به نقل از روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شورای ورزش کارمندان دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکیل و اولین جلسه آن در تاریخ 29 آذر 1401 در سالن شورای معاونت توسعه و منابع ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور دکتر رامین رحیم نیا معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع، مهندس بهزاد مکری مشاور اجرایی معاونت توسعه، دکتر احسان دبیری مدیر تربیت بدنی، امین نصیری معاون تربیت بدنی، دکتر محمد حسین پورغریب عضو هیئت علمی دانشگاه و دکتر امید سبزواری عضو هیئت علمی دانشگاه و زهرا مختاری نیا کارشناس بهداشت خانواده شبکه جنوب تهران علوم پزشکی تهران برگزار شد.

زمانی که نشاط و طراوت ورزش در کارکنان دیده شود می توانیم خود را در حوزه ورزش موفق بدانیم
در ابتدا دکتر رحیم نیا با تاکید بر اهمیت ورزش در رشد سازمان و بهبود عملکرد نیروی سازمانی گفت: هزینه در ورزش یک سرمایه گذاری موثر و مفید است و باعث ایجاد حس نشاط و گسترش آن در سطح سازمان و همینطور در خانواده کارمندان می شود. در این مسیر ایجاد شورا و استفاده از نظر پیشکسوتان می تواند ما را در راستای برنامه ریزی دقیق و هدفمند و همچنین دستیابی به نتایج مفید در حوزه ورزش کارمندان یاری دهد.وی در ادامه افزود ورزش برای دانشگاه فقط مدال آوری نیست باید نشاط و طراوت ورزش در بدنه دانشگاه و در اخلاق کارکنان نمود داشته باشد و زمانی که ما درصد زیادی از همکاران را ورزشکار ببینیم می توانیم این حوزه را موفق و موثر بدانیم.
ورزش در سازمان می تواند توسط مدیران ارشد سازمان فرهنگ سازی شود
مهندس مکری گفت: حضور ورزشکاران و علاقه مندان به ورزش در شورا می تواند این حوزه را متحول کند و شرایط را بهبود بخشد. وی با مرور دیدگاه های برخی از پیشکسوتان ورزش در دوره های پیشین گفت: ورزش در سازمان می تواند توسط مدیران ارشد سازمان فرهنگ سازی شود و ایجاد این فرهنگ باعث بهبود رضایت شغلی و بازدهی بهتر کارکنان در محیط کار می شود. وی با اشاره به ظرفیت های موجود گفت در دانشگاه امکان استفاده از فضاهای همجوار و پیرامونی دانشگاه نیز موجود است و برای ورزش های خاص نیز می توان از راهکار هایی همچون قرارداد های خارجی با اماکن ورزشی و تهیه کارت های تخفیف نیز استفاده کرد و این امر مستلزم وجود کمیته های ورزشی فعال برای این ورزش ها است.
گسترش ورزش تخصصی یکی از راهکارهای رشد ورزش در کارکنان است
دکتر دبیری گفت: یکی از مشوق های مهم در بحث رشد و گسترش ورزش کارمندی ایجاد شرایط مناسب برای ورزش کارمندان در محدوده ساعت کاری است تا کارکنان بتوانند قبل یا بعد از ساعت کاری به امکانات ورزشی دست یابند و از آن استفاده کنند.وی در ادامه افزود ارائه ورزش های تخصصی با توجه به نوع شغل کارمندان می تواند در گسترش ورزش موثر باشد. وی در توضیح افزود: همکاران نگهبانی و حراست می توانند از ورزش هایی نظیر دفاع شخصی بهره ببرند و علاوه بر منافع ورزش از توانمندی شغلی خود را گسترش دهند.
قهرمانی کاروان ورزشی در استان تهران و نایب قهرمانی تیم بانوان در مسابقات کشوری
نصیری در ابتدا به ارائه گزارشی از وضعیت موجود پرداخت و گفت: ایجاد و گسترش زیر ساخت از اهمیت فراوانی برخوردار است. در حال حاضر با وجود حدود 25000 کارمند و عضو هیئت علمی سرانه امکانات موجود به ازای هر نفر کم است. وی در ادامه افزود ایجاد رویداد های نشاط آفرین همچون زنگ نشاط و سلامت در بیمارستان ها المپیاد های ورزشی در دستور کار تربیت بدنی قرار دارد و دستاورد های بزرگی همچون قهرمانی کاروان ورزشی آقایان و بانوان در استان تهران، نایب قهرمانی تیم والیبال بانوان در مسابقات کشوری، نایب قهرمانی شنا کارکنان در سومین المپیاد وزارت بهداشت و کسب مقام سوم شطرنج در مسابقات کشوری را در پی داشته است.
معاون تربیت بدنی تصریح کرد تغییر کاربری چند مکان ورزشی در دانشگاه موجب پایین آمدن سطح امکانات ورزشی شده است و نگاه ویژه به این موضوع می تواند راهگشا باشد. وی در ادامه افزود ما در مسیر تولید و خلق ثروت نیز گام هایی برداشته ایم که اجاره زمان های غیر فعال اماکن ورزشی بخشی از آن است و امیدواریم بتوانیم خدمات بهتری را ارائه کنیم.
هر یک دلاری که در ورزش سرمایه گذاری می شود 9 دلار هزینه های درمان را کاهش می دهد
دکتر پورغریب گفت: اگر ورزش را از زوایای مختلف بررسی کنیم شاهد ابعاد فرهنگی، سلامت جسم و روان، درمان و ... هستیم و بهبود سطح ورزش در دانشگاه نیازمند ارزیابی دقیق لایه های موجود دارد. امروز بر اساس آمار ارائه شده در سازمان بهداشت جهانی WHO سرمایه گذاری هر 1 دلار باعث کاهش 9 دلار از هزینه درمان افراد می شود. وی در ادامه افزود در ابتدا افزایش سواد سلامت در همکاران می تواند باعث ایجاد حس نیاز به ورزش در افراد شود. در ادامه ارزیابی موانع همچون کمبود اماکن ورزشی استاندارد، ضعف امکانات ورزشی در اماکن، ضعف در اطلاع رسانی، تنظیم نبودن ساعت سانس ها با ساعت کاری کارکنان و شناسایی سایر موانع می تواند ما را در برنامه ریزی صحیح و اتخاذ تصمیم های موثر یاری دهد. وی در ادامه افزود وجود روحیه ، اخلاق و منش ورزشکاری در کارمندان اماکن ورزشی می تواند مشوق افراد برای استفاده از اماکن باشد.
سیر رشد امکانات ورزشی در دانشگاه بسیار موثر است.
در ادامه دکتر سبزواری گفت: با بررسی سیر رشد امکانات ورزشی در سطح دانشگاه به این نتیجه می رسیم که دانشگاه در راستای شکوفایی ورزش اقدامات موثری را برداشته است و زیر ساخت مناسبی را در حوزه های کارمندی و دانشجویی فراهم نموده است و امروز حفظ زیر ساخت و نگهداری و بهبود تجهیزات موجود از اهمیت زیادی برخوردار است. وی در ادامه افزود: کاربران اماکن ورزشی دانشگاه را طیف متنوعی در سنین مختلف تشکیل می دهند و برنامه ریزی برای پاسخگویی صحیح به خواسته ها از اهمیت فراوانی برخوردار است.
ورزش بانوان باید به صورت ویژه بررسی شود.
در ادامه مختاری نیا گفت: بانوان کارمند علاوه بر مسئولیت های شغلی مسئولیت های خانوادگی نیز دارند که در میان این فعالیت ها باید زمان مناسب برای ورزش نیز برای آنها مهیا باشد و این نیازمند برنامه ریزی و خدمات دهی مناسب است تا بتوانیم بدون برهم خوردن نظم زندگی فرصتی را برای ورزش بانوان فراهم کنیم. ورزش بانوان باید به صورت ویژه بررسی شود.
در پایان مقرر شد موارد زیر تا جلسه آینده پیگیری شود:

  • ارائه تقویم کاری تربیت بدنی تا پایان سال جاری و سال آینده
  • تهیه کلیپ های کوتاه معرفی اماکن ورزشی
  • ارائه برنامه بهره گیری از فضاهای بیرونی دانشگاه
  • ارائه برنامه نگهداری از تجهیزات
  • تقویم ورزش های بانوان و ارائه راهکار برای گسترش آن
  • ارائه برنامه علمی روش های جذب کارکنان به ورزش
  • پیگیری تخلیه سالن های ورزشی ای که تغییر کاربری داده اند