در بازدید وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق از مرکز تحقیقات هماتولوژی، انکولوژی و پیوند سلولهای بنیادی توافق شد
راهاندازی مرکز پیوند مغز و استخوان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران در عراق
دکتر قصی عبدالوهاب السهیل، وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق با سفر به ایران از مرکز تحقیقات هماتولوژی، انکولوژی و پیوند سلولهای بنیادی دانشگاه بازدید کرد و در خصوص تأسیس مرکز پیوند مغز و استخوان در این کشور با دکتر رامین کردی، معاون بینالملل دانشگاه و دکتر سید اسدالله موسوی، رئیس این مرکز تحقیقاتی وارد تعامل شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق سهشنبه اول مرداد 98 با حضور در مرکز تحقیقات هماتولوژی، انکولوژی و پیوند سلولهای بنیادی واقع در بیمارستان شریعتی از بخشهای مختلف آن چون پیوند بالغین و پیوند اطفال، خون و انکولوژی، آزمایشگاه پیوند مغز و استخوان و درمانگاه سرپایی بازدید به عمل آورد.
وی همچنین در نشست مشترکی با حضور دکتر کردی، معاون بینالملل دانشگاه، دکتر موسوی و دکتر کامران زاده رئیس و معاون آموزشی مرکز تحقیقات هماتولوژی، انکولوژی و پیوند سلولهای بنیادی و دکتر رستمی و دکتر برخوردار از اعضای هیأت علمی این مرکز شرکت کرد.
در ابتدای این دیدار معرفی جامعی از این مرکز، تعداد و نحوه اجرای پیوندها شامل آلوژن و آتولوگ و همچنین فعالیتهای سل تراپی که تاکنون انجام شده، صورت گرفت.
سپس دکتر عبدالوهاب السهیل با اشاره به بازدید انجام شده، ظرفیتها و توانمندیهای موجود را قابلتوجه توصیف کرد و از اختصاص بودجهای توسط دولت عراق برای تأسیس مرکز پیوند مغز و استخوان در بصره و در ادامه تعدادی دیگر از استانهای این کشور خبر داد.
وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق با اشاره به اینکه تاکنون بازدیدهایی از مراکز مجهز فعال پیوند مغز و استخوان در کشورهای حاشیه خلیجفارس انجام شده است، اظهار داشت: درصدد سپردن مدیریت و سرپرستی تخصصی این پروژه به یکی از دانشگاهها و مراکز علمی موفق در سطح منطقه هستیم.
وی با ابراز علاقهمندی برای همکاری با دانشگاه علوم پزشکی تهران برای اجرای این پروژه، تصریح کرد: همکاری مورد انتظار برای تأسیس مرکز پیوند مغز و استخوان در عراق شامل طراحی بخشهای مختلف و آموزش نیروهای تخصصی و فوق تخصصی است.
دکتر عبدالوهاب السهیل افزود: همچنین لزوم حضور پزشکان، پرستاران و تکنسینهای دانشگاه علوم پزشکی تهران در عراق برای ارائه آموزشهای لازم به کادر درمانی مرکز احساس میشود.
در ادامه، دکتر کردی و دکتر موسوی به صورت جداگانه دیدگاههای خود و همکاریهای تخصصی که دانشگاه علوم پزشکی تهران میتواند برای تأسیس مرکز پیوند مغز و استخوان انجام دهد را بیان کردند.
رئیس مرکز تحقیقات هماتولوژی، انکولوژی و پیوند سلولهای بنیادی دانشگاه در این راستا گفت: آمادگی برای آموزش متخصصان عراقی، در قالب دورههای بلندمدت پیوند مغز و استخوان وجود دارد.
دکتر موسوی آموزش کادر درمانی توسط متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران در محل مرکز پیوند مغز و استخوان بصره را نیز منوط به بازدید از دانشگاهها، مراکز علمی و بیمارستانهای آموزشی این استان دانست.
وی همچنین پیشنهاد راهاندازی مرکز مذکور در کنار یک بیمارستان جنرال را مطرح کرد و بیان داشت: این رویکرد امکان بهرهبرداری از توان دیگر متخصصان را هنگام بروز عوارض احتمالی برای بیماران فراهم میکند.
در پایان، طرفین در خصوص بازدید هیأت مرکز تحقیقات هماتولوژی، انکولوژی و پیوند سلولهای بنیادی دانشگاه از ظرفیتهای علمی و درمانی بصره به توافق رسیدند.
همچنین مقرر شد رئیس دانشگاه بصره و جمعی از متخصصان مرتبط با این پروژه از دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز تحقیقات هماتولوژی، انکولوژی و پیوند سلولهای بنیادی بازدید کنند تا در جلسات فنی و تخصصی مباحث مربوط به راهاندازی مرکز پیوند مغز و استخوان در عراق را بررسی کرده و در نهایت پروپوزال تأسیس آن را آماده کنند.
خبر: مهناز وحیدی
ارسال نظر