با ارائه گزارشی از جدیدترین برنامههای آنلاین حوزه بینالملل دانشگاه
دهمین نشست دورهای معاون بینالملل دانشگاه با معاونان بینالملل دانشکدهها برگزار شد
دهمین نشست دورهای معاون بینالملل دانشگاه و معاونان بینالملل دانشکدهها بابیان توضیحاتی در خصوص نخستین کنفرانس آنلاین بینالمللی طب تلفیقی و بالینی و ارائه گزارش سمپوزیوم-وبینار بینالمللی سازی آموزش عالی در دروان بحران کرونا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، در این نشست که سهشنبه 6 خرداد 99 در سالن شورای این معاونت برگزار شد، دکتر رامین کردی، معاون بینالملل دانشگاه، دکتر وحید ضیایی، معاون آموزشی پردیس بینالملل، دکتر محمدحسین نکوفر، مدیر روابط بینالملل دانشگاه، دکتر نیما رضایی، دکتر امیرحسین تکیان، دکتر حمیدرضا ادهمی، دکتر پویان امینی شکیب، دکتر آزاده شادمهر، دکتر بهرام نیک منش، دکتر آرمان زرگران، دکتر ریتا مجتهدزاده، دکتر مریم محمودی و دکتر خاطره سیلانی معاونان بینالملل دانشکدههای پزشکی، بهداشت، داروسازی، دندانپزشکی، توانبخشی، پیراپزشکی، طب ایرانی، مجازی، علوم تغذیه و رژیمشناسی و پرستاری و مامایی به صورت حضوری و غیرحضوری از طریق Skyroom شرکت داشتند.
دکتر کردی، معاون بینالملل دانشگاه در آغاز با اشاره به اهمیت اجرایی شدن برنامه عملیاتی شناور سال 99 حوزه بینالملل در دانشکدهها، اظهار داشت: با نزدیک شدن به پایان سه ماه نخست سال جاری، لزوم بررسی برنامهها، همسو شدن آنها با وضعیت شیوع و همهگیری کرونا در کشور و برنامهریزی برای ادامه فعالیتها تا پایان سال با نیمنگاهی به سال آینده احساس میشود.
پس از آن، معاونان بینالملل دانشکدههای علوم تغذیه و رژیمشناسی، توانبخشی، داروسازی، طب ایرانی، پرستاری و مامایی، دندانپزشکی، پیراپزشکی، مجازی، بهداشت و پزشکی گزارشی از پیشرفت برنامه عملیاتی حوزه بینالملل دانشکدههای خود، ارائه و مهمترین دغدغهها برای پیشبرد این برنامهها را بیان کردند.
بخش بعدی این نشست به توضیحات دکتر ضیایی، معاون آموزشی پردیس بینالملل در خصوص شرایط بازگشت دانشجویان بینالمللی به دانشگاه با شروع به کار مجدد دانشکدهها اختصاص یافت.
وی با تأکید بر اینکه شرایط غیرعادی کشورهای درگیر با بحران کرونا زمینهساز بررسی مدلهای مختلف ادامه فرآیند آموزشی دانشجویان بینالمللی دانشگاه شده است، گفت: با بروز مواردی چون عدم امکان بازگشت برخی از دانشجوبان خارجی و یا فراهم بودن بسترهایی برای گذراندن بخشی از دوره آنها در کشورهایشان، طی همکاری با گروههای آموزشی و دانشکدهها، برای تسهیل شرایط تحصیل دانشجویان بینالمللی گامهای مؤثری برداشته شد.
معاون آموزشی پردیس بینالملل ادامه داد: این در حالی است که دروس تئوری دانشجویان بینالمللی چون دانشجویان ایران به صورت مجازی و آنلاین ارائه میشود و پیشبینیهایی برای برگزاری آزمونها به صورت دوگانه انجام شده است.
دکتر ضیایی از اخذ مجوز برای برگزاری آزمون دانشجویان دورههای تحصیلات تکمیلی به صورت شفاهی و از طریق اسکایپ خبر داد و بیان داشت: با تکیه بر اینکه امکان شرکت دانشجویان بینالمللی در کلاسهای عملی وجود نداشته این واحدها در ترم آینده ارائه و امتحانات اخذ خواهد شد اما نمره دروس برای ترم فعلی محاسبه میشود.
وی در ادامه، به موضوع صدور کارنامه انگلیسی اشاره کرد و گفت: معاونت آموزشی دانشگاه در راستای کاهش مسائل و مشکلاتی که فارغالتحصیلان بینالمللی برای ترجمه کارنامه خود دارند، درصدد صدور کارنامه انگلیسی برای آنها و در صورت درخواست، دانشجویان ایرانی است.
دکتر ضیایی به هماهنگیهای صورت گرفته برای تأیید کارنامههای انگلیسی توسط وزارت بهداشت به دنبال پیگیریهای معاونتهای آموزشی و بینالملل دانشگاه نیز اشاره کرد و اظهار داشت: به منظور آمادهسازی این کارنامهها، همکاری معاونتهای بینالملل با معاونت های آموزشی دانشکدهها ضروری به نظر می رسد.
سپس دکتر زرگران، معاون بینالملل دانشکده طب ایرانی به معرفی نخستین کنفرانس آنلاین بینالمللی طب تلفیقی و بالینی پرداخت و اظهار داشت: تجربیات کسب شده در برگزاری رویدادهای آنلاین چون هشت ویدئوکنفرانس موفق با مؤسسات و مراکز علمی و دانشگاهی بینالمللی از ابتدای بحران کرونا تا کنون، زمینهساز برنامهریزی برای اجرای این کنفرانس شد.
وی با بیان اینکه کنفرانس بینالمللی طب تلفیقی و بالینی با موضوع طب تلفیقی و کووید 19، شنبه 10 خرداد 99 از ساعت 10 صبح تا 4 بعدازظهر به میزبانی دانشکده طب ایرانی برگزار میشود، گفت: دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت حامی این رویداد بینالمللی خواهد بود ضمن اینکه مؤسسات و مراکز داخلی و خارجی چون انجمن علمی طب سنتی ایران، بنیاد طب ایرانی، شاخه ایرانی انجمن جهانی تاریخ داروسازی، دفتر مطالعات تاریخ پزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی شیراز،UNESCO Chair of History of Traditional Medicine، American Herbal Pharmacopeia، Swiss Alternative Medicine، World Federation of Acupuncture Societies وAkadimia of Ancient Greek and Traditional Chinese Medicine نیز در اجرای این برنامه همکاری خواهند داشت.
معاون بینالملل دانشکده طب ایرانی تصریح کرد: ریاست نخستین کنفرانس آنلاین بینالمللی طب تلفیقی و بالینی را دکتر علیاکبر ولایتی، رئیس گروه حکمت و طب ایرانی و اسلامی فرهنگستان علوم پزشکی برعهده دارد و دکتر حسین رضایی زاده، دبیر کنفرانس، دکتر امیرحسین معماری، دبیر اجرایی و اینجانب دبیر علمی کنفرانس خواهیم بود.
دکتر زرگران از برگزاری این کنفرانس تحت پلت فرم زوم خبر داد و گفت: این در حالی است که با راهاندازی صفحه وب کنفرانس به آدرس http://spm.tums.ac.ir/en/news-view/3431/OCR.html رزومه کوتاهی از سخنرانان در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است ضمن اینکه ثبتنام آنلاین برای متقاضیان از طریق لینک http://spm.tums.ac.ir/en/register-form.html فراهم شده است.
وی به مشارکت 14 سخنران بینالمللی در نخستین کنفرانس آنلاین طب تلفیقی و بالینی اشاره کرد و بیان داشت: همچنین 11 پوستر الکترونیکی (E-Poster) نیز به زودی در صفحه وب کنفرانس قرار خواهد گرفت.
معاون بینالملل دانشکده طب ایرانی مجموع ثبتنام کنندگان تا کنون را بیش از 500 نفر اعلام کرد و یادآور شد: این کنفرانس در سه بخش و هرکدام به مدت یک ساعت و 45 دقیقه اجرایی میشود.
در ادامه، دکتر نکوفر، مدیر روابط بینالملل دانشگاه گزارش برگزاری سمپوزیوم-وبینار بینالمللی سازی آموزش عالی در دوران بحران کرونا را ارائه کرد.
وی با بیان اینکه سمپوزیوم مذکور به دنبال مشخص شدن رویکرد بینالمللی سازی آموزش عالی در دوران کرونا و پسا کرونا بود، گفت: بر این اساس پنج پنل با محوریت چگونگی تغییر در سیاست و خطمشی بینالمللی سازی آموزش عالی در دوران کرونا و پساکرونا، چالشها و فرصتهای اجرای آموزش الکترونیک (E-Learning) و چالشهای آموزشی رشتههای پزشکی و فیزیوتراپی، دندانپزشکی و بهداشت و دیگر رشتههای علوم پزشکی در پساکرونا و شرایط نرمال جدید برنامهریزی و اجرایی شد.
دکتر نکوفر با اشاره به محتوای هریک از این پنلها و دستاوردهایی که به دنبال داشتهاند، تجربیات کسب شده در خصوص نحوه برگزاری این سمپوزیوم-وبینار را تشریح کرد.
مدیر روابط بینالملل دانشگاه همچنین روش اطلاعرسانی و تبلیغ برای سمپوزیوم-وبینار بینالمللی سازی آموزش عالی را زمینهساز استقبال خوب شرکتکنندگان از این رویداد دانست و بیان داشت: دسترسی به شبکهای از همتایان، صاحبنظران و اساتید بینالمللی که طی چند سال اخیر با دانشگاه همکاری داشتهاند در کنار ارسال حدود یک هزار ایمیل به دانشگاههایی از آسیا، اروپا، آفریقا، آمریکا و استرالیا، منجر به ثبتنام بیش از یک هزار و 200 نفر از 54 کشور برای شرکت در این گردهمایی بینالمللی شد.
وی با بیان اینکه طی سه روز برگزاری سمپوزیم-وبینار بینالمللی سازی آموزش عالی 34 سخنران از 25 دانشگاه از ایران و 15 کشور دیگر به ارائه مطالب خود پرداختند، تصریح کرد: لینک سخنرانی هریک از سخنرانان برای آنها ارسال شده است همچنین این ارائهها در سایت www.ihescovid19webinar.com قابل دسترس خواهد بود.
در پایان، حاضران نقطه نظرات و دیدگاههای خود را در خصوص مباحث ارائه شده بیان کردند.
دکتر کردی، در جمعبندی این نشست ضمن قدردانی از فعالیتهای انجام شده به منظور پیشبرد اهداف بینالملل دانشگاه، بیان داشت: در شرایط فعلی یکی از مهمترین برنامههای حوزه آموزش بینالملل، بازگشت دانشجویان خارجی است که با شیوع کرونا از کشور خارج شدهاند.
معاون بینالملل دانشگاه توجه حاضران را به فرصت ایجاد شده برای اجرای برنامهها به صورت آنلاین و مجازی جلب کرد و برگزاری دورههای کوتاهمدت و بلندمدت مشترک با مراکز علمی و دانشگاهی خارج از کشور را امکانی برای تداوم همکاریهای بینالمللی دانست.
خبرنگار: مهناز وحیدی
ارسال نظر