• تاریخ انتشار : 1399/07/16 - 14:43
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 30
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و سن‌پترزبورگ روسیه

دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه دولتی سن‌پترزبورگ روسیه با رویکرد گسترش همکاری‌های آموزشی و پژوهشی، تفاهم‌نامه همکاری مشترک و پروتکل تبادل دانشجو را به صورت آنلاین و در قالب E-MoU منعقد کردند.


به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، این تفاهم‌نامه چهارشنبه 16 مهر 99 در جریان نشستی آنلاین به میزبانی ستاد مرکزی دانشگاه به عنوان هاب اصلی، امضاء شد.
این نشست با پخش سرود ملی دو کشور و خوشامدگویی دکتر نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه و هماهنگ‌کننده اصلی این برنامه آغاز شد.
سپس دکتر Sergey Andryushin، معاون امور بین‌الملل دانشگاه سن‌پترزبورگ حضور در این گردهمایی را باعث افتخار دانست و گفت: دانشگاه سن‌پترزبورگ با قدمتی 300 ساله در  رشته‌های متنوع اعم از علوم انسانی و علوم طبیعی دانشجو می‌پذیرد و بخش مهمی از تلاش خود را در شرایط کنونی متوجه گسترش پزشکی و بیوپزشکی کرده تا مردم روسیه و دیگر کشورهای جهان را حمایت کند.
وی از دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان مجموعه‌ای با سابقه و برخوردار از اساتید شناخته‌شده یاد کرد و اظهار داشت: به نظر می‌رسد اگر امکانات و توانمندی‌های طرفین را در مسیر گسترش علوم پزشکی یکپارچه و متحد کنیم، می‌توانیم برنامه‌های آموزشی و پژوهشی قوی‌تر و مؤثرتری را پیش ببریم.
معاون امور بین‌الملل دانشگاه سن‌پترزبورگ از امکان اجرای مشترک برنامه‌های آموزشی و وبینارها، کنفرانس‌ها و کارگاه‌های علمی با امضاء این تفاهم‌نامه همکاری خبر داد و گفت: دو دانشگاه از تجارب زیادی در همکاری‌های بین‌المللی برخوردارند و می‌توانند در کنار یکدیگر به صورت تأثیرگذاری فعالیت کرده و نمونه‌ای موفق از تعاملات علمی دو کشور باشند.
دکتر رامین کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه نیز صحبت‌های خود را با قدردانی از دکتر Sergey Andryushin برای میزبانی از هیأت دانشگاه طی سال گذشته و ایجاد فرصت بازدید از ظرفیت‌های دانشگاه سن‌پترزبورگ آغاز کرد.
وی همچنین به بیان توضیحاتی در خصوص تاریخ پزشکی ایران و پیشینه دانشگاه علوم پزشکی تهران پرداخت و این مجموعه را قدیمی‌ترین و برترین دانشگاه علوم پزشکی کشور معرفی کرد.
معاون بین‌الملل دانشگاه با اشاره به نقش راهبری دانشگاه در سطح کشور و جایگاه شاخص آن در خاورمیانه، گفت: خوشبختانه تعداد اعضای هیأت‌علمی و مقالات این مجموعه طی 10 سال اخیر رشد قابل‌توجهی داشته است.
دکتر کردی تصریح کرد: تعداد مقالات مشترک اساتید و اعضای هیأت‌علمی دانشگاه با محققان بین‌المللی نیز در پنج سال گذشته افزایش یافته است.
وی به فعالیت 11 دانشکده و بیش از یکصد مرکز تحقیقاتی در زیرمجموعه دانشگاه اشاره کرد و افزود: دانشگاه علوم پزشکی تهران در 269 برنامه مختلف آموزشی دانشجو می‌پذیرد و هم‌اکنون 13 هزار دانشجو در این مجموعه مشغول به تحصیل هستند.
معاون بین‌الملل دانشگاه با بیان اینکه 16 بیمارستان آموزشی دانشگاه با برخورداری از 5 هزار تخت، مشغول ارائه خدمات به بیماران هستند، گفت: طی سال آینده چهار هزار تخت بیمارستانی به این مجموع اضافه خواهد شد.
دکتر کردی ادامه داد: این در حالی است که دانشگاه علوم پزشکی تهران در تعداد و کیفیت عمل‌های پیوند چون مغز استخوان، کلیه، قلب و کبد در کشور حرف نخست را می‌زند.
وی با اشاره به تحصیل نزدیک به 800 دانشجوی بین‌المللی از 45 کشور جهان در دانشگاه، افزود: همچنین با هدف تبیین مرجعیت علمی دانشگاه در منطقه، نسبت به راه‌اندازی برنامه‌های آموزشی مختلف در مراکز علمی و دانشگاهی کشورهای همسایه اقدام شده است.
دکتر کردی همچنین به تشریح جایگاه دانشگاه در نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی پرداخت و از آمادگی برای همکاری‌های آموزشی، پژوهشی و درمانی با دانشگاه سن‌پترزبورگ با عقد تفاهم‌نامه همکاری به ویژه در بحث تبادل اساتید و دانشجویان خبر داد.
وی پیشنهاد تعریف دوره مشترک با محوریت کووید-19 را مطرح و این رویکرد را فرصتی برای تبادل تجربیات حوزه پزشکی ایران و روسیه عنوان کرد.
در ادامه Yury Burov، رایزن علمی سفارت فدراسیون روسیه در ایران نیز گفت: طی سال جاری همکاری بسیار خوبی میان دانشگاه‌های فعال در حوزه علوم پزشکی ایران و روسیه شکل گرفته است.
وی تصریح کرد: سفارت روسیه از هر نوع ارتباطی میان دانشگاه‌های پزشکی دو کشور استقبال می‌کند به ویژه اگر این تعاملات و همکاری‌ها در سطح برجسته‌ترین و پیشرفته‌ترین دانشگاه‌ها باشد.
دکتر محسن نجفی، رایزن علمی و سرپرست دانشجویان در کشورهای روسیه، بلاروس، اکراین و آسیای میانه نیز به بازدید اخیر خود از دانشگاه سن‌پترزبورگ اشاره کرد و گفت: طی این بازدید کلیات همکاری‌های ممکن میان دو کشور مورد بررسی قرار گرفت.
وی با تأکید بر اینکه تعاملات در حوزه‌های غیرعلوم پزشکی با کشور روسیه مطلوب اما در حیطه پزشکی همکاری‌هایی فراتر از تبادل دانشجو را انتظار داریم، ابراز امیدواری کرد که انعقاد این تفاهم‌نامه نقطه عطفی در ارتباطات شکل گرفته دو دانشگاه شاخص ایران و روسیه  و همکاری در عرصه علوم پزشکی باشد.
دکتر علیرضا نمازی شبستری، مسئول میز همکاری‌های علمی دانشگاه با مراکز علمی حوزه روسیه و قفقاز نیز در این گردهمایی آنلاین به صورت اجمالی مراحل طی شده برای انعقاد تفاهم‌نامه را تشریح کرد و اظهار داشت: از حدود دو سال پیش برقراری ارتباط و انجام مذاکرات برای همکاری‌های مشترک دو دانشگاه آغاز و سال گذشته پیرو سفر رئیس دانشگاه سن‌پترزبورگ به ایران، توافقات اولیه صورت گرفت.
وی ادامه داد: همچنین طی مذاکرات و مکاتبات انجام شده، هیأت دانشگاه در آبان ماه سال 98 به روسیه سفر کردند و با حضور در این دانشگاه و بازدید از توانمندی‌های موجود، موضوع انعقاد تفاهم‌نامه همکاری در دستور کار جدی طرفین قرار گرفت.
دکتر نمازی سپس به زبان روسی از مهمان‌نوازی دانشگاه سن‌پترزبورگ قدردانی کرد و توضیحاتی در خصوص ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه کرد.
در پایان حاضران به بیان دیدگاه‌ها و طرح پیشنهادات خود برای همکاری‌های آتی پرداختند.
همچنین مسئولان دو دانشگاه از پیگیری‌های سفارت روسیه در ایران و سفارت ایران در روسیه قدردانی کرده و پس از آن تفاهم‌نامه همکاری مشترک و پروتکل تبادل دانشجو توسط دکتر رامین کردی و دکتر Sergey Andryushin به امضاء رسید.

 

خبر و عکس: مهناز وحیدی

  • گروه خبری : معاونت,اخبار معاونت
  • کد خبر : 271671
مهناز وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین