به لحاظ سازمانی مدیریت توسعه امور بین الملل از دو اداره و یک گروه تشکیل شده است:
امید است با نگرش به عمق تحولات عظیم در مناسبات و معادلات بین المللی در سطح منطقه و جهان که به طور قطع نویدبخش همکاری های بین المللی بیش از پیش دانشگاه در زمینه های علمی و تحقیقاتی خواهد بود، این مدیریت بتواند گام های ارزشمندی در جهت نیل به اهداف متعالی دانشگاه بردارد.
طی دهه های اخیر، ارتباطات بین المللی به واسطه تغییرات سریع در محیط های علمی بین المللی، شاهد تحولات چشمگیری بوده است و دانشگاه ها به عنوان یک منبع تولید علم و دانش، این اصل را سرلوحه برنامه راهبردی خود قرار داده اند. بی شک گسترش فضای ارتباطات بین المللی در دانشگاه ها، موجبات تقویت امور علمی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی را برای جامعه فراهم خواهد آورد. بر این اساس، دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان یکی از مهمترین قطب های عملی جمهوری اسلامی ایران، با ایجاد معاونت بین الملل در جهت تسریع روند بین المللی شدن و افزایش همکاری ها در سطح منطقه و جهان در این راستا گامی بلند برداشته است.
نظر به اینکه بر اساس سند چشم انداز بیست ساله و برنامه پنج ساله پنجم توسعه کشور، قوانین و مقررات و ساختارهای ویژه ای برای دانشگاه های کشور با هدف گسترش ارتباطات بین المللی علمی و فرهنگی در نظر گرفته شده است، و همچنین گسترش این روابط با کشورهای دیگر و جذب دانشجویان بین المللی با بهره گیری از امکانات تحصیلی کشور، امکان حضور بهتر در عرصه های بین المللی را فراهم می سازد، یکی از برنامه های راهبردی معاونت بین الملل مسأله انکار ناپذیر بین المللی شدن و ورود به عرصه های بین المللی است. در این زمینه مدیریت امور و توسعه بین الملل به فعالیت های گسترده ای می پردازد. وظایف محوری این مدیریت طیف وسیعی از فعالیت ها را شامل میشود که مهمترین آنها به شرح زیر میباشد:
قرن حاضر را علاوه بر قرن تسخیر فضا، قرن اتم، کامپیوتر، لیزر و غیره نیز نامیده اند. از میان همه این عناوین، نامی که به خوبی می تواند بیانگرتحولات عصر حاضر باشد، "عصر ارتباطات" است. لذا در این دهکده جهانی، ارتباطات انسانها بسیار بهم نزدیک است و افکار و اعمال انسانها و جمعیت ها دیگر از دید و نظر یکدیگر پنهان نیست. امروزه، ارتباطات بین المللی و لزوم آشنایی کارشناسان و مدیران با تغییرات و تحولات پرشتاب بین المللی امری انکار ناپذیر است. بنابراین می بایست محیط بین المللی را به عنوان محیط فرصت تلقی کرد و مرزهای فیزیکی و ذهنی را از بین برد تابتوان هرچه بیشتربه مسائل بین المللی شدن علم و فناوری پرداخت. مدیریت توسعه امور بین الملل تلاش می نماید این فرصت را مغتنم بشمارد تا ضمن بررسی روندهای جاری و آتی و تشخیص نقاط قوت و ضعف, دانشگاه را به سمت و سویی رهنمون کندکه بتواند جایگاه مناسب خود را در عرصه جهانی به دست آورد.