• تاریخ انتشار : 1403/09/11 - 14:16
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 161
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

معاون آموزشی پردیس بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران با دیپلمات‌های بخش دانشجویی و فرهنگی سفارت افغانستان در ایران دیدار کرد

در راستای توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران و سفارت افغانستان در ایران، دکتر سید مهدی رضایت، معاون آموزشی پردیس بین‌الملل و دکتر ابراهیم جعفری پویان، مسئول میز همکاری‌های علمی دانشگاه با این کشور، با دیپلمات‌های بخش دانشجویی، فرهنگی و اقتصادی این سفارتخانه دیدار کردند.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بین‌الملل، در این نشست که سه شنبه 6 آذر 1403 برگزار شد، دکتر خدیجه میرزایی، معاون بین‌الملل دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی و عضو میز همکاری‌های علمی افغانستان، دکتر محمدگل دیندار، دیپلمات بخش دانشجویی و اقتصادی، دکتر اسماعیل نورزی و فهیم افغانی، دیپلمات‌های بخش دانشجویی و فرهنگی سفارت افغانستان در ایران، مریم صابری پور، کارشناس مسئول روابط و امور بین‌الملل و حسین خدامرادی، کارشناس امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل نیز حضور داشتند.
در آغاز، معاون آموزشی پردیس بین‌الملل به معرفی اجمالی فعالیت‌های این معاونت پرداخت و گفت: از زمان پذیرش دانشجویان بین‌الملل در اداره پذیرش و ثبت‌نام مدیریت توسعه امور بین‌الملل، تمامی فعالیت‌ها و برنامه‌های اجرایی و نظارتی حوزه آموزش آن‌ها، تحت نظر این معاونت انجام می‌شود.
دکتر رضایت تصریح کرد: نزدیک به 2 هزار دانشجوی بین‌الملل از 51 کشور جهان در تهران، شعبه کیش پردیس بین‌الملل و شعبه بین‌الملل دانشگاه در کربلا (دانشگاه سبطین) تحصیل می‌کنند که از این تعداد، بیش از 150 دانشجو از افغانستان هستند و حدود 70 نفر از دانشجویان این کشور نیز تاکنون فارغ‌التحصیل شده‌اند.
وی توزیع دانشجویان افغانستانی در رشته‌ها و مقاطع تحصیلی دانشگاه علوم پزشکی تهران را بسیار خوب توصیف کرد و بیان داشت: در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترای تخصصی، دکترای حرفه‌ای (پزشکی و دندانپزشکی)، مقاطع بالینی تخصصی (تخصص، فوق تخصص و فلوشیپ)، شاهد حضور دانشجویان کشور افغانستان هستیم و خوشبختانه این دانشجویان به لحاظ آموزشی از سطح کیفی خوبی برخوردارند.
معاون آموزشی پردیس بین‌الملل اضافه کرد: به دلیل شرایط خاص افغانستان و اشتراکات تمدنی، فرهنگی، زبانی و دینی دو کشور، دانشگاه تاکنون نهایت همکاری را با دانشجویان این کشور داشته و مسائل و چالش‌های آن‌ها را به حداقل رسانده است.
سپس دیپلمات بخش دانشجویی و فرهنگی سفارت افغانستان در ایران هدف از طرح درخواست برای برگزاری این نشست را توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی با دانشگاه علوم پزشکی تهران دانست و گفت: متأسفانه افغانستان در سال‌های اخیر با چالش‌های مختلفی روبرو بوده و از آنجا که علم کلید توسعه و پیشرفت هر کشوری است، علاقه‌مندیم روابط خود را با کشورهای مختلف به ویژه ایران در زمینه علمی توسعه دهیم.
فهیم افغان با تأکید بر اینکه سفارت افغانستان پیگیر تسهیل شرایط تحصیلی دانشجویان این کشور در دانشگاه‌های ایران است، افزود: هم‌اکنون با مشکلات عدیده‌ای به دلیل کمبودهای بخش پزشکی روبرو هستیم و هموطنان ما برای درمان به کشورهای اطراف به ویژه پاکستان سفر می‌کنند.
وی با اشاره به نیاز این کشور در تربیت نیروهای جدید در حوزه پزشکی، اظهار امیدواری کرد که با حمایت دانشگاه علوم پزشکی تهران، پذیرش متقاضیان افغانستانی و اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان این کشور تسهیل و گام‌های ارزنده‌ای برای تربیت و آموزش نیروی انسانی مورد نیاز در بخش پزشکی برداشته شود.
دیندار، دیپلمات بخش دانشجویی و اقتصادی سفارت افغانستان نیز توضیحاتی در خصوص بسترهای روابط دو جانبه آموزشی و فرهنگی سفارت افغانستان با مراکز و نهادهای دانشگاهی در ایران ارائه کرد.
در ادامه، دکتر جعفری پویان با اشاره به همکاری‌های انجام شده با دانشگاه‌ها و مراکز علمی افغانستان و بخشی از حمایت‌های دانشگاه از دانشجویان این کشور از جمله اعطای بورسیه تحصیلی به رتبه‌های برتر، افزود: به نظر می‌رسد با جلب حمایت سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی بتوان برنامه‌ها و دوره‌های آموزشی مورد نیاز و درخواست افغانستان را برگزار کرد.
مسئول میز همکاری‌های علمی دانشگاه با دانشگاه‌ها و مراکز علمی افغانستان همچنین از نمایندگان سفارت افغانستان خواست نیازهای این کشور در بحث آموزش پزشکی را گردآوری کرده و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی تهران قرار دهند.
دکتر میرزائی نیز با اشاره به پیشینه همکاری‌های مشترک چون امضای تفاهم‌نامه با تعدادی از دانشگاه‌های افغانستان، بیان داشت: گروهی از دانشجویان افغانستانی با حمایت سازمان ملل (United Nations) در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی تحت آموزش قرار گرفتند.
معاون بین‌الملل دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی و عضو میز همکاری‌های افغانستان ادامه داد: همچنین این دانشکده موفق به راه‌اندازی رشته و دپارتمان تغذیه در دانشگاه کابل شد.
وی در خصوص آموزش دانشجویان و اساتید افغانستانی و انتقال فناوریهای مورد نیاز به این کشور، پیشنهاد جذب حمایت‌های سازمان‌های مردم‌نهاد و نهادهای بین‌المللی را مطرح کرد.
دکتر رضایت در جمع‌بندی این نشست و با تکیه بر درخواست‌های مطرح شده، گفت: هم‌اکنون 70 دانشگاه در سراسر ایران، آموزش علوم پزشکی را برعهده دارند که تفاوت بسیار محسوسی میان برخی از آن‌ها با دانشگاه علوم پزشکی تهران به لحاظ آموزشی وجود دارد و به واقع فردی که در این مجموعه آموزش می‌بیند صرفاً یک دانشجو نیست بلکه یک جریان است و می‌تواند زمینه آموزش جمع قابل‌توجهی را فراهم کند.
معاون آموزشی پردیس بین‌الملل با تأکید بر اینکه نگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران به متقاضیان و دانشجویان افغانستانی تاکنون حمایتی بوده است، افزود: کمیته پذیرش دانشجویان خارجی دانشگاه برای متقاضیان افغانستانی مستعد و دارای رتبه برتر بورسیه تحصیلی در نظر می‌گیرد ضمن اینکه در طول تحصیل نیز نهایت همکاری را با آن‌ها در خصوص تمدید بورسیه و زمان و نحوه پرداخت شهریه می‌کند.
وی افزود: به نظر می‌رسد در کنار همراهی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دولت افغانستان نیز باید روی دانشجویان خود سرمایه‌گذاری کرده و نهایت حمایت را از آن‌ها به عمل آورد. در شرایط کنونی تحصیل دانشجویان افغانستانی در رشته‌هایی چون بهداشت، پزشکی، تغذیه و پرستاری به نفع این کشور است و می‌تواند دستاوردهای بسیار خوبی به همراه داشته باشد.
معاون آموزشی پردیس بین‌الملل همچنین از آمادگی دانشگاه برای برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت نیز خبر داد و اظهار داشت: در صورت آگاهی از نیازهای کشور افغانستان می‌توان برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت و کارگاه‌های آموزشی مختلف را بدون محدودیت برنامه‌ریزی کرد. همچنین در صورت فراهم بودن زیرساخت‌ها، امکان برگزاری بخشی از دوره‌ها به صورت آنلاین نیز وجود دارد.
در پایان، مقرر شد این نشست آغازی برای تعامل نزدیک‌تر طرفین باشد و سفارت افغانستان به عنوان پل ارتباطی همکاری‌های آتی، نیازهای این کشور در حوزه آموزش پزشکی را به دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کند.

  • گروه خبری : اخبار معاونت
  • کد خبر : 285539
مهناز وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین