• تاریخ انتشار : 1399/06/16 - 08:31
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 30
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

با رویکرد ایجاد شعبه دانشگاه در آبادان

تفاهم‌نامه همکاری مشترک دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشکده علوم پزشکی آبادان امضاء شد

تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشکده علوم پزشکی آبادان در راستای ایجاد شعبه دانشگاه در آبادان و راه‌اندازی پردیس مشترک دو مجموعه، منعقد شد.


به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، این تفاهم‌نامه یکشنبه 16 شهریور 99 در جریان نشست مشترک طرفین با حضور دکتر عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه، دکتر شکراله سلمان زاده، رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان، دکتر رامین کردی و دکتر امیرعلی سهراب پور، معاونان بین‌الملل و آموزشی دانشگاه، دکتر شهریار نفیسی و دکتر علیرضا نیکبخت نصرآبادی، روسای دانشکده‌های پزشکی و پرستاری دانشگاه، دکتر شهرزاد غیاثوندیان، مدیر امور آموزشی دانشگاه، دکتر وحید ضیایی، معاون آموزشی پردیس بین‌الملل، دکتر امید امینیان، رئیس پردیس بین‌الملل دانشکده پزشکی، دکتر امیرحسین معماری، مدیر توسعه امور بین‌المللی معاونت بین‌الملل، دکتر خاطره سیلانی، معاون بین‌الملل دانشکده پرستاری و هیأتی از دانشکده علوم پزشکی آبادان به امضاء رسید.
در آغاز این نشست، دکتر رامین کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه ضمن خیرمقدم به حاضران، مباحث قانونی راه‌اندازی شعبه دانشگاه در آبادان و همچنین پردیس مشترک را به طور کامل تشریح کرد.
سپس دکتر امیرعلی سهراب پور با ابراز خوشحالی از فرصت همکاری ایجاد شده، بیان داشت: باعث افتخار است که دانشگاه علوم پزشکی تهران بتواند طی این همکاری، مجموعه با انگیزه و پرتوانی چون دانشکده علوم پزشکی آبادان را پشتیبانی کند تا ضمن رشد و اعتلاء در کنار یکدیگر، برکت آن برای آیندگان نیز باقی بماند.
سپس دکتر وحید ضیایی، معاون آموزشی پردیس بین‌الملل به ارائه توضیحاتی در خصوص روند طی شده برای انعقاد این تفاهم‌نامه و آغاز جدی همکاری‌های مشترک پرداخت و گفت: به دنبال درخواست دانشکده پزشکی آبادان برای جذب مشترک دانشجویان بین‌المللی، نمایندگان دانشگاه با حضور در آبادان، از ظرفیت‌های این دانشکده بازدید و جلسات مشترکی نیز در همین راستا برگزار کردند.
وی افزود: این در حالی است که دانشگاه طبق قوانین در خارج از منطقه آمایشی خود اجازه فعالیت مشترک را ندارد اما مجوز دانشکده علوم پزشکی آبادان از کمیته تطبیق  وزارت بهداشت، شرایط را برای این سطح از همکاری‌ها مهیا کرد.
معاون آموزشی پردیس بین‌الملل تصریح کرد: همچنین طبق اساسنامه پردیس بین‌الملل حضور دانشگاه در خارج از پردیس اصلی، منوط به ایجاد شعبه، عمدتاً در خارج از کشور شده است که البته با دوراندیشی که در تنظیم این اساسنامه لحاظ شده، امکان راه‌اندازی شعبه با رویکرد جذب دانشجویان بین‌المللی در مناطق آزاد تجاری نیز وجود دارد.
دکتر ضیایی همچنین ضمن معرفی اجمالی دانشکده علوم پزشکی آبادان، مزیت‌های همکاری طرفین را تشریح کرد و اظهار داشت: آبادان تنها منطقه آزاد تجاری دارای دانشکده علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی است.
وی ادامه داد: این شهر همچنین روزانه با تعداد قابل‌توجهی مراجعات از شهر بصره عراق با 3 میلیون نفر جمعیت روبرو است که برای بسیاری از کارهای خود از جمله تحصیل به آبادان مراجعه می‌کنند و اشراف خوبی بر جایگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران در سطوح ملی و منطقه‌ای دارند.
معاون آموزشی پردیس بین‌الملل با اشاره به اینکه طی تعامل با دانشکده علوم پزشکی آبادان و نشست‌های همفکری در سطح دانشگاه از جمله دیدار با روسای دانشکده‌ها در تلاش برای تأمین منافع طرفین و جذب مشترک دانشجویان عراقی به ویژه از استان بصره هستیم، بیان داشت: در گام اول شعبه دانشگاه در آبادان ایجاد و به دنبال آن پردیس مشترک دو مجموعه برای پذیرش دانشجویان و انجام فعالیت‌های آموزشی راه‌اندازی خواهد شد.
دکتر ضیایی افزود: تا زمانی که قرار است از برند دانشگاه علوم پزشکی تهران برای جذب دانشجویان خارجی استفاده شود، همکاران ما در گروه‌های آموزشی و دانشکده‌ها، فرآیندهای آموزشی را ارزیابی خواهند کرد و چنانچه کمبودی در زمینه اعضای هیأت‌علمی و یا ارائه خدمات آموزشی وجود داشته باشد، دانشگاه نسبت به تأمین آن اقدام خواهد کرد.
وی اضافه کرد: دانشجویان بین‌المللی طی این همکاری با مدیریت دانشگاه علوم پزشکی تهران جذب خواهند شد و تا حد ممکن از ظرفیت‌های دانشکده علوم پزشکی آبادان نیز استفاده می‌شود.
معاون آموزشی پردیس بین‌الملل یادآور شد: پیش‌بینی می‌شود جذب مشترک دانشجو با متقاضیان فوق‌لیسانس پرستاری بنابر اعلام آمادگی دانشکده پرستاری دانشگاه، آغاز شود و امیدواریم با پیشرفت فرآیندها و قراردادهایی که به دنبال امضاء این تفاهم‌نامه منعقد می‌شود، به زودی نخستین گروه از دانشجویان بین‌الملل پزشکی را پذیرش کنیم.
در ادامه، دکتر شکراله سلمانپور، رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان با قدردانی از فرصت ایجاد شده برای همکاری مشترک آموزشی میان دو مجموعه، گفت: منطقه آزاد تجاری آبادان دارای ظرفیت بسیار عظیمی است که هم‌مرزی با کشور عراق یکی از آن‌ها است و خوشبختانه این منطقه با بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس مرز آبی دارد.
وی با اشاره به ارائه درخواست متقاضیانی از عمان، کویت و تعدادی دیگر از کشورهای حوزه خلیج‌فارس برای تحصیل در این دانشکده، اظهار داشت: با تکیه بر اینکه مدرک دانشگاه علوم پزشکی تهران برای متقاضیان این کشورها از مقبولیت بسیاری برخوردار است، اجرای پروژه جذب مشترک دانشجویان خارجی در دستور کار قرار گرفت.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان از تلاش حدود دوساله برای پیشبرد این پروژه خبر داد و ابراز امیدواری کرد که با همراهی دانشگاه علوم پزشکی تهران پذیرش دانشجویان بین‌المللی کلید خورده و گامی مؤثر در راستای اهداف بین‌المللی دو مجموعه برداشته شود.
در پایان، دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، حضور هیأت دانشکده علوم پزشکی آبادان در دانشگاه را گرامیداشت و گفت: پیش از بررسی قوانین و ضوابط این همکاری، لازم می‌دانم از احساس خودم نسبت به جنوب کشور بگویم که یادآور خاطرات دوران دفاع مقدس و اعزام گروه‌های اضطراری به منطقه است.
وی با بیان اینکه ما در قالب یک تیم مشترک همکاری می‌کنیم، افزود: زمانی که این پیشنهاد از سوی دانشکده علوم پزشکی آبادان مطرح شد استقبال کردم. در این همکاری به دنبال آن نیستیم که تیم دانشگاهی احساس کند که کمتر یا بیشتر برنده است بلکه هدفمان این است که ضوابط به‌گونه‌ای تدوین شود که احساس خوبی به هرکدام از طرفین دست بدهد.
رئیس دانشگاه با تأکید بر رفع موانع پیش روی این همکاری، افزود: شرایط امروز کشور و دانشگاه بسیار متفاوت است. اکنون فرصت خوبی است که برنامه‌های آموزشی را با کمک یکدیگر پیش ببریم و موانعی را که ممکن است باعث بروز اختلاف شود از میان برداریم.



خبر: مهناز وحیدی و سمیرا کرمی

عکس: مهدی کیهان

  • گروه خبری : معاونت,اخبار معاونت,دستاوردهای معاونت بین الملل
  • کد خبر : 271691
مهناز وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین