چهارمین دوره طرح تابستانه ضیافت اندیشه دانشجویی دانشجویان بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز شد
مراسم افتتاحیه پنجمین دوره طرح تابستانه ضیافت اندیشه دانشجویان ایرانی فعال فرهنگی و چهارمین دوره طرح ضیافت اندیشه دانشجویان بینالملل فعال فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران بهصورت مشترک و با حضور مسئولان ارشد نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بینالملل، در این برنامه که شنبه 13 مرداد 1403 در محل سالن آمفیتئاتر شهید کاووسی دانشکده پزشکی دانشگاه برپا شد؛ حجتالاسلاموالمسلمین دکتر مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه، حجتالاسلاموالمسلمین میر مجید قریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر محمدحسین آیتی و دکتر مهدی ابراهیمی به ترتیب معاونان بینالملل و فرهنگی و دانشجویی دانشگاه، دکتر محمود متوسل آرانی، مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه، حجتالاسلاموالمسلمین ابوالفتح غفاری، معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر سید مهدی رضایت، معاون آموزشی پردیس بینالملل، حجتالاسلاموالمسلمین محسن دهقان، رابط بینالملل نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و جمعی از مدیران و کارشناسان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و معاونت آموزشی پردیس بینالملل و 250 نفر از دانشجویان ایرانی و بینالملل فعال فرهنگی دانشگاه حضور داشتند.
حجتالاسلاموالمسلمین قریشی، دکتر قناعتی، حجتالاسلاموالمسلمین دکتر رستمی، دکتر آیتی و حجتالاسلاموالمسلمین غفاری از سخنرانان این مراسم بودند که پس از گرامیداشت یاد شهید اسماعیل هنیه و محکومیت ترور ایشان، به دانشجویان شرکتکننده در طرح خیر مقدم گفته و پس از بیان اهمیت و سابقه برگزاری طرح حامیم، دانشجویان را به استفاده و بهرهمندی حداکثری از مباحث آموزشی پیشبینیشده در دوره، بهرهمندی از حضور و تجربیات اساتید همکار در برگزاری دوره و فرصتهای اندیشیدن، یادگیری و دور هم بودن در نشستها، اردوهای فرهنگی و علمی پیش رو در طرح توصیه کردند.
معاون بینالملل دانشگاه نیز ضمن قدردانی از برگزارکنندگان دوره و خیرمقدم به دانشجویان، درباره موضوع بینالمللی سازی در دانشگاه اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی تهران تلاش میکند تا بهسوی بینالمللی شدن گام برداشته و همگام با بسیاری از دانشگاههای جهانی Internationalization in Higher Education را عملی سازد و در این زمینه نسبت به دانشگاههای علوم پزشکی دیگر پیشگام هستیم.
وی درباره آخرین آمار دانشجویان بینالملل مشغول به تحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان داشت: یک هزار و 273 دانشجوی بینالملل در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند؛ که یک هزار و 111 نفر از آنان در شهر تهران و 162 نفر از آنان در شعبه کیش حضور دارند و علاوه بر آن با توجه به تاسیس دانشگاه سبطین که شعبه بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در کشور عراق و در شهر کربلای معلا است؛ میزبان 569 دانشجوی عراقی نیز هستیم که طی دو سال گذشته از طریق کنکور سراسری کشور عراق در دانشگاه سبطین پذیرفتهشدهاند.
دکتر آیتی درباره چهارمین دوره طرح ضیافت اندیشه دانشجویی دانشجویان بینالملل که برای دومین سال متوالی بهصورت مشترک با پنجمین دوره ضیافت اندیشه دانشجویان ایرانی برگزار میشود نیز خطاب به دانشجویان ایرانی و بینالملل اظهار داشت: در برنامههایی که دانشجویان بینالملل در کنار دانشجویان ایرانی حضور دارند؛ فرصت مناسبی برای تبادل تجربه و دانش و همچنین فرصت خوبی برای دانشجویان ایرانی است که به دانشجویان بینالملل برای یادگیری و ترویج زبان فارسی کمک کنند.
وی خطاب به دانشجویان بینالملل نیز بیان داشت: خوشحالیم که میزبان گروهی از دانشجویان با تنوع ملیتها و از کشورهای مختلف جهان هستیم؛ دانشجویانی که برای غنی کردن دانش و درک خود اینجا جمع شدهاند؛ و حضور شما نشاندهنده تعهدتان به یادگیری و رشد شخصی است و از اینکه شما را در کنار خود داریم؛ خوشحال هستیم.
دکتر آیتی طرح حامیم را نهتنها فرصتی برای پیشرفت تحصیلی بلکه فرصتی برای تبادل فرهنگی و تأمل معنوی دانست و تصریح کرد: هدف ما فراهم کردن محیطی پرورشی است تا در آن بتوانید ایدههای جدید را کشف کنید؛ در بحثهای معنادار شرکت کنید و دوستیهای پایدار ایجاد کنید.
وی افزود: طی چند روز آینده شما در فعالیتها و جلسات مختلفی شرکت خواهید کرد که برای افزایش دانش و توسعه فردی شما طراحیشدهاند؛ و همکاران ما برنامهای غنی و متنوع با هدف الهام بخشی و به چالش کشیدن شما آماده کردهاند و آنچه از شما میخواهیم این است که فعالانه در نشستها شرکت کنید؛ سوال بپرسید و موضوعات ارائهشده را با ذهنی باز و روحی کنجکاو بررسی کنید؛ زیرا هدف اصلی ما فراهم کردن محیطی دوستانه است تا بتوانید آزادانه با استادان و سایر دوستان خود ارتباط برقرار کنید و گفتگو داشته باشید.
دکتر آیتی بیان داشت: این دوره آموزشی و فرهنگی، فرصتی بینظیر برای پیدا کردن دوستان جدید و بحث و گفتگوی آزادانه برای شما است و در کنار جلسات آموزشی، فعالیتهای فرهنگی زیادی نیز برنامهریزی و پیشبینی شده است که امیدوارم از اردوهای فرهنگی نیز برای استراحت و ایجاد ارتباطات و دوستیهای جدید استفاده کنید و در کنار دوستان و اساتیدتان لحظاتی بهیادماندنی از طرح ضیافت اندیشه دانشجویی داشته باشید.
طرح ضیافت اندیشه دانشجویی (حامیم) با هدف توانمندسازی فعالان فرهنگی دانشگاه اعم از فعالان کانونهای فرهنگی و بسیج دانشجویی دانشگاه و فعالان فرهنگی در انجمنها و گروههای فرهنگی معاونتها و دانشکدهها در سه حوزه معرفتی، مهارتی، آگاهیهای سیاسی و اجتماعی برگزار میشود؛ که بهعنوان 4 واحد درسی دانشجویان ایرانی و بینالملل نیز محسوب میشود و این دوره از برگزاری آن نیز از شنبه 13 مرداد آغاز شد و تا پنجشنبه 25 مرداد ادامه خواهد داشت.
در این دو هفته، دانشجویان بینالملل در دوره آموزشی مستقل و به زبان انگلیسی در محل ساختمان حجت دوست، در دو نوبت صبح و بعدازظهر، به شیوهای تعاملی و گفتگو محور دروس و نشستهای معارف اسلامی، انقلاب اسلامی، متون الهی، تمدن اسلامی، سواد رسانه، سبک زندگی غربی - اسلامی، تاریخچه طب ایرانی، پروپوزال نویسی و روش تحقیق و همچنین دورههای فرهنگی، تربیتی و مشاورهای را خواهند گذراند.
برگزاری اردوهای فرهنگی بازدید از مجموعه فرهنگی جماران، بازدید از پژوهشگاه رویان، بازدید از برج میلاد و اردوی مجموعه فرهنگی و تفریحی دیزین از برنامههای پیشبینیشده برای دانشجویان این دوره آموزشی است.
استاد محمد معلا و دکتر سید علی شیخالاسلامی از اساتید و مبلغان بینالمللی، دکتر محمدحسین آیتی، دکتر محمدمهدی طاهری، دکتر حمزه شیخ تبار و حجتالاسلاموالمسلمین دکتر حامد آل یمین از اعضای هیئتعلمی دانشگاه، بهعنوان مدرس در چهارمین دوره طرح حامیم، دانشجویان بینالملل را همراهی میکنند.
بیش از 50 نفر از دانشجویان بینالملل دانشگاه از ملیتهای افغانستان، بحرین، بلژیک، پاکستان، تانزانیا، ترکیه، عراق، لبنان، نیجریه و هندوستان در این رویداد حضور دارند.
نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، معاونت بینالملل و همچنین گروه معارف اسلامی در برگزاری این دوره از ضیافت اندیشه دانشجویی (حامیم) دانشجویان بینالملل مشارکت دارند.
ارسال نظر