دانشگاه علوم پزشکی تهران در جایگاه 94 رتبهبندی آسیایی تایمز 2021
در تازهترین نتایج نظام رتبهبندی آسیایی تایمز (Times Higher Education)، دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور در جایگاه 94 آسیا، رتبه خود را بهبود بخشید.
به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، در گزارش 2021 تایمز، دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین حائز رتبه شش دانشگاههای کل کشور شد.
بدین ترتیب دانشگاه علوم پزشکی کردستان در رتبه 45، دانشگاه علوم پزشکی تهران در رتبه 94، دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه 109، دانشگاه علوم پزشکی ایران در رتبه 117، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در رتبه 157، دانشگاه علوم پزشکی تبریز در رتبه 165، دانشگاههای علوم پزشکی اصفهان، کرمان و شیراز در رتبه 300-251 رتبهبندی آسیایی تایمز قرار گرفتهاند.
پایگاه رتبهبندی تایمز یکی از نظامهای معتبر بینالمللی است که از سال 2004 میلادی ارزیابی و رتبهبندی دانشگاهها را در سطح جهان آغاز کرده و از سال 2013 میلادی رتبهبندی دانشگاههای برتر آسیایی را نیز به صورت سالانه ارائه میدهد.
رتبهبندی تایمز 2021 آسیا، تعداد 551 دانشگاه را از 30 کشور بر اساس۱۳ شاخص در قالب پنج معیار آموزش با وزن 25 درصد، پژوهش با وزن 30 درصد، استنادات با وزن 30 درصد، درآمد صنعتی وزن 7/5 درصد و وجهه بینالملل با وزن 7/5 درصد رتبهبندی کرده است که در این میان، رتبه 47 دانشگاه ایرانی حاضر در این نظام بین 45 تا 401+ است.
در تایمز بسیاری از شاخصها نسبی است و بزرگی و کوچکی دانشگاه نمیتواند بر رتبه آن تأثیرگذار باشد. حدوداً 50 درصد دانشگاههای ایرانی حاضر در این رتبهبندی بیشترین امتیازشان را از معیار استناد کسب کردهاند.
استنادها نشان دهنده میزان استفاده از علم تولید شده دانشگاهها است. به عبارتی استناد، کیفیت پژوهشهای صورت گرفته دانشگاه را مورد سنجش قرار میدهد.
بر این اساس بیشتر از 60 درصد امتیاز دانشگاه علوم پزشکی کردستان به عنوان رتبه اول دانشگاههای ایرانی حاضر در این نظام، از شاخص استناد سرچشمه گرفته است و 39 درصد امتیاز این دانشگاه از چهار معیار دیگر شامل آموزش، پژوهش، وجهه بینالمللی و درآمد صنعتی به دست آمده است.
این در حالی است که بیشتر از 36 درصد امتیاز کسب شده دانشگاه علوم پزشکی تهران از شاخص استناد و کمتر از 64 درصد از چهار معیار آموزش، پژوهش، درآمد صنعتی و وجهه بینالمللی کسب شده است. هرچند دانشگاه علوم پزشکی تهران در معیار آموزش بالاترین امتیاز دانشگاههای حاضر در این نظام را به خود اختصاص داده اما شواهد حاکی است که امتیاز معیار استناد قابل حصولتر از چهار معیار دیگر است و دانشگاهها با تکیه بر استناد توانستهاند رتبه بالایی کسب کنند.
استنادهای بازه زمانی 2020-2015 به مقالات منتشر شده در سالهای 2019-2015، مبنای محاسبه معیار استناد تایمز 2021 بودهاند. همچنین تعداد استنادهای دریافتی در رشتههای مختلف متفاوت است و تایمز در محاسبه این معیار (استناد) میزان استنادات در رشتههای موضوعی مختلف را به صورت جداگانه در نظر گرفته و سپس نرمالسازی میکند.
ارسال به دوستان