• تاریخ انتشار : 1399/10/24 - 15:30
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 27
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

با ارائه پروپوزال برگزاری دوره‌های مشترک

نشست معاونان بین‌الملل کنسرسیوم پنج دانشگاه برتر ایرانی برگزار شد

نشست معاونان بین‌الملل کنسرسیوم پنج دانشگاه برتر ایرانی با رویکرد توسعه همکاری‌های مشترک در داخل و خارج از کشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بین‌الملل، این نشست سه‌شنبه 23 دی 99 با حضور دکتر رامین کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر مهدی مقتدایی، معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر محمدحسین صراف زاده، معاون جدید بین‌الملل دانشگاه تهران، دکتر عبدالرضا سیم چی، معاون بین‌الملل دانشگاه صنعتی شریف، دکتر محمدحسین نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه، دکتر رحیم زمانیان، نماینده معاونت بین‌الملل دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر فرساد نوری زاده، رئیس شعبه جزیره کیش پردیس بین‌الملل دانشگاه، دکتر محمدباقر قهرمانی، معاون پیشین بین‌الملل دانشگاه تهران، دکتر حمیدرضا برادران، مدیر توسعه امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران و مهندس امیرحسین باقرپور، کارشناس مسئول رتبه‌بندی و برندینگ دانشگاه صنعتی شریف در ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد.
در بخش نخست این برنامه، مراسم معارفه دکتر صراف زاده، معاون جدید بین‌الملل دانشگاه تهران به اعضای کنسرسیوم پنج دانشگاه برتر و تکریم و قدردانی از زحمات دکتر قهرمانی، معاون پیشین بین‌الملل این دانشگاه برگزار شد.
دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه ضمن خیرمقدم به حاضران و قدردانی از تلاش‌ها و فعالیت‌های دکتر قهرمانی گفت: در مسیر ارتباطات علمی بین‌المللی تاکنون دانشگاه‌های برتر ایرانی گام‌های ارزنده‌ای برداشته‌اند اما تا رسیدن به نقطه ایده آل راهی طولانی در پیش است.
وی پیشرفت‌های حاصل شده را مدیون افراد باهوش و خوش‌فکری چون دکتر قهرمانی دانست که توانسته‌اند مدل‌های شناخته شده بین‌المللی را با وجود مسائل دست و پاگیری چون تحریم‌های ظالمانه علیه ایران، در کشور پیاده‌سازی کنند.
معاون بین‌الملل دانشگاه تصریح کرد: در بسیاری از حیطه‌های علوم پزشکی و غیرعلوم پزشکی به راحتی می‌توان افراد را جایگزین یکدیگر کرد اما در حوزه فعالیت‌های علمی بین‌المللی تجربه بسیار اهمیت دارد و از آن مهم‌تر افرادی هستند که منجر به خلق این تجارب شده‌اند.
دکتر کردی همکاری با دکتر قهرمانی را برای دانشگاه‌های عضو کنسرسیوم فرصتی مغتنم و راهگشا و در عین‌حال افتخارآمیز عنوان و ابراز امیدواری کرد که در آینده نیز بتوان از حضور و تجربیات ارزشمند ایشان در جلسات بهره برد.
سپس دکتر صراف زاده، معاون جدید بین‌الملل دانشگاه تهران با ابراز خرسندی از حضور در جمع اعضای کنسرسیوم، مدل همکاری شکل گرفته میان دانشگاه‌ها را زمینه‌ساز کارهای بزرگ و مؤثر در عرصه ارتباطات علمی بین‌المللی دانست.
وی با اشاره به اینکه بهترین تمرین برای همکاری با مراکز علمی و دانشگاهی خارج از کشور، پیش بردن اهداف مشترک با دانشگاه‌های داخلی است و اظهار داشت: بدون شک در ارتباطات بین‌المللی باید همگی به دنبال هم‌افزایی باشیم و منطق برد برد را سرلوحه خود قرار دهیم.
دکتر صراف زاده همچنین با تمجید از خدمات معاون پیشین بین‌الملل دانشگاه تهران، تصریح کرد: دکتر قهرمانی در این مدت نه تنها بستر توسعه ارتباطات بین‌المللی را فراهم کرد بلکه تمام تلاش خود را برای پایداری این تعاملات به کار گرفت.
در ادامه، دکتر قهرمانی به بیان تجارب بین‌المللی سازی دانشگاه تهران در فاصله سال‌های 1393 تا 1399 پرداخت.
پس از آن معاونان بین‌الملل کنسرسیوم پنج دانشگاه برتر ایرانی با اعطای هدیه‌ای از زحمات دکتر قهرمانی تقدیر کردند.
بخش دوم این نشست به ارائه پروپوزال برگزاری دوره‌های مشترک کنسرسیوم 5 دانشگاه برتر اختصاص یافت و دکتر نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه در این باره گفت: به منظور بازاریابی (Marketing) برای دانشگاه‌های عضو کنسرسیوم همکاری، تاکنون جلسات متعددی با معاونان و نمایندگان بین‌الملل این مجموعه‌ها برگزار شده است.
وی افزود: طی جلسات به این نتیجه دست یافتیم که بدون در نظر گرفتن نقاط مشترک دانشگاه‌ها و حذف وجوه رقابتی رویداد مثبتی رخ نخواهد داد پس تعریف دوره یا دوره‌های مشترک میان پنج دانشگاه برای جذب دانشجویان بین‌المللی مورد اتفاق‌نظر قرار گرفت.
مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه سپس به تلاش‌های انجام شده در این مسیر توسط دانشگاه‌های صنعتی امیرکبیر و شریف اشاره کرد و بیان داشت: در نهایت معاونت بین‌الملل دانشگاه شریف با انجام مطالعات و بررسی‌های کارشناسی، پروپوزال پیشنهادی برگزاری دوره‌های مشترک را آماده کرده است.
سپس مهندس باقرپور، کارشناس مسئول رتبه‌بندی و برندینگ دانشگاه صنعتی شریف به تشریح این پروپوزال پرداخت و گفت: در صورت توافق برای برگزاری دوره مشترک باید شرایط و فاکتورهای مختلفی چون دلیل تشکیل دوره، دقت در انتخاب دانشگاه‌های همکار، اطمینان از زیرساخت‌های آموزشی و اداری، ارتباط پیوسته و مؤثر از طریق جلسات منظم، ارزیابی منابع مالی مورد نیاز و شفافیت در اهداف و مسئولیت‌ها را مورد توجه قرار دهیم.
مهندس باقرپور همچنین توجه حاضران را بر انتخاب و چینش نمایندگان دانشگاه‌ها، اعمال قوانین و آیین‌نامه‌ها، پیش‌بینی چالش‌ها و مشکلات، تعریف شاخص کلیدی عملکرد (KPI) و پایش آن‌ها، مسائل پرداخت شهریه و تهیه پروپوزال اولیه و انعقاد تفاهم‌نامه در صورت تصمیم بر تعریف و برگزاری دوره‌ها جلب کرد.
کارشناس مسئول رتبه‌بندی و برندینگ دانشگاه صنعتی شریف سپس توضیحاتی در خصوص هریک از این موارد ارائه کرد و بیان داشت: در تهیه پروپوزال اولیه باید برنامه آموزشی، مقوله جابجایی اساتید و دانشجویان، فرآیند پذیرش، امور اجرایی، ثبت‌نام و صدور مدرک دیده شود.
وی بر لزوم انعقاد تفاهم‌نامه میان دانشگاه‌ها پس از تأیید پروپوزال تأکید کرد و گفت: در این تفاهم نیز باید نسبت به تعیین نقش‌ها و مسئولیت‌ها و کمیته‌های تصمیم گیرنده اقدام کرد و همچنین باید تعهدات مالی دانشگاه‌های همکار، جزییات ساختاری دوره، پذیرش، ثبت‌نام، مقررات اعتراض، تعهدات مالی دانشجویان، کیفیت‌سنجی دوره، مالکیت معنوی و مدت توافق، شرایط تمدید یا تعلیق را نیز در نظر گرفت.
مهندس باقرپور شرایط اجرا، مدیریت و نظارت بر دوره را نیز تشریح و نمونه‌هایی از دوره‌های مشترک اجرا شده توسط دانشگاه‌های همکار در خارج از کشور را برای حاضران ارائه کرد.
در بخش سوم این گردهمایی، اعضای حاضر ضمن موافقت با کلیات پروپوزال ارائه شده به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند و مقرر شد با تکیه بر توافقات قبلی و تصمیمات جلسه، برگزاری دوره در رشته‌های بایوانفورماتیک، بایومتریال، نوروساینس، مهندسی داروسازی و مهندسی تجهیزات بیمارستانی به عنوان رشته‌های مشترک میان دانشگاه‌های علوم پزشکی و غیرعلوم پزشکی عضو کنسرسیوم، مورد بررسی قرار گیرند.
همچنین با تأکید معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران مبنی بر اهمیت شروع این سطح از همکاری‌ها حتی با برگزاری یک دوره مشترک، پیشنهادات دیگری چون برگزاری مدرسه تابستانی و استفاده از سامانه‌های موکس برای برگزاری دوره‌ها نیز مطرح و قرار شد ارزیابی‌های لازم صورت گیرد.
در پایان مقرر شد با هدف بررسی و اعلام نظر نهایی در خصوص زوایای مختلف برگزاری دوره یا دوره‌های مشترک، نشست بعدی کنسرسیوم با حضور معاونان بین‌الملل و آموزشی دانشگاه‌ها برگزار شود.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,رویدادها و اطلاعیه های معاونت,اخبار معاونت
  • کد خبر : 168611
مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین