• تاریخ انتشار : 1398/06/24 - 11:27
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 38
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

طی دیدار دکتر کریمی و دکتر سعد شاهین حمادی

تفاهم‌نامه همکارهای مشترک بین‌المللی دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و بصره عراق منعقد شد

دکتر عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه و دکتر سعد شاهین حمادی، رئیس دانشگاه بصره عراق به منظور توسعه ارتباطات علمی و دانشگاهی با یکدیگر دیدار و تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک امضاء کردند.


به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در جریان این دیدار که یکشنبه 24 شهریور 98 انجام شد، دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر نفیسی، رئیس دانشکده پزشکی و هیأتی از دانشگاه بصره نیز حضور داشتند.
در آغاز، دکتر کریمی به صورت اجمالی دانشگاه علوم پزشکی تهران را معرفی کرد و گفت: تاریخچه این دانشگاه که بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین دانشگاه علوم پزشکی ایران است به راه‌اندازی دارالفنون توسط امیرکبیر در 167 سال پیش مربوط می‌شود.
رئیس دانشگاه با اشاره به اینکه حدود 85 سال پیش با ایجاد دانشکده پزشکی، فصل جدیدی از آموزش طب در ایران آغاز شد، اظهار داشت: هم‌اکنون حدود 12 هزار دانشجو در این مجموعه مشغول به تحصیل هستند که 2 هزار نفر از آن‌ها را دانشجویان رشته‌های فوق تخصصی تشکیل می‌دهند.
وی مجموع اعضای هیأت‌علمی دانشگاه را یک هزار و 800 نفر اعلام کرد و گفت: 11 دانشکده و 14 بیمارستان آموزشی با بیش از 5 هزار تخت بیمارستانی در تمامی رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی به ارائه خدمات آموزشی و درمانی در این مجموعه مشغول هستند.
دکتر کریمی همچنین بر اهمیت توسعه ارتباطات علمی دو کشور تأکید کرد و بیان داشت: دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه‌ها و رشته‌های مختلف علوم پایه و بالینی آماده همکاری با کشور دوست و برادر عراق است.
رئیس دانشگاه خاطرنشان کرد: این همکاری‌ها را می‌توان با رشته‌هایی چون خون و قلب که مورد نیاز مراکز علمی و دانشگاهی عراق است، آغاز و به مرور به سایر زمینه‌ها توسعه داد.
دکتر سعد شاهین حمادی، رئیس دانشگاه بصره نیز با قدردانی از فرصت ایجاد شده برای بازدید از توانمندی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دیدار با رئیس و معاون بین‌الملل دانشگاه، اظهار داشت: دانشگاه بصره در جنوب عراق واقع شده و همانند سایر دانشگاه‌های فعال در حوزه علوم پزشکی عراق زیر نظر وزارت آموزش عالی و تحقیقات علمی این کشور فعالیت می‌کند.
وی تصریح کرد: دانشگاهی چون بصره با وجود دپارتمان‌های پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی و پرستاری، بیمارستانی ندارد و مراکز درمانی زیرمجموعه وزارت بهداشت عراق هستند.
دکتر سعد شاهین حمادی مجموع دانشجویان دانشگاه بصره را 41 هزار نفر اعلام کرد و بیان داشت: حدود 5 هزار و 600 دانشجو در رشته‌های تخصصی تحصیل می‌کنند.
رئیس دانشگاه بصره از تلاش و برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی دانشگاه علوم پزشکی و مرکز پیوند مغز و استخوان و سل تراپی در بصره خبر داد و گفت: در همین راستا به همکاری و مساعدت دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه‌های تدریس، تربیت نیروهای متخصص و تعریف کوریکولوم های آموزشی به شدت نیاز داریم.
وی ادامه داد: به نظر می‌رسد در ادامه مسیر همکاری‌های مشترک، تیم‌های مختلف پرستاری، خون و پیوند مغز و استخوان باید از آموزش‌های لازم توسط اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران در ایران و یا عراق بهره ببرند.
دکتر سعد شاهین حمادی با تأکید بر اینکه شرایط کنونی عراق و مسائل و مشکلاتی که در این کشور وجود دارد، اهمیت آشنایی با آموزش‌های نوین علوم پزشکی را دوچندان کرده است، افزود: با تکیه بر جایگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران در سطح منطقه انتظار می‌رود همکاری شکل گرفته منجر به همراهی بیشتر با دانشگاه بصره در مسیر پیش رو شود.
سپس دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه به بازدید دکتر عبدالوهاب السهیل، وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق در مرداد ماه سال جاری از برخی واحدهای زیرمجموعه دانشگاه اشاره کرد و بیان داشت: در جریان این بازدیدها از دانشگاه علوم پزشکی تهران خواسته شد برای راه‌اندازی مرکز پیوند مغز و استخوان و سل تراپی در بصره با این وزارتخانه همکاری کند.
وی تصریح کرد: درخواست همکاری برای راه‌اندازی مرکز مذکور با موافقت رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران مواجه شد و این آمادگی وجود دارد که با حضور هیأت دانشگاه بصره مباحث تخصصی در مراکز مرتبط و زیرمجموعه دانشگاه مطرح و برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شود.
معاون بین‌الملل دانشگاه از آمادگی دانشگاه برای ارائه آموزش‌های فوق تخصصی در رشته‌های مختلف خبر داد و اظهار داشت: در صورت اعلام دانشگاه بصره، شرایط برای برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت فوق تخصصی ویژه اعضای هیأت‌علمی فراهم است.
دکتر کردی همچنین به فرصت‌های موجود برای تبادل دانشجویان و اساتید با همکاری دو دانشگاه نیز اشاره کرد و گفت: با تکیه بر ارتباطات شکل گرفته با دیگر دانشگاه‌های عراقی چون کوفه در تعریف دوره‌های مشترک کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌تواند همکاری‌های مشابهی را با دانشگاه بصره در دستور کار قرار دهد.
وی همچنین پیشنهاد عملیاتی کردن توافقات انجام شده با تمرکز بر دو تا سه پروژه همکاری را مطرح کرد و از طرف عراقی خواست برنامه‌های خود را به صورت مشخص اعلام کند.
این نشست با بحث و بررسی پیرامون همکاری دو مجموعه در راه‌اندازی مرکز پیوند مغز و استخوان و سل تراپی بصره، دعوت از هیأت دانشگاه علوم پزشکی تهران برای بازدید از ظرفیت‌های دانشگاه بصره و امضاء تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک دو دانشگاه توسط دکتر کریمی و دکتر سعد شاهین حمادی به کار خود پایان داد.
توضیح اینکه هیأت دانشگاه بصره پیش از این جلسه از مرکز قلب تهران بازدید کردند و در ادامه نیز از مرکز جامع پیوند سلول‌های بنیادی مرکز طبی کودکان و پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه بازدید و با مسئولان آن‌ها دیدار کردند.


خبر و عکس: مهناز وحیدی

  • گروه خبری : معاونت,اخبار معاونت,دستاوردهای معاونت بین الملل
  • کد خبر : 274030
مهناز وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین