• تاریخ انتشار : 1398/04/03 - 10:29
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 28
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

هیأت دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر گسترش همکاری‌های مشترک علمی و دانشگاهی به سوئیس سفر کردند

هیأت دانشگاه علوم پزشکی تهران به همراه نمایندگانی از وزارت علوم و دانشگاه‌های زیرمجموعه با سفر به کشور سوئیس ضمن بازدید از دانشگاه‌ها و مراکز درمانی، با شخصیت‌ها و مقامات علمی و دانشگاهی این کشور دیدار کردند.


به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، هیأت ایرانی متشکل از قائم‌مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین‌الملل و رؤسای دانشگاه‌های صنعتی شریف، خواجه‌نصیرالدین طوسی، اصفهان، شیراز، زنجان و معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران طی روز نخست این سفر که 27 تا 31 خرداد 98 انجام شد، با وزیر علوم، رؤسای دانشگاه‌ها و محققان علمی و دانشگاهی سوئیس دیدار کردند.
دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه طی این نشست توضیحاتی در خصوص فعالیت‌های اتاق همکاری‌های علمی ایران و سوئیس واقع در دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه و وضعیت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و بخشی از دستاوردهای آن‌ها چون رشد کمی و کیفی تولیدات علمی را تشریح کرد.
وی با اشاره به اینکه به طور متوسط 20 درصد مقالات علمی در ایران، یک نویسنده بین‌المللی دارد که در حوزه علوم پزشکی این عدد حدود 15 درصد، اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی تهران طی دو سال اخیر در این حوزه رشد خوبی را تجربه کرده و هم‌اکنون 22 درصد مقالات با همراهی همکاران بین‌المللی منتشر می‌شود این در حالی است که در کشور سوئیس 70 درصد مقالات حداقل یک نویسنده بین‌المللی دارند.
معاون بین‌الملل دانشگاه همچنین به خدمات آموزشی و درمانی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و زمینه‌های موجود برای همکاری و تعاملات مشترک با دانشگاه‌ها، مراکز علمی و درمانی سوئیس نیز اشاره کرد که مورد استقبال قرار گرفت.
دکتر کردی همچنین با همراهی هیأت عالی رتبه روسای تعدادی از دانشگاه‌های ایرانی از دانشگاه‌های EPFL و ژنو و بیمارستان این زل نیز بازدید کردند.
در ملاقات این هیأت با مسئولان و اساتید دانشگاه ژنو، مباحثی توسط دکتر کردی مطرح و توافقاتی در حوزه سلامت جهانی (Global Health) صورت گرفت.
همچنین مقرر شد دوره کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی مشترک میان دو دانشگاه تعریف شود و در خصوص کنترل عفونت، ایمنی بیماران و آلودگی آب همکاری مشترک صورت گیرد.
طی نشست مشترک این گروه با مسئولان بیمارستان دانشگاه برن نیز معاون بین‌الملل دانشگاه به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های موجود برای ارتباطات علمی و پژوهشی اشاره کرد و به منظور تبادل رزیدنت‌ها و دانشجویان در حیطه طب اورژانس اتفاق‌نظر اولیه انجام شد.
در ادامه، اساتید حوزه علوم پزشکی که در کنار شماری از اساتید برجسته کشور این هیأت را همراهی می‌کردند، از ظرفیت‌های مختلف دانشگاه‌ها و مراکز علمی این کشور بازدید به عمل آوردند.
معاون بین‌الملل دانشگاه به همراه این اساتید در گام نخست از دانشگاه زوریخ بازدید و در نشست‌های مشترک با رئیس دانشگاه زوریخ و معاون دانشگاه های زوریخ و ETH در امور پزشکی شرکت کردند.
دکتر کردی طی این جلسات با توجه به اجرای برنامه ‌ایران توسط دانشگاه زوریخ در حیطه‌های زبان فارسی، تاریخ و باستان‌شناسی، پیشنهاد تعریف برنامه‌ای مشابه در حوزه علوم پزشکی به منظور تبادل اساتید و دانشجویان و انجام پروژه‌های تحقیقاتی مشترک با حمایت مالی این دانشگاه را مطرح کرد.
این گروه از بخش قلب بیمارستان 900 تخت خوابی زوریخ دیدن کردند و در ادامه به بیمارستان روان‌پزشکی دانشگاه زوریخ که از برترین مراکز علمی و درمانی سوئیس به شمار می‌آید، رفته و با مسئولان آن ملاقات کردند.
معاون بین‌الملل دانشگاه همچنین با حضور در بیمارستان 120 تخت خوابی ارتوپدی، ستون فقرات و پزشکی ورزشی Balgrist، از بخش‌های مختلف این مرکز به عنوان بزرگ‌ترین بیمارستان عضلانی و اسکلتی سوئیس که آموزش دانشگاه‌های ETH و زوریخ را پوشش می‌دهد، بازدید به عمل آورد.
بیمارستان مذکور با برخورداری از رشته‌های مختلف ارتوپدی، دارای برنامه‌ای خاص در زمینه درمان و تشخیص مشکلات ستون فقرات است که به منظور همکاری در همین زمینه با دانشگاه علوم پزشکی تهران، توافقاتی انجام شد.
بیمارستان Balgrist  همچنین دارای مرکز تحقیقات برتر ملی در زمینه تصویربرداری، سنجش حرکت و مباحث بیوتکنولوژی عضلانی و اسکلتی است که در دیدار از این مجموعه نیز مقرر شد جذب مشترک دانشجویان، تبادل دانشجو و رزیدنت و تعریف دوره فلوشیپ مشترک ستون فقرات با دانشگاه علوم پزشکی تهران در دستور کار قرار گیرد.
در روز پایانی این سفر کارگاه مشترک یک‌روزه‌ای در دانشگاه علوم کاربردی زوریخ  با شرکت اساتید ایرانی و جمعی از محققان و اساتید سوئیسی برگزار شد که در حوزه پزشکی اساتید ایرانی و سوئیسی دو موضوع بیماری‌های غیر واگیر و سلامت روان را مورد توجه قرار داده و به ارائه دستاوردهای علمی خود و بحث و تبادل‌نظر پیرامون مباحث مرتبط پرداختند.
توضیح اینکه حافظ حاجی کریم جباری، سفیر ایران در سوئیس با حضور در این کارگاه و بخش پزشکی آن، ضمن تشریح دستاوردهای قابل‌توجه جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های مختلف علوم و فنون، ظرفیت‌های دو کشور را برای تبادل تجربیات، تخصص و دانش فنی قابل‌توجه توصیف کرد.
لازم به ذکر است سوئیس به دلیل ارتباطات خوب سیاسی و برخورداری از دانشگاه‌های معتبر و جایگاه قابل‌توجه به لحاظ علمی، فناوری و تحقیقاتی در نظام‌های رتبه‌بندی جهانی، یکی از کشورهای مهم هدف دانشگاه علوم پزشکی تهران برای ارتباطات بین‌المللی است.
مراکز علمی شناخته‌شده این کشور با تأکید بر مقوله چرخش مغزها (Brain Circulation)، بیش از نیمی از ظرفیت خود را به دانشجویان بین‌المللی اختصاص داده‌اند و معتقدند با پذیرش دانشجویان از کشورهای مختلف و بازگشت آن‌ها به کشورهایشان مقوله چرخش علم و دانش محقق و ارتباطات علمی و آکادمیک توسعه می‌یابد.

 
خبر: مهناز وحیدی

  • گروه خبری : معاونت,اخبار معاونت
  • کد خبر : 274261
مهناز وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین