• تاریخ انتشار : 1399/07/23 - 14:38
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 4
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

تشریح آیین‌نامه مهمانی دانشجویان خارجی دانشگاه در دانشگاه‌های سایر کشورها در هفدهمین نشست دوره‌ای معاون بین‌الملل دانشگاه با معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها

هفدهمین نشست دوره‌ای معاون بین‌الملل دانشگاه و معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها با ارائه پیش‌نویس آیین‌نامه مهمانی دانشجویان بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در دانشگاه‌های سایر کشورها و بحث و بررسی در این باره برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، دکتر وحید ضیایی، معاون آموزشی پردیس بین‌الملل در آغاز این نشست که سه‌شنبه 22 مهر 99 برپا شد، گفت: این آیین‌نامه به منظور بررسی درخواست‌های برخی دانشجویان مبنی بر گذراندن بخشی از دوره آموزشی در کشور خود و یا دانشگاه‌های دیگر کشورها تدوین شده است.
وی با اشاره به افزایش این درخواست‌ها پس از همه‌گیری کرونا در ایران و جهان، اظهار داشت: با این رویکرد، مقوله تدوین آیین‌نامه مهمانی دانشجویان بین‌الملل دانشگاه در شورای هماهنگی آموزش بین‌الملل (شهاب) مورد اتفاق نظر قرار گرفت.
معاون آموزشی پردیس بین‌الملل سپس به تشریح مفاد آیین‌نامه مذکور پرداخت و بیان داشت: بر این اساس دانشجوی بین‌الملل دانشگاه می‌تواند بخشی از دوره آموزشی خود را در دانشگاه‌های معتبر خارجی به صورت ترمی و یا تک‌درس و با کسب موافقت گروه آموزشی مربوطه و همچنین دانشگاه مقصد بگذراند ضمن اینکه هزینه‌های مربوط به ترجمه، مکاتبه و ایاب و ذهاب برعهده وی خواهد بود.
دکتر ضیایی با بیان اینکه دانشگاه مقصد باید در رشته تحصیلی دانشجو از اعتبار علمی لازم برخوردار باشد، افزود: اعتبار دانشگاه و رشته مورد نظر دانشجو از طریق سیستم اعتباربخشی وزارت بهداشت و هم‌طرازی جایگاه آن‌ها با دانشگاه در نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی سنجیده خواهد شد.
وی تصریح کرد: درخواست دانشجویان برای مهمانی در دانشگاه‌هایی که رتبه آن‌ها در نظام‌های رتبه‌بندی بالاتر از هزار باشد یا نامشان در سیستم‌های رنک جهانی موجود نباشد، مورد موافقت قرار نمی‌گیرد.
معاون آموزشی پردیس بین‌الملل شرط مهمان شدن دانشجویان بین‌المللی در دانشگاه مقصد را گذراندن حداقل یک نیمسال تحصیلی در دانشگاه محل تحصیل خود دانست و برخورداری از معدل بالای 14 و عدم بدهی را از دیگر شروط تعریف شده، عنوان کرد.
دکتر ضیایی با تأکید بر اینکه فرآیند مهمان شدن دانشجو با ارائه درخواست به گروه آموزشی یا معاونت آموزشی دانشکده مربوطه آغاز خواهد شد، گفت: این درخواست باید حداقل دو ماه قبل از ثبت‌نام هر ترم تحصیلی ارائه و ثبت شود.
وی افزود: بررسی درخواست دانشجو و تایید اعتبار دانشگاه مقصد توسط یک کمیته سه نفره متشکل از معاونان آموزشی و بین‌الملل و نماینده گروه آموزشی در دانشکده انجام می‌گیرد و پس از آن درخواست به معاونت آموزشی پردیس بین‌الملل ارسال می‌شود.
معاون آموزشی پردیس بین‌الملل اضافه کرد: در صورت تأیید شرایط دانشجو برای مهمان شدن، مکاتبه با دانشگاه مقصد صورت می گیرد و این در حالی است که تعداد واحدها و شرایط لازم برای گذراندن هر واحد در دانشگاه مقصد توسط معاونت آموزشی پردیس به دانشجو ابلاغ و وی رسماً رعایت شرایط اعلامی را تعهد خواهد کرد.
دکتر ضیایی با اشاره به اینکه پس از دریافت موافقت دانشگاه مقصد، مکاتبه با بخش کنسولی معاونت بین‌الملل برای اعطای مجوز خروج از کشور انجام می‌گیرد، افزود: نتیجه فرآیند طی شده به معاونت‌های آموزشی و بین‌الملل دانشکده مربوطه اعلام خواهد شد.
وی با بیان توضیحاتی در خصوص حدنصاب نمره واحدهای پذیرفته شده، تصریح کرد: طبق آیین‌نامه دانشجویان خارجی می‌توانند حداکثر تا دو نیمسال در دوره کارشناسی ارشد یا فوق‌دیپلم، سه نیمسال در دوره کارشناسی و دکترای تخصصی و پنج نیمسال در دوره پزشکی عمومی، دکترای حرفه‌ای دندانپزشکی و داروسازی را در یک دانشگاه به طور تمام‌وقت و به صورت مهمان تحصیل کنند.
دکتر ضیایی همچنین به دیگر مقررات پیش‌بینی شده طی این آیین‌نامه اشاره کرد و اظهار داشت: چنانچه در این مدت دانشجو موظف به شرکت در آزمون جامع باشد باید بدون پیش‌شرط و در زمان مقرر در آزمون مذکور شرکت کند.
وی ادامه داد:  واحد پایان‌نامه جزء دروسی است که امکان مهمان شدن را ندارد ولی دانشجو می‌تواند بخشی از آن را با رعایت مقررات در دانشگاه مقصد اجرا کند.
معاون آموزشی پردیس بین‌الملل یادآور شد: مدرک فراغت از تحصیل دانشجوی مهمان در هر صورت توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران صادر می‌شود ولی دانشجو امکان دریافت گواهی گذراندن بخشی از دوره در دانشگاه دیگر را خواهد داشت.
سپس معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها ضمن موافقت با کلیات پیش‌نویس آیین‌نامه مهمانی دانشجویان بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در دانشگاه‌های سایر کشورها، به طرح نقطه نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند.
در این بخش بر تهیه فهرست دانشگاه‌های معتبر و مورد تأیید وزارت بهداشت در کشورهای مختلف به ویژه کشورهایی که دانشجویان آن‌ها در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند، تأکید شد و حاضران تطابق برنامه‌های آموزشی دانشجویان خارجی با دانشگاه‌های مقصد، اطلاع‌رسانی جامع در خصوص آیین‌نامه و پیش‌بینی واحد یا واحدهای پاسخگو به دانشجویان در خصوص پیاده‌سازی این آیین‌نامه را ضروری دانستند.
در پایان نیز مقرر شد آیین‌نامه مذکور پس از انجام اصلاحات، نخست در شورای هماهنگی آموزش بین‌الملل مطرح و پس از آن برای تصویب، راهی شورای آموزشی دانشگاه شود.


    

خبر: مهناز وحیدی

عکس: آرشیو

  • گروه خبری : معاونت,اخبار معاونت
  • کد خبر : 271670
مهناز وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین