چهل و دومین نشست شورای بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
چهل و دومین نشست شورای بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران با محوریت همکاریهای بینالمللی برگزار شد.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بینالملل، در نشست دوشنبه 17 دی 1403، در سالن مدافعان سلامت ستاد مرکزی، دکتر کوروش جعفریان، معاون بینالملل دانشگاه، دکتر آزاده شادمهر، مشاور معاون بینالملل و دبیر شورای بینالملل دانشگاه، دکتر جبرئیل نسل سراجی، مشاور معاون آموزشی پردیس بینالملل، روسای دانشکدههای پردیس بینالملل، مدیران و معاونان حوزه بینالملل دانشگاه و معاونان بینالملل دانشکدهها حضور داشتند.
در آغاز نشست دکتر جعفریان بر اهمیت اخلاص در انجام امور تأکید و بیان کرد: اگر اقدامات ما با نیت خالصانه و برای رضایت خداوند انجام شود، قطعاً موفقیتآمیز خواهد بود. در هر کاری باید خداوند را در نظر بگیریم و اهدافمان را بر پایه خدمت به مردم قرار دهیم.
معاون بینالملل دانشگاه با اشاره به اهمیت برنامهریزی هدفمند، افزود: برخی برنامهها در کوتاهمدت نتیجه میدهند، اما بسیاری از پروژهها، بهویژه در حوزه بینالمللی سازی، نیازمند ریلگذاری بلندمدت هستند و نتایج این اقدامات ممکن است سالها بعد به ثمر برسد، به همین دلیل داشتن برنامههای دقیق و مستمر، امری ضروری است.
وی در ادامه بهضرورت عملیاتی کردن تفاهمنامههای بینالمللی اشاره کرد و اظهار داشت: داشتن تفاهمنامه بهتنهایی کافی نیست و برای تحقق اهداف آنها باید برنامههای اجرایی تعریف و مسئولیتها بهصورت مشخص تعیین شود. اگر از میان تفاهمنامههای موجود تنها تعداد معدودی بهطورجدی پیگیری و مسئولیت هرکدام به افراد مشخصی سپرده شود، میتوان خروجیهای ملموستری را در حوزه بینالملل شاهد بود.
در ادامه نشست دکتر خسرو سهرابی، مشاور معاون بینالملل دانشگاه، با اشاره به تاریخچه و روند انعقاد تفاهمنامهها و قراردادهای بینالمللی دانشگاه، گفت: در دهههای گذشته، دانشکدهها، مراکز تحقیقاتی، پژوهشگاهها، پژوهشکدهها و بیمارستانهای دانشگاه، بهصورت مستقل اقدام به امضای تفاهمنامهها و قراردادهای بینالمللی میکردند. اما از سال 1391 با تشکیل معاونت بینالملل، مدیریت روابط بینالملل دانشگاه شکل ساختارمند و مدونی به خود گرفت. در همین راستا، پروتکلهایی برای تنظیم تفاهمنامهها و قراردادها، تدوین و پیشنویسهایی برای انواع همکاریها تهیه شد.
وی در ادامه افزود: در این دوره، با ارتباط مستمر با واحدهای مختلف دانشگاه، ازجمله دانشکدهها، گروههای آموزشی، مراکز تحقیقاتی و بیمارستانها، ضمن تهیه بانک اطلاعاتی از تفاهمنامههای موجود که در سایت دانشگاه قابل مشاهده است، تلاش شد توجه اساتید و همکاران به اهمیت این اسناد جلب و فرآیندهای مرتبط در مدیریت روابط بینالملل متمرکز شود.
دکتر سهرابی به تفاوتهای میان تفاهمنامهها (MoU) و موافقتنامهها (MoA) اشاره کرد و گفت: تفاهمنامهها توافقاتی غیر الزامآور هستند که اصول کلی و نیتهای همکاری را مشخص کرده و بهعنوان چارچوبی برای توافقات دقیقتر آینده عمل میکنند؛ اما موافقتنامهها اسنادی الزامآور قانونی هستند که شرایط و ضوابط دقیق همکاری را تعریف و تعهدات اجرایی ایجاد میکنند.
وی همچنین از فعال بودن 47 تفاهمنامه فعال و 16 قرارداد بینالمللی در حال حاضر خبر داد و گفت: پیگیری و عملیاتی سازی تفاهمنامهها و قراردادهای فعال و تمدید یا بهروزرسانی آنها نیز در دستور کار این واحد قرار دارد.
دکتر سهرابی از اعضای هیئتعلمی خواست با ارائه نقطه نظرات، پیشنهادات و اعلام آمادگی برای همکاری، نقش فعالی در ارتقای همکاریهای بینالمللی دانشگاه ایفا کنند.
سپس دکتر امیرحسین تکیان، معاون بینالملل دانشکده بهداشت، با تأکید بر روند اجرایی و انعقاد تفاهمنامهها و اهمیت برنامهریزی دقیق و اجرایی برای هرگونه همکاریهای بینالمللی، بیان داشت: هر تفاهمنامهای باید بهدقت بررسی و تنظیم شود و تمامی واحدهای دانشگاهی باید از یک فرمت واحد برای همکاریهای بینالمللی استفاده کرده و برنامههای اجرایی باید شامل فازهای زمانی مشخص و اهداف قابل اندازهگیری باشد.
وی همچنین از اعضای هیئتعلمی و مسئولان واحدهای زیرمجموعه دانشگاه خواست که در سفرهای بینالمللی خود به گسترش ارتباطات علمی و تبادل تجربیات توجه بیشتری داشته باشند و همکاریهای خود را به نتایج ملموستری تبدیل کنند.
دکتر شادمهر، دبیر شورای بینالملل دانشگاه،بر لزوم تدوین برنامههای عملیاتی برای اجرای تفاهمنامههای بینالمللی تأکید کرد و گفت: برای تحقق اهداف این تفاهمنامهها، وجود برنامههای زمانبندیشده و نظارت دقیق ضروری است. همچنین، باید افرادی بهعنوان مسئولان اجرایی در هر دانشکده شناسایی شوند تا ارتباطات علمی و پروژههای مشترک را بهطور مؤثر پیش ببرند.
وی با اشاره به اهمیت آموزش اعضای هیئتعلمی در راستای توسعه بینالمللی سازی، افزود: برگزاری کارگاههای بینالمللی سازی در سطح دانشکدهها نقش مهمی در شناسایی ظرفیتها و ایجاد انگیزه برای مشارکت در همکاریهای علمی بینالمللی دارد. این اقدام موجب تقویت جایگاه دانشگاه در عرصه جهانی و بهرهوری بیشتر تفاهمنامهها خواهد شد.
دکتر سکینه شببیدار، مشاور روابط عمومی بینالمللی معاون بینالملل دانشگاه نیز، در ابتدا با اشاره به تغییر تاریخ برگزاری جشن روز بینالملل، تصریح کرد:این رویداد پیشتر قرار بود در روز ۷ اسفندماه برگزار شود، اما با توجه به شرایط موجود و با تائید هیئترئیسه دانشگاه، در قالب پویش 173 سالگی دانشگاه یک ماه زودتر برگزار خواهد شد.
وی در ادامه با تأکید بر برنامهریزیهای صورت گرفته در شورای سیاستگذاری جشن روز بینالملل، گفت: این رویداد در روز ۱۳ بهمنماه ۱۴۰3 بهصورت همزمان با مراسم نودمین سالگرد تأسیس دانشکده پزشکی برگزار میشود. برپایی غرفههای نمایشگاهی از دستاوردهای دانشکدهها و اختصاص غرفه به دانشجویان بینالملل از برنامههای اصلی این جشن خواهد بود تا توانمندیهای بینالمللی دانشگاه به نمایش گذاشته شود.
وی بابیان برخی چالشها در برگزاری این جشن افزود: به دلیل تغییر تاریخ برنامه و همزمانی با امتحانات و پروژههای دانشجویان، برخی از آنها قادر به مشارکت نیستند. بااینحال، تلاش شده تا از همکاری دانشکدهها و دیگر دانشجویان استفاده و برنامهها به بهترین نحو اجرا شود. این رویداد فرصتی ارزشمند برای تقویت روابط بینالمللی و نمایش پتانسیلهای دانشگاه در سطح جهانی است.
در ادامه، اعضای شورا به بحث و تبادلنظر پرداختند و پیشنهادهایی برای بهبود نحوه برگزاری جشن و جلب همکاری بیشتر دانشجویان ارائه کردند
ارسال نظر