• تاریخ انتشار : 1398/11/12 - 12:07
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 30
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

دومین نشست هم‌اندیشی و بهره‌برداری از دستاوردهای دوره‌های فرصت‌ مطالعاتی خارج از کشور برگزار شد

دومین نشست هم‌اندیشی و بهره‌برداری از دستاوردهای مأموریت‌های آموزشی خارج از کشور در قالب فرصت‌های مطالعاتی، با حضور دکتر رامین کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در این نشست که سه‌شنبه 8 بهمن 98 برپا شد، دکتر عباسعلی کوکب، مشاور معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر محمدمهدی فیض‌آبادی، مسئول امور بورس‌ها و مأموریت‌های آموزشی معاونت بین‌الملل، دکتر محمدجواد حسین زاده، عضو هیأت‌علمی دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی، دکتر عادل یزدانخواه و دکتر پیمان سلامتی، اعضای هیأت‌علمی دانشکده پزشکی، دکتر شکوه ورعی و دکتر اکرم سادات حسینی، اعضای هیأت‌علمی دانشکده پرستاری و مامایی و رؤیا انصاری پور، کارشناس مسئول روابط دانشگاهی و امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل نیز حضور داشتند.
دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه در آغاز پیشینه‌ای از دوره‌های اعزام به خارج از کشور اساتید دانشگاه با محوریت فرصت‌های مطالعاتی ارائه کرد و گفت: تا حدود 15 سال پیش دوره فرصت‌های مطالعاتی خارج از کشور اعضای هیأت‌علمی دانشگاه‌ها توسط وزارت بهداشت برنامه‌ریزی و بودجه مورد نیاز آن اختصاص می‌یافت.
وی افزود: با هیأت‌امنایی شدن دانشگاه‌ها، برنامه‌ریزی و اختصاص تسهیلات به اساتید شرکت‌کننده توسط خود این مجموعه‌ها انجام شد.
معاون بین‌الملل دانشگاه تصریح کرد: روند مذکور سبب شد هر دانشگاهی رویه خود را در پیش بگیرد و با افزایش و کاهش درآمدها، تسهیلات تخصیص‌یافته دستخوش تغییراتی شود.
دکتر کردی با اشاره به اینکه طی سال‌های اخیر بین 10 تا 15 عضو هیأت‌علمی دانشگاه سالانه در دوره‌های فرصت مطالعاتی شرکت کرده‌اند، اظهار داشت: از ابتدای مهرماه سال 97 به دنبال نوسانات ارزی، نحوه پرداخت دوره‌های اعزام به خارج از کشور دانشگاه از دلاری به ریالی تغییر کرد که بررسی‌ها نشان می‌دهد تأثیر چندانی در شرکت اساتید در فرصت‌های مطالعاتی و کنگره‌های خارج از کشور نداشته است.
وی با تأکید بر اهمیت شرکت اعضای هیأت‌علمی دانشگاه در دوره‌های اعزام به خارج از کشور به ویژه فرصت مطالعاتی، بیان داشت: انتظار می‌رود با فعالیت حدود 2 هزار عضو هیأعلمی در دانشگاه علوم پزشکی تهران، شاهد مشارکت بیشتر در این دوره‌ها با تکیه بر تأثیر چشمگیر آن‌ها در ارتقای علمی افراد و در سطح بالاتر، دانشگاه باشیم.
معاون بین‌الملل دانشگاه اظهار امیدواری کرد که با بارش افکار طی نشست‌های هم‌اندیشی با اساتید، بتوان سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها در این عرصه را وارد مرحله جدیدی کرد.
دکتر فیض‌آبادی، مسئول امور بورس‌ها و مأموریت‌های آموزشی معاونت بین‌الملل نیز هدف از این گردهمایی را بهره‌برداری از دستاوردهای اساتیدی دانست که تاکنون موفق به گذراندن دوره فرصت مطالعاتی خارج از کشور شده اند.
وی با بیان اینکه قرار است دیدگاه‌ها و نظرات این اساتید در قالب کتاب راهنمای فرصت مطالعاتی به چاپ برسد، افزود: با استفاده از نقطه نظرات و چالش‌ها و فرصت‌های این سفرها، می‌توان رویه‌های موجود را اصلاح و در صورت نیاز دستورالعمل فرصت مطالعاتی دانشگاه را مورد بازبینی قرار داد.
مسئول امور بورس‌ها و مأموریت‌های آموزشی معاونت بین‌الملل سپس از اساتید خواست دیدگاه‌های خود را در خصوص زمان مناسب انجام دوره‌های فرصت مطالعاتی برای اساتید، تسهیلات تخصیص‌یافته توسط دانشگاه به این  دوره ها، کم و کیف دوره فرصت مطالعاتی خود و دستاوردهای آن و سیاست‌گذاری دانشگاه‌های میزبان برای شرکت‌کنندگان بیان کنند.
دکتر فیض‌آبادی همچنین از آن‌ها خواست پیشنهادات خود را در خصوص تدوین کتاب راهنمای فرصت مطالعاتی نیز مطرح کنند.
در ادامه، اعضای هیأت‌علمی حاضر در این نشست، شرکت اساتید دانشگاه در دوره فرصت مطالعاتی را امری لازم و مؤثر در ارتقای فردی آن‌ها و همچنین اعتلای دانشگاه دانستند.
این اساتید همچنین برآشنایی با محیط‌های علمی جدید، بستر‌سازی برای تبادل اساتید و دانشجویان میان دانشگاه‌ها، ایجاد فرصت‌های پژوهشی بین‌المللی جدید، آشنایی با روش‌ها و آموزه‌های علمی و عملی رایج در کشورهای پیشرفته، به‌ عنوان بخشی از مزایای شرکت در این دوره‌ها اشاره کردند.
آن‌ها همچنین بر نزدیک سازی تسهیلات فرصت مطالعاتی با هزینه‌های این دوره، نهادینه‌سازی مقوله شرکت اعضای هیأت‌علمی در دوره‌های اعزام به خارج از کشور، آشنایی اساتید با سازوکار خروج از کشور پیش از شرکت در دوره‌ها، هدفمندسازی اعزام اساتید به دوره فرصت مطالعاتی خارج از کشور با توجه به نیاز دانشگاه و استفاده گروه‌های آموزشی و دانشکده‌ها از آموخته‌های اعضای هیأت‌علمی پس از بازگشت، تأکید کردند.
حاضران در پایان با استقبال از تدوین کتاب راهنمای فرصت مطالعاتی، کاهش این دوره‌ها را با تکیه بر ورود اساتید به محیطی جدید و دغدغه‌های پیش رو، آسیب‌زننده توصیف کردند.

 

 

خبر و عکس: مهناز وحیدی

  • گروه خبری : معاونت,اخبار معاونت
  • کد خبر : 272888
مهناز وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین