• تاریخ انتشار : 1398/02/09 - 09:41
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 9
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

با حضور معاون اول رییس جمهور و وزیر بهداشت

هفتمین نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت آغاز به کار کرد

مراسم افتتاحیه هفتمین نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت، با رویکرد توسعه همگانی و دسترسی آسان به خدمات حوزه سلامت و مشارکت 712 میهمان از 6 قاره جهان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم که دوشنبه 9 اردیبهشت 98 در سالن همایش های بین المللی کیش برگزار شد، دکتر عباسعلی کریمی، رییس دانشگاه، شرکت 130 مهمان خارجی از 43 کشور جهان در هفتمین نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت را علی‌رغم تحریم‌های ظالمانه و غیرمنصفانه علیه جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین‌الملل مثبت ارزیابی کرد.
وی ضمن معرفی ظرفیت های دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه علوم پزشکی کشور با قدمت 170 سال، از زمان تأسیس مدرسه دارالفنون تاکنون، افتخار میزبانی از هفتمین نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت به عنوان رویدادی کاملاً دانشگاهی را دارد.
دکتر کریمی با اشاره به حضور نمایندگان دانشگاه‌ها، مراکز علمی و سران مجمع از 43 کشور جهان در این نشست، تصریح کرد: علی‌رغم تحریم‌های ظالمانه و غیرمنصفانه‌ای که علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال شده امروز حضور 130 مهمان خارجی را به فال نیک می‌گیریم با وجود اینکه می‌دانیم شرکت بخشی از مدعوین بین‌المللی تحت تأثیر این رویکرد بوده است.
وی در ادامه با ابراز خوشحالی از میزبانی هفتمین نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت به عنوان رویدادی بین‌المللی، اظهار امیدواری کرد که با این سطح از همکاری‌های شکل گرفته میان دانشگاه‌های حاضر، توسعه تعاملات و ارتباطات بین‌المللی بیش از پیش محقق شود.
سپس دکتر مظفری، مدیر عامل منطقه آزاد کیش، ضمن قدردانی از تلاش ها و زحمات همگان در برگزاری این نشست گفت: جزیره زیبای کیش، اولین منطقه تجاری صنعتی است و فعالیت پردیس های بین الملل آن، امکانات مناسب، سطح بالای امنیت و آرامش اجتماعی، جاذبه های طبیعی و آب های شفاف و زلال، وجود ابنیه تاریخی چند صدساله موجب شده تا جزیره کیش به یکی از مناطق خوب گردشگری تبدیل شود.
وی فعالیت صنایع و واحدهای صنعتی غیر آلاینده در کیش را نقطه قوت آن دانست و گفت: علاوه بر فعالیت های اقتصادی، این جزیره، در طول سال شاهد فعالیت های فرهنگی و ورزشی بسیاری است.
مدیر عامل منطقه آزاد کیش، گسترش بیمه های جامع را حرکتی قابل تقدیر در این جزیره خواند و تصریح کرد: امروز که در آستانه روز ملی خلیج فارس به عنوان نماد عزت ایران هستیم، امیدواریم که کیش بتواند بستری برای ارتقای سواد تخصصی و عمومی حوزه سلامت کشور باشد.
سپس دکتر فرناندو روگاتیرو، رییس نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت در 2018 ضمن قدردانی از برنامه ریزی دقیق هفتمین نشست، گفت: اکنون در هفتمین نشست مجمع جهانی سلامت که توسط بیست و چهارمین عضو آن یعنی ایران برگزار می شود هستیم، و سال گذشته این نشست به میزبانی پرتغال برگزار شد.
وی افزود: در نشست امسال ازتجربه های متخصصین حوزه سلامت و بهداشت بهره خواهیم برد و هدف m8 نیز توسعه پایدار سلامت در تمام نقاط جهان است.
وی سپس از تلاش های ارزنده دکتر جعفریان به عنوان رییس و دکتر تکیان به عنوان دبیر هفتمین نشست منطقه ای قدردانی کرد و  گفت: امیدوارم که نشست امروز برای همگان پر ثمر باشد.
سپس دکتر گنتن، رییس مجمع جهانی سلامت ضمن قدردانی از زحمات دکتر جعفریان و دکتر تکیان در شکل گیری کنگره در کیش، گفت:  M8 alliance یک شبکه منحصر به فرد از گروه های آکادمیک است که مسئولیت های ویژه ای را برای بررسی وضعیت سلامت و آینده بشریت بر عهده دارد.
وی شکل گیری این نشست را در سال 2013 عنوان کرد و گفت: این نشست با حضور دانشگاه های مختلف آغاز بکار کرد و اکنون یک ارگان جهانی محسوب می شود.
دکتر گنتن هدف این نشست را سلامت و شادی برای همه دانست و تصریح کرد: نشست های جهانی بسیار با اهمیت هستند چرا که یکی از اهداف ما ارتقای سطح بهداشت به صورت جهانی است. بنابر این بسیار لازم است تا همگی در کنار هم باشیم و تلاش کنیم تا علم و سیاست در کنار هم قرار گیرد.
وی با بیان اینکه اگر به اتفاقات روز نگاهی بیاندازیم، خواهیم فهمید که باید در کنار هم برای سلامت نوع بشر بجنگیم، تاکید کرد: از ابن سینا دانشمند معروف ایرانی تا دانشمندان دیگر کشورها، همگی بر نگاه کل نگر به جهان تاکید داشته اند از این رو شاخه های مختلف علوم در M8 گرد هم آمده اند تا برای بهبود وضعیت نوع بشر تلاش نمایند.
در ادامه دکتر سعید نمکی، وزیر بهداشت، حضور معاون اول رییس جمهور در این نشست را نشانه حمایت دولت از حوزه سلامت دانست و ضمن قدردانی از زحمات دکتر جعفریان و دکتر تکیان در برپایی این نشست گفت: پیام من به پروفسور گنتن به عنوان مبدع این نشست که از گوته تاسی گرفته اند شعری از حافظ را تقدیم می کنم که 'قدم نما و فرو آ که خانه، خانه توست/ رواق منظر چشمم آشیانه توست'. همچنین از همین جایگاه اعلام می کنم که توانسته ایم بسیج ملی کنترل فشار خون را راه اندازی کنیم.
وی افزود: خرسندم که در هفتمین نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت که به میزبانی جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود،  حضور دارم چرا که این مجمع با 10 سال سابقه اکنون تبدیل به کانونی از تجربه شده و این باعث مباهات است که توانستیم امسال میزبان آن در منطقه باشیم.
وزیر بهداشت با اشاره به تحریم های حاکم بر کشور گفت: همکاران در وزرات بهداشت و دانشگاه کار دشواری را به انجام رساندند و البته از دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز همین انتظار می رود که در سطح بین المللی حرکت نماید.
وی به پیشرفت های نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران در 4 دهه گذشته اشاره کرد و یادآور شد: مهم ترین دستاورد 40 ساله ایران، تاسیس شبکه بهداشت و درمان با اولویت گذاشتن روستا بر شهر و بهداشت به درمان به ویژه در مناطق محروم بوده است. همچنین توانسته بسیاری از اقدامات اجرایی از جمله برنامه ریزی برای حذف مالاریا با مشارکت سازمان جهانی بهداشت و یا اقدامات فراگیر در حوزه سلامت روان  و راه اندازی دپارتمان سلامت و خانه های کارگری را عملیاتی کند.
دکتر نمکی سلامت را یک انتخاب سیاسی خواند و تصریح کرد: سیاست، تعیین کننده ابعاد ارائه خدمات سلامت در بعد داخلی و بین المللی است و دولت دکتر روحانی، نیز سلامت را یکی از اولویت های خود قرار داده است. پرونده الکترونیک سلامت و نظام ارجاع، طرح تحول سلامت جدید ترین سیستم در نظام سلامت محسوب می شود.
وی نظام ارائه خدمات در ایران را مدلی منحصر به فرد خواند که در آن آموزش پزشکی با ارائه خدمت ادغام یافته است و لذا هر کدام از دانشگاه ها سهمی در ارائه خدمات بر عهده دارند.
وزیر بهداشت، سلامت را حق همه دانست و خاطر نشان کرد: از شما تقاضا می کنم با همه امکانات برای تحقق این شعار اقدام نمایید تا هیچ فردی به خاطر سیاست های ظالمانه از دسترسی به خدمات سلامت بی بهره نماند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد، این نشست بتواند با تشریح مسیرهای طی شده برای همراه شدن سیاستمداران و جامعه مدنی و صنایع با حوزه سلامت دستورالعمل موثری را ارائه کند.
پس از آن دکتر اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور، سلامت را مسئله دیروز، امروز و فردای جامعه بشری عنوان کرد و گفت: دستیابی به امنیت پایدار و توسعه همه جانبه سلامت و دستیابی به جهانی به دور از فقر، دغدغه اصلی است. سلامت بر اساس سازمان جهانی بهداشت معنایی فراتر از نداشتن بیماری دارد و بزرگترین مصداق عدالت اجتماعی است و تحقق آن از بزرگترین وظایف دولت هاست.
وی بر ضرورت ریشه کنی فقر به عنوان دشمن اصلی توسعه تاکید کرد و گفت: در جمهوری ایران، سلامت به عنوان اصل اساسی و عمومی تمامی شهروندان به ثبت رسیده است و خدمات با کیفیت سلامت به وزارت بهداشت سپرده شده است. به رغم تمامی تنگناها و مسائل مختلفی که کشور با آنها روبرو بوده است، جای خشنودی و امیدواری است که بگوییم یکی از مهمترین دستاوردها در چهل سالگی انقلاب اسلامی ایران در همین زمینه است. افزایش امید به زندگی از 54 سال به 76 سال، کاهش چشمگیر مرگ و میر مادران باردار و کودکان و نوزادان، افزایش دسترسی عادلانه به خدمات گوناگون در سطوح مختلف سلامت، به نوعی محصول و نتیجه همراهی و پیشبرد نظام سلامت است.
وی افزود: مایلم در اینجا از ایجاد شبکه مراقبت‌های بهداشتی اولیه که بیش از سه دهه پیش و در اوج جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و محدودیت‌های گوناگون مالی و اجرایی بر اساس مدل بومی بهورز شکل گرفت نیز یاد کنم. این شبکه به گواه سازمان جهانی بهداشت یکی از مدل‌های موثر و قابل تعمیم در جهان برای گسترش عدالت محور خدمات سلامت به مناطق دور افتاده و محروم به شمار می‌رود و سهم عمده‌ای در بهبود شاخص‌های سلامت کشور داشته است.
معاون اول رییس جمهور، تصریح کرد: سلامت بر اساس سازمان جهانی بهداشت معنایی فراتر از صرف نداشتن بیماری دارد و بزرگترین مصداق عدالت اجتماعی است که تحقق آن از بزرگترین وظایف دولت هاست.
وی افزود: برگزاری هفتمین نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت در هنگامه‌ای که کشور عزیزمان آماج ناجوانمردانه‌ترین و شدید‌ترین تحریم‌های تاریخ خود قرار گرفته است در خور تقدیر است. حضور بیش از یک‌صد دانشمند صاحب‌نظر جهانی از حدود 50 کشور جهان در این نشست مهم نشانه آن است که اگرچه سلامت نیز امروز مقوله‌ای سیاسی شده است، اما دانشمندان و صاحب نظران نظام سلامت با هدف بهبود زندگی انسان، فارغ از مرزهای سیاسی و براساس اصول مشارکت علمی و التزام اجتماعی می‌اندیشند و می‌کوشند.
وی نقش صلح در توسعه پایدار را بسیار اساسی خواند و تاکید کرد:  انتظار ما از مجامع بین المللی این است که در مقابل سیاست های یک جانبه که ارتباط مستقیمی با جان مردم دارد سکوت نکنند و از تمامی ابزارها و اهرم ها علیه سیاست های غیر انسانی دولت آمریکا مداخله کنند.
دکتر جهانگیری، نقش ایران در تامین سلامت منطقه را پررنگ ارزیابی کرد و گفت: با توجه به نقش ایران در تامین سلامت منطقه، تحریم ایران به معنی تحریم حوزه های سلامت منطقه است. در پایان مایلم از دانشگاه علوم پزشکی تهران، وزارت بهداشت و همه سازمان ها و افرادی که در اجرای این همایش نقش داشته اند تشکر کنم.
در پایان این مراسم از شماره ویژه نشریه لنست (Lancet) یکی از معتبرترین نشریات حوزه پزشکی، با موضوع ایران، رونمایی شد.
 

خبر: نسیم قرائیان

عکس: جمشید ربیعی، وحید مزاجردی

  • گروه خبری : معاونت,اخبار معاونت
  • کد خبر : 274419
مریم زمان
تهیه کننده:

مریم زمان

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین