیماریهای نوپدید و بازپدید در ایران آموزشهای لازم را ارائه دهند.
وی با اشاره به اینکه نخستین دوره این مدارس سال 2016 با حضور 30 دانشجوی داخلی و خارجی به مدت سه هفته در تهران برگزار شد، اظهار داشت: این در حالی است که 25 شرکتکننده طی دومین مدرسه تابستانی در تهران و پایگاه تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران واقع در روستای اکنلوی همدان تحت آموزش قرار گرفتند.
معاون بینالملل دانشکده بهداشت تصریح کرد: در سومین دوره مدرسه بینالمللی اپیدمیولوژی میزبان 22 شرکتکننده از کشورهای آلمان، اتریش، افغانستان، پاکستان، سودان، اتیوپی و نامیبیا هستیم.
دکتر تکیان با بیان اینکه 12 عضو هیأتعلمی از آلمان و 15 استاد برتر اپیدمیولوژی و آمار زیستی از دانشکده بهداشت آموزش دانشجویان را برعهده دارند، گفت: دو هفته از این دوره در تهران و هفته سوم در بندرعباس برپا میشود.
وی علت اصلی برگزاری این مدرسه بینالمللی برای نخستین بار در پاییز را ایجاد بستر حضور شرکتکنندگان در ایستگاه تحقیقاتی بندرعباس عنوان کرد و بیان داشت: در این پایگاه امکان اسکان و استقرار شبانهروزی وجود دارد ضمن اینکه فرصت آشنایی با فیلد، شبکه بهداشتی و درمانی، بازدید از محلات مختلف بندرعباس و آگاهی از مسائل حوزه سلامت و بهداشت این منطقه نیز ایجاد خواهد شد.
معاون بینالملل دانشکده بهداشت ایستگاه بندرعباس را یکی از پایگاههای شناختهشده دانست که تاکنون موفق به آموزش حدود 600 نفر در فیلد مالاریا از سراسر جهان به ویژه منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت شده است.
دکتر تکیان همچنین حضور اساتید برتر ایرانی که دارای مطالعات موردی (Case Study) در حوزههای مورد تدریس به ویژه مالاریا، لیشمانیوز و بیماریهای منتقله از دام هستند را از نقاط قوت سومین دوره مدرسه بینالمللی اپیدمیولوژی میدانی عنوان کرد و گفت: انتظار میرود حضور این افراد در کنار اساتید آلمانی به تلفیق تجارب داخلی و بینالمللی و تبادل آن با یکدیگر بیانجامد.
وی با اشاره به موفقیتآمیز بودن تجارب برگزاری مدارس بینالمللی اپیدمیولوژی میدانی در دانشکده بهداشت، تصریح کرد: بررسیهای انجام شده بر روی دانشجویان پیش و پس از پایان مدرسههای تابستانی و ارزیابی دانش و اطلاعات کسب شده آنها موجب تجدیدنظر و اصلاحاتی بر روی برنامه آموزشی اپیدمیولوژی میدانی در هر دوره شده است.
معاون بینالملل دانشکده بهداشت اضافه کرد: با تغییر فیلد مطالعاتی طی دورههای مختلف مدارس بینالمللی اپیدمیولوژی، شرایط آشنایی با مناطق مختلف کشورمان، فرهنگها و آداب و رسوم مردم نواحی مختلف، عظمت و وسعت کشور و مسائل و مشکلات پیش روی استفادهکنندگان از خدمات سلامت عمومی برای شرکتکنندگان فراهم شده است.
دکتر تکیان افزود: این رویکرد همچنین در نمایش بخشی از ظرفیتها و قابلیتهای دانشگاه علوم پزشکی تهران که نه تنها در عرصه ملی بلکه در سطوح بینالمللی نیز حرفهای بسیاری برای گفتن دارد، تأثیرات چشمگیری داشته است.
وی با بیان اینکه در پایان سومین مدرسه بینالمللی اپیدمیولوژی میدانی چون دورههای قبل به شرکتکنندگان گواهی مشترک دانشگاه علوم پزشکی تهران و سه مؤسسه و دانشگاه آلمانی اعطا خواهد شد، یادآور شد: با توجه به اینکه گرنت موسسه DAAD برای برگزاری مدارس بینالمللی سه ساله بوده است امیدواریم شرایطی فراهم شود تا این دورهها حداقل برای سه سال آینده تداوم داشته باشد.
خبر و عکس: مهناز وحیدی
ارسال نظر