توافق دانشکده بهداشت با موسسه سلامت عمومی و گرمسیری سوئیس و دانشکده بهداشت حرفهای دانشگاه ZHAW برای همکاری مشترک
دکتر تکیان، معاون بینالملل دانشکده بهداشت از توافق این دانشکده با موسسه سلامت عمومی و گرمسیری سوئیس (TPH) و دانشکده بهداشت حرفهای (Health Profession School) دانشگاه علوم کاربردی زوریخ (ZHAW) برای توسعه همکاریهای مشترک به دنبال سفر هیأت دانشگاه به این کشور خبر داد.
وی در گفتگو با روابط عمومی معاونت بینالملل با بیان این مطلب گفت: تیم دانشکده بهداشت متشکل از دکتر اکبری ساری، رئیس دانشکده و اینجانب، 29 تا 31 خرداد 98 با همراهی سایر اعضای هیأت دانشگاه علوم پزشکی تهران فرصت بازدید از ظرفیتهای آموزشی و درمانی کشور سوئیس و ارتباط و تعامل با دانشگاهها و مراکز علمی این کشور را به دست آوردیم.
معاون بینالملل دانشکده بهداشت افزود: در روز نخست این سفر با حضور معاون بینالملل دانشگاه امکان بازدید از دانشگاه زوریخ به وجود آمد و عصر همین روز گروه دانشکده بهداشت در موسسه سلامت عمومی و گرمسیری سوئیس حضور یافتند.
دکتر تکیان با اشاره به اینکه یکی از فارغالتحصیلان رشته اقتصاد بهداشت دانشکده بهداشت که هماکنون دانشجوی دکترای تخصصی اپیدمیولوژی در TPH است، زمینه این ارتباط را ایجاد کرد، اظهار داشت: با یکی از اعضای هیأت علمی این موسسه به صورت مشترک و به عنوان اساتید راهنما بر روی پایاننامه تخصصی این دانشجو مشغول به کار هستیم.
وی تصریح کرد: در دیدار با رئیس موسسه سلامت عمومی و گرمسیری سوئیس و تعدادی از اعضای هیأت علمی، ابتدا معرفی جامعی از این موسسه و پروژههای پژوهشی آنها از جمله پروپوزال دانشجوی مشترک دکترای تخصصی انجام شد.
دکتر تکیان اضافه کرد: همچنین دکتر اکبری ساری دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده بهداشت و فرصتهای همکاری مشترک میان دو مجموعه را معرفی کرد.
معاون بینالملل دانشکده بهداشت به توافقات انجام شده در قالب این نشست از جمله امضاء تفاهمنامه همکاری مشترک اشاره کرد و گفت: برگزاری مدرسه مشترک تابستانی در جزیره کیش با موضوع تفکر سیستمی به عنوان یکی از مباحث روز حیطه سلامت عمومی از جمله توافقات انجام شده است.
وی با بیان اینکه طرفین در خصوص انجام پروژههای تحقیقاتی مشترک نیز به اتفاقنظر رسیدند، اظهار داشت: انجام پژوهشهای مشترک در حوزههایی چون مبارزه با بیماریهای عفونی و بیماریهای غیرواگیر پیشنهاد شد که مورد استقبال قرار گرفت.
دکتر تکیان ادامه داد: همچنین تبادل اعضای هیأت علمی و دانشجو با حمایت مالی دولت سوئیس نیز از موضوعات توافق شده طی این دیدار بود.
معاون بینالملل دانشکده بهداشت موسسه سلامت عمومی و گرمسیری سوئیس را مجموعهای مستقل و با قدمتی 80 ساله معرفی کرد و بیان داشت: مدارک پایان دورههای این موسسه توسط دانشگاه بازل سوئیس صادر میشود.
وی از حضور هیأت دانشگاه در دانشگاه علوم کاربردی زوریخ و برگزاری کارگاهی مشترک با اساتید و محققان سوئیسی خبر داد و افزود: در بخش مربوط به دانشکده بهداشت، دکتر اکبری ساری، به ارائه توضیحات اجمالی در خصوص دانشگاه علوم پزشکی تهران و نمونههای پژوهشی که در دانشکده با موضوع سلامت روان و بیماریهای غیرواگیر انجام شده بود، پرداخت.
دکتر تکیان ادامه داد: رئیس دانشکده بهداشت حرفهای دانشگاه ZHAW نیز این مجموعه و بخشی از دستاوردهای علمی و پژوهشی آن را معرفی و در ادامه، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوئیس حمایت کشورمان را از همکاریهای مشترک اعلام کرد که به لحاظ سیاسی نقطه عطفی در تعاملات دوجانبه بود.
معاون بینالملل دانشکده بهداشت با بیان اینکه همچنین فرصتی شد تا توضیحاتی در خصوص مقررات و ساختار حاکم بر مقوله پژوهش در ایران با محوریت بیماریهای غیرواگیر و سلامت عمومی توسط اینجانب ارائه شود، تصریح کرد: همچنین پایگاه دادهای از تحقیقات انجام شده در کشورمان نیز تشریح شد که به خوبی جایگاه ایران در زمینه پژوهش و منابع و زمینههای مشترک برای همکاریهای آتی را نشان میداد.
دکتر تکیان ادامه داد: دکتر تهرانی دوست، دکتر واثق رحیمی، دکتر مجتهدزاده و دکتر محمدی به عنوان سایر اعضای هیأت دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در خصوص حوزههای سلامت روان، ظرفیتهای دانشکده پرستاری و مامایی، پژوهشهای مرتبط با سلامت الکترونیک و تحقیقات مرتبط با چشم نکاتی را مطرح و به بحث و تبادلنظر پرداختند.
معاون بینالملل دانشکده بهداشت با اشاره به حضور رئیس بخش کارآزمایی بالینی و مطالعات کوهورت دانشگاه لوزان در این گردهمایی، بیان داشت: در این بخش نیز طرف سوئیسی پیشنهاد مشارکت دانشکده بهداشت در مطالعه کوهورت ایران با دانشگاه لوزان را مطرح کرد که دانشکده بهداشت هماکنون در مرحله انجام کارهای مقدماتی است تا در زمینه دیابت و اختلالات مربوط به بیماریهای غیرواگیر با آنها همکاری کند.
وی افزود: در نهایت پس از برگزاری این کارگاه و بازدیدهای انجام شده دانشکده بهداشت و دانشکده بهداشت حرفهای دانشگاه علوم کاربردی زوریخ علاقهمندی خود را برای همکاری در حیطههای سلامت روان، بیماریهای غیرواگیر و اقتصاد بهداشت در قالب پژوهشهای مشترک، اخذ گرنتهای پژوهشی، تبادل دانشجویان دکترای تخصصی، انجام پروژههای تحقیقاتی مشترک و برگزاری کارگاههای آموزشی اعلام کردند.
دکتر تکیان در پایان یکی از مهمترین دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی تهران و نمایندگان دانشکده بهداشت در این سفر را ایجاد فرصتی برای آشنایی بیشتر با توانمندیهای موجود اعلام و اظهار امیدواری کرد که تعاملات و همکاریهای گستردهتری را با مراکز علمی کشور سوئیس در آینده نزدیک شاهد باشیم.
خبرنگار: مهناز وحیدی
ارسال نظر