• تاریخ انتشار : 1398/05/26 - 13:24
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 44
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

در راستای توسعه ارتباطات بین‌المللی دانشگاه با کشورهای اروپایی صورت گرفت

دیدار دبیران اتاق‌ها و مسئولان میزهای همکاری‌های علمی دانشگاه با رایزن علمی ایران در منطقه شنگن، بریتانیا و ایرلند

دبیران اتاق‌ها و مسئولان میزهای همکاری‌های علمی دانشگاه با کشورهای اروپایی با هدف دست یافتن به راهکارهایی برای توسعه ارتباطات بین‌المللی با دانشگاه‌های اروپایی با دکتر قادر قربانی اصل، رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در منطقه شنگن، بریتانیا و ایرلند دیدار کردند.


به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در جریان این دیدار که چهارشنبه 23 مرداد در سالن شورای این معاونت انجام شد، دکتر محمدحسین نکوفر، مدیر توسعه امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل، دکتر رضا حسینی سده، مدیر توسعه منابع و پشتیبانی معاونت بین‌الملل، دکتر محمدحسین نیکنام، دکتر فرزاد فاتحی، دکتر محمدمهدی فیض‌آبادی و دکتر کاظم زنده‌دل، مسئولان میزهای همکاری علمی دانشگاه با کشورهای مجارستان، فرانسه، آلمان و نوردیک، دکتر نغمه معراجی، دبیر اتاق همکاری‌های علمی ایران و سوئیس و فریال خانقاه، مدیر امور مالی معاونت بین‌الملل حضور داشتند.
در آغاز، دکتر نکوفر، مدیر توسعه امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل به ارائه توضیحاتی در خصوص شبکه بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران پرداخت و گفت: این شبکه با تعیین معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها و به دنبال آن انتخاب رابطان و معاونان بین‌الملل گروه‌های آموزشی، مراکز تحقیقاتی، بیمارستان‌ها و معاونت‌های ستادی شکل گرفت.
وی افزود: در مرحله بعد با رویکرد هدفمندسازی فعالیت‌ها، تسهیل و تسریع ارتباط با دانشگاه‌های خارجی، جلوگیری از هدر رفتن منابع مالی و ارتقاء سازمانی، معاونت بین‌الملل اقدام به تشکیل میزها و اتاق‌های همکاری علمی با کشورهای مختلف و تعیین مسئولان و دبیران آنها کرد.
مدیر توسعه امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل همچنین به بخشی از فعالیت‌ها و اقدامات بین‌المللی دانشگاه طی سال‌های اخیر، تصریح کرد: پیرو همکاری‌های شکل گرفته با اتحادیه اروپا، دانشگاه علوم پزشکی تهران امکان مشارکت و ورود به برنامه‌هایی چون اراسموس و Horizon 2020 را به دست آورده است.
دکتر نکوفر سپس به معرفی مسئولان میزها و دبیران اتاق‌های همکاری علمی دانشگاه با کشورهای اروپایی که در این نشست حضور داشتند، پرداخت.
در ادامه، دکتر قربانی اصل، رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در منطقه شنگن، بریتانیا و ایرلند وظایف و فعالیت‌های رایزنان علمی را تشریح کرد و گفت: ایجاد ارتباط دانشگاه‌های ایرانی با مراکز علمی و دانشگاه‌های کشورهای مختلف و تسهیل فراز و فرودهایی که ممکن است در این مسیر ایجاد شود، از جمله فعالیت‌های تعریف شده است.
وی ادامه داد: این در حالی است که سرپرستی دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در کشورهای مختلف در کنار اعتبارسنجی دانشگاه های محل تحصیل دانشجویان پس از بازگشت برعهده رایزنان علمی است.
دکتر قربانی اصل اضافه کرد: طی پنج سال گذشته بیشتر فعالیت‌های رایزن‌های علمی بر ارتباطات و فناوری متمرکز بوده است.
در ادامه، مدیر توسعه امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل و دبیران و مسئولان میزهای همکاری عملی دانشگاه با کشورهای اروپایی به طرح مباحث و ایده‌هایی در خصوص نقل و انتقالات مالی دانشگاه با دانشگاه‌های اروپایی، اصلاح مدل جذب و بازاریابی بین‌المللی، معرفی بیش ‌از پیش دانشگاه در مراکز علمی و دانشگاهی اروپا، توسعه همکاری با دانشگاه‌های اروپایی در قالب پروژه‌های اتحادیه اروپا چون اراسموس پلاس، حضور در رویدادهای بین‌المللی و توزیع اقلام تبلیغاتی معرفی دانشگاه در دانشگاه‌های اروپایی پرداختند و از رایزن علمی ایران در منطقه شنگن، بریتانیا و ایرلند خواستند راهکارهایی را در این زمینه‌ها ارائه کند.

دکتر قربانی اصل مشکلات نقل و انتقالات مالی با دانشگاه‌های اروپایی را از طریق رایزنی علمی ایران در منطقه شنگن، بریتانیا و ایرلند قابل پیگیری دانست، اظهار داشت: هریک از این مسائل باید به صورت شفاف با این رایزنی در میان گذاشته شود تا به اقتضای هریک راهکاری اندیشیده شود.
وی با اشاره به اینکه بهترین روش برای معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود، تقویت ارتباطات آکادمیک با مراکز علمی اروپایی است، بیان داشت: با توسعه این ارتباطات می‌توان به مرور پروژه‌های دیگری چون تبادل دانشجویان و برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت (مدارس تابستانی و زمستانی) را با این مجموعه‌ها پیش برد.
رایزن علمی ایران در منطقه شنگن، بریتانیا و ایرلند با بیان اینکه طی ماه‌های آتی گروهی از دانشگاه Marie Curie6 فرانسه به عنوان برترین دانشگاه فعال در حوزه علوم پزشکی این کشور به ایران سفر می‌کنند، گفت: حضور این هیأت فرصت مناسبی برای آغاز همکاری‌ها با دانشگاه علوم پزشکی تهران در قالب یک تا دو پروژه مشترک خواهد بود
دکتر قربانی با تأکید بر اینکه دانشگاه‌های بزرگ ایرانی چون علوم پزشکی تهران باید اساتید را محور ارتباطات بین‌المللی خود با مراکز علمی بین‌المللی قرار دهند، افزود: این مسیری است که بسیاری از دانشگاه‌های موفق اروپایی طی کرده‌اند و به نظر می‌رسد با تغییر مکانیزم فعالیت‌های بین‌المللی دانشگاه‌های ایرانی به این سمت، می‌توان همکاری‌های  بین‌المللی گسترده‌تر و البته پایدارتر را شاهد بود.
وی پیشبرد برنامه دو استاد راهنما برای هدایت مشترک رساله دانشجوی دکترا (Cotutelle PhD Program) با دانشگاه‌های اروپایی را زمینه‌ساز توسعه تعاملات از طریق اساتید دانست و یادآور شد: طبق این برنامه دانشجو بخشی از تحصیل خود را در دانشگاه مبدأ و بخشی دیگر را در دانشگاه مقصد می‌گذراند و توسط دو استاد راهنما هدایت می‌شود.
رایزن علمی ایران در منطقه شنگن، بریتانیا و ایرلند اضافه کرد: همچنین گذراندن بخشی از دوره تحصیلی دانشجویان به عنوان فرصت مطالعاتی در مراکز علمی اروپا نیز فرصت مناسبی را در اختیار اساتید آنها برای ارتباطات و البته گسترش آن به واسطه تعریف پروژه‌های مشترک آتی قرار می‌دهد.
دکتر قربانی به مشارکت قابل‌توجه دانشگاه‌های اروپایی در پروژه‌های اتحادیه اروپا چون اراسموس پلاس اشاره کرد و افزود: با تکیه بر سوابق دانشگاه علوم پزشکی تهران در این زمینه، در صورتی که یکی از دانشگاه‌های به عنوان Partner  تعیین شود، مابقی دانشگاه‌های اروپایی به مرور وارد چرخه همکاری خواهند شد.
وی در پایان از امکان همکاری با دانشگاه علوم پزشکی تهران برای توزیع اقلام تبلیغاتی مربوط به معرفی دوره‌های آموزشی (کوتاه‌مدت و بلندمدت) در مراکز علمی اروپا خبر داد.

خبر و عکس: مهناز وحیدی

  • گروه خبری : معاونت,اخبار معاونت
  • کد خبر : 274059
مهناز وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین