• تاریخ انتشار : 1402/07/17 - 09:31
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 300
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

در پی حضور معاون بین‌الملل دانشگاه در نخستین رویداد بین‌المللی هفته علم ایران و عراق

تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک دانشگاه علوم پزشکی تهران با دانشگاه‌های المستنصریه و ابن‌سینا بغداد امضا شد

در پی حضور دکتر محمدحسین آیتی، معاون بین‌الملل دانشگاه در نخستین رویداد بزرگ علمی بین‌المللی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق در مشهد، تفاهم‌نامه همکاری مشترک دانشگاه علوم پزشکی تهران با دانشگاه‌های المستنصریه و ابن‌سینا بغداد به امضا رسید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بین الملل، این گردهمایی علمی با پیگیری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق و هماهنگی وزارتخانه‌های علوم ایران و آموزش عالی عراق و به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد، با عنوان هفته علم جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق، در حال برگزاری است.
مراسم افتتاحیه این رویداد، شنبه 15 مهر 1402 با حضور قائم‌مقام وزرای علوم و مدیران و رایزنان فرهنگی دو کشور، روسا و معاونان بیش از 60 دانشگاه ایران و عراق در هتل پردیسان مشهد برگزار شد.
دکتر احد ضابط، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر وحید حدادی اصل، قائم‌مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین‌الملل، دکتر حیدر عبد ضهد، قائم‌مقام وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی جمهوری عراق، دکتر حازم باقر طاهر، مدیرکل روابط خارجی و فرهنگی وزارت آموزش عالی و پژوهش‌های علمی عراق، دکتر محمدجواد نجفی، معاون رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق، دکتر زهرا ناظم بکائی، رئیس دانشگاه الزهرا تهران و دکتر جمیله علم الهدی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران، از سخنرانان مراسم افتتاحیه بودند.
پس از مراسم افتتاحیه، نشست‌ها و کارگاه‌هایی با هدف معرفی توانمندی‌های دانشگاه‌های حاضر در کنفرانس و ایجاد زمینه‌های همکاری مشترک علمی و دانشگاهی، با حضور روسای دانشگاه‌های دو کشور برگزار شد.
این نشست‌ها روز یک‌شنبه 16 مهر نیز ادامه داشت.
طی این نشست‌ها، دکتر آیتی با روسای دانشگاه‌های طراز اول کشور عراق در رتبه‌بندی‌های ملی و بین‌المللی، دیدار و گفتگو کرد.
بر این اساس، ظهر یک‌شنبه 16 مهر، تفاهم‌نامه‌های همکاری مشترک بین دانشگاه‌های ایرانی و دانشگاه‌های عراقی که پس از مذاکرات روز گذشته برای همکاری به نتیجه رسیده بودند؛ در حضور قائم‌مقام وزرای آموزش عالی دو کشور، به امضا رسید.
معاون بین‌الملل دانشگاه ضمن ابراز خرسندی از برگزاری و فرصت حضور در این رویداد بزرگ علمی، از ابراز تمایل و علاقه‌مندی بسیاری از دانشگاه‌های مطرح کشور عراق برای همکاری با دانشگاه علوم پزشکی تهران طی این همایش خبر داد.
دکتر آیتی اظهار داشت: نشست‌های مشترکی با روسای چندین دانشگاه عراقی انجام شد که منجر به امضای دو تفاهم‌نامه همکاری و کسب توافقات اولیه همکاری با سه دانشگاه دیگر شد.
در پی مذاکرات به‌عمل‌آمده با دکتر عباس ناجی الشریفی رئیس و دکتر سنان بهجت عیسی، معاون علمی دانشگاه علوم پزشکی و دارویی ابن‌سینا بغداد و بررسی ظرفیت‌های علمی دو دانشگاه، با حضور قائم‌مقام وزیر علوم ایران و قائم‌مقام وزارت آموزش عالی عراق، تفاهم‌نامه همکاری مشترک این دو دانشگاه توسط دکتر آیتی به نمایندگی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر بهجت عیسی به نمایندگی از دانشگاه ابن‌سینا بغداد به امضا رسید.
همچنین در پی نشست به‌عمل‌آمده با معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس و معاون علمی دانشگاه المستنصریه بغداد، در حضور دکتر حمید فاضل التمیمی، رئیس دانشگاه المستنصریه، تفاهم‌نامه همکاری مشترک با این دانشگاه نیز، توسط دکتر آیتی و دکتر مصطفی ضیاء توفیق الحسنی، معاون علمی دانشگاه المستنصریه به امضا رسید.
دانشگاه مستنصریه بغداد اولین دانشگاه عراق در حوزه علوم پزشکی است که موفق به دریافت اعتباربخشی‌های بین‌المللی شده است. این دانشگاه با قدمتی قریب به 60 سال، رتبه دوم دانشگاه‌های کشور عراق در رتبه‌بندی QS دانشگاه‌های جهان در 2023 را دارا است.
امضای تفاهم‌نامه‌های مذکور پس از کسب مجوز لازم از سوی دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه و از طرف ایشان، توسط دکتر محمدحسین آیتی، معاون بین‌الملل دانشگاه صورت گرفته است.
دکتر آیتی افزود: مذاکرات اولیه با دکتر مؤید الغزالی، رئیس دانشگاه العمید شهر کربلا، وابسته به عتبه مقدسه حضرت ابوالفضل العباس علیه‌السلام نیز صورت گرفت و توافقات اولیه حاصل شد که به دلیل آماده نبودن پیش‌نویس اولیه، امضاء تفاهم‌نامه به روزهای آتی موکول شد.
دانشگاه العمید عضو اتحادیه بین‌المللی دانشگاه‌ها (IAU)، یکی از مؤسسات وابسته به یونسکو و معتبرترین نهاد بین‌المللی دانشگاهی است.
معاون بین‌الملل دانشگاه در پی مذاکره با روسا و معاونان دانشگاه‌های وارث الانبیا شهر کربلا و الکفیل شهر نجف نیز از امضاء تفاهم‌نامه همکاری مشترک با این دو دانشگاه در آینده نزدیک خبر داد.
بررسی چشم‌اندازهای همکاری و هماهنگی بین دانشگاه‌های دو کشور، تبادلات فرهنگی بین‌الملل، معرفی و توسعه توانمندی‌ها و ظرفیت‌های علمی و پژوهشی، تشریح مهم‌ترین دستاوردهای همکاری علمی و فناوری، تحکیم فضای همکاری‌های علمی، تبادل اساتید و دانشجویان، برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های کوتاه‌مدت آموزشی، رونق هر چه بیشتر تعاملات علمی و دانشگاهی بین دو کشور، توسعه فرصت‌های مطالعاتی، ایجاد پارک‌های علم و فناوری و محصولات دانش‌بنیان و همچنین انتقال فناوری، افزایش ارتباطات دانشجویی و بورسیه‌های تحصیلی در مقاطع مختلف تکمیلی، توسعه دوره‌های پسادکتری، زیست‌بوم فناوری منطقه‌ای و عملیاتی سازی طرح‌های علمی، از مهم‌ترین اهداف و برنامه‌های برگزاری کنفرانس پنج‌روزه " هفته علم جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق" عنوان‌شده است.
این همایش با حضور 24 نفر از روسای دانشگاه‌های معتبر کشور عراق از 15 مهر آغاز شد و تا 20 مهر 1402 ادامه دارد.
  • گروه خبری : اخبار معاونت,دستاوردهای معاونت بین الملل
  • کد خبر : 247807
الهام رضازاده
تهیه کننده:

الهام رضازاده

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین