• تاریخ انتشار : 1398/03/05 - 07:21
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 18
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

دانشیار گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی دانشگاه جایزه International visiting Research Scholar مؤسسه پیتروال دانشگاه British Columbia را کسب کرد

دکتر محمدعلی منصورنیا، دانشیار گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی دانشگاه موفق به دریافت جایزه International visiting Research Scholar از مؤسسه پیتر وال دانشگاه British Columbia کانادا شد.


وی در گفتگو با روابط عمومی معاونت بینالملل با اعلام این خبر گفت: پیتر وال یکی از مؤسسات ارشد پژوهشی در دانشگاه مذکور است که از سال 2012 تاکنون سالانه جایزهای 15 هزار دلاری تحت عنوان International Visiting Research Scholar را به 10 نفر از دانشمندان و نخبگان جهان اعطا می کند و افراد منتخب حداقل به مدت سه هفته در آن موسسه حضور می‌یابند.
دانشیار گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی دانشگاه افزود: دانشمندان منتخب باید از سرآمدان و افراد شناخته شده در رشته خود در جهان باشند ضمن اینکه فعالیت آنها باید فراتر از یک رشته و تأثیرگذار بر چندین رشته تخصصی باشد.
دکتر منصورنیا به تشریح مراحل دریافت این جایزه بین المللی پرداخت و اظهار داشت: دو نفر از اعضای هیأت‌علمی دانشگاه British Columbia از دو دپارتمان مختلف باید فرد مورد نظر را برای دریافت این جایزه نامزد کنند و با تهیه یک پروپوزال ضمن برشمردن دلایل خود مبنی بر شاخص بودن فرد منتخب در سطح جهانی و تاثیرگذاری در چندین رشته تخصصی، فعالیتهای پیشنهادی پژوهشی وی در مؤسسه پیتر وال و دانشگاه British Columbia را تشریح کنند.
وی تصریح کرد: کمیته تخصصی انتخاب نفرات برتر هر سال از میان 50 تا 60 نفر از نخبگان برتر در تمامی رشته‌های علمی اعم از تاریخ و باستان شناسی تا رشته‌های مختلف پزشکی، حداکثر 10 نفر را انتخاب می کند که خوشبختانه در فهرست سال 2020-2019 دریافت کنندگان این جایزه، نام دانشگاه علوم پزشکی تهران در کنار دانشگاه های معتبر آمریکا، کانادا، انگلیس و استرالیا آورده شده است.
این عضو هیأت‌علمی دانشگاه با اشاره به اینکه دکتر مهیار اطمینان از دپارتمان افتالمولوژی و دکتر محسن سادات صفوی از دپارتمان علوم دارویی دانشگاه  British Columbia اینجانب را نامزد دریافت این جایزه کردند، بیان داشت: آشنایی با این اساتید به سال 2013 و تشکیل شبکه ای از بهترین افرادی که در جهان بر روی استنتاج علیتی (Causal Inference) کار می کردند، مربوط می شود.
دکتر منصورنیا با تأکید بر اینکه استنتاج علیتی حیطه ای با اهمیت و از موضوعات روز اپیدمیولوژی و آمار در سطح جهان به شمار می آید، گفت: به عنوان یکی از پیشگامان این عرصه با تدوین پروپوزالهای مختلف کار پژوهشی را آغاز و در بدو امر موفق به چاپ نخستین مقاله خود در مجله International Journal of Epidemiology شدم که فرصت آشنایی با دکتر مهیار اطمینان را ایجاد کرد.
وی اضافه کرد: این آشنایی سبب شد که در سال 2017 مقاله ای مشترک را در British Medical Journal (BMJ) به چاپ برسانیم و دو مقاله دیگر نیز جهت چاپ در این ژورنال و مجله Annals of Internal Medicine تحت بررسی قرار دارد.
دانشیار گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی دانشگاه همچنین از انجام پروژه های تحقیقاتی مشترک طی سالهای اخیر با دکتر سادات صفوی نیز خبر داد و افزود: در واقع ارتباطات علمی و پژوهشی ما از سالهای قبل با انجام این فعالیتها شروع شده بود و امید داریم با دریافت این جایزه فصل جدیدی از همکاریها رقم بخورد.
عضو هیأت‌علمی دانشکده بهداشت فعالیت خود در حیطه های مختلف اپیدمیولوژی، آمار زیستی و پزشکی را از علل نامزد شدن برای دریافت این جایزه عنوان کرد و گفت: حوزه استنتاج علیتی متدهای بسیار پیشرفته ای دارد که تعداد افراد مسلط به آن در سطح دنیا بسیار کم است و من بسیار خوشحالم که در حلقه افراد فعال در این عرصه قرارگرفته ام.
وی به برنامه پیشرو در موسسه پیتر وال اشاره کرد و بیان داشت: طبق توافقات انجام شده و با تکیه بر پایگاه داده دکتر اطمینان و دکتر سادات صفوی در زمینه های نوروپاتی دیابتی و بیماری انسدادی ریه، گروهی علمی تحت عنوان CAUSIMER (Causal Inference in Medical Research) یا استنتاج علیتی در پژوهش پزشکی، برای انجام تحقیقات مورد نظر تشکیل خواهیم داد و اساتید بزرگی چون Paul Gustafson، مدیر گروه آمار دانشگاه British Columbia هم عضو آن خواهند بود.
دکتر منصورنیا دانشگاه British Columbia را جزء 50 دانشگاه برتر دنیا و یکی از سه دانشگاه شناخته شده کشور کانادا معرفی کرد و بیان داشت: این در حالی است که دانشگاه مذکور در حیطه استنتاج علیتی (Causal Inference) بسیار نوپا است و هدف این پروژه کمک به آنها برای گسترش فعالیتها در این حوزه خواهد بود.
دانشیار گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی دانشگاه در ادامه با تأکید بر اینکه ورود و صدور تکنولوژیهای علمی در سایه ارتباطات و همکاریهای بین المللی ممکن می شود، افزود: با تکیه بر تعاملات از پیش شکل گرفته مفتخرم که امروز به عنوان یکی از اعضای هیأت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران فرصت صادر کردن دانش خود را به دست آورده ام و در کنار دانشمندان و اساتیدی از دانشگاههایی چون استنفورد، میشیگان و آکسفورد می توانم در افزایش تولیدات علمی دانشگاه British Columbia مؤثر باشم.
وی در پایان با بیان اینکه طی دو سال اخیر موفق به دریافت چهار جایزه معتبر در جشنواره ها و برنامه های داخلی شده ام، خاطرنشان کرد: این در حالی است که در سال 91 با همکاری دکتر گودرز دانایی، از اساتید دانشگاه هاروارد آمریکا، نخستین کارگاه متدهای تخصصی استنتاج علیتی در ایران برگزار شد ضمن اینکه طی همین سال در دانشگاه علوم پزشکی تهران میزبان اولین دوره درسی Causal Inference برای دانشجویان دکترای آمار زیستی و دکترای اپیدمیولوژی از دانشگاه های مختلف بودیم.
توضیح اینکه طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، دکتر محمدعلی منصورنیا از سپتامبر 2019 تا می 2020 جهت بازدید از دپارتمانهای مرتبط، شرکت در برنامه های علمی و ژورنال کلاب‌ها و فعالیت در حوزه راه اندازی گروه CAUSIMER در موسسه پیتروال حضور خواهد یافت.
 

 

خبرنگار: مهناز وحیدی

  • گروه خبری : معاونت,اخبار معاونت
  • کد خبر : 274359
مهناز وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین