دیدار رئیس دانشگاه با سفیر پرتغال در ایران
نشست مشترک دکتر علی جعفریان با ژواعو ژوزه کورته رئال به منظور ارتقاء همکاریهای علمی، دانشگاهی میان دو کشور ایران و پرتغال برگزار شد.
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، در جریان این دیدار که سه شنبه 27 تیر به میزبانی ستاد مرکزی برپا شد، دکتر علی عرب خردمند، معاون بینالملل دانشگاه و دکتر امیرحسین تکیان، معاون بینالملل دانشکده بهداشت نیز حضور داشتند.
در آغاز، دکتر امیرحسین تکیان معاون بینالملل دانشکده بهداشت با اشاره به گسترش تعاملات با حوزه بهداشت و سلامت کشور پرتغال بعد از عضویت دانشگاه در پیمان M8، اظهار داشت: دانشگاه کوئیمبرا پرتغال (Coimbra) یکی از دانشگاههای عضو پیمان M8 است که از سال گذشته دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز به عضویت آن درآمده است.
دکتر تکیان ادامه داد: پیمان M8، کنسرسیومی متشکل از دانشگاهها و فرهنگستانهای پیشرو جهان است که سال 2009 در جریان مجمع جهانی سلامت (World Health Summit) تشکیل شد و دفتر مرکزی آن در برلین قرار دارد.
وی افزود: طی نشست مجمع جهانی سلامت که مهرماه 95 در برلین برگزار شد، ارتباطات مثبت و موثری میان رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و وزیر بهداشت پرتغال شکل گرفت.
معاون بینالملل دانشکده بهداشت با بیان اینکه World Health Summit سالانه دو نشست برگزار میکند، گفت: میزبان نشست منطقهای سال 2018 که اردیبهشت 97 برگزار میشود، دانشگاه کوئیمبرا است.
دکتر تکیان ادامه داد: معاون بینالملل دانشگاه در جلسه هیأتمدیره پیمان M8 که دو ماه پیش در مونترال کانادا برگزار شد، جهت میزبانی دانشگاه از نشست منطقهای مجمع جهانی سلامت در اردیبهشت 98 اعلام آمادگی کرد.
معاون بینالملل دانشکده بهداشت با اشاره به علاقمندی وزیر بهداشت و رئیس دانشگاه کوئیمبرا پرتغال برای توسعه همکاریهای مشترک به دنبال تعاملات ایجاد شده، ابراز امیدواری کرد که ملاقات با سفیر پرتغال در ایران همکاریهایی آتی را تسهیل کند.
سپس، دکتر جعفریان، دانشگاه علوم پزشکی تهران را معرفی کرد و گفت: این دانشگاه به عنوان قدیمیترین و برترین دانشگاه علوم پزشکی کشور بیش از 80 سال قدمت دارد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در زیرمجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مشغول به فعالیت است.
وی ادامه داد: این دانشگاه با 11 دانشکده، 16 بیمارستان آموزشی، دارای بیش از 12 هزار دانشجو و نزدیک به یک هزار و 700 عضو هیأتعلمی است.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه بیمارستانهای زیرمجموعه دانشگاه به حدود سه میلیون نفر از مردم مناطق جنوب تهران خدمات ارائه میدهند، گفت: این در حالی است که بیماران از اقصی نقاط کشور برای درمان به این بیمارستانها مراجعه میکنند.
دکتر جعفریان به مرور جایگاه دانشگاه در نظامها رتبهبندی بینالمللی پرداخت و بیان داشت: دانشگاه علوم پزشکی تهران رتبه 201 تا 250 نظام رتبهبندی QS را در اختیار دارد.
وی با بیان اینکه فعالیتهای بینالمللی دانشگاه از شش سال پیش رشد چشمگیری داشته است، گفت: این اقدامات منجر به توسعه همکاریهای مشترک با مراکز علمی و دانشگاهی در زمینههایی چون تبادل اساتید و دانشجویان و اجرای برنامهها و تحقیقات مشترک شده است.
دکتر جعفریان مجموع تعداد دانشجویان بینالملل دانشگاه را بیش از 700 نفر اعلام کرد و اظهار داشت: این در حالی است که 70 دانشجو از 16 کشور نیز فارغالتحصیل شدهاند.
رئیس دانشگاه، ضمن ارائه توضیحاتی مختصر در خصوص روند جذب دانشجویان خارجی، تصریح کرد: با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی تهران در پروژه اراسموس- مرحبا، فرصت حضور یک دانشجوی پرتغالی جهت گذراندن بخشی از دوره تحصیل خود در ایران به وجود آمد.
وی در پایان نسبت به همکاریهای علمی و پژوهشی با دانشگاههای کشور پرتغال اعلام آمادگی کرد.
ژواعو ژوزه کورته رئال نیز با اشاره به علاقمندی سفارت پرتغال در ایران برای ایجاد زمینه همکاریهای مشترک، از تمایل برای برگزاری نشست مشترک با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان خبر داد.
سفیر پرتغال در ایران تصریح کرد: این نشست میتواند بستر دیدار وزرای بهداشت دو کشور و ایجاد ارتباطات موثر در حوزه سلامت را فراهم کند.
وی با بیان اینکه تدوین پروپوزال همکاریهای مشترک نیز در هموار کردن این مسیر موثر خواهد بود افزود: دانشگاه علوم پزشکی تهران فرصت اعلام حوزههای مورد علاقه برای تعاملات آتی را در قالب این پروپوزال خواهد داشت.
در پایان این نشست، موضوع انعقاد تفاهمنامه همکاریهای مشترک میان وزاری بهداشت دو کشور در حوزههایی چون تعاملات دانشگاهی و کارکردهای مختلف نظام سلامت چون صادرات دارو و تکنولوژی، تبادل اساتید و دانشجویان و انتقال فناوریها از سوی معاون بینالملل دانشکده بهداشت پیشنهاد شد.
خبر و عکس: مهناز وحیدی
ارسال به دوستان