با معرفی ظرفیتهای آکادمی پورسینا
پنجمین نشست دورهای معاون بینالملل دانشگاه با معاونان بینالملل دانشکدهها برگزار شد
پنجمین نشست دورهای معاون بینالملل دانشگاه و معاونان بینالملل دانشکدهها با معرفی ظرفیتهای آکادمی پورسینا و ارائه تجربه دانشکده دندانپزشکی در زمینه برگزاری مدارس تابستانی بینالمللی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بینالملل در این جلسه که سهشنبه 8 بهمن 98 برپا شد، دکتر رامین کردی، معاون بینالملل دانشگاه، دکتر وحید ضیایی، معاون آموزشی پردیس بینالملل، دکتر محمدحسین نکوفر، مدیر روابط بینالملل معاونت بینالملل، دکتر عباسعلی کوکب، مشاور معاون بینالملل دانشگاه و معاونان بینالملل دانشکدههای مجازی، پیراپزشکی، توانبخشی، دندانپزشکی، طب ایرانی، پرستاری و مامایی، علوم تغذیه و رژیمشناسی و فناوریهای نوین پزشکی حضور داشتند.
در آغاز، دکتر کردی، معاون بینالملل دانشگاه گفت: در طول سالهای گذشته اهداف دانشگاه در حوزههای آموزش و پژوهش بینالملل تا حد قابلتوجهی پیش رفته اما تأثیر، پایداری و گسترش آنها منوط به مشارکت تک تک اعضای هیأتعلمی در فعالیتهای بینالمللی است.
وی تصریح کرد: بر همین اساس طی یک سال گذشته مدیریت توانمندسازی بینالمللی نیروی انسانی معاونت بینالملل بخشی از تمرکز خود را متوجه راهاندازی آکادمی پورسینا و TUMS Global Collaborative Network به عنوان پایگاه داده منسجمی از ظرفیتهای علاقهمند به مشارکت در حوزه پزشکی در پاسخ به درخواست اندیشمندان و متخصصان ایرانی و غیرایرانی خارج از کشور و تمایل آنها به فعالیت و همراهی داوطلبانه کرده است.
معاون بینالملل دانشگاه با اشاره به اینکه اعضای هیأتعلمی و فارغالتحصیلان دانشگاه در هر گوشه از جهان امکان عضویت در آکادمی پورسینا را خواهند داشت، اظهار داشت: همچنین ایرانیان مقیم خارج از کشور و غیرایرانیهایی که به فعالیتهای علمی، پژوهشی و درمانی در دانشگاهها، بیمارستانها و یا مراکز علمی خارج از کشور مشغولند، میتوانند با عضویت در این آکادمی اقدام به همکاری با دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیمارستانهای تابعه و یا مراکز تحقیقاتی وابسته کنند.
دکتر کردی افزود: سایت آکادمی پورسینا به آدرس http://psa.tums.ac.ir با رویکرد دسترسی آسان، سریع و بدون اشکال، در بستر وبسایت انگلیسی دانشگاه راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه اساتید، اندیشمندان و متخصصان با ورود به این سایت امکان برقراری ارتباط با همتایان علمی در اقصی نقاط جهان، حضور در دورههای آموزشی بینالمللی، اخذ گرنت و جوایز بینالمللی و آگاهی از جدیرترین و مهمترین رویدادها و برنامههای داخلی و خارجی را خواهند داشت، اضافه کرد: همچنین فرصت ایجاد و یا عضویت در گروههای تخصصی (با تکیه بر فیلد تخصصی اساتید) و یا منطقهای نیز وجود دارد.
معاون بینالملل در ادامه از معاونان بینالملل دانشکدهها خواست معرفی جامعی از آکادمی پورسینا و ظرفیتهای آن در مجموعههای خود انجام داده و اساتید و اعضای هیأتعلمی علاقهمند را نسبت به ثبتنام ترغیب کنند.
دکتر کردی همچنین از تلاش برای معرفی و تبلیغ این آکادمی در قالب شبکههای اجتماعی و وبسایتهای معتبر خبر داد.
بخش دوم این نشست به ارائه تجربه دانشکده دندانپزشکی در زمینه برگزاری مدارس تابستانی بینالمللی اختصاص یافت و دکتر پویان امینی شکیب، معاون بینالملل دانشکده در این باره گفت: از سال 2017 برنامه مدارس تابستانی در دانشکده دندانپزشکی با حمایت معاونت بینالملل دانشگاه کلید خورد.
وی به شرکت پنج متقاضی در قالب دورهای 32 روزه طی نخستین مدرسه تابستانی دانشکده دندانپزشکی اشاره کرد و بیان داشت: دوره مذکور پیرو تفاهمنامه همکاری با دانشگاه خارکیف اوکراین اجرا شد.
معاون بینالملل دانشکده دندانپزشکی با بیان اینکه طبق تجربیات کسب شده، طول دوره دوم در تابستان 2018 کاهش داده شد، گفت: همچنین در این مدرسه تابستانی با تکیه بر تبلیغاتی که انجام شده بود، شرکتکنندگانی از عراق و اسلواکی حضور داشتند.
وی از برگزاری سومین مدرسه تابستانی دانشکده دندانپزشکی در سال 2019 با شرکت 13 متقاضی از کشورهای ترکیه، اوکراین و عراق خبر داد و تصریح کرد: به دنبال شبکه ارتباطی شکل گرفته با دانشگاه یدی تپه استانبول، گروهی از دانشجویان ترکیهای برای سومین مدرسه تابستانی در دانشکده دندانپزشکی حضور یافتند.
دکتر امینی شکیب به حضور دانشجویان اوکراینی طبق تفاهمنامه مذکور و ثبتنام متقاضیان عراقی براساس تبلیغات انجام شده نیز اشاره کرد و نقطه عطف این دوره را استقبال قابلتوجه گروههای آموزشی دانشکده دندانپزشکی دانست.
وی همچنین از برنامهریزی دانشکده دندانپزشکی برای برگزاری چهارمین مدرسه تابستانی در سال 2020 خبر داد.
معاون بینالملل دانشکده دندانپزشکی به تشریح نقاط ضعف و مسائل پیش روی دانشکده در برگزاری این برنامهها نیز پرداخت و بر اهمیت تأمین نیروی انسانی موردنیاز جهت همراهی دانشجویان راه یافته به مدارس تابستانی و جلوگیری از اتلاف وقت آنها و اختصاص امکانات اقامتی مناسبتر به شرکتکنندگان خارجی دورههای کوتاهمدت تأکید کرد.
دکتر امینی شکیب همچنین آسیبشناسی دورههای کوتاهمدت بینالمللی چون مدارس تابستانی در سطح دانشگاه را نیز ضروری عنوان کرد و یادآور شد: این اقدام در راستای جذب شرکتکنندگان دورههای کوتاه مدت در دورههای بلندمدت دانشگاه اهمیت بسزایی دارد.
در پایان، معاونان بینالملل دانشکدهها و مدیران ستادی حاضر سؤالاتی در خصوص نحوه برگزاری و دستاوردهای حاصل شده از مدارس تابستانی مطرح کردند که توسط دکتر امینی شکیب پاسخ داده شد.
خبر و عکس: مهناز وحیدی
ارسال نظر