با حضور سفیر سوئیس در ایران و معاون بینالملل دانشگاه
دبیر اتاق همکاریهای علمی ایران و سوئیس معرفی شد
در نشست مشترک Markus Leitner، سفیر سوئیس در ایران و دکتر رامین کردی، معاون بینالملل دانشگاه، دبیر اتاق همکاریهای علمی ایران و سوئیس معرفی شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل، در جریان این دیدار که چهارشنبه 17 مرداد 97 در ستاد مرکزی برگزار شد، دکتر صحرائیان، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، دکتر صادق نیت، رئیس بیمارستان امام خمینی (ره)، دکتر نکوفر، مدیر روابط بینالملل، اعتباربخشی و رتبهبندی معاونت بینالملل، معاونان بینالملل دانشکدهها و جمعی از اعضای هیأتعلمی دانشگاه حضور داشتند.
در آغاز، دکتر کردی معاون بینالملل دانشگاه به تمامی حاضران در این نشست به ویژه سفیر ایران در سوئیس خیرمقدم گفت.
افزایش روابط علمی و آکادمیک میان ایران و سوئیس
سپس Markus Leitner، سفیر سوئیس در ایران به تشریح سیاستهای تحقیقات و نوآوری در این کشور پرداخت.
وی با بیان اینکه پژوهشگران سوئیسی امکان ثبت پروپوزالهای خود را به صورت انفرادی دارند و محققان و مؤسسات میتوانند به صورت مستقل فعالیت تحقیقاتی انجام دهند، افزود: اعطای بورسهای پژوهشی در این کشور براساس معیارهای کیفی و مطابق اصول رقابتی انجام میشود ضمن اینکه در حوزههای علمی و تحقیقاتی امکان تشکیل شبکههای ارتباطی بینالمللی وجود دارد.
Leitner با اشاره به اینکه سرمایهگذاریهای تحقیقاتی حوزه پزشکی سوئیس سه درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل میدهند، اظهار داشت: یک هزار و 350 کمپانی این کشور در عرصه پزشکی فعالیت میکنند که تمرکز اصلی آنها بر روی تحقیقات و توسعه است.
سفیر سوئیس در ایران تصریح کرد: این در حالی است که 9 جایزه نوبل در حوزه پزشکی به محققان و دانشمندانی از سوئیس اعطاء شده است.
Leitner در ادامه به اقداماتی که اخیراً برای افزایش ارتباطات بینالمللی میان ایران و سوئیس انجام شده اشاره کرد و گفت: طی سفر دبیرکل وزارت آموزش، تحقیقات و نوآوری سوئیس و هیأت همراه به ایران که اردیبهشت 97 انجام شد، توافقاتی با وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری صورت گرفت.
وی با بیان اینکه فرصت بازدید این گروه از دانشگاههای شهرهای تهران و اصفهان نیز فراهم شد، گفت: این در حالی است که کارگاه همکاریهای تحقیقاتی مشترک میان سوئیس و ایران در شهر اصفهان برگزار شد.
سفیر سوئیس در ایران همچنین توضیحاتی در خصوص امکانات و ظرفیتهای موجود برای همکاریهای بیشتر میان دو کشور ارائه کرد و بیان داشت: دفتر همکاری ZHAW که فرصت تعاملات تحقیقاتی را میان مؤسسات جنوب آسیا و ایران ایجاد میکند از جمله پتانسیلهای موجود است.
Leitner اتاق همکاریهای علمی ایران و سوئیس در دانشگاههای علوم پزشکی تهران و صنعتی اصفهان را از دیگر بسترهای موجود دانست و تصریح کرد: دولت سوئیس بورسهایی را در اختیار محققان خارجی قرار میدهد که امکان استفاده متقاضیان ایرانی نیز از آنها وجود دارد.
سپس دکتر معراجی، دبیر اتاق همکاریهای علمی ایران و سوئیس با اشاره به اینکه تاریخچه روابط میان دو کشور به قرن 17 میلادی مربوط میشود، گفت: ارتباطات ایران و سوئیس در طول سالهای اخیر گسترش یافته است.
وی به سفر اخیر دکتر روحانی، رئیسجمهور ایران به سوئیس اشاره کرد و بیان داشت: طی این سفر توافقاتی که در سال 2016 میان دو کشور انجام شده بود، به تأیید دوباره رسید و تعاملات آموزشی و پژوهشی مورد تأکید قرار گرفت.
دکتر معراجی در ادامه با بیان اینکه اتاق همکاریهای علمی ایران و سوئیس اردیبهشت سال جاری در راستای سیاستهای دو کشور در دانشگاه علوم پزشکی تهران راهاندازی شد، تصریح کرد: افزایش روابط علمی و آکادمیک میان ایران و سوئیس سرلوحه فعالیتهای این دفتر قرار گرفته است.
دبیر اتاق همکاریهای علمی ایران و سوئیس فعالیتهای انجام شده پس از راهاندازی این دفتر را تشریح کرد و افزود: ایجاد پست الکترونیکی دفتر همکاریهای ایران و سوئیس در دامنه TUMS و تهیه پایگاه دادهها از دانشگاههای سوئیس از جمله اقدامات انجام شده است.
وی اضافه کرد: این دادههای تجمیعی فرصت ارتباط با دانشگاههای سوئیس و معرفی اتاق همکاریهای علمی دو کشور را فراهم کرد.
دکتر معراجی همچنین از انجام مطالعات در خصوص ارگانها و سازمانهای سوئیس که اسکولارشیپ و گرنت بینالمللی اعطا میکنند، خبر داد.
وی ادامه داد: این مطالعات زمینهساز معرفی یکی از گرنتهای وزارت تحقیقات، فناوری و نوآوری سوئیس در دانشگاه و اطلاعرسانی به سایر دانشگاههای علوم پزشکی کشور شد که در نهایت تعدادی از گروههای تحقیقاتی موفق به ارسال درخواست خود شدند.
دکتر معراجی در پایان به انجام مذاکرات با مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی (نیماد) در راستای حمایت از فعالیتهای تحقیقاتی مشترک با مراکز علمی و دانشگاههای سوئیس اشاره کرد و به تشریح برنامههای آینده اتاق همکاریهای علمی دو کشور پرداخت.
در ادامه، تعدادی از حاضران تجربیات همکاری با مراکز علمی سوئیس و راهکارهایی برای برقراری ارتباط آکادمیک با دانشگاههای این کشور را تشریح کردند و به بیان مسائلی که در مسیر توسعه این ارتباطات با آن روبرو هستند، پرداختند.
اتاق همکاریهای علمی ایران و سوئیس؛ فرصتی برای تمام دانشگاههای علوم پزشکی کشور
دکتر نکوفر، مدیر روابط بینالملل، اعتباربخشی و رتبهبندی معاونت بینالملل در توضیح بخشی از مطالب مطرح شده گفت: این نشست نخستین قدم برای تعاملات آتی است و شاید لازم باشد زیرساختهایی برای شرکت دانشجویان مقاطع دکترای تخصصی و پسادکترا در دورههای کوتاهمدت دانشگاهها و مراکز علمی سوئیس فراهم شود تا با کسب تجارب جدید به کشور بازگردند.
وی با اشاره به ساختار شکل گرفته از معاونان بینالملل در واحدهای زیرمجموعه دانشگاه، بر لزوم ورود هریک از دانشکدهها به صورت کاملاً مستقل به عرصه همکاری با دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی سوئیس تأکید کرد.
مدیر روابط بینالملل، اعتباربخشی و رتبهبندی معاونت بینالملل با بیان اینکه تجربه همکاریهای اخیر با سوئیس ما را با سیستم ارتباط با اساتید و دانشگاههای این کشور به خوبی آشنا کرده است، افزود: بهترین روش آغاز ارتباط و همکاری به صورت مستقیم میان فرد با فرد، دانشکده با دانشکده، دانشگاه با دانشگاه است.
دکتر نکوفر از پشتیبانی و حمایت معاونت بینالملل دانشگاه از زمینههای موجود همکاری خبر داد و گفت: در شرایط کنونی بسترسازی برای حضور تعدادی از اساتید دانشگاه در کنفرانسها و سمینارها، تسهیل در صدور ویزا با هماهنگی سفارت سوئیس در ایران و ارائه اطلاعات پایهای برای دریافت بورس از این کشور امکانپذیر است.
مدیر روابط بینالملل، اعتباربخشی و رتبهبندی معاونت بینالملل در ادامه تصریح کرد: اتاق همکاریهای علمی ایران و سوئیس فقط مختص دانشگاه علوم پزشکی تهران نیست، بلکه سایر دانشگاههای علوم پزشکی کشور نیز میتوانند از این بستر استفاده کنند.
وی از حاضران در این نشست خواست دانشجویان و اساتید دانشکدهها را در جریان ارتباطات شکل گرفته با سوئیس قرار دهند و آنها را به اجرای پروژهها و برنامههای مشترک تشویق کنند.
سفیر سوئیس در ایران نیز به بیان دیدگاههای خود در زمینههای مطرح شده پرداخت و اظهار داشت: متأسفانه دانشگاههای سوئیس اطلاعات کافی در خصوص فرصتهای موجود تحقیقاتی ایران در اختیار ندارند ضمن اینکه به نظر میرسد با وجود پیشینه تعاملات پژوهشی، باید راهکارهایی برای توسعه این شکل از همکاریها اندیشیده شود.
Markus Leitner با اشاره به اعلام علاقهمندی تعدادی از دانشگاههای دو طرف برای همکاریهای مشترک طی دیدارهای اخیر، بیان داشت: به نظر میرسد برای نتیجهگیری در این زمینه باید هیأتی از دانشگاههای ایران به سوئیس سفر کنند و پتانسیلهای همکاری را مورد بررسی قرار دهند.
وی آمادهسازی پایگاه داده از فارغالتحصیلان دانشگاههای ایران که در دانشگاهها و مؤسسات سوئیس مشغول هستند را به دبیر اتاق همکاریهای ایران و سوئیس پیشنهاد کرد و گفت: این رویکرد میتواند منجر به شکلگیری همکاریهای مشترک با مشارکت اساتید ایرانی فعال در دانشگاههای سوئیس باشد.
سفیر سوئیس در ایران توضیحاتی در خصوص صدور ویزا ارائه کرد و گفت: میتوان در ارتباط و مکاتبه با دفتر همکاریهای ایران و سوئیس تا حدی این روند را تسهیل کرد.
Leitner با اشاره به تجارب حوزه بهداشت و درمان ایران در خصوص بیماریهای غیرقابلانتقال، از وجود بسترهای لازم برای انجام تحقیقات مشترک خبر داد.
وی صحبتهای خود را با قدردانی از تلاشهای انجام شده برای گسترش روابط آکادمیک میان دو کشور پایان داد.
افزایش کیفی و کمی تحقیقات دانشگاه با جذب گرنت سوئیس
دکتر کردی، معاون بینالملل دانشگاه در جمعبندی مباحث مطرحشده، دانشگاههای سوئیس را در حوزه پزشکی به ویژه حیطه دارو صاحبنظر دانست و گفت: تعدادی از دانشگاههای این کشور جزء صد دانشگاه برتر دنیا هستند.
وی با بیان اینکه نوع نگاه علمی در این کشور از پایین به بالا است که به اساتید و محققان امکان ارتباط با پژوهشگران کشورهای مختلف به صورت مستقل را میدهد، اظهار داشت: این نگاه میتواند در ارتباطات اساتید دانشگاههای ایرانی با محققان خارج از کشور مورد توجه قرار گیرد و فرصتهای جدیدی برای همکاریهای علمی و استفاده از گرنتهای بینالمللی رقم بزند.
معاون بینالملل دانشگاه لازمه حرکت در این مسیر و موفقیت در ارتباطات بینالمللی را ورود هر چه بیشتر اعضای هیأتعلمی به پروژههای مشترک با دانشگاههای خارجی عنوان کرد.
دکتر کردی تصریح کرد: دولت سوئیس گرنت قابلتوجهی را برای ارتباط میان دانشگاههای دو کشور اختصاص داده که فرصتی مناسب برای افزایش کمی و کیفی تحقیقات دانشگاه به شمار میآید.
وی اضافه کرد: همچنین موضوعاتی چون تبادل دانشجویان و اساتید و اجرای پروژههای مشترک آموزشی در حیطههای تخصصی و فوق تخصصی در همکاریهای علمی و آموزشی میان دو کشور میتواند مورد توجه قرار گیرد.
معاون بینالملل دانشگاه در پایان از تمامی اعضای هیأتعلمی دانشگاه خواست تا پیش از پایان مهلت گرنت دولت سوئیس، از این امکان نهایت استفاده را ببرند.
در حاشیه این نشست حکم انتصاب دکتر معراجی به عنوان دبیر اتاق همکاریهای علمی ایران و سوئیس توسط معاون بینالملل دانشگاه به وی اعطا شد.
توضیح اینکه اتاق همکاریهای علمی ایران و سوئیس واقع در بلوار کشاورز، خیابان قدس، نبش خیابان پورسینا، ساختمان پردیس بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، یکشنبه تا چهارشنبه هر هفته از ساعت 9 صبح لغایت 13 عصر مشغول به فعالیت است.
علاقهمندان جهت ارتباط با این دفتر میتوانند با شماره تلفن 81634208 و یا پست الکترونیکی irsw-leadinghouse@sina.tums.ac.ir تماس حاصل کنند.
جهت مشاهده اسلایدهای سفیر سوئیس در ایران اینجا کلیک کنید.
خبر و عکس: مهناز وحیدی
ارسال نظر