• تاریخ انتشار : 1403/08/28 - 22:10
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 246
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری اولین نشست هم فکری هیئت منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه لاهور پاکستان برای راه‌اندازی شعبه مشترک

اولین نشست همفکری هیئت منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه لاهور پاکستان برای راه‌اندازی شعبه مشترک با تمرکز بر بررسی پیش‌نیازهای لازم در معاونت بین‌الملل دانشگاه برگزار شد.

به گزارش سینارسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بین‌الملل، در نشست مجازی چهارشنبه 23 آبان 1403، دکتر محمدحسین آیتی، معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر محمدحسین نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه، اعضای کمیته راهبردی دانشگاه علوم پزشکی تهران و همچنین اعضای کمیته راهبردی دانشگاه لاهور پاکستان متشکل از دکتر محمد اشرف، رئیس دانشگاه لاهور، دکتر اشفق احمد، رئیس دانشکده علوم بهداشتی، دکتر اسکندر افضل، معاون امور اداری، دکتر کاشف برکت، رئیس دانشکده داروسازی، علی صیادی و مریم صابری پور، کارشناسان مسئول روابط و امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل برگزار شد.

در ابتدای این نشست، دکتر آیتی با ارائه توضیحاتی درباره تجربه دانشگاه برای تاسیس شعبه بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در کربلا (دانشگاه سبطین)، بیان کرد: این شعبه وارد سومین سال فعالیت خود شده و در پنج رشته دانشجو می‌پذیرد و درمجموع حدود ٥٧٠ دانشجو در عراق مشغول به تحصیل هستند و علی‌رغم وجود چالش‌های متعدد در خارج از کشور، شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران مسیر پیشرفت را با موفقیت طی کرده و به دستاوردهای قابل‌توجهی دست‌یافته است.
معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان داشت: شعبه بین‌الملل پردیس کیش دانشگاه واقع در منطقه آزاد جزیره کیش دارای قوانین و تسهیلات ویژه برای سرمایه‌گذاری بوده و با حدود ٢٠٠ نفر دانشجوی بین‌الملل از ١٥ کشور به‌عنوان یک پردیس معتبر و با کیفیت آموزشی بالا شناخته می‌شود. دانشجویان در این پردیس تا سه سال نخست، دوره‌های علوم پایه را سپری کرده و به دلیل نبود بیمارستان آموزشی در کیش، برای گذراندن دوره‌های بالینی به تهران منتقل می‌شوند.
دکتر آیتی به تشکیل هیئت منتخب دو دانشگاه اشاره داشت و افزود: هدف از برگزاری این جلسه، بررسی ملزومات راه‌اندازی شعبه مشترک دانشگاه با همکاری همتایان پاکستانی و شنیدن نظرات و پیشنهاد‌های در خصوص چگونگی ادامه همکاری‌ها و گسترش برنامه‌های آموزشی مشترک بوده و با توجه به ظرفیت‌های ویژه منطقه آزاد کیش، داشتن فرودگاه بین‌المللی و پروازهای روزانه از دبی و نیز شهر چابهار به‌عنوان یک بندر مهم و نزدیک به پاکستان اشاره کرد و گفت: این دو منطقه به‌عنوان گزینه‌های قابل توجه برای تاسیس شعبه مشترک دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه لاهور در کنار دیگر گزینه‌ها مطرح می‌باشند.
در ادامه این نشست دکتر اشرف ضمن تقدیر از تلاش‌های انجام‌شده، این پروژه را گامی بلند در جهت ارتقای همکاری‌های بین‌المللی و توسعه علمی منطقه دانست و افزود: جزیره کیش با توجه به نزدیکی به کشورهای منطقه، به‌عنوان یک مکان ایده آل برای شروع این پروژه، فرصتی مناسب برای جذب دانشجویان بین‌المللی را فراهم می‌کند.
وی با اشاره به اهمیت تدوین برنامه عملیاتی جامع با در نظر گرفتن ملاحظات مالی و بررسی مقررات مرتبط پیش از تاسیس شعبه مشترک، خاطر نشان کرد: دریافت مجوزهای لازم از سوی دو کشور ایران و پاکستان یکی از ارکان اصلی آغاز این پروژه است و باید فرآیند دریافت مجوزها و زمان‌بندی‌های مربوطه با دقت بررسی تا امکان شروع رسمی و موفقیت‌آمیز این همکاری فراهم شود.
دکتر آیتی با اشاره به تجربه دانشگاه در راه‌اندازی شعبه بین‌الملل علوم پزشکی تهران (دانشگاه سبطین)، گفت: سرمایه‌گذار این شعبه تماماً عتبه امام حسین (ع) بوده که دانشگاه علوم پزشکی تهران عهده‌دار مسئولیت علمی این پروژه و موضوعات آموزشی است و درنهایت، دانش‌آموختگان این دانشگاه مدرک خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت خواهند کرد.
دکتر نکوفر با اشاره به تفاوت شعبه بین‌الملل علوم پزشکی تهران (دانشگاه سبطین) و دانشگاه لاهور اظهار داشت: طراحی کوریکولوم‌های آموزشی مشترک با توجه به نیازهای خاص دانشجویان پاکستانی و بین‌المللی صورت می‌پذیرد و با توجه به تقاضای بالای دانشجویان بین‌المللی برای تحصیل در رشته پزشکی در ایران و محدودیت پذیرش دانشجو، تاسیس شعبه مشترک در جزیره کیش راهگشا خواهد بود.
وی هدف اصلی این جلسه را شفاف سازی مسیر پیش‌رو برای اجرای پروژه عنوان کرد و افزود: تدوین برنامه عملیاتی با در نظر گرفتن ملاحظات مالی توسط دانشگاه لاهور، پیش‌نیازی برای تهیه توافق‌نامه‌ها و دریافت مجوزهای لازم خواهد بود. 
در ادامه دکتر احمد بر ضرورت تدوین برنامه‌های درسی مشترک، به‌ویژه در زمینه علوم بهداشتی و اهمیت تبادل استاد و همکاری‌های تحقیقاتی تاکید کرد و گفت: لازم است ساختارهای مربوط به شهریه، بورسیه‌های تحصیلی و تامین مالی در جلسات آینده موردبحث و پیگیری قرار گیرد.
در پایان این نشست معاون بین‌الملل دانشگاه، در ارزیابی‌های اخیر بر آغاز فعالیت‌های مشترک با دانشگاه لاهور در رشته‌های پزشکی، تاکید کرد و خاطر نشان ساخت: تاسیس شعبه مشترک بین دو دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه لاهور در راستای تقویت همکاری‌های علمی و آموزشی و افزایش فرصت‌های آموزشی برای دانشجویان بین‌الملل، نتایج مثبتی به همراه خواهد داشت.

 

 
 
  • گروه خبری : معاونت,اخبار معاونت
  • کد خبر : 284248
مریم زمان
تهیه کننده:

مریم زمان

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه

چت آنلاین