گزارش فعالیتهای شبکه جهانی USERN در شورای مدیران معاونت بینالملل
دکتر رضایی: 370 دانشمند یک درصد برتر دنیا به عضویت یوسرن درآمدهاند
شورای مدیران معاونت بینالملل با ارائه گزارش فعالیتهای شبکه جهانی آموزش و پژوهش علمی یوسرن (USERN) برگزار شد.
ه گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، در این نشست که شنبه 10 آذر برپا شد، دکتر کردی، معاون بینالملل دانشگاه، دکتر نیکنام، مدیر شعب بینالملل دانشگاه، دکتر امینیان، رئیس دانشکده پزشکی پردیس بینالملل، دکتر عباسی، مشاور اجرایی معاونت بینالملل دانشگاه، دکتر جعفریان، رئیس کالج بینالملل دانشگاه، دکتر خامی، مشاور عالی معاون بینالملل دانشگاه، دکتر اسمعیل زاده و دکتر متوسلی، معاونان پژوهشی و دانشجویی و فرهنگی پردیس بینالملل، دکتر حسینی سده، مدیر توسعه منابع و پشتیبانی، دکتر شعبانی، مدیر توسعه امور بینالملل، دکتر حاجی فرج تبریزی، سرپرست مدیریت توانمندسازی بینالمللی نیروی انسانی، دکتر آل سعیدی، مدیر بینالمللی سازی الکترونیک، دکتر رضایی معاون بینالملل دانشکده پزشکی و رسولزاده، مسئول حراست معاونت بینالملل حضور داشتند.
دکتر رضایی، معاون بینالملل دانشکده پزشکی و مؤسس شبکه جهانی یوسرن در آغاز تفکر شکلگیری این شبکه را براساس تحولاتی دانست که به واسطه Networking در قرن بیست و یکم ایجاد شده و گفت: نسل جوان در اقصی نقاط جهان امروز زمان زیادی را در شبکههای مجازی و اجتماعی سپری میکنند.
وی تصریح کرد: با این رویکرد و با تکیه بر تاریخ علم در کشورمان و آشنایی دانشمندان و اندیشمندان بزرگی چون ابوعلی سینا، زکریای رازی و جابر بن حیان با علوم مختلف، شبکه جهانی یوسرن با چشمانداز گسترش ارتباطات علمی بدون مرزهای بینرشتهای، جغرافیایی و مرز میان دانشمندان و پژوهشگران با تجربه و جوان تشکیل شد.
معاون بینالملل دانشکده پزشکی با بیان اینکه ایده این شبکه پنج سال قبل و به دنبال تعاملات با بیش از یکصد و سی برنده جایزه نوبل شکل گرفت، گفت: در ادامه موفق به همراه کردن دانشمندان یک درصد برتر دنیا با این ایده شدیم تا مقوله از میان بردن هرگونه مرزی برای علم و دانش رنگ واقعیت به خود بگیرد.
دکتر رضایی با اشاره به رونمایی از اساسنامه شبکه جهانی آموزش و پژوهش علمی یوسرن در دهم نوامبر 2016 طی مراسمی با حضور جمعی از دانشمندان یک درصد برتر دنیا و برندگان جایزه نوبل، افزود: بورد مشاوران علمی شبکه را دانشمندان یک درصد برتر ٢١ رشته علمی که توسط ESI معرفی شدهاند و برندگان جایزه نوبل، ابل و جایزه یوسرن تشکیل میدهند.
وی افزود: تاکنون 15نفر از برندگان جایزههای نوبل و ابل عضویت در بورد مشاوران علمی شبکه یوسرن را پذیرفتهاند و بیش از 370 نفر از دانشمندان یک درصد برتر دنیا نیز عضو این شبکه جهانی شدهاند.
مؤسس شبکه جهانی یوسرن با اشاره به اینکه در برنامه کوتاهمدت این شبکه پیشبینی برگزاری 400 رخداد (کنگره، Talk و ورک شاپ)، عضویت دو برنده نوبل و صد دانشمند یک درصد برتر دنیا و چاپ 50 مقاله با Affiliation یوسرن تا سال 2020 میلادی شده بود، اظهار داشت: این در حالی است که با گذشت دو سال از شکلگیری آن شاهد برگزاری 500 رخداد علمی، عضویت 13 برنده جایزه نوبل و 370 دانشمند یک درصد برتر دنیا و چاپ 400 مقاله با Affiliation یوسرن بودهایم.
دکتر رضایی اضافه کرد: به عنوان مؤسس یوسرن پیشبینیهایی در خصوص جایگاه این شبکه طی پنج سال، 10 سال و حتی دویست سال آینده را کردهایم و امیدواریم تا یک قرن دیگر این شبکه به مهمترین نهاد تصمیمگیری علمی در دنیا تبدیل شود.
وی سپس مجموع تفاهمنامههای امضاء شده شبکه یوسرن با دانشگاهها، مراکز و انجمنهای علمی را 52 مورد اعلام کرد و بیان داشت: 15 تفاهمنامه از این تعداد با دانشگاهها و مراکز علمی کشورهای آمریکای لاتین امضاء شده است.
معاون بینالملل دانشکده پزشکی همچنین از فعالیت 72 گروه پژوهشی و آموزشی در یوسرن خبر داد و گفت: برای نمونه گروه سلامت و هنر (Health and Art) تاکنون موفق به برگزاری چهار دوره جشنواره نقاشی کودکان بیمار به میزبانی ایران، اوکراین، مجارستان و ایتالیا و به طور همزمان نمایشگاههایی از این نقاشیها در چهل شهر دنیا و اقدامات دیگری چون جمعآوری اسباببازی و کتاب برای کودکان تحت درمان در بیمارستانها و برپایی دهکده هنر و بازیهای ملل در پارک ملت شده است.
دکتر رضایی با اشاره به اینکه تلاش شده شبکه یوسرن به عنوان خانه مجازی محققان، دانشجویان و دانشپژوهان در نظر گرفته شود و اعضاء رزومه علمی خود را در وبسایت رسمی این شبکه به آدرس https://usern.tums.ac.ir فعال کنند، تصریح کرد: در حال حاضر بیش از هشت هزار نفر از 68 کشور دنیا عضو این شبکه هستند که امکان جستجوی CV بسیاری از آنها در وبسایت مذکور وجود دارد.
وی با تأکید بر اینکه پژوهشگران عضو یوسرن به اختصاص Second یا Third Affiliation مقالات خود به یوسرن تشویق شدهاند، گفت: تاکنون 41 درصد از 418 مقاله منتشر شده با Affiliation این شبکه در حیطه پزشکی بوده و پس از ایران کشورهای آمریکا، سوئد، فرانسه، آلمان، ایتالیا، کانادا، استرالیا و اتریش بیشترین مقاله را به چاپ رساندهاند.
معاون بینالملل دانشکده پزشکی به فعالیت 34 دفتر علمی- پژوهشی یوسرن (USERN Office) در ایران و سایر نقاط جهان و نقش آنها در گسترش علم بدون مرز و فعالیتهای آموزشی و پژوهشی اشاره کرد و اظهار داشت: نخستین دفتر این شبکه جهانی به صورت نمادین در مرکز طبی کودکان دانشگاه ایجاد شد و همزمان با سالروز تأسیس این شبکه شاهد راهاندازی 10 دفتر در دانشگاههای کشور بودیم.
مؤسس شبکه جهانی یوسرن در ادامه با بیان اینکه نخستین گردهمایی رسمی USERN در دسامبر 2015 با حضور دانشمندان یک درصد برتر علوم پزشکی و غیرپزشکی کشور برگزار شد، اضافه کرد: این در حالی است که ترکیه، ایران، آمریکا، و برزیل میزبانان دیگر نشستهای این شبکه جهانی بودهاند.
دکتر رضایی از تعریف فرمتی تحت عنوان USERN Talk با سخنرانی دانشمندان یک درصد برتر و اساتید شناخته شده حوزههای مختلف خبر داد و گفت: همچنین از ابتدای سال 2018 برگزاریUSERN Miniature Talk با ارائه سخنرانیهای 12 دقیقهای در دستور کار قرار گرفته که خوشبختانه با استقبال قابلتوجه شرکتکنندگان روبرو شده است.
وی فعالیت یوسرن در برگزاری کارگاهها و مدارس تابستانی را قابلقبول توصیف کرد و به بیان توضیحاتی در خصوص جذب گرنتهای مختلف چون گرنت ستاد نانو، مرکز پژوهشی دانشجویی و مرکز فوق تخصصی چشمپزشکی بصیر پرداخت.
معاون بینالملل دانشکده پزشکی با تأکید بر اینکه یوسرن از تعریف گرنتهای پژوهشی توسط اساتید و پژوهشگران به نام خودشان استقبال میکند، بیان داشت: خوشبختانه تعریف گرنتهای 500 دلاری جمعی از دانشمندان یک درصد برتر کشورمان زمینهساز شرکت 12 دانشجو در کنگرهای به میزبانی ایتالیا طی سال جاری شد.
دکتر رضایی اضافه کرد: از مدتی پیش مقوله سفیران جوان یوسرن با مشارکت جمعی از دانشجویان بینالملل دانشگاه و افرادی خارج از دانشگاه در دستور کار قرار گرفته که ابلاغهای آنها از ابتدای دسامبر 2018 صادر خواهد شد.
وی سپس به برگزاری نخستین کنگره جهانی یوسرن با حمایت کمیسیون ملی یونسکو و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نوامبر 2016 به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد و گفت: کشورهای اوکراین و ایتالیا میزبانان دومین و سومین کنگره جهانی یوسرن بودهاند.
دکتر رضایی توضیحاتی در خصوص جایزه بینالمللی یوسرن بیان کرد و گفت: این جایزه در هر دوره از کنگره جهانی USERN به پنج محقق و دانشمند جوان زیر 40 سال در حوزههای علوم صوری، علوم فیزیکی، علوم زیستی، علوم پزشکی و علوم اجتماعی اهدا شده است.
وی افزود: در سومین کنگره جهانی یوسرن در ایتالیا بیش از 9 هزار و 500 نفر کاندید دریافت این جایزه بودند که در نهایت محققانی از کانادا، ایتالیا، استرالیا، انگلیس و روسیه برنده شدند.
معاون بینالملل دانشکده پزشکی میزبان سال آتی کنگره جهانی یوسرن را دانشگاه سملوایز مجارستان اعلام کرد و اظهار داشت: این کنگره هر پنج سال یکبار در ایران به عنوان خاستگاه یوسرن برپا خواهد شد.
وی صحبتهای خود را با ارائه درخواستها و پیشنهاداتی چون تعریف USERN Grant، USERN Airline و راهاندازی USERN building،USERN University و USERN Companies پایان داد.
در ادامه، دکتر کردی، معاون بینالملل دانشگاه پس از ارائه نقطه نظرات حاضران گفت: فعالیتهای انجام شده توسط شبکه جهانی آموزش و پژوهش علمی یوسرن باعث افتخار دانشگاه است.
وی موفقیتهای کسب شده این شبکه را مرهون نگاه بینالمللی آن از ابتدای فعالیت دانست و تصریح کرد: به منظور ادامه صحیح این مسیر الگوبرداری از مدلهای موفق جهانی و در مراحلی بهرهمندی از مشاورههای بینالمللی بسیار راهگشا خواهد بود.
معاون بینالملل دانشگاه با اشاره به پیشنهاد دکتر رضایی مبنی بر ایجاد USERN University، گفت: با تکیه بر حرکت سیستم آموزش عالی به سمت دانشگاههای مجازی به نظر میرسد، این ایده میتواند در قالب دانشگاهی مجازی و با ایجاد امکان برگزاری دورههای آموزشی مشترک و جذب دانشجوی مشترک با اساتید بینالمللی و دانشگاههای خارج از کشور جلو برود.
دکتر کردی بر استفاده هر چه بیشتر از توانمندیها و استعدادهای دانشجویان دانشگاه در فعالیتهای شبکه جهانی یوسرن تأکید کرد و یادآور شد: معاونت بینالملل دانشگاه تمام تلاش خود را برای حمایت از برنامههای بینالمللی اعضای هیأتعلمی به کار میگیرد تا ایدههایی چون یوسرن با دستاوردهای فراوان خود زمینهساز مطرح شدن هر چه بیشتر نام دانشگاه و کشور در سطوح بینالمللی شوند.
خبر و عکس: مهناز وحیدی
ارسال نظر