برگزاری سومین نشست همفکری میز همکاریهای علمی اسپانیا و پرتغال با تشریح برنامههای مشترک با مراکز علمی این کشورها
سومین نشست همفکری اعضای میز همکاریهای علمی دانشگاه با دانشگاهها و مراکز علمی کشورهای اسپانیا و پرتغال در سال جاری برگزار شد.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بینالملل، در این نشست که دوشنبه 19 آذر ماه 1403 برگزار شد، دکتر خسرو سهرابی عراقی، مشاور معاون بینالملل دانشگاه، دکتر نسرین لطفی بخشایش، مسئول میز همکاریهای علمی اسپانیا و پرتغال، دکتر اکرم پورشمس آبادی، دکتر ارغوان تنکابنی و دکتر الهه بهاروند احمدی، اعضای این میز همکاری، دکتر آیت احمدی، عضو هیأتعلمی مرکز تحقیقات بهرهبرداری از دانش سلامت دانشگاه، دکتر الهه متوسلی، مدیر گروه پزشکی مولکولی دانشکده فناوریهای نوین پزشکی و مریم صابری پور، کارشناس مسئول روابط بینالملل معاونت بینالملل حضور داشتند.
این نشست با ارائه گزارش دکتر احمدی و دکتر متوسلی در خصوص تعاملات صورت گرفته با دانشگاههای کشور اسپانیا و تشریح فرصتهای همکاری موجود آغاز شد.
عضو هیأتعلمی مرکز تحقیقات بهرهبرداری از دانش سلامت دانشگاه با اشاره به اینکه نخستین بار پیرو تفاهمنامه دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه با دانشگاه سانتیاگو د کمپوستلا و در قالب گرنتهای تعریف شده اراسموس، در برنامه تبادل استاد (Research Mobility) شرکت کردم، افزود: در یک سفر 40 روزه به اسپانیا، پروژهای با یکی از دانشجویان دکترای تخصصی این دانشگاه تعریف شد و تعاملات پس از آن نیز ادامه داشت.
دکتر احمدی افزود: همچنین در سال 2019 نیز در قالب برنامه Teaching Staff Mobility همکاریهای آموزشی را با دانشگاه مذکور داشتم و دو برنامه آموزشی برای اساتید دانشگاه سانتیاگو د کمپوستلا نیز اجرایی کردم.
وی از همکاریهای پژوهشی با این دانشگاه نیز خبر داد و تصریح کرد: به عنوان داور خارجی در دو پایاننامه دانشجویان دانشگاه سانتیاگو د کمپوستلا مشارکت داشته و هماکنون نیز در حال همکاری با دو دانشجوی دکترای تخصصی این دانشگاه هستم.
این عضو هیأتعلمی دانشگاه به اخذ گرنت Research Visiting Scientist از آژانس بینالمللی سرطان با همکاری اساتید دانشگاه سانتیاگو د کمپوستلا اشاره کرد و بیان داشت: در مدت حضور در کشور اسپانیا، فرصت شرکت در کارگاهی با موضوع Systematic Review and Meta- Analysis به میزبانی کشور هلند را به دست آوردم و در کنگره سالیانه روششناسی مطالعات Clinical Trial در کشور انگلیس نیز ضمن ارائه مقاله، به سخنرانی پرداختم.
دکتر احمدی با بیان اینکه همچنین ارتباطات مؤثری نیز با مراکز علمی و دانشگاههای فرانسه به خصوص با دانشگاه لیون طی این مدت برقرار شد، خاطرنشان کرد: به نظر میرسد تعامل با اساتید مرتبط با مؤسسات علمی و آژانسهای بزرگ دنیا چون WHO و NIH و IRC در اخذ گرنتها و همکاریهای بینالمللی بسیار مؤثر است.
سپس دکتر متوسلی به ارائه گزارش خود از همکاری با دانشگاهها و مراکز علمی کشورهای اسپانیا و پرتغال پرداخت و به برقراری ارتباط با دکتر فدریکو زوریتا از اساتید رشته ژنتیک دانشگاه گرانادا اسپانیا اشاره کرد.
عضو هیأتعلمی گروه پزشکی مولکولی دانشکده فناوریهای نوین پزشکی ادامه داد: در سفر شخصی به کشور اسپانیا، طی ملاقات با ایشان ضمن معرفی اجمالی دانشگاه و گروه پزشکی مولکولی مقرر شد در زمینه تخصصی ژنتیک و در نوشتن مقالات مشترک همکاری داشته باشیم.
وی با اشاره به علاقهمندی دکتر زوریتا برای تعامل با دانشگاه علوم پزشکی تهران، افزود: به نظر میرسد با توجه به جایگاه مناسب دانشگاه در زمینه تخصصی ژنتیک، فرصتهای بسیار خوبی برای همکاری مشترک میان طرفین وجود دارد.
دکتر متوسلی همچنین از برنامه ریزی برای ارتباط با دانشگاه های کشور پرتغال خبر داد و از اعضای این میز خواست برنامهها و پیشنهادات خود را برای همکاری با مراکز علمی این کشور مطرح کنند.
در بخش پایانی این نشست، اعضای میز همکاریهای علمی کشورهای اسپانیا و پرتغال تجارب خود از تحصیل و گذراندن دوره فرصت مطالعاتی در این کشورها و همچنین اخذ گرنتهای پژوهشی ارائه کردند و به طرح پیشنهاداتی در خصوص توسعه همکاریها پرداختند.
ارسال نظر